Şimdi Ara

USB belleğe linux[slax] kurulumu.. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  USB belleğe linux[slax] kurulumu.. yardım
     USB belleğe linux[slax] kurulumu.. yardım

okuldaki bilgisayarlarda deep freeze bulunması ve her seferinde msn mesenger..vs yazılımları makinayı her açışımızda tekrar tekrar yüklemek zorunda kalmamız arkadaşları bilmem ama beni canımdan bezdirdi. telefonumda kullandığım ve istendiği zaman bir usb belleğe dönüşebilen 1gb sd kartıma www.slax.org adresinden çekmeye başladığım slax linux kurmaya niyetlendim. böylece firefox ve o çok değerli onsuz bişe yapamadığım sık kullanılanlarım ve msn messenger işimi görecek gaim her daim yanımda olacak; dier artılarını saymıyorum bile... ancak bazı endişelerim var. kartın içinde telefona kurduğum programlar ve telefonun oluşturduğu klasörler falan var.. ben bu karta seyyar linux kurduğumda windows mobile 2002 ile çalışan telefonum ne tepki verir ?!? açıkcası şuan indirme işlemi devam ediyor ve yüklemeye başlamadan önce size bir danışayım dedim.. çünkü kartı asıl telefonumda kullanıyorum, linux kurmak kartın telefondaki dosyalarına bir zarar verecekse yada engel olacaksa bu işe girmenin bi anlamı yok..

linux konusunda deneyimsizim, ilk linux deneyimim bundan 2 ay kadar önce pardus 1.0 ile başladı.. bi yardım, bi öneri yada bişe olmaz kur gitsin deyin içimi rahatlatın.. ne biliym.. ?!?!?!

• hocam orda ne anlatmış öyle.. ?! ben bu ayki pc world sayısında okuduğum basit bir yazıdan yola çıkarak bu işe giriştim..iso dosyasını cd ye yazın pc ye takıp başlatın ve usb belleğinizi taktıktan sonra slax installer 'i çalıştırın yazıyor.. açılacak olan pencerede kurulum yolunu usb bellek olarak gösterdiğinizde kurulum gerçekleşecektir denmiş..
    verdiğin linkteki yazıda geçen komutlara bakılırsa adamlar linux konolu üzerinden b,işeler yapmışlar. ben konsolda ''su'' komutu ile root olma dışında başka hiçbir şey bilmiyorum..
  • hocam tamam senin okuduğun yazıda doğru eğer flash disk boot özellikli ise o sekilde yap
    bu yazıda biraz daha derin gereken paketlri seçme imkanında var
  • bu arada 2 ci sayfaya baksaydın şöle bir topikte konuşmuştuk bunu
    http://forum.donanimhaber.com/m_5882905/tm.htm
  • http://slax.linux-live.org/forum/viewtopic.php?t=9267&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
    burada slax in usb flash diske nasıl kurulacagına daır cok ıyı bır acıklama bulunuyor.
    burada anlatılanlar sayesınde usb dıskten boot yapıp bu mesajı yazıyorum.
    yanlız buradakı ıslemleri calısan lınux uzerınden yapmak gerektıgını hatırlatırım.
    Suse 10.0 kullandım.
    Düşünün sadece 190 mb. isteyen linux hemde kde, gui arabırımlı :)
    [Hello, after long and hard time trying, i've managed finally to get full optional Slax Live-USB. Here's the recipe:
    You will need syslinux utility.

1. get yourself a Slax-iso copy... (in my fall was it PopCorn - 128 USB key)
    2. format your USB key (from now on: /dev/sda) partition (sda1) with f.e. cfdisk to FAT16 filesystem (make sure to set bootable (activ) partition)
    3. mount the iso image to (for example) /mnt/slaxcd (mount -o loop path/to/iso.iso /mnt/slaxcd)
    4. mount the usb stick (my: /mnt/usb) mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usb
    5. copy the whole /mnt/slaxcd directory onto the USB key: cp -ra /mnt/slaxcd/* /mnt/usb
    6. copy the /mnt/usb/boot/vmlinuz and /mnt/usb/boot/initrd.gz to one level up:
    cd /mnt/usb/boot/
    cp vmlinuz initrd.gz ..
    7. edit the isolinux.cfg file, and delete "boot/" before any "vmlinux" and "initrd.gz", than rename it to syslinux.cfg
    8. install MBR onto the USB Stick: /sbin/lilo -M /dev/sda
    9. use: syslinux -s /dev/sda1
    10. it's done, now reboot your computer and boot it from USB device (of course, you need bios which have this option) /quote]

sorularınız olursa yardım etmeye calısırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 11 Mart 2006; 1:01:24 >

• Daha önce bu konuyu başka başlıkta açmıştım fakat tam çözümünü bulamamıştık.
    Nihayet usb flashdisk'e linux kurup boot etmeyi başardım ve bunu sizlere de anlatmak istedim :
    gerekli malzemeler : Smiley
    usb flashdisk (256mb.)
    slax live iso'suftp://ftp.linux.cz/pub/linux/slax/SLAX-5.0.x/slax-5.0.7b.iso
    kullanıma hazır durumda linux sistemi (bendeki suse 10.0)
    extra : eger kullanmak isterseniz modül ler buradan temin edilebilir:http://slax.linux-live.org/modules.php
    Kurulum:
    Hazırlık:
    root hakları alınır :
    #su
    iso slax iso dosyası istenilen bir yere mount yapılır :
    #mount /program/iso/slax/slax/slax-5.0.7b.iso /test -o loop
    sonra usbdisk fat16 formatlanır (dikkat bütün veriler kaybolacaktır.)
    #mkfs -t vfat -v /dev/sdb1 (bendeki usb flasdisk "/sdb1 "dir.sizdeki farklı olabilir .)
    iso dosyasindaki dosyalar usb ye kopyalanir :
    # cp -ra /test/* /media/usbdisk
    usb diskt'e lilo (mbr) kaydı oluşturulur:
    # /sbin/lilo -M /dev/sdb
    linux sistem dosyası yüklenir :
    # syslinux -s /dev/sdb1
    usb diskteki /boot klasorunde bulunan bazı dosyalar usb roo(tmedia/(usbdisk/ )a kopyalanır :
    vmlinuz ; initrd.gz ;memtest ;splash.cfg ;splash.txt
    usb disk root' da bulunan isolinux.cfg silinir.
    yerine syslinux.cfg dosyası oluştulur.syslinux.cfg dosyası editlenerek aşağıdakiler dosyanın içine yazılır :
    quote:

display splash.cfg
    default slax
    prompt 1
    timeout 40
    F1 splash.txt
    F2 splash.cfg

label slax
    kernel vmlinuz
    append max_loop=255 initrd=initrd.gz init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 rw

label linux
    kernel vmlinuz
    append max_loop=255 initrd=initrd.gz init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 rw

label memtest
    kernel memtest

dosya kaydedilir.
    Buraya kadar herşey doğru yapıldıysa artık usb diskimizden boot yapabiliriz.
    Tabii bilgisayarımızın bios'undan usb disk açılış için gerekli ayarı yapmamız gerekiyor.
    Eger istenirse gerekli moduller usbdisk/modules klasoru altına kopyalanarak
    sistemde çalışmasını istediğimiz programları kullanabiliriz (tabii usb diskin kapasitesine bağlı ) modulleri :"http://slax.linux-live.org/modules.php " dan temin edebilirsiniz .
    Benim kullandığım modüller :
    qtparted , mozilla-firefox ,turkish lang, xkill ,xpdf,ksudoku
    Eğer ayarlarınızın kaybolmamasını istiyorsanız onunda formulu bulunmaktadır:
    usb disk acılışı yaptıktan sonra konsol'dan :
    # configsave /mnt/sdb1_removable/modules/slaxconf.mo
    komutu vererek ayarlarınızın bir dahki oturumda aynen korunmasını sağlayabilirsiniz.
    Mesela türkçe sistem ve türkçe klavye , firefox ayarları ,masaüstü ayarları gibi.
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 11 Mart 2006; 13:55:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.