Şimdi Ara

UPS akü değişimi nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
22.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar
    Elimde Powercom BNT-600A tipi bir ups var bunun elektrik kesintisinden sonra destek süresi kısalmaya başladı. Yeni bir ups yerine aküsünü değiştirmeyi düşünüyorum. hepsiburada.com üzerinde iki üç tane akü gördüm ama acaba uyarmı? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer. Bunu kendim yapmak istiyorum, acaba nelere dikkat etmeliyim?

Örnek:

http://www.hepsiburada.com/micron-12v-7ah-bakimsiz-kuru-aku/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd23676
    veya
    http://www.hepsiburada.com/necron-12v-7.2ah-bakimsiz-kuru-aku-nec1207/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd999232

• powercomlarda akü değişimi çok basittir. güç kaynağını ters çevir uzun uçlu yıldız tornavidayla üst kapağı tutan 4 adet vidayı sök güç kaynağını yine düz çevir ve üst kapağı kaldır kapağı kaldırdığında aküyü göreceksin eski akünün soketlerini sök ve yerinden çıkartıp yenisini tak soketlerini yeni aküye tak ve yeniden kapağı kapatıp vidala hepsi bu kadar 7 amper akülerle 9 amper akülerin boyutları aynıdır bence 9 amperlik akü al elektrik kesintilerinde 9 amperlik aküyle daha uzun süre idare edecektir seni. yeni aküyü taktığında güç kaynağını aç 1 gün kadar aküyü şarj etsin.http://www.hepsiburada.com/necron-12v-9ah-bakimsiz-kuru-aku-nec1209/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd999233 bu akü güç kaynağına uyar.

• Cevap için teşekkürler...
    Peki 9 amperlik akü cihaza bir zarar vermez mi, cihazın şarjı esnasında yük artışı olmaz mı?
  • @Nibubai Hiç bir sorun olmaz.

Not: diğer konunuzda gördüm aküyü Ulus konya sokaktan alabilirsiniz
  • Starcom marka 650 VA 50 HZ Bilgisayar için kesintisiz güç kaynagım çalışmaz oldu, 5 yıllır kullanıyorum öndeki açma dügmesine basınca ara sıra sarı ışık yanıyor, yeşil yanmıyor, söküp kontrol ettim girişe kadar ceyran normal geliyor acaba aküsümü bitti aküsünün bitip bitmediğini nasıl anlarım. Saygılarımla.
  • aytek56

5 yıldır kullandığınızı söylemişsiniz. 5 yılda akü tamamen ölmüştür.
  • arkadaşlar elimde powercom imd625 a ups var. pili ölmüş durumda. hangi pili almalıyım mümkünse link atabilir misiniz? değiştirmesi kolay mı yoksa elektronikçiye mi yaptırtayım tabi pil bulabilirsem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de aynı sorun mevcut ürünüm Tunçmatik EcoTech 600VA , ürün tunçmatik sayfasında yok kaldırılmış ancak başka bir 600VA ups den kontrol ettiğim kadarıyla 12V/Ah akü bulunuyormuş. sanırım bendekinde de aynıdır. 12V/7Ah modellere bakıyordum ama 9Ah sorun olmaz diye söylenmiş e o zaman 9Ah almak daha mantıklı tabi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/yuasa-12v-9a-bakimsiz-kuru-aku/ProductDetails.aspx?productId=bd97467&categoryId=36 sayfasında gözüken Yuasa 12V/9A lik aküyü sipariş etmeyi düşünüyorum ancak ebat konusunda uyum sorunu yaşarmıyım acaba? UPS in içine tam oturmama sorunu gibi sürpriz sorunlar epey can sıkar.

Bendeki ürün şu :http://ogpamarket.com/TUNCMATIK-ECOTECH-600VA-LINE-INTERACTIVE-UPS-GUCKAYNAGI-pid-10707.html kullanılan akü boyutları verilmemiş ama. Nerden bulabilirim acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yilsev

Bende de aynı sorun mevcut ürünüm Tunçmatik EcoTech 600VA , ürün tunçmatik sayfasında yok kaldırılmış ancak başka bir 600VA ups den kontrol ettiğim kadarıyla 12V/Ah akü bulunuyormuş. sanırım bendekinde de aynıdır. 12V/7Ah modellere bakıyordum ama 9Ah sorun olmaz diye söylenmiş e o zaman 9Ah almak daha mantıklı tabi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/yuasa-12v-9a-bakimsiz-kuru-aku/ProductDetails.aspx?productId=bd97467&categoryId=36 sayfasında gözüken Yuasa 12V/9A lik aküyü sipariş etmeyi düşünüyorum ancak ebat konusunda uyum sorunu yaşarmıyım acaba? UPS in içine tam oturmama sorunu gibi sürpriz sorunlar epey can sıkar.

Bendeki ürün şu :http://ogpamarket.com/TUNCMATIK-ECOTECH-600VA-LINE-INTERACTIVE-UPS-GUCKAYNAGI-pid-10707.html kullanılan akü boyutları verilmemiş ama. Nerden bulabilirim acaba?

kardeş değiştirebildin mi? değiştirdiysen hangisiyle değiştirdin?

gecen yıl tunçmatiğe götürdüm upsmi, 40lira aldılar

6V * 4.5A akü taktılar, kendi servisi beni aldatıyosa artık siz düşünün, Allah'ından bulsunlar.

aküyü kendim alıp kendim takıcam ama ebat konusunda endişelerim var ya olmazsa diye.
    içine ebat olarak uyum sağlayan marka ve model bekliyorum sizden arkadaşlar!!!

• selamlar 560w psu su olan içinde nvidia gtx460 phenom x6 5 adet hdd 4 adet ram olan bir sistemim var. bu ürüne 650va tunçmatik digitech ups aldım. içinde 12v 7amper lik yuasa akü var.

bu ürünün içine sağlıklı olarak en fazla kaç amperlik akü koyabilirim ? 12 yada 18 koymam mümkünmüdür ?

birde sanırım bendeki ürün arızalı zira akü %28 yük altında iken bile ups in fişini çektiğimde sistem kapanıyor ve ups arıza veriyor.cold star denediğimdede kasamı açamıyorum. ancak 23"lcd monitrümü açabiliyor. bu arada akü tam dolu durumda. ups de tam yüklenmediği için gücü yetersiz diyede de düşünmüyorum. sistemim boşda iken yapıyorum üstelik bu testi. psu mun arkasında watt cinsinden gösterge var (highpower serisi) ve o sırada 90-110 arası gösteriyor. şebekeden 150 bile çekse genede ups in yetmesi gerekir diye düşünüyorum.

tunçmatik sitesine soru sordum duruma göre cihazı iade de edebilirim.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: symbiat

selamlar 560w psu su olan içinde nvidia gtx460 phenom x6 5 adet hdd 4 adet ram olan bir sistemim var. bu ürüne 650va tunçmatik digitech ups aldım. içinde 12v 7amper lik yuasa akü var.

bu ürünün içine sağlıklı olarak en fazla kaç amperlik akü koyabilirim ? 12 yada 18 koymam mümkünmüdür ?

birde sanırım bendeki ürün arızalı zira akü %28 yük altında iken bile ups in fişini çektiğimde sistem kapanıyor ve ups arıza veriyor.cold star denediğimdede kasamı açamıyorum. ancak 23"lcd monitrümü açabiliyor. bu arada akü tam dolu durumda. ups de tam yüklenmediği için gücü yetersiz diyede de düşünmüyorum. sistemim boşda iken yapıyorum üstelik bu testi. psu mun arkasında watt cinsinden gösterge var (highpower serisi) ve o sırada 90-110 arası gösteriyor. şebekeden 150 bile çekse genede ups in yetmesi gerekir diye düşünüyorum.

tunçmatik sitesine soru sordum duruma göre cihazı iade de edebilirim.

Saygılar.

Öncelikle sistem için o güç kaynağı yetersiz. 850-1000 va lık ups kullanmanız gerekiyor.

• selamlar,

watt cinsinden hesap yaptığımda ups pc nin ihityaçlarını karşılıyorken ve ups tamamen yüklenmediği hade neden daha yüksek kapasiteli biri ürün almam gerektiğini anlamış değilim. bu durumda ups in verdiği bilgiler gerçeği yansıtmıyor anlamı çıkıyor.

bu cihazın küt diye kapanması için verebileceğinden fazla akım çekmem gerekiyor, ama bn alete o kadar yüklenmiyorum diye düşünüyorum. ürünün sitesinde bir pc+monitör çalıştırdığı ve 360w hüç verdiği belirtilmiş. bu arada şöyle bir durum var, akü tam dolu iken tekrar fişi çektim bu sefer ups kapanmadı ancak pc yi kapat komutu verdiğimde ups pc kapnmadan kendini kapattı. sistemdeki 5 adet dahili diskden 4 tanesini iptal ettiğimde bu sefer ups sorunsuzca pc yi çalıştırdğı gibi sorunsuzcada kapatabildi. o zaman bu cihazlar idda ettikleri gücü veremiyorlar yada benim pc referans değerlerden daha fazla akım çekiyor ?

bu durumda ne yapmak mantıklı sizce _ ürünü iade etsem bile 850va lık usb arabirimi olan ups alternatifim yine tunçmatik ve 2 ürün arasında 70 lira oynuyor. onun yerine 9 amperlik bir akü alsam ve cihaza taksam sizce mantıklı olur mu ? bu sayede 7amperlik aküde boşa çıkar onuda eski ups imde değlerndirirm diye düşünüyorum. ama tabi ne kadar uygulanabilir bir çözümdür bilmiyoum.

saygılar.

• tunçmatik ile görüştüğümde servis bana sistemde çok disk varsa ups anlık yüklenlenmeleri(pc yi katpama sırasında olduğu gibi) yetersiz kaldığını , bendeki gibi bir pc için pc nin kapanma süresi uzun olabilir endişesi ile 1200 ve üstü bir ürün tercih etmenin şart olduğunu söyledi.

usb arabirimi olan ve aklı başında bir ups almam gerekiyor bu durumda. ama nedense tunçmatikden soğudum fsp enel yada eaton gibi fimarlar da var bunlar hakkında bilgisi olan kimse var mı acaba ?

soruları yanlış yere soruyor olabilirim eğer öyleyse lüetfen beni uyarın.

saygılar.
  • Yeni aküyü takınca hemen kullanmaya devam ediyormuyuz yoksa belli bir süre hiç bir cihaza bağlamadan sadece şarj etmek mi gerekir.!2 saat falan.Eğer şarj etmek gerekirse bunu UPS in güç düğmesi açıkken mi yapmalı yoksa kapalıyken mi?
  • konuyu hortlatmak gibi olacakta bu işten anlayanlara bir sorum var

powercom bnt 600 (12v 7a ) ün aküsü bitti bende yeni cihazla /akü değişimi arasında kaldım.

1-Değiştirirsem verim alabilirmiyim? yani ceptelefonlarındaki gibi orjinalde olsa ilk batarya kadar verimli olmuyor ya öyle olursa yenisini alayım gitsin.

2-içindeki 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a alsam sorun çıkarmı fazla akım falan olur mu?

3- sorun çıkartmıyorsa eğer 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a almama değermi fiyat farkı olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

konuyu hortlatmak gibi olacakta bu işten anlayanlara bir sorum var

powercom bnt 600 (12v 7a ) ün aküsü bitti bende yeni cihazla /akü değişimi arasında kaldım.

1-Değiştirirsem verim alabilirmiyim? yani ceptelefonlarındaki gibi orjinalde olsa ilk batarya kadar verimli olmuyor ya öyle olursa yenisini alayım gitsin.

2-içindeki 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a alsam sorun çıkarmı fazla akım falan olur mu?

3- sorun çıkartmıyorsa eğer 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a almama değermi fiyat farkı olarak?

Ebat farkı yoksa takılabilir bence. Fakat sen yinede eküyü alacağın yere sor. 7a yı şarj eden sistem 9a yı şarj ederken sorun çıkartabilir.
    Şöylede olabilir, takılır fakat 7a yı 10 saatte şarj ediyorsa 9a yı 13-14 saatte şarj edebilir. Bilmiyorum elektronik bilgisi olan birisi yardım edebilirse iyi olur.

Not: Benim kullandığım ups tunçmatik 1000va. İçinden 2 adet 12v 7a Yuasa marka akü çıktı. Başka bir markadan 2 adet 12v 7a lık akü alıp taktım. Şu an bir sorun yok :)

• n_geen kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler hocam aynısından bir akü taktım cihaza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n_geen

quote:

Ebat farkı yoksa takılabilir bence. Fakat sen yinede eküyü alacağın yere sor. 7a yı şarj eden sistem 9a yı şarj ederken sorun çıkartabilir.
    Şöylede olabilir, takılır fakat 7a yı 10 saatte şarj ediyorsa 9a yı 13-14 saatte şarj edebilir. Bilmiyorum elektronik bilgisi olan birisi yardım edebilirse iyi olur.

Not: Benim kullandığım ups tunçmatik 1000va. İçinden 2 adet 12v 7a Yuasa marka akü çıktı. Başka bir markadan 2 adet 12v 7a lık akü alıp taktım. Şu an bir sorun yok :)

Hocam s.a benimde 3 yıllık ups in altından pekmez e benzer bi koku çıkaran siyah bi sıvı çıkarınca artık akünün bittiğini anladım Şimdi ben bunu değiştirmek istiyorum lakin Amper değeri biraz az geldi bana.Ürün bu ;

https://www.dropbox.com/s/k994kiwvl88j7yy/20140721_135944.jpg

Ordaki kodu nette yazdığım zaman üzerinde 3.4A yazmasına rağmen 7A yazılmış linkler geliyor.Ne almam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.csb-battery.com/english/01_product/02_detail.php?fid=7&pid=28 burası 3.4A diyor

http://www.atbatt.com/csb-hr1234w-high-rate-agm-battery.asp burası resim üzerinde 3.4A dediği halde 9A diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

quote:

Orijinalden alıntı: n_geen

quote:

Hocam s.a benimde 3 yıllık ups in altından pekmez e benzer bi koku çıkaran siyah bi sıvı çıkarınca artık akünün bittiğini anladım Şimdi ben bunu değiştirmek istiyorum lakin Amper değeri biraz az geldi bana.Ürün bu ;

https://www.dropbox.com/s/k994kiwvl88j7yy/20140721_135944.jpg

Ordaki kodu nette yazdığım zaman üzerinde 3.4A yazmasına rağmen 7A yazılmış linkler geliyor.Ne almam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.csb-battery.com/english/01_product/02_detail.php?fid=7&pid=28 burası 3.4A diyor

http://www.atbatt.com/csb-hr1234w-high-rate-agm-battery.asp burası resim üzerinde 3.4A dediği halde 9A diyor.

boyut farkı yoksa UPS içine yerleştirebilirsin 12 v olması yeterli amper değeri destek süresini uzatır. bu arada ups içini bir güzel temizlemeni tavsiye ederim. bende 7a yerine 9a bir akü takmıştım. geçenlerde ups açılmayınca tekrar söktüm kutup başlarında oksitlenme olmuş zımpara ile temizleyip hafifçe gres yağ sürdüm şimdi sorun yok çok şükür...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.