Şimdi Ara

USB Bellek çalışıyor ama açılmıyor, içindekiler önemli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazı biraz uzun olacak ama usb'deki veriler benim için önemli.

Kaç saattir deniyorum ama çözüm bulamadım en baştan anlatayım,

Windows 10 usb formatla temiz kurum yaptığım bilgisayarım iki gün önce açılmadı başlarken siyah ekranda kalıyordu, bende güvenli modda açıldığı için güvenli moda alarak en azından içindekiler usb belleğime alıp bilgisayarı formatlamayı düşündüm. Güvenli moda aldım usb belleğime önemli verilerimi ve iki adet te filmi kesip yapıştırdım. Daha sonra windows 10 daki donamının sebebinin wlan adaptörünün yazılımı olduğunu anladım ve sürücünün eski sürümüne düşürdüm, böylece formata gerek kalmadı.

Asıl sorunum meğerse daha sonra başlayacakmış, usb'yi takıp verilerimi geri yükleyeyim istedim ancak usb açılmadı Bilgisayarım klasöründe gözüküyor ancak açılmıyordu, ve bana diski biçimlendir diye uyarı veriyordu. Verilerimi güvenli modda aktardığım için tekrar açabileceğim düşüncesiyle güvenli moda alıp usb yi açmaya çalıştım ancak yine biçimlendir diye uyarı verdi. Bilgisayarı normal olarak açıp diski biçimlendirip verilerimi kurtarma aracıyla kurtarırım diye biçimlendirme butonuna bastım ama biçimlendirilemiyor diye hata verdi. Meğer usb raw formatına dönmüş, HP USB Disk Storage Format Tool indirip formatlamayı denedim quick format ile yapmadı bende yavaş olanla dendim ancak oda belli bir noktada takıldı kaldı yaklaşık 2-3 saat başlangıçta bekledi. Bende ilk önce cancel daha sonra close tuşuna basıp kapattım.

Şuanda geldiğim nokta usb'yi bilgisayara takıyorum bildirim ekranında usb ismini falan görüyor, usb nin aşığı yanıyor, yanıp sönüyor ancak bilgisayarım klasöründe ve Paragon Partition, HP USB Disk Storage Format Tool, Pardus Live USB, Recuva vs programların hiçbirinde usb gözükmüyor.

USB yanmış veya hasar görmüş olsa, bildirim ekranında ismiyle beraber gözükmez diye düşünüyorum.

Şimdi bu USB'nin içindeki verileri nasıl kurtarırım. USB hiç önemli değil.

Okuyan, cevaplayan ve diğer herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 26 Nisan 2016; 0:25:39 >

• Bizde açamamıştık bir kere. aygıtlarda güç seçeneği vardı daha iyi performans için bu aygıtı devre dışı bırak gibi benzer bir seçenek vardı onun tikini kaldırınca usb görülmüştü. Biraz kurcala
    attrib /s /d -r -a -s -h yaz enter’a bas. sonra biraz bekle yanıp sönsün o imleç. ve sonrada reset at pc ye sorun düzelir hocam.

İki seçeneğide şimdi denedim ancak herhangi bir sonuca varamadım.

@fenerlimami122
    Anladığım kadarıyla aygıt yöneticisinden tasarruf için bu aygıtı kapat seçeneğini diyorsunuz ancak öyle bir seçenek yok.

@Zlatan.İbrahimovic
    Sizinkini de denedim, ancak bende usbnin içindeki veriler değil, bilgisayarım kısmında usb de gözükmüyor. Dolayısıyla komut isteminde usb yi bulamıyor.
    Sadece usb takıyorum aygıt yöneticisinde gözüküyor, yaklaşık 2 dakika sonra usb ışıkları sönüyor, aygıt yöneticisinde usb aygıtının üzerinde ünlem işareti çıkıyor. Aygıt durumu olarakta Bu aygıt başlatılamıyor kod 10 yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 26 Nisan 2016; 21:56:49 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.