USB 3.0 Thermaltake disk kutusu aldım.cihaz usb 2.0 da hiçbir kesilme yapmıyor fakat usb 3.0 da sanki çıkartıp takıyormuşsun gibi gidip geliyor.bunun sorunun kaynağı acaba nedir.şimdi bundan önce 1-2 farklı cihazdada aynı sorunu yaşadım.acaba kutumu arızalı yoksa kablomu sizce yoksa nec usb 3.0 anakart çipimi bu sorunu veriyor.en son firmware yüklü oysa.siz ne dersiniz.birde bunun yanında 2 kablo geliyor biri güç elektrik versin diye usb kablo biride usb 3.0 kablo sizce usb 2.0 kullanırken ikisini takmaya gerek varmı tek olarak da çalışıyor çünkü.güç kablosunun amacı nedir.
arkadaşlar bu konuda yaptığım denemeler neticesinde sorunun kablo olduğu ortaya çıktı.yani usb 3.0 da kopma yaşayanlar bilsinlerki eğer kablo kısa ve kaliteli ise kopma asla olmuyor aynı cihazı western 1000 lik diskin yanında çıkan kısa usb 3.0 kablosu ile taktim bir kere bile düşme olmadı 2 saattir deniyorum...
güç kablosu, kendi deneyimlerimde bazı bilgisayarların usb girişinin verdiği güç bir sebepten ötürü yetmiyor cihaza ve çalışmıyor ama çift giriş kullanınca problem olmuyor, sorununu çözmene sevindim. kablo ve windows updateleri de neden olabiliyor buna.
ok dostum teşekkür ederim.Belkide Windows 8 de bu sorunları hiç yaşamıyacağız...
windows 8in ara yüzü hoşuma gitmiyor yoksa çoktan geçmiştim ama :)