Şimdi Ara

USA Robot Askerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika'nın savaş teknolojilerine oldum olası hayranımdır. Aylar önce görmüştüm bu haberi ama paylaşmak istedim. Robot asker nedir hoca bu amerika nereye gidiyor ?

Asker robot 'PETMAN' ABD ordusunda göreve başlıyor. İnsan gibi hareket edebilen en gelişmiş robotlardan PETMAN'ın meziyetleri görenleri şaşırtıyor.

Dengesini yitirmeden yürüyebilen, koşabilen ve eğilebilen robot, şınav da çekebiliyor.

Pentagon'a bağlı Amerikan Savunma ve Araştırma Ajansı (DARPA)'nın finanse ettiği ve Boston Dynamics adlı şirketin geliştirdiği robot, 175 santimetre uzunluğunda ve 80 kilogram ağırlığında. Topluluğu Koruma Test Modeli (PETMAN) adı verilen robot, gerçek askerler için riskli bazı operasyonlarda ve kimyasal silahların etkili olabileceği tehlikeli bölgelerde kullanılabilecek.

USA Robot Askerleri

ABD'li robotik tasarım ve mühendislik firması olan Boston Dynamics, yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştıkları PETMAN'ın en son görüntülerini yayınladı. İleri teknoloji ürünü hidrolik sistemle hareket edebilen robot, fiziksel olarak bir erkek askerin yüzde 50'sini temsil edebiliyor. Solunum, terleme ve vücut sıcaklığı gibi insanlara özgü özellikleri canlandırabilen PETMAN, kendisine uygulanan fiziksel şiddet oranında karşı tepki verebiliyor. Robot, göğsündeki bir bilgisayara girilen veriler sayesinde algılayıcılarını ve içindeki izleme mekanizmasını çalıştırarak hareket ediyor.

İnsandan çok birer köpeğe benzeyen 'BigDog' ve 'AlphaDog' adlı taşıyıcı askeri robotları da üreten Boston Dynamics, PETMAN'ın 2012'den itibaren ABD ordusundaki gerçek görevlerde test edileceğini bildirdi.

USA Robot Askerleri

BD Donanması, savaş gemilerinde görev alacak bir robot geliştirdi. Robotun ilham aldığı tasarım ise Yıldız Savaşları serisinin kahramanlarından C-3PO.
    ABD ordusu, savaş gemilerinde görev alması planlanan insan benzeri robotla savaş kabiliyetini ciddi ölçüde artırmayı amaçlıyor.

Otonom Gemi Robotu (AHS), duman nedeniyle görüş alanının sıfıra indiği durumlarda hareket edebilecek, merdivene tırmanabilecek, dar koridorlardan geçebilecek, ölümcül yangınları etkisiz hale getirebilecek ve en önemlisi, insan hareketleri ve komutlarına tepki verebilecek.

Yıldız Savaşları’nın 35 yıllık robot karakteri C-3PO’ya fazlasıyla benzeyen robot, ABD Donanma Araştırma Laboratuvarı’yle beraber çalışan Virginia Tech Üniversitesi’ne bağlı Robotik ve Mekanizma Laboratuvarı (RoMela) tarafından geliştirildi.

Prototip tasarımları C-3PO’ya dayanan robot, yüzünde alıcılar ve kızılötesi kamera bulunduracak. Bu sayede insanların tepkilerini algılayabilecek ve çok kalın duman bulutunun ötesini görebilecek. Son derece esnek ve çevik olması tasarlanan robot, yangınları söndürmek için yangın tüpü veya su hortumu bile kullanabilecek. AHS’nin bu özelliğiyle, müdahale edilmesi kolay olmayan yangınları etkisiz hale getirerek çok sayıda denizcinin hayatını kurtarması amaçlanıyor.

İLK YARDIM ONLARDAN SORULACAK

Projenin başında yer alan Profesör Dennis Hong, Sunday Express gazetesine yaptığı açıklamada, “AHS şu an yürüyebiliyor. Gelecek yıl bir savaş gemisinde test edilmeye başlanacak. Ancak bu durum robotun hazır olduğu anlamına gelmiyor” dedi. Hong, AHS’nin üzerinde daha çok çalışmaları gerektiğini, yangına müdahale etme, çatışma anındaki hareket kabiliyeti ve alıcılarının performansı gibi konularda çalışmaların devam ettiğini belirtti.
    ABD Savunma Projeleri Kurumu, bu yılın başında güvenlik tedbirleri kapsamında geliştirilecek insan benzeri bir robot projesi için 1.5 milyon dolarlık yarışma başlatmıştı. ABD ordusunun gelecekte kullanmak istediği robotların, terör saldırılarının, sanayi kazalarının veya doğal afetlerin sonunda ilk müdahaleyi yapmaları için hazırlanmaları planlanıyor.

USA Robot Askerleri

• Amerika'nın robot askerlerine bizimkileri de yaz sonuçta ne derse yapıyoruz.
  • robot işi pek tutmaz gibi şimdilik çok masraflı ver bir roket atara gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Amerika'nın robot askerlerine bizimkileri de yaz sonuçta ne derse yapıyoruz.

Siyasete girmeyi düşünmüyorum hocam sonra tartışma çıkıyor gereksiz. Sadece Amerikan savaş teknolojilerini beğeniyorum ki robot askerler de çığır açacak bir buluş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karthusnowulti

robot işi pek tutmaz gibi şimdilik çok masraflı ver bir roket atara gider

Ztn hr yr rkt atr knk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam onu düşünmüşlerdir heralde ama tabi şimdilik öyle direk savaşlara sokmazlar diye düşünüyorum sonuçta bi taslak hazır üzerine modifikasyonlar şart
  • Bir insan savaş teknolojisine niye hayran olur ? Nasıl bir şiddet, vahşet psikolojisiyle yaşıyorsun diye düşünürken avatarına baktım. Sorunun cevabını aldım. İyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt

Bir insan savaş teknolojisine niye hayran olur ? Nasıl bir şiddet, vahşet psikolojisiyle yaşıyorsun diye düşünürken avatarına baktım. Sorunun cevabını aldım. İyi günler.

Sorunun cevabını aldıysan sorun yok. Dünya varolduğundan beri savaşlar var. Savaş olmasa dünya düzene girmez, barış sağlanamaz. Savaş iyidir demiyorum ama savaş olmadan da olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Lodbrok

quote:

Ztn hr yr rkt atr knk

rpg-7 ler çok kolay bulunan,ucuz ve etki silahardır.Tabi ben kullandıgımdan değil wikiden baktım

USA Robot Askerleri

• Çökün
  • quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

Abd çok geç kaldı üzgünüm

http://www.haberci53.com/teknoloji/16-yasindaki-emirhan-turk-ordusu-icin-oyle-bir-zirh-tasarlada-ki-h7417.html

USA Robot Askerleri

Bizim ülkemizde araba bile zor üretilirken bu teknoloji bizi aşar. Çocuğa helal olsun tabi eline koluna sağlık ama amerika bu teknoloji üstüne yıllardır çalışıyor geç kalan bizleriz :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Lodbrok

quote:

Ztn hr yr rkt atr knk

rpg-7 ler çok kolay bulunan,ucuz ve etki silahardır.Tabi ben kullandıgımdan değil wikiden baktım

USA Robot Askerleri

İsabet ettirebilirlerse etkilidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Çökün

Azz önce izledim bunu konuya iyi geldi helal

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Laz

quote:

http://www.haberci53.com/teknoloji/16-yasindaki-emirhan-turk-ordusu-icin-oyle-bir-zirh-tasarlada-ki-h7417.html

USA Robot Askerleri

Bizim ülkemizde araba bile zor üretilirken bu teknoloji bizi aşar. Çocuğa helal olsun tabi eline koluna sağlık ama amerika bu teknoloji üstüne yıllardır çalışıyor geç kalan bizleriz :D

hocam bunu ciddiyemi aldınız gercekten :D

• quote:

quote:

quote:

USA Robot Askerleri

hocam bunu ciddiyemi aldınız gercekten :D

Aldım valla vurun beni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Çökün

Azz önce izledim bunu konuya iyi geldi helal

kesinlikle heleki 80 yapımları bluray arşivimde duruyor ama buda çok iyi gözüküyor

• quote:

quote:

Bir insan savaş teknolojisine niye hayran olur ? Nasıl bir şiddet, vahşet psikolojisiyle yaşıyorsun diye düşünürken avatarına baktım. Sorunun cevabını aldım. İyi günler.

Sorunun cevabını aldıysan sorun yok. Dünya varolduğundan beri savaşlar var. Savaş olmasa dünya düzene girmez, barış sağlanamaz. Savaş iyidir demiyorum ama savaş olmadan da olmaz

Bırakın bu eskimiş lafları. Savaş ya avatarındaki adam gibi hastalıklı ruhların hastalıklı fikirleri yüzünden, ya da insanoğlunun aç gözlülüğü ve sadece kendi çıkarlarını düşünmesi yüzünden çıkar. Kimse barış yapmak için savaşmaz. Mantıklı sebepler yüzünden savaş olmaz. Hepsinin ucunda insanların daha fazlasını istemesi vardır. Adolf Hitler gibi bir ruh hastası bunun dışında tabi. Gururla avatarında taşıdığın o adam şuan amacına ulaşmış olsaydı yeteri fiziksel güce sahip olduğun süre boyunca kölelik yapıyordun. Yaşlandığında da öldürülürdün.

• quote:

quote:

quote:

Bırakın bu eskimiş lafları. Savaş ya avatarındaki adam gibi hastalıklı ruhların hastalıklı fikirleri yüzünden, ya da insanoğlunun aç gözlülüğü ve sadece kendi çıkarlarını düşünmesi yüzünden çıkar. Kimse barış yapmak için savaşmaz. Mantıklı sebepler yüzünden savaş olmaz. Hepsinin ucunda insanların daha fazlasını istemesi vardır. Adolf Hitler gibi bir ruh hastası bunun dışında tabi. Gururla avatarında taşıdığın o adam şuan amacına ulaşmış olsaydı yeteri fiziksel güce sahip olduğun süre boyunca kölelik yapıyordun. Yaşlandığında da öldürülürdün.

Senin fikrindin saygı duyarım ama insanlık varolduğundan beri savaş var. Savaşlar olmasaydı biz şuan orta asya da sürünüyor olurduk. Savaşlar olmasaydı teknoloji olmazdı. Sende benim fikrime saygı duymak zorundasın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.