Şimdi Ara

UPS akü değişimi nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
22.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nibubai

quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

quote:

Orijinalden alıntı: n_geen

quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

konuyu hortlatmak gibi olacakta bu işten anlayanlara bir sorum var

powercom bnt 600 (12v 7a ) ün aküsü bitti bende yeni cihazla /akü değişimi arasında kaldım.

1-Değiştirirsem verim alabilirmiyim? yani ceptelefonlarındaki gibi orjinalde olsa ilk batarya kadar verimli olmuyor ya öyle olursa yenisini alayım gitsin.

2-içindeki 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a alsam sorun çıkarmı fazla akım falan olur mu?

3- sorun çıkartmıyorsa eğer 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a almama değermi fiyat farkı olarak?

Ebat farkı yoksa takılabilir bence. Fakat sen yinede eküyü alacağın yere sor. 7a yı şarj eden sistem 9a yı şarj ederken sorun çıkartabilir.
    Şöylede olabilir, takılır fakat 7a yı 10 saatte şarj ediyorsa 9a yı 13-14 saatte şarj edebilir. Bilmiyorum elektronik bilgisi olan birisi yardım edebilirse iyi olur.

Not: Benim kullandığım ups tunçmatik 1000va. İçinden 2 adet 12v 7a Yuasa marka akü çıktı. Başka bir markadan 2 adet 12v 7a lık akü alıp taktım. Şu an bir sorun yok :)

Hocam s.a benimde 3 yıllık ups in altından pekmez e benzer bi koku çıkaran siyah bi sıvı çıkarınca artık akünün bittiğini anladım Şimdi ben bunu değiştirmek istiyorum lakin Amper değeri biraz az geldi bana.Ürün bu ;

https://www.dropbox.com/s/k994kiwvl88j7yy/20140721_135944.jpg

Ordaki kodu nette yazdığım zaman üzerinde 3.4A yazmasına rağmen 7A yazılmış linkler geliyor.Ne almam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.csb-battery.com/english/01_product/02_detail.php?fid=7&pid=28 burası 3.4A diyor

http://www.atbatt.com/csb-hr1234w-high-rate-agm-battery.asp burası resim üzerinde 3.4A dediği halde 9A diyor.

boyut farkı yoksa UPS içine yerleştirebilirsin 12 v olması yeterli amper değeri destek süresini uzatır. bu arada ups içini bir güzel temizlemeni tavsiye ederim. bende 7a yerine 9a bir akü takmıştım. geçenlerde ups açılmayınca tekrar söktüm kutup başlarında oksitlenme olmuş zımpara ile temizleyip hafifçe gres yağ sürdüm şimdi sorun yok çok şükür...

Hocam benim ups deki sıkıntıyı neresinden geldiğini bilemediğim tabiri caizse pekmez gibi kokan siyah bi yağdan sonra farkettim tam da o zaman bi elektrik gitti baktım anında kapandı pc..Açtım içini araba aküsü gibi içinde asit vs var mı bilmiyorum da o kokunun aynısı ups in içindede var ışığa tutunca da parlıyor yani içinde bu siyah sıvı neyse akmış.nedeni aküden midir bilemedim.Ölçüyorum akü 12.7 V görünüyor bozuk mu oksitlenmiş gibide durmuyor ne yapsam bilemedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

powercom bnt 600 (12v 7a ) ün aküsü bitti bende yeni cihazla /akü değişimi arasında kaldım.

1-Değiştirirsem verim alabilirmiyim? yani ceptelefonlarındaki gibi orjinalde olsa ilk batarya kadar verimli olmuyor ya öyle olursa yenisini alayım gitsin.

2-içindeki 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a alsam sorun çıkarmı fazla akım falan olur mu?

3- sorun çıkartmıyorsa eğer 12v 7a yerine 12v 9a yada 12v 12a almama değermi fiyat farkı olarak?

Ebat farkı yoksa takılabilir bence. Fakat sen yinede eküyü alacağın yere sor. 7a yı şarj eden sistem 9a yı şarj ederken sorun çıkartabilir.
    Şöylede olabilir, takılır fakat 7a yı 10 saatte şarj ediyorsa 9a yı 13-14 saatte şarj edebilir. Bilmiyorum elektronik bilgisi olan birisi yardım edebilirse iyi olur.

Not: Benim kullandığım ups tunçmatik 1000va. İçinden 2 adet 12v 7a Yuasa marka akü çıktı. Başka bir markadan 2 adet 12v 7a lık akü alıp taktım. Şu an bir sorun yok :)

Hocam s.a benimde 3 yıllık ups in altından pekmez e benzer bi koku çıkaran siyah bi sıvı çıkarınca artık akünün bittiğini anladım Şimdi ben bunu değiştirmek istiyorum lakin Amper değeri biraz az geldi bana.Ürün bu ;

Ordaki kodu nette yazdığım zaman üzerinde 3.4A yazmasına rağmen 7A yazılmış linkler geliyor.Ne almam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.csb-battery.com/english/01_product/02_detail.php?fid=7&pid=28 burası 3.4A diyor

http://www.atbatt.com/csb-hr1234w-high-rate-agm-battery.asp burası resim üzerinde 3.4A dediği halde 9A diyor.

boyut farkı yoksa UPS içine yerleştirebilirsin 12 v olması yeterli amper değeri destek süresini uzatır. bu arada ups içini bir güzel temizlemeni tavsiye ederim. bende 7a yerine 9a bir akü takmıştım. geçenlerde ups açılmayınca tekrar söktüm kutup başlarında oksitlenme olmuş zımpara ile temizleyip hafifçe gres yağ sürdüm şimdi sorun yok çok şükür...

Hocam benim ups deki sıkıntıyı neresinden geldiğini bilemediğim tabiri caizse pekmez gibi kokan siyah bi yağdan sonra farkettim tam da o zaman bi elektrik gitti baktım anında kapandı pc..Açtım içini araba aküsü gibi içinde asit vs var mı bilmiyorum da o kokunun aynısı ups in içindede var ışığa tutunca da parlıyor yani içinde bu siyah sıvı neyse akmış.nedeni aküden midir bilemedim.Ölçüyorum akü 12.7 V görünüyor bozuk mu oksitlenmiş gibide durmuyor ne yapsam bilemedim.

kontrol ve tamir için bir yere götür diyeceğim ama şimdilerde bu işler yeni bir ups almaktan pahalıya geliyor çoğu zaman???

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kontrol ve tamir için bir yere götür diyeceğim ama şimdilerde bu işler yeni bir ups almaktan pahalıya geliyor çoğu zaman???

Neyse değiştiricem yinede aküyü bakalım ne olcak. Umarım akü den kaynaklı bir sıkıntıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşlar bende necron marka ups var 650 wat bigisayarım yüksek kaldırmıyor ben bu ups'ye 1000 ve üzeri akü taka bilirmiyim? 2. sorum ise ups yerine akıllı priz önerirmisiniz?
  • n_geen kullanıcısına yanıt
    selam dostum bende de tunçmatik digitech 1200va var eski kasa olanlardan köşeli yani..

2 sene önce akülerini çıkardım attım köşeye, şimdi akü alacam ama nasıl takıldığını hatırlamıyorum.

bağlantısını nasıl yaptın acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

selam dostum bende de tunçmatik digitech 1200va var eski kasa olanlardan köşeli yani..

2 sene önce akülerini çıkardım attım köşeye, şimdi akü alacam ama nasıl takıldığını hatırlamıyorum.

bağlantısını nasıl yaptın acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_37044728/f_//tm.htm#37044728
  • kerem kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ama burada bağlantı detayı yok ben aküleri çoktan çıkarıp attım seneler oldu.

keşke çıkarmadan fotosunu çekseydim.
  • quote:

teşekkürler ama burada bağlantı detayı yok ben aküleri çoktan çıkarıp attım seneler oldu.

keşke çıkarmadan fotosunu çekseydim.

Aküleri seri bağlamak için gerekli olan kablo duruyor mu ? En az 6 mm kalınlıkta, siyah renkte kısa bir kablo olmalı.
    evet hocam duruyor, bende o kablodan arıyorum satın almak için

çünkü kablonun ucu paslanmış daha doğrusu eski akü akmış çalışacağını sanmıyorum o yüzden.

o kablonun adı nedir bulamadım internette, her elektrikçide var mıdır acaba?

eski akü baya akmış ups kasasının için sarı toz dolu kasanın metaline falan yapışmış o derece, zımpara yapmam gerekecek sanırım.
  • quote:

evet hocam duruyor, bende o kablodan arıyorum satın almak için

çünkü kablonun ucu paslanmış daha doğrusu eski akü akmış çalışacağını sanmıyorum o yüzden.

o kablonun adı nedir bulamadım internette, her elektrikçide var mıdır acaba?

eski akü baya akmış ups kasasının için sarı toz dolu kasanın metaline falan yapışmış o derece, zımpara yapmam gerekecek sanırım.
    quote:

Orijinalden alinti: Lasvegaswings

evet hocam duruyor, bende o kablodan ariyorum satin almak için

çünkü kablonun ucu paslanmis daha dogrusu eski akü akmis çalisacagini sanmiyorum o yüzden.

o kablonun adi nedir bulamadim internette, her elektrikçide var midir acaba?

eski akü baya akmis ups kasasinin için sari toz dolu kasanin metaline falan yapismis o derece, zimpara yapmam gerekecek sanirim.

Kabloyu direk bulamazsınız, ancak kendiniz yaparsınız. Yağsız kontak temizleyicileri deneyin. Oksit ve asit kalıntılarını çıkartacaktır.

http://www.hizlial.com/henkel-wd-40-pas-sokucu-200-ml/10243307?gclid=CPOnouyZvMMCFanMtAodploASw

şu linkteki üründen mi bahsediyosunuz?

bu kablosu kendim yapmam için ne almam lazım, kablo özelliği nedir ve ucundaki soket sanırım daha kolay olmaz mı?
  • quote:

http://www.hizlial.com/henkel-wd-40-pas-sokucu-200-ml/10243307?gclid=CPOnouyZvMMCFanMtAodploASw

şu linkteki üründen mi bahsediyosunuz?

bu kablosu kendim yapmam için ne almam lazım, kablo özelliği nedir ve ucundaki soket sanırım daha kolay olmaz mı?

http://www.sanalpazar.com/urunalin__kywPhilips-perfect-390dcs-Yagsiz-Mavi-Kapak-Kontak-Sprey

Link deki gibi.

6mm kablo.
    Akü Soketi Dişi 6,3mm veya 5mm
    Isıyla daralan 8mm veya 10mm makaron.

Kabloyu ve soketi elektrik malzemeleri veya oto elektrik yedek parçası satan yerlerde bulabilirsiniz.

Makaronu ise elektronikçiler de bulabilirsiniz.

yarın bir koçtaşa bakayım sprey için bulamazsam netten veririm siparişi.

kablo işi çok zahmetliymiş, hazır bulabilsem iyi olurdu.
  • quote:

yarın bir koçtaşa bakayım sprey için bulamazsam netten veririm siparişi.

kablo işi çok zahmetliymiş, hazır bulabilsem iyi olurdu.

Koçtaş veya Bauhaus'a bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 2 Şubat 2015; 0:49:25 >
    koçtaşa baktım bugün 3-5 çeşit vardı, yağsız bulamadım wd-40 aldım. iş görmez mi üzerinde yazıyor kir pas çözer diye.
  • quote:

koçtaşa baktım bugün 3-5 çeşit vardı, yağsız bulamadım wd-40 aldım. iş görmez mi üzerinde yazıyor kir pas çözer diye.

Bulamadığınıza göre kullanmaktan başka çare gözükmüyor.
    bu iş böyle olmayacak o yeşil akıntı aralarına girmiş çıkmıyor sprey pek fayda etmedi,

ups in içindeki karttan gelen siyah kabloda aynı durumda..

kablo temin etmek daha kolay gibi temizlenmiyor çünkü.

tunçmatikle konuşsam satarlar mı acaba kabloları?

kabloların adı nedir tam olarak ona göre sorayım?

bir tanesi o kısa kablo siyah heralde seri bağlantı kablosu adı

diğeri ups'in içindeki siyah kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 2 Şubat 2015; 19:06:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Bulamadığınıza göre kullanmaktan başka çare gözükmüyor.

Hocam 2 aku yerine tek aku taksam destek suresi haricinde bir dezavantaji olur mu?

Mesela sarj olayinda sikinti yaratir mi? 2 aku zannedip dolunca sarji otomatik kesmemek gibi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 volt çift akü çalıştığı için tek akü çalışmaz. Tuçmatikle konuşup bir şansınızı deneyin, olmadı herhangi bir markanın servisi ile konuşun. 2 aküyü seri bağlamak için kablo ve devre kartı üzerindeki siyah (-) kutup kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 4 Şubat 2015; 1:28:07 >
    kablo soketi sipariş ettim kabloyuda alıp bağlayacağım.

yuasa 12v 7a akü almam lazım ama piyasada çin üretimi var hep yani çin malı değilde çinde yapılmış.

başka yerde üretilen bulamadım.

sizin var mı bildiğiniz bir yer?

veya çin'de üretileni alsam çok fark eder mi, sorun olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.