Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.645
Cevap
111
Favori
767.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hd 7950
    750w psu olan bir sistem var aslında en fazla 450-500w güç harcadığını zannediyorum güç kaynağını sadece crossfire yapabilirim diye aldım.şimdi bu sistem için sırf psu 750 değerinde diye 1000 yada 1200va lık bir ups mi almak lazım yoksa max 850va tunçmatik lite2 işimi görür mü?
    Elektrik kesilmesinden ziyade amacım sistemi korumak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

i7-4790k işlemci,
    16 gb (2x8) corsair dominator 2400 mhz bellek,
    asus z97-pro anakart,
    evga gtx 980 classified ekran kartı,
    sound blaster z ses kartı,
    evga supernova 750 p2 güç kaynağı,
    samsung 850 pro 512 gb ssd,
    seagate barracuda 2 tb hdd,
    cooler master haf x kasa,
    asus 27" VG278H led monitör,
    asus dvd-rw,
    pioneer bd-rw'den müteşekkil bir bilgisayarım var.

UPS işinden hiç anlamıyorum, nasıl bağlarım onu bile şu an bilmiyorum. Lütfen en azından 5-10 dk çalıştırmaya devam edip bilgisayarda veri kaybına engel olabilecek, bilgisayar sorunsuz kapanana kadar idare edebilecek fiyat/performans açısından üst düzey UPS(ler) önerisinde bulunabilecek olanlardan tavsiye bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim..

(Ayrıca bir arkadaşımız bu ürünü tavsiye etti :http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-fp1500-1500va-line-interactive-ups.html?srt=UP,
    Bununla birlikte bu ürünhttp://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/20/digitech-pro-1600va.html daha çok içime sindi gibi..)

Siz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: axeles

quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

quote:

quote:

Merhaba, oturduğum binada jeneratör var ama elektrik gidince 3-5 saniye sonra devreye giriyor. O yüzden ups almak istiyorum. Yani alacağım ups sadece 3-5 saniye kullanılacak. Kaçlık ups almam gerekir.
    işlemci intel 4590 ekran kartı gtx 970 23" Asus monitor ve gaming mouse klavye ve kulaklık var. Kasada 5 tane fan var. 650lik yetmez heralde ama 850 yeter galiba ?

En az 1000va almalısınız.

Cevap için teşekkürler.850 kesin yetmez mi ? Baya bir fiyat farkı var aralarında çünkü. Çalışma prensibini bilmiyorum gerçi ama sadece 2 -3 saniye devreye girecek sonuçta.

Kasadaki güç kaynağı yani psu kaç watt ?

700

O zaman internetten alın yetmezse iade edip 1000va alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrtDUKENMEZ

Merhaba arkadaşlar kesintisiz güç kaynağı hakkında pek bir bilgim yok açıkçası bir kaç soru sorucam eğer bilen arkadaşlra cevaplarsa sevinirim.
    1)Elektrik çok sık kesilmeye başladı kasamda kulladığım psu 500w ve 23.6 inç bi monitöre sahibim nasıl bir UPS almam gerek
    2) Elektrik gittiğinde doğal olarak nette gidiyor acaba modem adaptörünüde upsa taksak netim aynısı kalırmı yoksa net gitmemesi için ayrı bir upsmu almak gerek.

Upslerde enerji tasarrufu için greenmode adında bir özellik bulunur ve modemin harcadığı enerji ups'i devamlı açık tutacak kadar değildir. Modem+ pc birlikte çalıştığı sürece modem için ayrı bir ups'e gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Projeksiyon için öneriniz nedir online mi line int mı arkadaşlar

Gerçek sinüs olması yeterli. Online olması şart değil.

• quote:

quote:

Hocam bu uygun mudur teşekkür ederim

http://shop.tuncmatik.com/tuncmatik-lite-ii-1000-va-lineinteractive-ups-70

ya da sizin önereceğiniz bir model var mıdır

• 10 sene önce aldığım ups 3 sene önce ömrü doldu şimdi alayım dedim, APC BACK-UPS 1400VA ürününde karar kıldım ve en ucuz webden al sitesinde gördüm, dün ürünün fiyatı 416 TL idi 2 saat sonra sayfaya tekrar baktım 422 lira olduğunu farkettim. Bugün ise 497 lira olduğunu gördüm. Mh ile konuştum doların yükselmesi sonucu dedi tedarikçi firma dedi bende bu işleri bildiğimden tabi gerekli açıklamayı yaptım, mail atın mh departmanındaki arkadaşlar gerekli yere mailinizi yönlendirsin dedi dedim siz yönlendirin mh değilmisiniz dedim değilim dedi sonra ürünün stok kodunu istedi neyse yönlendirdiği hat telefonu açmayınca yine kendisiyle konuştum en son artık ürünün fiyatıyla hiç oynanmamış olduğunu görüyorum dedi (yani otomatik dolardan çıkıyormuş fiyat) . Bende fazla uzatmayıp tamam deyip kapattım.

Şu anda ürünün sayfası :http://www.webdenal.com/apc-bx1400u-gr_762138.html 497,64 Tl

Bakın şimdide google indexlemiş ürün fiyatını 515 TL gözüküyor. DOLAR arttı çünkü

Siz siz olun DOLARA DİKKAT EDİN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 20 Ekim 2015; 11:33:03 >

• Arkadaşlar kasa değilde laptop kullanıyoruz, bu sebeple elektrik gidince cihaz kapanma derdi yok. Tek derdimiz internetin gitmesi. Modemi bağlayacak ups arıyorum, varmı tavsiyeniz? En az 1-2 saat götürsün yeterli :)

quote:

quote:

O ups modifiye sinüs. Projeksiyonu kesintilerden mi koruyacaksınız yoksa elek

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksnake03

Arkadaşlar kasa değilde laptop kullanıyoruz, bu sebeple elektrik gidince cihaz kapanma derdi yok. Tek derdimiz internetin gitmesi. Modemi bağlayacak ups arıyorum, varmı tavsiyeniz? En az 1-2 saat götürsün yeterli :)

Powerful PK-4400 tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam benim isteğim şu: elektirik kesilince projeksiyon zarar görmesin bana cihazı kapatması için 1dk versin ben cihazı kapatayım yani elektirik kesikken izlemek gibi bir niyetim yok, lambayı soğutarak kapatmak maksadım teşekkür ederim

• Kafama takılan şu soruları cevaplayan olursa sevinirim:

1-UPS ile PC arasındaki USB vs. bağlantıların önemi nedir? Olmasa ne olur?
    2-PC'nin ayda yılda bir çat diye kapanmasını sorun etmiyorsam UPS yerine regülatör almamda sakınca var mıdır?
    3-UPS'ler voltajı ancak +/-%10 kadar düzeltiyorlar, bu yeterli midir?
    4-Bilgisayara güç kaynağı alırken verimlilik sağlamak ve ömrünü uzatmak için tam kapasite çalışmayacak şekilde seçiyoruz (PC 300w harcıyorsa 500-600w PSU gibi), UPS'lerde de böyle bir durum söz konusu mudur?
    5-Bilgisayarım (monitörsüz) en fazla 300w (PSU +%90 verimli) harcıyor, ne güçte bir UPS almalıyım?

Projeksiyon için online öneriyorum kendim öyle kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam, GTX650 ekran kartı 650w psu ve 102 ekran ledtv olan bir sisteme "Emerson Liebert itON 1000 VA" modeli elektrikler gittiğinde 3-5dk bile olsa yeterli olur mu ? ürünün tanıtım sayfasında 1000VA/600W maksimum güç yazıyor benim psu650W bir sıkıntı olur mu ? teşekkür ederim.

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam benim isteğim şu: elektirik kesilince projeksiyon zarar görmesin bana cihazı kapatması için 1dk versin ben cihazı kapatayım yani elektirik kesikken izlemek gibi bir niyetim yok, lambayı soğutarak kapatmak maksadım teşekkür ederim

Kare dalga sinüs çıkışlı ups projeksiyonunuza zarar verebilir. O yüzden tam sinüs çıkışlı ups önermek zorundayım fakat normalden biraz pahalıdır. Necron Lift 1000VA tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Kafama takılan şu soruları cevaplayan olursa sevinirim:

1-UPS ile PC arasındaki USB vs. bağlantıların önemi nedir? Olmasa ne olur?
    2-PC'nin ayda yılda bir çat diye kapanmasını sorun etmiyorsam UPS yerine regülatör almamda sakınca var mıdır?
    3-UPS'ler voltajı ancak +/-%10 kadar düzeltiyorlar, bu yeterli midir?
    4-Bilgisayara güç kaynağı alırken verimlilik sağlamak ve ömrünü uzatmak için tam kapasite çalışmayacak şekilde seçiyoruz (PC 300w harcıyorsa 500-600w PSU gibi), UPS'lerde de böyle bir durum söz konusu mudur?
    5-Bilgisayarım (monitörsüz) en fazla 300w (PSU +%90 verimli) harcıyor, ne güçte bir UPS almalıyım?

1. Akü seviyesi, giriş ve çıkış voltajları. Tahmini çalışma durumunu öğrenebilirsiniz ayrıca ups bilgisayarı güvenli bir şekilde kapatabilir.
    2. Tercih meselesi şimdiye kadar sorun olmadığına göre regülatör alabilirsiniz.
    3. Çoğu psu 90-240 volt arası sorunsuz çalışabilir. Yüzde onluk tolerans fazlasıyla yeter.
    4. Evet akü ömrünü ve ups'in ömrünü düşünerek biraz fazla güçte almakta fayda var.
    5. 850VA rahatlıkla yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 23 Ekim 2015; 23:06:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin963

selam, GTX650 ekran kartı 650w psu ve 102 ekran ledtv olan bir sisteme "Emerson Liebert itON 1000 VA" modeli elektrikler gittiğinde 3-5dk bile olsa yeterli olur mu ? ürünün tanıtım sayfasında 1000VA/600W maksimum güç yazıyor benim psu650W bir sıkıntı olur mu ? teşekkür ederim.

Psu'nun gücüne göre almanızda fayda var ilerde bileşenleri değiştirirseniz tekrar ups almanıza gerek kalmaz.

Yerinizde olsam 1500VA alırdım.

• quote:

2. Tercih meselesi şimdiye kadar sorun olmadığına göre regülatör alabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler. Donanıma zarar gelmeyecekse veri kaybını sorun etmem. Birkaç hafta önce elektrikler gidince PSU'm yandı mesela.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kare dalga sinüs çıkışlı ups projeksiyonunuza zarar verebilir. O yüzden tam sinüs çıkışlı ups önermek zorundayım fakat normalden biraz pahalıdır. Necron Lift 1000VA tavsiye ederim.

Hocam son sorum bu model uygun mudur tam sinüs çıkışlı mıdırhttp://www.sanalmarketim.com/apc-bx1400ugr-backups-1400va-avr-230v-ups-schuko/p_60222/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 24 Ekim 2015; 15:22:53 >

• kerem kullanıcısına yanıt
    İş için kullandığım sistemim kabaca; I5 li bir desktop (450 watt?) , 2 adet 24" LED IPS monitor (maksimum 74 watt herbiri) ve ZYxel modemden oluşuyor.
    Yukarıdaki yazıları okudum ve sessiz diye FSP FP100 alacaktım ancak yetmez diye korkuyorum.
    Sessiz, voltaj dalgalanmalarından güvenle koruyan bir UPS önerebilirmisiniz?
    Fiyatı önemli değil -bu paramın çokluğundan değil, çalışmamın ortasındaki kesintilerin başıma açacağı belanın büyüklüğünden ötürü- sessiz, sorunsuz olsun. Beni 15-20 dakika idare etsin yeter.
    Teşekkürler
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.