Bildirim
USB ADSL Modem Tanıyan Bir Linux
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Neyin neyi destekleyeceği tam belli olmaz ama bir Ubuntu CD'si ile sistemini açıp kurmadan test edebilirsin. Daha önce USB modem kullanan 3-4 arkadaşımın bilgisayarına Ubuntu kurmuştum, herhangi bir sorun çıkmamıştı. Bi tanesi Zoom marka idi ama modelini hatırlamıyorum. -
Linux konusunu bilmem de, modemi ethernet olarak görüyorsa sorun olmaz velakin dial up bağlantı istiyorsa modemi çöpe atın. -
Malesef dial up bağlantı istiyor. :(
modemimde aşağıdaki resimdekinden.
acaba arkadaşınızda bundan mı vardı pisahmet?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spookydream -- 3 Temmuz 2010; 23:26:49 > -
quote:
Orijinalden alıntı: spookydream
Malesef dial up bağlantı istiyor. :(
modemimde aşağıdaki resimdekinden.
acaba arkadaşınızda bundan mı vardı pisahmet?
:)
Bence ethernet bağlantılı bir modem alın. -
Üzgünüm normal USB Modemdi. Çevirmeli modem değil :( -
quote:
Orijinalden alıntı: pisahmet
Üzgünüm normal USB Modemdi. Çevirmeli modem değil :(
buda zaten çevirmeli modem değil usb modem fakat bağlanırken normal çevirmeli modem gibi bağlanıyorsunuz. sadece linuxa geçmek için yeni bir modem almak istemiyorum bir çözümü olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spookydream -- 15 Eylül 2010; 16:26:48 > -
Nasıl yapılabilir bilmiyorum. Tavsiyem bunu Ubuntu-TR'de sormanızdır:
http://forum.ubuntu-tr.org/ -
quote:
Orijinalden alıntı: pisahmet
Nasıl yapılabilir bilmiyorum. Tavsiyem bunu Ubuntu-TR'de sormanızdır:
http://forum.ubuntu-tr.org/
sordum sorumu cevap bekliyorum yardımlarınız için teşekkürler. -
ubuntu kur ama en son sürümü olsun, herşeyi tanıyor, usb modem dahil -
ben pardus'u ilk kurduğumda (pardus2007 idi) taş devrinden kalma çevirmeli modemim ile bağlanabiliyordum.
Ancak, her açılışta konsol'dan birkaç komut vermem gerekiyordu, hatırlamıyorum şimdi komutları
Ama her halukarda çevirmeli modem dahi olsa pardus veya ubuntu ile bir şekilde çözüleceğinden eminim... -
bende pardus 2008'e kurabilmiştim loopcom modemimi
pardus wikisine bakmanı öneririm -
-
bunları bende araştırdım kardeşim teşekkürler yinede. -
Ubuntu'ya girip modem takılıyken uçbirimden,
quote:
lsusb
komutunu buraya yapıştırabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 15 Eylül 2010; 2:33:52 > -
ubuntu şu anda kurulu değil onun için yapamıyacağım. zoomun müşteri desteğine sitesinden soru sordum ona cevap bekliyorum belki yol gösterirler diye. -
Dediğimi çalışan CD üzerinden deneyin.
Ayrıca müşteri hizmetlerinden de pek bir şey beklemeyin derim. Bu konuda bir şey yapamıyorlar. -
Müşteri hizmetleri desteği bıraktıklarını söyledi. Kurcaladım biraz yapamayınca Windows 7 kurdum. Şu anda memnunum linuxa uğraşamıcam. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spookydream -- 29 Eylül 2010; 18:01:27 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X