Şimdi Ara

usb bellek kısayol virüsü ile başım dertte?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldaki bilgisayarda tek harddisk var. Usb bellek kısayol virüsü var. Ne yaptımsa baş edemedim. Flash belleğimizi yazmaya karşı korumalı yaptık. Ne zaman başka bir bellek taksak hemen kısayol yapıyor. Kızıp format attım. Yine aynı şeyi yaptı. Hdd nin Ön bellek kısmı bile yoktu. Hdd tek part ve kurulum yapmadan önce biçimlendirip DVD den kurulum yaptım. Yine usb kısayol virüsü çıktı. Adam gibi antivirüs programı varsa, bu virüsten kurtulmak istiyorum. Yıl olmuş 2017 ama bu virüse antivirüs yazılımları çare bulamamış. Herkes geçici çözümler önermiş. Yok efendim dosyaları görünür yapın, yok efendim usb belleği ntft formatında biçimlendirin vb. Bunları yaptık tabii ki. Ancak ben bilgisayardan temizlemek istiyorum bu belayı.
    Var mı işinin uzmanı bir dh üyesi. Boş ve gereksiz cevaplar yazmayın.

• Valla hocam bi kere bana da bulaştı bu meret. Ben nasıl kurtulduğumu anlatayım. İster yap, ister yapma :

1.Eset rescue diski indirip flasha yazdım. (multiboot içine)

2.Pcyi bu aygıttan başlattım.

3.Linux masaüstü gelince virüslü flashı taktım.

4.Flashın içinde kısayol belirdi (windowsta bazen görünmüyordu)

5.Shift+delete yoluyla sildim.

6.Veri tabanını güncelleyip komple sistemi taradım. Buldu mu bulmadı mı hatırlamıyorum. Ancak tarama biraz sürdü.

7.Windows u açmadan ve pis flashı çıkarmadan Avira rescue diski ile tekrar taradım.

8.Ardından maxblast 5 i bootable aygıttan çalıştırdım (multiboot flashım var 64gb,içi windows kurulum ve Linux live ve rescue disklerle dolu)

9.Bulaşık olan Flash belleğe low level format attım.

10.Wndowsu açınca ortada ne virüs kaldı ne kısayol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 14 Şubat 2017; 20:0:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Küçük bi ekleme :

Hocam Hani 5.maddede shift +delete yoluyla sildim dedim ya, ondan sonra windows u açtım. Ama virüs yoktu yani tamamen silinmişti. Ardından tekrar eset live ı açtım ve tarama yaptım. Sonrası yukarıda yazdığım şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 14 Şubat 2017; 20:58:34 >
  • Arkadaşlar bende bu kısayol virüsünden muzdaribim ne yaptımsa kurtulamadım format atmakda istemiyorum. Ne yapabilrim acaba? Yok mu bunu silen bir program?

• pinkfloyd1453 kullanıcısına yanıt
    İyi bir antivirüs kullanıp, Shortcut Virus Remover ile kaldırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.