Şimdi Ara

Erasmusa Hibesiz Gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,


    Paris'te bir üniversiteye birkaç aylığına yerleştim erasmus kapsamında. Fakat hibesiz olarak, yani okulum herhangi bir maddi destekte bulunmayacak.


    Euro/TL oranı bu kadar yüksekken sizce gidilir mi, gidilirse aylık ne kadar harcanır? Gerekirse bisküvi yerim sadece ama bu şansı kaçırmak istemiyorum.


    NOT: Yurdu okul uygun bir miktara ayarlayacak aynı zamanda KYK kredim var onu da biriktiriyorum.


    Özellikle Erasmus'a gidenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.




  • Paris pahalı bir şehir ama öğrenciler için imkanlar vardır.


    Üniversitenin restoranında öğle ve akşam yemeklerini çok ucuza yiyebilirsin. Universiteye email göndererek öğrenci menülerinin fiyatını sor. Üniversitenin web sitesinde de yazıyor olabilir. Zaten en büyük harcaman yemek olacaktır. Kahvaltılarını odanda veya yurtta kendin hazırlarsın.


    Şuralarda uygun fiyatlı öğrenci yemekleri bulabilirsin:

    le CROUS  (kahvaltı da veriyor): https://www.crous-paris.fr/se-restaurer//

    https://www.crous-paris.fr/se-restaurer//ou-manger/ 

    le RU (Restaurant Universitaire). Google'da "Restaurant Universitaire Paris" olarak arama yap.

    https://u-paris.fr/en/dining// 


    Toplu taşıma için öğrenci kartlarını incele. (google da arama yap)





  • Çok teşekkürler cevabınız için.


    Crous sitesi çok karışık özellikle erasmus öğrencileri için pek bir seçenek göremedim. Acaba nasıl kullanmamız gerektiğine dair ya da nereden başvuru yapacağımıza dair bildiğiniz bir şeyler var mı?

  • boorax B kullanıcısına yanıt

    Erasmus öğrencisi diye bir şey olmamalı. Okul size öğrenci belgesi verince öğrencisiniz. Diğer öğrencilerin faydalandığı herşeyden faydalanabilirsiniz. Kimse belgeye bakıp sen erasmus öğrencisisin, sen master öğrencisisin gibi ayrım yapmaz. Yani yapmaması gerekir. Öğrenci kimliğiniz varsa öğrencilikten doğan bütün hakları kullanırsınız. Ya da Türkiye'deki okulunuzun verdiği öğrenci kimlğiniz ile öğrenciliğinizi belgeleyebilirsiz.


    Okul herhalde size öğrenci belgesi verecek değil mi? Bunu okula sorun. Cevrenizde hiç erasmus öğrencisi yok mu onlara sorun böyle detayları.

  • Crous sitesinde yemekle ilgili kısım https://www.crous-paris.fr/se-restaurer// dır. O kısmı açıp google tercüme ile anlamaya çalışın. Diğer kısımlar sizi pek ilgilendirmiyor. Sadece restoran adresilerin bulun yeter. Restorana gidince yemeğinizi alıp kasada kimliğinizi göstereceksiniz. Öğrenci tarifesinden ödeme yapacaksınız. O kadar, başka bir şey yapmanıza gerek yok.

  • Yemek öğünleri 3,30 Euro diye okudum. Öğle ve akşam ücret 3.30 euro gibi anlıyorum. Kahvaltı kaç para görmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 8 Nisan 2023; 18:46:37 >
  • Is aramani tavsiye ediyorum. Paris cok pahali bir sehir. Konaklama en pahali yani. Eger uygun bir ucretle konaklama ayarlayabilirsen yemegi halledersin zaten.
  • John Denver kullanıcısına yanıt

    İki ay kalacak. İki ayda iş mi arayacak, ders mi çalışacak? Öneri yaparken biraz mantıklı olmak lazım.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Siz heralde postu okumadiniz. Maddi imkanlar konusunda endiseli oldugu icin yardim istemis.

    Is dediysek bir sirkette analist olarak is aramayacak. Civarda ki turk restorantlarindan birinde, google mapsten bulacagi telefonlarla arayip garsonluk veya komilik icin sorusturabilir. Baska nasil gecimini saglayacak? Yani siz ne önerisi yapiyorsunuz bursu olmayan birine? Dilenecek hali yok ya!
  • John Denver kullanıcısına yanıt

    Sen okumuşsun ama anlamamışsın. Erasmus'a gidiyor. Calışamaz. Calışmaya vakti de olmaz, eğitim alacak. Her öğrenci gibi ailesi masraflarını karşılayacak. Belli ki öğrenci olmamışsın.


    Cevredeki Türk restoranları da arkadaşı bekliyorlardı, gelse de garsonluk yaptırsak diyorlardı. Calisma izni olmayan insanı risk alıp da kim işe alacak? Sen oraları Türkiye ile karıştırdın anlaşılan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 8 Nisan 2023; 20:55:22 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Egitim alirken cogu ogrenci calisir zaten yurtdisinda bunda garip birsey yok. Kacak calismak zorunda degil. Yasal olarak calisabilir isterse.

    Gerekirse hergun biskuvi yerim diyor ogrenci siz ailesi karsilayacak herseyini diyorsunuz. Herseyi bildiginizi zannetmeyin. Yardim etmeye calisiyoruz burada.
  • John Denver kullanıcısına yanıt

    Bu kısa bir eğitim, iş aramaya vakti yok. Calışan öğrenciler bütün eğitimini yurt dışında alan öğrenciler. Birkaç ay kalacağım yazmış. Ailesi masraflarını karşılamazsa zaten uçak biletini bile alamaz. Calış diyerek yardım etmiyorsun, kafasını karıştırıyorsun.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Emin olun orada 1 ay is tecrubesi, 3 aylik egitimden daha faydali olur. Hem para kazanmis olur. Is arama kismi cok zor degil. Gitmeden kalacagi yere yakin lokasyonlara email gondererek part time eleman arayip aramadiklarini sorup ona gore bir plan yapabilir. Bu onun tercihi bize dusmez. Parasi varsa calismaz yoksa gitmemeyi dusunecegine calisabilir hem is deneyimi kazanir.

    Ucak bileti cok pahali degil onemli olan konaklama. Pariste konaklama bi hayli pahali. Devlet yurtlari da anlasma yaparlar donemlik. Aylik odeme kabul etmezler. Ama bu yurtlara girmek kolay degil. Burslu olmak gerek. Burssuz ogrenciler kayit yapamaz crouslara. Ozel yurtlarda cok ucuz degil. Oda kiralanabilir. Arkadas zaten buralarda yok o yuzden detay vermemis biz bosa tartismayalim. Kendi merak ettigi birsey varsa sorabilir.
  • Merhaba, ikinizin yazdığını da okudum çok kez. Aklımdaki ikili çatışmaya örnek oldu resmen cevaplarınız :)) Çünkü bir yandan diyorum ki çalışmalıyım bir yandan da diyorum ki erasmusla beraber götüremem. Sanırım en iyisi türkiyeden çalışmak olacak zaten depremden dolayı okullar da online. Crous yurtlarıyla ilgili @John Denver detaylı bilginiz var mı? Burssuz öğrenciler kalamaz yazmışsınız ama ben her öğrenci kalabilir diye araştırmıştım hem yurtiçinden hem de dışından.


    Aynı zamanda burs veren kurumlara ya iş adamlarına, ticaret odalarına mail atarak durumu açıklamak sizce mantıklı mı? Herhangi bir destekte bulunabilirler mi?


    Ve son olarak da aylık ne kadar masraf çıkar sizce, daha öncesinde yurt dışına çıkmadığım için tam hesap da yapamıyorum.

  • John Denver kullanıcısına yanıt

    Cok atıyorsun. Crous'dan bütün öğrenciler faydalanır. Burslu öğrenciler daha düşük ücretle faydalanır. Web sitesinde bunların hepsi yazıyor.

  • Lütfen arkadaşlar... Zaten ülkenin her yeri gergin bari sanal ortam gergin olmasın :(

  • boorax B kullanıcısına yanıt

    Adamın dünyadan haberi yok yazıyor. :)

  • boorax B kullanıcısına yanıt

    İstesen de calışamazsın. Fransızcan yok. Fransızca bilmeyen insanı kimse çalıştırmaz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Kelimelerini dikkatli seç. Saygisizlik yapma. Crous Fransa nin kyk sidir. Basvurusuz gidip kalamazsin otel gibi. Basvurular sene basinda yapilir. Kabul ederlerse girersin her ogrenci kabul edilmez. Uygunluk sarti aranir.

    Kaynak: CROUS university residences
    CROUS residences are public and subsidised by the French government. It’s the most popular accommodation for students. It has indeed many advantages: rent is low (400 euros in Paris, 200 euros in other regions) with the possibility to benefit from rental assistance from the French CAF (family allowance fund). However, given the number of accommodation available, all applications cannot be granted. International students may check all offers available, including from private landlords, on lokaviz, the student accommodations hub developed by the CROUSes that guarantees to have a devent and safe accommodation.

    https://www-campusfrance-org.translate.goog/en/crous-residences-implement-new-conditions-to-apply-for-accommodation-for-international-students?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en-US




  • boorax B kullanıcısına yanıt
    Crousda kalabilsen bile paris icin 400-500 euro oda ucreti olacaktir. Bunun icin basvuru sarti aranir. Cunku bu devlet yurdu. Senin icin en kolayi oda kiralamak olacaktir. Cunku yurtlar kisa sureli ogrenci kabul etmez. Turkiyede bile yillik anlasma yapmak ister yurtlar. Paris gibi bir yerde 500 euro civarinda oda bulunabilir bence. 500 euroda aylik gideriniz olsa aylik 1000 euro ihtiyaciniz olur. Erasmus programi bildigim kadariyla en az 3 aydan basliyor. 3 ayda 3000 euro yapar. Tl ile 60 kusur bin tl. Bu kadar birikiminiz yoksa calismak zorundasiniz zaten. Crous ile ilgili olarak:

    Can anyone apply for CROUS Paris residences ?

    No, only students who meet certain criteria (mainly scholarship students or students with disabilities) can join the CROUS residences.

    Do all student residences belong to CROUS ?
    No, in Paris and elsewhere, there are many student residences, with reasonable rents, which do not depend on the CROUS.

    I am a scholarship student, am I sure I will get a place in a CROUS residence in Paris ?
    Unfortunately no, places in CROUS residences depend not only on eligibility criteria, but also on available places. These are not sufficient for all scholarship students.

    Kaynak:https://www.adele.org/en/organization/crous-de-paris-52/student-housing




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.