Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Adsl Modemi switch olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde airties wireless modem var. Bu modemde tek ethernet çıkışı bulunmakta, yalnız benim şu an ikinci bir ethernet çıkışına ihtiyacım var. Elimde Pti marka 4'lü bir modem daha bulunmakta. Bunu switch olarak kullanmak istiyorum. Bu sayede hem wireless kullanabileceğim, hem de geriye 3 ethernet portu kalacak. Ama nasıl bir ayar yapmam gerekiyor; bilmiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdinc_seray -- 15 Eylül 2010; 23:51:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ADSL Modemini Switch Olarak Kullanma

ADSL modeminizi bir ağ anahtarı (switch) olarak kullanmak, birden fazla cihazı tek bir İnternet bağlantısına bağlamanın ekonomik bir yoludur. Bu, yönlendiriciye gerek kalmadan küçük ev ağları ve ofisler için ideal bir çözümdür.

Modemi switch olarak kullanma işlemi nispeten basittir. İşte izleyebileceğin adımlar:

• Modemin Ethernet bağlantı noktalarını belirle: Çoğu ADSL modemde, İnternet'ten gelen bağlantı için bir WAN bağlantı noktası ve cihazları bağlamak için bir veya daha fazla LAN bağlantı noktası bulunur.
    • LAN bağlantı noktalarını kullan: İnternet'e bağlanmak istediğin cihazları modemin LAN bağlantı noktalarına bağla.
    • İnternet bağlantısını paylaş: Modem şimdi bir switch gibi davranarak İnternet bağlantısını bağlı tüm cihazlara paylaşacaktır.

Önemli Hususlar:

• Modemi switch olarak kullanmak, yönlendiriciye göre daha sınırlı özellikler sunar.
    • Bağlantı hızları, bağlı cihaz sayısına bağlı olarak düşebilir.
    • Güvenlik duvarı gibi gelişmiş özellikler modem switch'lerinde bulunmayabilir.

Sonuç:

Bir ADSL modemini switch olarak kullanmak, küçük veya geçici ağlar için uygun bir çözümdür. Basit kurulumu ve düşük maliyeti ile cihazları tek bir İnternet bağlantısına bağlamanın uygun bir yolunu sunar. Ancak, daha gelişmiş özellikler ve daha yüksek bağlantı hızları arıyorsan, bir yönlendirici kullanmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı sorunun cevabını ben de istiyorum
  • Bahsettiğiniz modemin router özelliği mevcut ise adsl mode yerine modeminizi router mode da kullanmanız sorununuza çözüm olabilir.
  • bu dandik forumdan kimse hiçbir sorumu cevaplamadı ama bildiğim bişeyide esirgemek olmaz hangi model olursa olsun jawa kurulum yada kurulum robotu yoksa ıp yazıp gelişmiş ayarlardan DCHP kısmını bulup disabled yaparsanız modem artık sadece router oluyo modem olmaktan çıkıyo benim sistemimde çok ıp var çıkmadan disabled yapıp ıp yi başka bir kullanıcı olmuyan 192.168.1.7 yaptım ve DCHP yi kapadım sorunsuz kullanıyom modem pikatel ama elimde 4-5 modemim var hepsinide bit pazarından aldım 10 liraya normal modem olarak gövenemediğim için pointe çevirdim DCHP kapalı olduğu sürece point oluyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.