Şimdi Ara

Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
6
Favori
32.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirteyim. Bu konuyu açan kişi upload hızlarına takmış durumda, başka bir şeyi düşünmüyor.

    Biz sorunun bütüncül olduğunu, baştan sona bütün sorunların çözülmesi gerektiğini söylüyoruz ve o bahsettiğiniz kampanyayı en başından beri bu doğrultuda ilerletiyoruz.

    Kampanya metnimizi okumanızı tavsiye ediyorum:
    https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

    Kota gelmedi, kota hep vardı.

    Kota geçen sene de vardı, 3 sene önce de vardı, 10 sene önce de vardı.

    AKK kalkınca siz diğer sınırlandırmalı hizmetlere odaklandığınız için bu şekilde bir yanılsama ortaya çıkmış.

    AKK ile hızımız 3 Mbps'ye düşüyordu.

    Fiyatlar artmadı, bazı çok kullanıcılı "büyük oyuncular" fiyatları AKK geçiş dönemine göre daha olumsuz bir noktaya çekti. AKK geçiş dönemi, kampanyamız sayesinde ortaya çıktı ve 1 Mayıs 2017 ile 31 Aralık 2018 arasında yapılması 27 Aralık 2016'da kararlaştırılmış bir dönemdi.

    İnternette Kalite Hareketi olarak "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı 2016 Haziran ayında başlattık. 2016 Haziran'da durum nasıldı?

    - TurkNet de dahil olmak üzere her İSS'de AKK vardı.

    - AKK sonrası hızlar ister 8 Mbps'lik ister 100 Mbps'lik paket kullanın 3 Mbps idi, 50 GB gibi kullanımlar sonrası hızınız 3 Mbps'ye düşüyordu.

    - Bu paketlere ödediğiniz meblağ 50 - 100 lira seviyelerindeydi.


    Haziran 2016'da kampanyamızı başlattık. Eylül 2016'da BTK bir karar çıkarttı. Karara göre AKK sonrası hız %50 oranında artırılacaktı, yani 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı.

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik. Aralık 2016'da yayımlanan kararda hızların oranlı olarak düşürüleceği kabul edilmişti.

    Yani kampanyamızın etkili olmasıyla AKK hızının 4.5 Mbps'ye yükseleceği açıklandı fakat sonrasında yaptığımız itirazlarla BTK, bunun yetersiz olacağını gördü ve "iyi" diye nitelendirilen o oranlı hız düşümü kararı açıklandı. Bu oranlı hız düşümü 1 Mayıs 2017'de başlamak ve 31 Aralık 2018'de bitmek üzere getirildi.

    AKK şudur:

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 28 Mart 2019; 16:6:39 >




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Upload diyip geçmeyin. En az kaliteli altyapı kadar önemli bir unsur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende upload ,kota sıkıntısı yok


    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o linki lütfen daha kolay görünen bir yere renkli olarak iliştirir misin? Gerçekten kör oldum linki bulana kadar. Bu, bu yoldaki başarıyı düşürür...

    Konuya gelince, tamamen kalkmasını elbette bende isterim ama gerçekler ortada. Ben tamamen kalkmasa bile 4 mbps+ upload almak istiyorum artık. 24 MBPS download, 2 MBPS upload var şaka gibi sistem... En azından download hızıyla orantılı olmasını sağlasalar bu bile yeter. Bugün GTA V dediğimiz 2012'de çıkmış oyun bile yanlış hatırlamıyorsam min. 4 MBPS upload istiyor.(Yoksa sessiondan düşme vb. durumlar oluyor işte.)
  • Kaliteli bir altyapı olmadan upload hızların artmayacak Erdem.

    "En az kaliteli bir altyapı kadar önemli" değil, ikisi ayrı değişkenler değil. Sen diyorsun ki "Önce upload hızlarım artsın". Böyle bir dünya yok.

    Sorunun bütüncül olması sadece altyapı ile ilgili olması demek değil. Bu sorunun parçalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

    Bazı bölgelerdeki altyapı yetersizliği, ticari ve bürokratik engeller, rekabet ortamının hâlâ sağlanamamış olması, yüksek jeopolitik öneme sahip olmamıza rağmen İSS'lerin ve internet ile ilgili diğer firmaların ülkemizde veri merkezleri ve IXP'ler inşası için yeterli çabayı göstermemesi...

    Bütün bunları bütüncül olarak ele alıp ona göre hareket etmek gerekiyor. Sen "Upload hızları artsın." dersin ama bu saman alevi gibi kalır, bir değeri olmaz.

    "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyasıyla bütün bu sorunlar ele alınıp çözümü için uğraşılıyor. Bunlardan birini ihmal edersek savrulan bir yaprak gibi hedefe varmamız imkansız hâle gelir.




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama altyapı için gerekli yatırım ne zaman yapılmaya başlanacak? Türkiye'nin %100'ü ne zaman FTTH fibere sahip olacak? Eğer benim evime fiber döşemeye gelirlerse o zaman anlarım ki ilerleme var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu kardeşim senin evine fiber gelse döşese ne olacak? 50 mbit hız alıyorum Haziran da iki yıllık tahaatüm bitecek. 75 lira ödüyorum. Ttnet arıyor tahaaütünüz bitiyor diyor eee diyorum ayni hızı 2 yıl taahhüt le 190 liraya veririz diyor. Sebep akn kalkmış da bilmem ne. Bana ne kardeşim akn den zart dan zırt dan %200 Zam mı olur bir yılda? Hangi aklı evvel evet diyor bu saçmalıklara bilmiyorum ama bu firma bu fiyatlarla ayakta kalıyorsa daha bize bu fiyatları kaktırıyorsa suçlusu biziz. Kimse kusura bakmasın. Almazsan bu adam bu fiyatları böyle tutamaz. İş uploada gelene kadar 50 tane şey var. Ne fiberi ne uploadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload felan kalkmasin ardından bir b*k cikar yoksa sadece iyileştirilme yapılsın ama sınırsız olmasin çünkü millet olarak herşeyi suistimal ediyoruz.

    25 Mbps pakete 4 mbps
    35 Mbps pakete 6 mbps
    50 Mbps pakete 8 mbps
    75 Mbps pakete 10 mbps
    100 Mbps pakete 16 mbps

    Upload hızları vermeleri gayet adil olur içeride sunucusu işletmiyoruz görüntülü aramaları hd yapalım yayıncılar sıkıntısız yayın açsın yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet kullanıyorum 8 megabit download 0,2 mb bakın 1 megabit bile değil upload var ve tarifenin fiyatı 80 90 derken bu geçtiğimiz aylarda 100 lira oldu.Bu ttnet işin suyunu çıkardı iyice.Taksitli telefon aldım taksidi bitince kapattırıp başka bir internet sağlayıcısına geçeceğim.Diğer sağlayıcılarda yarı fiyatına kat ve kat daha hızlı ınternet varken ttnetin hiç şansı yok.Kan kaybetmeye zarar etmeye devam edecek bu kafayla.
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Bence download hızı ne ise üçte biri kadar da upload hızı olması harika olur.

    24mbps pakete 8mbps
    35mbps pakete 10-12mbps
    50mbps pakete 16mbps
    75mbps pakete 25mbps
    100mbps pakete 32-35mbps
  • Ben de TurkNet Yapa dayim 50mbit down / 25mbit upload aliyorum. 65 TL ye. Diğer iss işine gelmiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Eskiden beridir ''10 yıl''dır superonline kullanıyorum. İlk zamanlarda internette sınır denen bir şey yoktu. Ayrıca upload 10 yıldır 5 mbps .
    100 mbpslik paket kullanır iken de AKN sonrası hızlar 25 mbps ye düşerdi.

    Ayrıca sırf bu akn kaldırma ayağına bir çok kullanıcı internete daha çok para ödeyip daha az kaliteli internet almaya başladı

    AKK KALDIRILMADAN ÖNCE
    100 MBPS YILLIK ÜCRET=960

    AKK KALDIRILDIKTAN SONRA
    25 MBPS YILLIK ÜCRET=1320
    ____________________________+
    YILLIK ARADAKİ FARK 360 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gscarbon -- 29 Mart 2019; 9:16:45 >
  • Gscarbon G kullanıcısına yanıt
    İnanılır gibi değil, hâlâ "100 Mbps 25 Mbps'ye düşüyordu." diyor.

    Cevap verdiğiniz mesajı okuyunuz. Okumadan neden ve neye göre cevap veriyorsunuz?

    AKK varken hızınız ister 8 Mbps olsun ister 100 Mbps olsun, 3 Mbps'ye düşüyordu.

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Superonline, QuikNet ismi altında ilk fiber optik altyapı üzerinden hizmet vermeye başladığı zamanlarda sınır yoktu, evet. Sonradan çok daha az yatırım ile çok daha fazla kazanç sağlamak ve "olmayan bir değer" yaratıp onun üzerinden kâr elde etmek için sınırlama getirdiler. İşte tam da bu yüzden sınırların olmaması gerekiyor.


    AKK'nin kaldırılması için yola çıkmamış olsaydık hızınız hâlâ 3 Mbps'ye düşüyor olacaktı.


    AKK'nin kaldırılması için yola çıkmamış olsaydık 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arasında o beğendiğiniz geçici oranlı hız düşümü sistemi HİÇ gelmeyecekti.

    Hızınızın 100 Mbps'den 24 Mbps'ye düşürüldüğü GEÇİCİ sistemi beğeniyorsunuz, ama bunun getirilmesini sağlayan bizleri aşağılıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?


    Tekrar yazıyorum, okuyunuz.


    AKK'nin kaldırılması için Haziran 2016'da kampanyamızı başlattık. Kampanyamızın etkili olması sayesinde Eylül 2016'da BTK bir karar çıkarttı. Karara göre AKK sonrası hız %50 oranında artırılacaktı, yani 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı.

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)



    İşte o karar:https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/adil-kullanim-noktasi-akn-uygulamasi.pdf


    Bakın, Haziran 2016'da başlattığımız kampanya etkili oldu ve Eylül 2016'da AKK sonrası 3 Mbps olan hızın 4.5 Mbps yapılmasına dair karar çıkarıldı. Ancak AKK kaldırılmayacaktı ve o beğendiğiniz hızların oranlı düşürüldüğü geçici geçiş sürecine dair bir plan dahi yoktu.


    Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik. Bu itirazlarımız ve çözüm önerilerimiz sayesinde Aralık 2016'da bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda hızların 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arasında oranlı olarak düşürüleceği kabul edilmişti.


    Biz çabalamasaydık, uğraşmasaydık o beğendiğiniz 100 Mbps'den 24 Mbps'ye düşüşü ancak rüyanızda görürdünüz.


    AKK kalksın demeseydik, o başlangıç ve bitiş tarihleri kararla belli olan GEÇİCİ süreç aklınızın ucundan dahi geçmezdi. 3 Mbps'ye düşen hızlarınızla 2019 senesini de "Yav bu internet niye bu kadar yavaşladı?" diyerek geçirirdiniz.

    O yaptığınız hesap da bizim sayemizde getirilen, 1 Mayıs 2017'de başlayıp 31 Aralık 2018'de biteceği belli olan GEÇİCİ sisteme dayanan bir hesap.

    Bakın, GEÇİCİ GEÇİŞ DÖNEMİ başlangıç tarihi:

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    GEÇİCİ GEÇİŞ DÖNEMİ bitiş tarihi:

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Bu tarihlerin belirlendiği tarih:

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/adil-kullanim-noktasi-akn.pdf




  • Destek tam destek.... Yüksek upload ve yüksek download istiyoruz kaliteli ve ucuz internet istiyoruz...
  • Destek lütfen!
  • Konuyu öne taşımak için destek , hep destek tam destek... Kaliteli ve ucuz internet istiyoruz çok şey değil yani.
  • destek
  • Arkadaşlar şöyle btk ya bu konu ile ilgili bir yazı hazırlayıp herkes o yazıyı gönderse sesimizi daha iyi duyurmaz mıyız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.