Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.585
Cevap
110
Favori
750.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgilendirme için teşekkürler, takdir edersiniz ki en sağlıklısı online ups dir. Normal bir ev kullanıcısı için kullanım ömrü minumum 3 yıl ortalama 5 yıl kadardır. Ses olayı şu an kullanmakta olduğum Tunçmatik Newtech Pro II de 1 metreden 23-30 dB gürültü oranındadır.İlk alım maliyetini hesaba katmazsak (744 TL ye aldım akakçe üzerinden), içindeki 2x 12V 9A lik akünün şu an için adet fiyatı 70-80 TL aralığındadır.Ortalama 5 yıl sonra yapacağım akü güncellemesinin bugün ki maliyeti 140-160 TL cicvarındadır ki; 5 yıl boyunca kafamda şebeke elektriği yönünden herhangi bir ? işareti olmaması dünyalara bedel.Selametle ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativen -- 10 Ocak 2017; 0:17:30 >
  • Bilen biri cevap versin biraz zor yerden soruyorum. Ups surekli fiste acik sekilde kalmasi problem yaratirmi. Ben sony tv me taktim 850v tuncmatik pro uzerinde sebeke voltajini gosteren bir panel var 230v sorum su ben tv stand by durumunda yani beklemede duruyor gece gunduz ve ups uzatma kablosuna bagladim dedihim gibi ikiside gece gunduz acik problem yaratitmi. Tv bekleme 1yada 2watt bir cekim yapiyor olmasi gerekir. Bu akulere zarar verirmi. Yada sebeke den cekiyorsa ups isinma yada diger seylerden tv etkilenirmi.
  • Beyler evde 60 inc tv ve ps4 baglayacagim 5-10 dakika acik kalsa yetecek sekilde ne almam lazim yardimci olabilirmiisinz?
  • Necron Spidy 1500VA UPS aldım. Yanında gelen UPSmart uygulamasında battery management özelliğini kullanacağım ama %100 ve %0 dolulukta akünün voltajını soruyor. Bu aküler için voltaj değerleri nedir bilen var mı? İnternette çok farklı değerler var. uygulamanın kendisi 13.8V olarak yazdığında şu an %100'e ulaştı. Acaba daha büyük bir değer mi olmalı?
  • Yaklaşık 5 senedir kullanmakta olduğum "Tunçmatik Newtech Pro 1 kVA Online" ups cihazımın aküleri neredeyse bitti sayılır maksimum 5 dk idare ediyor. Bende akülerini değiştirmek istiyorum. İçerisinde kullanılan aküler "Yuasa NPW36-12" Bunun yerine "NP7-12" veya "NP7-12L" akü kullansam bir sorun yaşar mıyım?

Ayrıca "NP7-12" ile "NP7-12L" arasındaki fark nedir?

Daha uzun süre idare etmesi açısından 9A veya 12A lik akü kullanabilir miyim, UPS'nin şarj modülü bu aküleri doldurabilir mi?

Yukarıdaki aküler Yuasanın modelleri sizin önereceğiniz başka akü modelleri var mı?
  • Öncelikle iyi akşamlar. Ofiste 2 Bilgisayar, telefon santrali ve ADSL modemi bağlayacağımız bir UPS almak istiyoruz. Kesinti sırasında çalışmaları kaydedip sistemleri kapatmak için birkaç dk çalıştırması yeterli. Online veya line interactive olarak hangisi seçilmeli ? Ve kaç kVA yeterli gelir?

Ayrıca önerebileceğiniz akü ömrü 2 yılı bulabilecek kaliteli hangi marka UPS'ler mevcuttur?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
  • diabl0 kullanıcısına yanıt
    UPS in devamlı takılı olmasından herhangi bir sıkıntı olmuyor diye biliyorum araştırdığım kadarıyla ancak; ups e uzatma kablosu taktıysanız herhangi bir problem olmuyor.Uzatma kablosuna ups takmanız kesinlikle önerilmiyor.
  • ottomans1453 kullanıcısına yanıt
    TV nizin güç sarfiyatını bilmeniz gerekiyor.1 kVA lık online ups tavsiye ederim hayli hayli kaldırır, geleceğe de yatırım olmuş olur bilgisayarınızı, vb hassas cihazlarınızı bağlamanız için.
  • mertozsen340 M kullanıcısına yanıt
    Eğer ki kullanıyor olduğunuz pc ler harici güçlü ekran kartları kullanmıyorsa ve amd işlemcili değilse 1 kVA lık online ups hayli hayli size yetecektir tabii telefon santralinin de küçük bir santral olabileceğini hesap ederek söylüyorum.İlerde ekstra cihazlar daha eklemeyi düşünüyorsanız, 2 kVA lık online ups öneririm.Marka ve model olarak Tunçmatik Newtech Pro II(2) 1kVA lık online ups öneririm, şu an kullanmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativen -- 12 Ocak 2017; 19:50:21 >
  • Necron Speedy 1500VA cihaz kullanıyorum kısa bir süredir. Cihazı düğmesinden kapatıyorum ama hala akü ışığı yanıyorve 15-19W arasında elektrik tüketiyor. Ne alaka? Bu bütün cihazlarda böyle midir? ayda 5lira falan faturaya sebep olacak. Sonunda düğmeli bir priz alıp işim bittiğinde kapatacağım herhalde
  • Evet genellikle ev tipi bütün UPS'ler öyledir. Şebekeye bağlı olduklarında kendi akülerini şarj ederler.
    UPS'i düğmesinden kapattığınızda sadece bağlı olduğu cihazları beslemeyi bırakır, ama kendisi şebekeden beslenmeye devam eder.
    Anahtarlı prize bağlayıp otomatik şarj etmesini engellerseniz, akülerin şarj durumunu kendinizin takip edebiliyor olmanız gerekir ki ihtiyaç anında yetersiz şarj durumu ile karşılaşmayasınız...
  • noisywan N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, tplink hs110 aldım. O şekilde odadaki tüm cihazları kapatacağım.
  • Merhaba

Evimde jullanmakta oldugum philips hf3520 uyandirma ozellikli ozel bir calar saat mevcut. Yalniz elektrikler kesildiginde bu cok ozel saat bir sure sonra resetleniyor. Kendi icinde pili olmadigi icin.

Powerful pm 8800 almayi dusunuyorum.lakin bu kucuk ups 12 volt cikisliyken benim saat 24 volt girisli. Sizce ne gibi problem yasarim?

Ayrica bana onerebileceginiz kucuk bir ups varmidir. Sanirim 100 MVA bans yeterli olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tunçmatik upsem var. Piller sizlere ömür. Teknik servis olarak nereye göndermem lazım. Garantisi doldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin girişine tüm cihazlar için regülatör düşünüyorum.
    Öneriniz var mı?
  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Anladım apartmanda daha doğrusu genel kesinti olursa internette gidiyor. Doğru mu ?
  • Senelerdir line-interactive kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı yaşamadım tabikide online ups ler cihazımız için daha güvenilir fakat online ların dezavantajlarından hiç bahsetmemişiniz

1-Online UPS ler sürekli aküden güç sağladığı için akü ömürleri kısadır Line da 2-3 senede bir değişim yaparken online 1 seneye kadar düşüyor
    2-Fansız Online ben hiç görmedim o küçük fanlar 3-4 ay kullanımdan sonra acayip gürültü yapmaya başlıyor.
    3- Line'a göre pahalı ve büyük oluyorlar.

Kısacası ev ortamına en uygun yine line-interactive diye düşünüyorum ben.

Unicorn Knight hocam alacaksanız bunları bilerek alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 19 Ocak 2017; 0:21:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

Anladım apartmanda daha doğrusu genel kesinti olursa internette gidiyor. Doğru mu ?

evet hocam genel kesintide uydunette internette gidiyor superonline fiberde mesela böyle bir durum yok gücü sağlarsanız interneti kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
    Hiç online ups kullandınız mı?
  • 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.