Şimdi Ara

Upgrade icin bazı bilgilere ihtiyacım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde AMD 2500 , MSI K7N2 Delta anakart ve MSI FX5600 ViVo ekran kartı, 512 MB DDR400 ram var..
    300W lık PSU yuda ekleyeyim...

Battlefield2 yi daha detaylı ve akıcı oynamak istiyorum.Sanırım 6600GT yeterli olacak ama sadece GPU yetermi bu konfige, yoksa başka parçalarıda yükseltmem gerekirmi ?
    6600GT alınca PSU yuda degistirmek gerekecek heralde yoksa gerek yokmu ?

Hangi CPU hangi anakartla olur, ne Ram olur vs çorba olmuş iyice, kafam karıştı.yardımcı olabilirmisiniz ?

• AMD Sempron 2500+ (Soket A ) işlemcimi ve MSİ KT4AV anakartım ile 9550 GE-TD ekran kartımı aşağıdaki imzamdaki sistem gibi değiştirdim ve 1 adet 512 Ram ekleyerek 1024 Mb a yükselttim. Her türlü oyunu full olarak oynayabiliyorum. ( İşlemci+anakart+9550 ekran kartı ile 9800 Proyu takas ettim )

Sende elindeki İşlemci+Anakart +Ekran kartını 2nci el bir 6600 GT ile takas edip Sistemine 1 adet 64bit 2800+ile 3100+ arası sempron işlemci ve bir adet Nforce 3 anakart alarak yeterli Upgrade işlemini gerçekleştirebilirsin. Son olarak 1 adet 512 ram eklemen ile hertürlü oyunu oynar hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 4 Şubat 2006 20:57:32 >
  • ekran kartı 6600gt oldumu psu yu en az 400 watt yapman gerek.ram de en az 1gb olmalı.
    ramlar eğer 2*256 ise onları sat.yerine 2*512 twinmos al.bütçeyi bilmediğim için böyle bir tavsiyede bulunuyorum.bütçeyi yazarsan ona göre tavsiyelerde bulunuruz.
  • Dostum özellikle battle field 2 icin bir ekran kartı alıcaksan sana tavsiyem 6600gt diildir cünkü cogu 128 mb olup,battlefield 2 nin codelarının saçma sapan olmaından dolayı oyunda sürekli takılma meydana getiriyor...

Bu olayı baya bi araştırdım ve oyunun code larındaki sorunlardan dolayı 512mb lık bir ekran kartında dahi takılmalar söz konusu oluyor...Geniş alanlı bir oyun ve ekran kartı belleği yetmediği zaman bilgisayarın belleğinden kullanmaya başlıyor fakat bilgisayarın bellegi 2gb dahi olsa ekran kartı ramleri bilgisayara oranla cok daha hızlı çalıştığı icin oyunda genede takılmalar meydana geliyor..

(Örnek werirsek bir odaya girdin,sağ tarafa bakıcaksın o an bilgisayar donuyor ve iş isten geciyor sen çoktan meftasın )

Bu tarz bir problem "fear" dada yaşandı ancak fear ın code larının bozukluğundan değil,abartı bir oyun olmasından dolayı böyle problemler meydana geliyor..(128mb 6600gt de max detail yapınca ekran kartının hafızasının yetmeyebileceği uyarısını weriyor ve genelde ani görüntü değişimlerinde yetmiyor we takılıyor ancak 256 mb lık bir 6600gt yada x800gt de bu mesajı wermiyor)

O yüzden battlefield icin alıcaksan 256 mb lık eşdeger bir kart almaya bak biras daha rahat edersin,ama onun haricinde iyi bi ekran kartı 6600gt..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 4 Şubat 2006 21:04:16 >

• bende amd 2500+barton 512*2 1gb ram ve 6600gt var 400watt silverstone psu da var. call of duty2'yi fsaa hariç diğer bütün özellikler açıkken ve en üst seviyedeyken sorunsuz oynuyorum ne bir takılma ne bişey. yağ gibi kayıyor. eğer sende call o duty2 oynuyorsan kıyaslayablirsin.
  • şimdi psu kaliteliyse 300w yeterli olur 6600gt için markası ne ki psunun?ramleri durumuna göre satıp 2*512 alabilirsin ya da üstüne ekleyebilirsin.ne kadar eklesen o kadar iyi olur ram için çünkü BF2 çok ram istiyo.işlemciyi pek bilmiyorum ama büyük ihtimal götürür seni biraz daha..
  • PSU markasını bilmiyorum ama kasa AOPEN kasa ve sabit 300W deniyordu
    Ben bu sistemle BF2 yi oynuyorum aslında ama malesef low detaylarda

Sanırım 1 GB Ram ve 6600GT gibi bir olayı düşüneyim önce, sistem max detayları kaldırmazsa anakart, işlemci olaylarına gireyim diye düşündüm...

Teşekkürler tavsiyeler için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psu yeterli ama 6600gt ve 1gb ramle işlemciyi değiştirsen bile full detay oynayamazsın o yüzden bence şimdilik işlemci anakart olayına girme daha idare seni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.