Şimdi Ara

Urfa ya Günbirlik Gidicem Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar urfaya günibirlik gidicem eşimle orda kendi kendime şu programı yaptım kendımce araştırdım restorantları ve aşağıdaki sonucu vardım varsa sizinde tavsiyeleriniz yemek konularında yardımlarınızı rica ederim.

1-Kahvaltıyı ciğer ile yap
    MEHMET YAŞİN
    Herkesin bellediği bir ciğerci vardır. Ama günün birinde Urfa’da kahvaltıda ciğer yemeye niyetlenirseniz size iki mekan öneririm. Bunlardan biri Şehitlik Mahallesi’ndeki Sevgi Ciğer Salonu (0414- 314 03 29). Mehmet Usta, kentte bu işi en iyi bilenlerden biri. Ateşin kıvamını, ciğerin ocakta kalma süresini öyle iyi ayarlar ki, ciğerler pamuk gibi olur. Bir diğer ünlü ciğerci de, Gümrük Han’a giden yolun üstünde bir köşeye mangalını yerleştirmiş Meşhur Ciğerci Aziz Usta. İşi babasından öğrenen Aziz Usta’yı herkes bilir ve över. Aziz Usta, 6.00-9.00 arasında kahvaltı için ciğer kebabı yapar, 11.00-15.00 arasında da öğle servisi için yeni şişler saplar.
    2- Çarşıda dolaş
    TARİHİ ÇARŞILAR
    GÜMRÜK HANI
    BEDESTEN
    SİPAHİ PAZARI
    BAKIRCILAR ÇARŞISI
    KINACI PAZARI
    PAMUKÇU

3-Balıklıgölü dolaş-HALİL UR RAHMAN CAMİİ dolaş balıklıgölün yanında ve Hz.İbrahim Magarası dolaş

4- Urfa kalesine çık

5-Acıkırsak lahmacun ye(akşama sıra gecesine gıdıceksek atıştırmalık olarak )
    Urfa deyince insanın aklına hemen lahmacun üşüşür. Atatürk Bulvarı’ndaki Gülhan Restoran (0414-313 33 18

Sıra gecesine gitmiceksek
    Kahramanurfa kebab salonunda ye(kemiksiz pirzola ve patlıcan kebab unlü)
    Veya Altın lokantası na git

6-Sıra gecesine git

URFA SIRA GECESI ÇARDAKLI KÖŞK VEYA Cevahir Konuk Evi

7-Zaman Kalırsa Uzak değilse aşağıdaki yerleri dolaş

GÖBEKLİTEPE 22 km
    HARRAN ş.urfaya 44km
    HALFETİ 120 km ama halfeti antep yol güzargahından saparak gıdılıyor halfeti antep arası 100 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanjk -- 27 Ağustos 2015; 10:47:44 >

• yok galıba urfaya gıden forumda ?
  • 1 günde sadece merkez gezilir dışarıya plan yapmayın. Gezilecek yerler birbirine yakın genel anlamda turiste alışık bir kent sorun olmaz ama bu aralar ortalık karışık tabi yansıması nasıldır gidince sorarsınız. Halepli bahçenin oraya ( göle yakın) iki tane müze yapmışlar öğle sıcağında da orayı gezmek mantıklı olur. Göbeklitepenin aynısı müzede var,gitmeye gerek yok çok büyük alan değil aynı şeyleri göreceksiniz arkeologlar için önemli ama gezen birisi için çok birşey yok,Harran'da hem kaleyi hem camiyi restore ediyorlar tarihi alanı da edeceklermiş kısacası kazı,inşaat işleri mevcuttu bu sene Haziran'da gittiğimde bitsin ilerde gidersiniz, Halfeti zaten çok uzak yetişmez bir güne ileride Antep gezisi yaparsanız Yavuzeli'nden ayrılan yol ile de gidiliyor,yol müsait oradan daha yakın zaten tekne turu yaparsınız fiyatlarda biraz daha uygun o tarafta.

Yeme içme için, kahvaltı için Köprübaşında Harran Otele varmadan önce sağda köşede güzel bir yer var ismini unuttum ayrıca Antep usülü katmeri de güzeldir tavsiye ederim.Ciğer heryerde yiyebilirsiniz ben pek tat farkı göremedim aralarında,sıra gecesi dediğiniz gibi bir iki mekan var zaten kime sorsanız söylerler rezervasyon yaptırırsınız aralarda kahve,çay içecek yerler var görürsünüz oralarda vakit geçirilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

1 günde sadece merkez gezilir dışarıya plan yapmayın. Gezilecek yerler birbirine yakın genel anlamda turiste alışık bir kent sorun olmaz ama bu aralar ortalık karışık tabi yansıması nasıldır gidince sorarsınız. Halepli bahçenin oraya ( göle yakın) iki tane müze yapmışlar öğle sıcağında da orayı gezmek mantıklı olur. Göbeklitepenin aynısı müzede var,gitmeye gerek yok çok büyük alan değil aynı şeyleri göreceksiniz arkeologlar için önemli ama gezen birisi için çok birşey yok,Harran'da hem kaleyi hem camiyi restore ediyorlar tarihi alanı da edeceklermiş kısacası kazı,inşaat işleri mevcuttu bu sene Haziran'da gittiğimde bitsin ilerde gidersiniz, Halfeti zaten çok uzak yetişmez bir güne ileride Antep gezisi yaparsanız Yavuzeli'nden ayrılan yol ile de gidiliyor,yol müsait oradan daha yakın zaten tekne turu yaparsınız fiyatlarda biraz daha uygun o tarafta.

Yeme içme için, kahvaltı için Köprübaşında Harran Otele varmadan önce sağda köşede güzel bir yer var ismini unuttum ayrıca Antep usülü katmeri de güzeldir tavsiye ederim.Ciğer heryerde yiyebilirsiniz ben pek tat farkı göremedim aralarında,sıra gecesi dediğiniz gibi bir iki mekan var zaten kime sorsanız söylerler rezervasyon yaptırırsınız aralarda kahve,çay içecek yerler var görürsünüz oralarda vakit geçirilir.

zaten ertesı gunde antep yapıp gece ıstanbula donucez.Urfa antep merkezde herhangı bır sıkıntı olacagını düşünmüyorum olay açısından.Seçimler 1 kasımda ben 22 ekımde orlarda olucam.
    Urfada sıra gecesı fıyatları ne kadar acaba ve içinde ne var fiyatın

• Ben katılmadım sıra gecesine ama uçuk değil fiyatlar 50-100 TL arası hatırladığım kadarı ile yöresel yemekler dahil. Antep üzeri gidersiniz o zaman Halfeti'ye, Yavuzeli'ne gidin oradan Rumkale tabelasını takip edersiniz yol müsait geniş.O taraftan tekne turları daha ucuz,teknede sizden başka kişilerde olacaksa 50 TL den fazla vermeyin derim ailecek.Birecik üzerinden de gidebilirsiniz tabi,ikindi sonrası giderseniz daha iyi olur,hava açısından.

Olaylar için ise birşey diyemem,mesuliyeti büyük olur çünkü dersem, geçen Balıklıgöl Hastanesinde 2 polisi şehit ettiler,gezeceğiniz müzenin de olduğu Haleplibahçeye 200 mt ya var ya yok,Balıklıgöle de yakın 500 mt filandır.
  • 4 yıl Urfa'da yaşadım. Sevgi Ciğer'i sevemedim ben. Size Sembol'ü tavsiye ederim. (Çarşı içindeki değil de Abide Park'ın karşısındaki, İpekyol'un girişi. Çarşıdaki Eğitim Kırtasiye'nin karşısındaki Kaya'nın yerinde soslu tavuk yemeden Urfa'dan ayrılmayın. Uyarayım çok acıdır. :) Gittiğiniz restoranlarda soslu soğan salatası da isteyin mutlaka, ücretsiz getirirler. Kapalı Çarşı'yı ve Balıklıgöl'ü gezin. Balıklıgöl'ün içindeki Çift Mağara'da Menengiç Kahvesi'nin tadına bakabilirsiniz. Kapalı Çarşı'nın girişinde soldaki dükkandan isot, salça vs. alabilirsiniz. Meydanda taze antep fıstığı bulabilirsiniz. Eğer açıldıysa Piazza AVM'nin karşısındaki yeni yapılan Urfa Müzesi'ni gezin. Sıra gecesine katılın mutlaka. Gülizar Konukevi'ni tavsiye ederim. Yemek dahil fiyatı 40-50 TL. civarındadır. Pazarlık yapın. Göbekli Tepe'ye gitmenize gerek yok. Harran'ın da adı var sadece. Biz meraktan gittik ve pişman olduk. Antep'e giderken Halfeti'ye uğrayın mutlaka. Teknede pazarlık yapın. Kişi başı 10 TL.'den fazla vermeyin. 5-10 TL. yeterli onlar için. Biz hep öyle bindik. Halfeti'de yemek yemeyin, balık sakın yemeyin, çok kötü. Yemeği Birecik'te yiyin. Patlıcan Kebabı'nı oraya saklayabilirsiniz. Birecik'te Öz İkizler Künefe'de mutlaka künefe yiyin.

Antep'ten baklava ve fıstık almayı düşünürseniz 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne varmadan Hacı Usta var, tavsiye ederim. Fiyatı da uygundur. Antep'te Halil Usta'da yemek yiyin. Birkaç gün önce oradaydık. Eti muhteşem. Zeugma Müzesi'ne çok yakın. Yalnız akşam açık olmuyor, erken kapanıyor. Akşam Metro Market'in yanındaki şubesi açık oluyor. İmam Çağdaş ünlüdür; ama berbat. Çarşıda Çulcuoğlu Restoran da çok iyiymiş. Hayvanat Bahçesi'ne gitmenizi tavsiye ederim. Çok güzel; ama çok büyük. Çok zaman alır. Gidecekseniz çok sıcak bir saatte gitmeyin. Antep'te de Kapalı Çarşı'yı gezin mutlaka. Kahvaltılık zahter alın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimmer -- 2 Eylül 2015; 1:05:51 >

• shimmer S kullanıcısına yanıt
    tşk ler hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.