Arkadaşlar el yapımı olarak hoparlör üretmek istiyorum. Nasıl izinler almam lazım ? Sertifikalar vs..
Hoparlör kabinleri vs ben yapıcam ancak hoparlörlerin kendilerini satın mı alıyım ? O zaman sanırım bir özelliği kalmaz... Ben üretmek istiyorum.. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ?
Kaliteli bir ürün yapma düşüncesindeyim... %100 handmade olmasını istiyorum..
Bunun gibi bir hoparlör olacak..
up
arkadaşım o hale getirebilmen için en aşağı atölyen fln olması lazım ki o hale istesende getiremezsin.Ayrıca dokuma değilki bu %100 handmade olsun.Anca mdf ustası bulursan ve hoperlörleri yurtdışından getirebilirsen,arabalara veya evlere yönelik birşeyler olabilir.Ama şu şartlarda bir hoperlör yapmanın maliyeti çok yüksektir haberin olsun.Yaparsın çok basit olur zaten basit sınıfında yapılıyor heryerde..Sen stil arıyosun gördüğüm kadarıyla..kola gelsin ne diyim
başlık sakat
up
up
bowers wılkıns gıbı dunyada bır marka olursun umarım ancak bowers bıle handmade olmasına ragmen cogu parcasını dısarıdan getırmektedır senınde dısarıdan parca alman sorun olmayacaktır cok kalıtelı parcaları kullan kabın ıcın retro bı tasarım kullan o ne ole 5 ytl ye satıyorlar zaten onlardan napsın mıllet senın handmade hoplarlorunu servıs yok bısey yok sen retro tasarım yapıcaksınkı adam alsın onu bu konular uzerınde dur once
gereklı akustık testlerı avrupai standartlarda yapman lazım
elınde alet edevat atolye olması lazım
lazımda lazım yanı yoksa yaptığın hoparlorler bı ıse yaramaz
ancak bos yere bolca para harcar kendını tatmın edersın belkıde kendını bıle tatmın edemezsin
quote:
Orjinalden alıntı: FRED BAKER
ciddi derece ses mühendisliği bilgin olması lazım
gereklı akustık testlerı avrupai standartlarda yapman lazım
elınde alet edevat atolye olması lazım
lazımda lazım yanı yoksa yaptığın hoparlorler bı ıse yaramaz
ancak bos yere bolca para harcar kendını tatmın edersın belkıde kendını bıle tatmın edemezsin
Katılıyorum.
Ses ve elektronik bilgin yeterli değilse yapamazsın ki böyle bir konu açtığına göre de yetersiz olmalı.
Kaliteli hoparlör (Ses) için kaliteli diyafram, kaliteli ve hassas bobinler ile mıknatıslar, elektronik devreler, gövde için dengeli akustik sağlayacak bir tasarım gereklidir. Hobi olarak bile yapmak kolay olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: bigsmall11
başlık sakat
başlık sakatsa iki koltuk değneği alda bir faydan olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme