Şimdi Ara

UPS için batarya marka tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son haftalarda Bursa'da ciddi elektrik kesintileri yaşanmaya başlayınca benim UPS'lerde yine sorunlar başgösterdi. Ya da, batarya sorunu demek daha doğru olur çünkü yaptığım tetkiklerde bataryaların zamanından önce bozulduğunu fark ettim.

Powercom BNT1000AP çok kaliteli bir cihazdır ve çift 12V akü alıyor. Bu cihaza taktığım çift "T.Tec" marka aküler son elektrik kesintilerinden sonra aşırı ısınmaya başladı. Cihazın içindeki trafo sürekli onları şarj etmek için çalışarak o da aşırı ısınıyordu. Cihazı kapattım, kullanmıyorum tabi ki. Bataryaları takalı 2 sene ancak oldu. 2 sene geçmeden birkaç elektrik kesintisinde böyle hemen su koyvermeleri pek iyi değil. Bir daha o markaya yaklaşmam.

Diğer Powercom BNT625AP ve göstergeye sahip kaliteli birşey, göstergesinde akünün doluluğunu gösteriyor ve 5 LED'ten 4'ü kadar dolu gösterdiği içinbataryadan şüphelenmedim ancak elektrik kesilince cihaz anında kendini kapatıyordu o yüzden cihazda bozukluk var sandım fakat içindeki "T.Tec" bataryayı APC BR550 cihazında deneyince batarya hatası mesajı verince bataryanın bozuk olduğunu anladım.

Böyle yanıltmayacak, zamanından önce su koyvermeyecek 3 batarya alacağım. 2'si Powercom BNT100AP için, diğeri de APC için.

Kendim şu markaları biliyorum:

1- CGB
    2- CSB
    3- Yuasa
    4- APC

Bunlardan APC tartışmasız en kaliteli fakat fiyat olarak çok yüksek ve Türkiye'de güvenilir bir satıcısı dahi var mı yok mu belli değil.
    Yuasa 'yı bir keresinde Internetten aldım fakat bir şekilde memnun kalmadım,fiyatına göre bir eksiklikleri var.
    CSB, APC marka UPS'mden çıkan batarya markası. APC fabrikasyon çıkışında seçtiğine göre iyi birşey olmalı fakat o da çok erken su koyverdi bir şekilde güvensiz izlenimim var.
    CGB için hem fiyat hem kalite olarak en iyi izlenime sahibim cunku APC RS500 cihazımıza CGB marka akü taktık ve 500VA'lık cihazda oldukça uzun süreli elektrik kesintilerine rağmen bilgisayar + monitörü oldukça başarılı idare etti.

Bunlar arasında veya bunlara ek olarak bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz marka var mıdır, nelerdir, Internet'te üretici linki ve Türkiye'de satıcı linkleri ile bahsederseniz çok sevinirim.

• Bataryanın zamanından önce bozulmasının bir nedeni de elektronik devresindeki kondansatörler. Bunları muhakkak kontrol edin. Şişmiş, akmış olan varsa değiştirin.

Aküdeki en büyük sorun, zamanla aşırı şarjdan (leadacid modeli) akma yapıyor ve bu da devresine kadar uzanan arızaya yol açabiliyor. Kuru tipte akü bulabilirseniz onları tercih edin.

Bataryada amper değeri de önemlidir. Sizin cihazınızda orjinal kaç amperlik ise o değerde ya da yakın değerde olsun. Amper değeri fazla olursa bu sefer de tam şarj edememe bu da aşırı ısınma sorununa yol açar.
    Bataryayı alırken üzerindeki tarihe de dikkat edin. Eski batarya almayın.

Bir diğer husus da UPS ile analog monitör kullanmanızı önermem bu batayanın çok kısa sürede bozulmasına yol açar. Sadece bilgisayar kasasını bağlayın elektrik kesildiğinde power düğmesine bir kere basıp çekersiniz bu şekilde bilgisayar güvenli şekilde kapanmış olur.

• bende birkaç fikirlerimi paylaşayım şuan kullanmakta oldugum eski nesil tunçmatik online 3kva kgk var ve içinde de 8 adet akü birbirine seri bağlı 2-2,5 sene önce haze marka 12V 9A akü aldım ve 330tl ödedim ilk başlarda 90 dakika küsür dayanıyordu o zamanlar yük durumu %20-25 cıvarı idi şimdi yük durumu %16-20 cıvarı ve 45 dakika dayanıyoır 2 yılda nerdeyse yarı yarıya azaldı yükün kapasitesi cok fazla değişmesede eger 10 dakikaya kadar düşünce yeni akü alacam ama bu kez 12V 12A olanın düşünüyorum kgk içine sığmayacak ama kabin içinde tutacam artık :)
  • yorumlarınız için teşekkür ederim.

hm yok benim KGK'lar içinde gerek kondansatör gerek diğer kısımlarda hiç sorun yok. sadece bozuk bataryadan dolayı KGK'leri sorunlu zannettim, ancak değil tabi ki.

o yüzden batarya markasına taktım. İlk mesajımda yazmadım ama T.Tec'leri alırken satıcı tanesine 20TL ve alanlar gayet memnun diye satmıştı bana :) 20TL iyi fiyat ancak olmasına rağmen memnun değilim, 40-50TL vereyim ama yıllarca dayansın istiyorum.

Galiba CGB alacağım. Buradan size de tavsiye ederim, her yer satmıyor CGB'yı ancak batarya işini ciddiye alan yerler satıyor. Ve fiyatı da gayet uygun, şu anki $ kuruyla T.Tec'in fiyatı 25-30TL olsa, CGB'nın 40TL olmuştur. GCB'nin websayfasından (www.cgb.com.cn) bile güvenilir çalıştığı belli oluyor, 20*C 'de 5-10 yıl dayanacak şekilde batarya yapıyoruz diye yazmışlar ana sayfalarına.
  • günaydın aslında aklımdan gecen yuasa marka akü ama onlarda halen pahalı birde 8 tane alınacak baya küfletli olacak :( offff benim kgk durumu şuan gayet iyi 45 dakika süre gibi mesela
  • Piyasada ucuza bulunabilecen bataryalarda gereksiz üçkağıtçılıklar var. Geçen sene bozulup KGK'mden çıkardığım "MICRON" marka bir bataryayı geri dönüşüme götürürken üzerindeki İngilizce yazılara dikkat ettim, imla hataları vardı. Ayrıca

Distributed by: Alpha Shoji Co. Ltd. Osaka -JAPAN
    Made in P.R.C.

ifadeleri de dikkatimi çekti. Çin'de üretilmiş ama Japon markası süsü verilmişti. Internetten " Alpha Shoji Co. Ltd." arattırınca Japonya'da bir balıkçılık dağıtım firması çıktı! Rehberden rasgele firma adı bulup çakmışlar ne iyi değil mi? Ya ben bu bataryalara binlerce liralık sunucu bilgisayarlarımı bağlıyorum üstünde de yüzlerce saatlik yazılım emeği , ve değeri binlerce lirayla ölçülemeyecek veriler var. Bunca zaman birileri bizi bir güzel kandırmış.
  • GasTon markasını biliyorum. Seneler önce aldığımız bir ışıldağın içindeki orjinal aküsüydü. Akünün yenilenmesi lazım olunca aynı markayı bırak, aynı amperinde bile aküyü bulamamıştık. İyi olduğunu hatırlıyorum. Firmanın web siteside var, baya çeşitli üretim yapıyorlar anlaşılan. Google'da "gaston akü" şeklinde aratınca satışını yapan siteler çıkıyor. Şuan piyasadaki mevcut markaların çoğu yokken bu markanın aküsü vardı, eski bir firma...

http://www.gaston.com.hk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS için Akü tercihi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet oldukça güzel bir öneri. Gaston'u inceyeleceğim. Henüz batarya siparişi vermedim. Bu arada bahssettiğim CGB bataryayı KGK'nın içinden çıkarıp resmini çektim. Üzerinde firma adı olarak yazan "Wuhan Changguang" ı arattırınca CGB websitesine yönlendiriyor. Yani verileri tutarlı. Normal uygun fiyatta ama tutarlı. Bataryayı Mayıs.2013'te almıştım. Üstündeki "120209E" üretim tarihi 09.Şubat.2012 demek istiyor olmalı, değil mi?
     UPS için batarya marka tavsiyesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.