Üstadım 2 defa voltaj dalgalanmasından sistem gömdüm. Line interaktif Tunçmatik güç kaynağı burnumdan getirdi. Bildiğiniz evde ben yokken torpil patlatmış gibi ses yapıp valideyi korkutmuş. 3 defa benzer sorunlardan, akü ve anakart değişimlerinden sonra sonra çöpe attım. Bi daha o markayı eve sokmak bile istemiyorum. Ben UPS'i normal duvardaki prize taktıktan sonra UPS'e bağlayacağım cihazların topluca 1 akım korumalı uzatmaya takılarak takılması sorun yaratır mı onu merak ediyorum. Yoksa UPS direkt şebekeye bağlanmış olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kay1PRuH -- 28 Haziran 2022; 14:55:25 > |
## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (496. sayfa)

-
-
Tunçmatik için sizinle aynı fikirdeyim bende de 1kw online modeli vardı ve saçma sapan bir arızası yüzünden çöpe attım. APC li kullanıyordum ve yine APC online aldım kafam rahat şimdi.
UPS alınacaksa yerli olarak makelsanı tavsiye ederim ithalde ise APC
Çok fazla voltaj dalgalanması varsa regülatör tavsiye ederim akım korumalı prizleri aklından çıkart 5 para etmezler. Elinde hazırda varsa da modem gibi sıradan cihazlrı bağlayabilirsin ama yine pc ni bağlama bence.
Sözü fazla uzattım toparlayım, UPS'yi şebeke elektriğine bağla araya akım korumalı priz sokma. Regülatör alabilirsen regülatör çıkışına ups bağlayabilirsin.
-
Bu arada Tunçmatik servisi gerçekten ilgiliydi ama sorunu onlar da bulamadı üstelik hiç bir ücret daha almadılar ama üretim olarak benim gözümde kaliteli değiller.
-
:) Üstadım benim derdim akım korumalı priz kullanmak değil, linkte attığım gibi her birinde ayrı ayrı anahtar olan uzatma kullanıyorum ki işim bittiğinde fiş takıp çıkartmıyor anahtardan akımı kesebiliyorum. UPS'e 6-8 cihaz bağlayacağım 1 modem, 2 monitör, 1 tivibu, 1 ses sistemi, 1 bilgisayar kasası ve telefon şarjı.
İşim bittiğinde fişten çekmektense anahtardan kapatmak daha konforlu, UPS her türlü şebekeye bağlı, herhangi bir uzatma olmaksızın. UPS'e bağlayacak olduğum cihazları bu uzatmaya takmış oluyorum.
-
Tamam şimdi daha net oldu. Sen bu prizi ups'ye takmak istiyorsun dimi? Herhangi bir sorun olmaz. Yalnız dikkat etmen gereken nokta UPS'te birden fazla schuko priz varsas bu prizlerin hangisinin ne için olduğuna bakmalısın bazı modellerde sadece belli prizler koruma sağlıyor diğerleri çoklama görevi görüyor.
-
Teşekkür ederim bilgilendirme için tüm aletler bu uzatmadayken UPS'e tek bir uzatmayla bağlanmak düşündürüyor, bu uzatmanın akım korumalı olması zarar verir mi diye de düşündürüyor. Bu tunçmatik 1500 kva'lık line interaktif olan odada birisi olsa kesinlikle yakardı, bildiğiniz bomba gibi patlamış. O nedenle artık korkuyorum.
-
Her cihazı standartta direk ups prizlerine bağlamalısınız. Ama ıvır zıvırı tek prize bağlasanız belkide olur. Ama güçlü cihazları direk ups prizibe bağlayın ama modem falan çoklu prizde olur. Akım korumalıya gerek yok, sadece anahtarlı bir priz alın, piyasada bulunur rahatlıkla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, ben bir süredir home office çalışıyorum ve elektrik kesintisi ihtimaline karşı modem ve imac için kesintisiz güç kaynağı almak istiyorum.
Kullandığım imac (2013) değerleri:
https://i.ibb.co/hZXKdKS/Screen-Shot-2022-06-29-at-13-11-34.png
Biraz internetten UPS çeşitlerini araştırdım.
Online almak isterdim ancak yüksek ses ve günümüz kurlarıyla bu biraz zor.
line interactive almam daha uygun sanırım. Benim için bilgisayarı kapatana kadar idare etsin yeter. USB portuna ihtiyacım yok sanırım, bilgisayarı manuel kapatmam daha iyi olacaktır.
Kaç birimlik bir kesintisiz güç kaynağı almalıyım? (VA, Watt)
Hangi markayı önerirsiniz?
-
upsteki kuru akü arıza yapınca harici olarak 22Ah jel akü bağladım 2 ay önce. geçende enerjiyi kestim deneme amaçlı. tv açıkken 5 dk dayanabildi. hesabıma göre daha fazla dayanması lazımdı. niye böyle oldu anlamadım.
-
UPS ve tv marka model nedir? normalde orjinal aküye oranla 2,5-3 kat daha uzun süre dayanması lazımdı. UPS orjinal akü ile ne kadar dayanıyordu ki?
-
Hocam ups powercom bnp 800 ap. Akü yiğit 22 Ah. 2. El aldım Eski akü bitikti. Ttec kuru 7ah takmıştım. ilk başlarda 5 dk giderken taşıyamadı sonraları. Ben de yiğit taktım. Ama o da 5 dk falan dayanabildi. Uos mi sorunlu ki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arızalı olabilir ama bilemiyorum. TV güç tüketimi ne kadar acaba? Başka türlü test ettiniz mi? Tek akü var çok da bir şey beklememek gerek. UPS sağlamsa ikinci bir akü alıp paralel bağlanabilir ama tavsiyem bütçe el veriyorsa en azından iki akülü 1kwa veya üzeri bir ups almanız yönünde olacaktır.
-
Hocam tv 188 kwh ortalama tüketiyor. Başka testler de yapıp buraya yazacağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O değeri nerede okudunuz? kwh değildir o :)
-
Powerfull 1000VA UPS cihazım var. Son 2-3 gündür kırmızı tuştan basılı tutup kapatıyorum. UPS kapanıyor ama cihaza bağlı aletlerde elektrik kesilmiyor. Sorun ne olabilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
takip...........
-
1000 va lık inform sinüs evo online ups aldım. 1 ad 55 ekran lg c14 oled tv, 1 ad 60 wattlık saundbar, 1 ad kablo modem, 1 ad ps4 cihazla denemek için elektrik kablosunu çıkartarak denedim akü zayıf uyarısı verene kadar hepsini çalıştırdım 15 dakika dayandı ups sizce bu süre normalmidir. Cihazın etiketinde üretim tarihi 2020 ekim ayı gözüküyor
Sonucun normal olup olmadığını söyleyebilmek için, ups'ye bağladığınız cihazların toplamda kaç w tükettiğini bilmek lazım. Eğer watt ölçebilen bir priz varsa veya UPS, sistemin çketiği toplam wattı gösteriyorsa ve söyleyebilirseniz değerlendirebiliriz. 2 Akülü ve 7Ah'lik bir model olduğunu düşünürsek normal diyebiliriz.
-
Maalesef elimde wattmetre yok, ups de çekilen watt miktarını göstermiyor.
Selam arkadaşlar,
Kırsalda yaşıyorum, artezyenden çektiğim su su deposuna oradan hidrofor yardımı ile eve basılıyor. Elektrik çok sık kesiliyor ve elektrik kesilince hidrofor durduğu için eve su basmıyor. Hidroforun elektik kesintisinden sonra en az 3 4 saat çalışmasını sağlayacak ups bakıyorum, hidroforun saatlik tüketimi 0,75 kw görünüyor. Öneriniz var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RexSurdus -- 12 Ağustos 2022; 21:57:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X