Selam bilgisayarım p4 1.7ghz 256 samsung rd ram 40 gb seagate barracuda harddisk ge force 2mx400 64mb Msi i850 anakart
Ekran kartımı değiştirmek istiyorum 100 milyon kadar param var bu paraya uygun olarak ancak fx5200leri buldum fakat bir kaç sorum var 1)Bu ekran kartı benim pcde sorunsuz olarak çalışırmı? 2)Performans bakımından aldığıma değermi 3)Biliyorum az kas bekle ti4200 al fx5600 al diyeceksiniz ama öğrenciyim yani para kazandığım bir yer yok o yüzden elimdeki parayla en uygun en iyi kartı almak zorundayım. 4)Performansı ne kadar artırır yeni çıkan oyunları orta kalitedede akıcı bir şekilde oynayayım yeter(overclock düşünmüyorum.) 5)Forumları biraz araştırdım 64bit 128bit olayı var 64mü yoksa 128 olduğunu nerden anlarım kesin olarak gösteren bir program yokmu 64 ile 128 arasında ki fark nedir çok büyük bir farkmı? 6)Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda iki model beğendim bunlar (Eksa bilgisayardan almayı düşünüyorum pcyide ordan aldım çünküwww.eksa.com.tr)
128MB MSI 8907TD FX5200 8X AGP DVI OUT-128BİT TV OUT-78$(fiyat listesinde özellikle yazmışlar bir 64bit birde 128bit var 8 dolar fark var aralarında [tv outuda kullanmak istiyorum])
128 MB LEADTEK A340 FX5200 8X AGP DDR TD-73$
Bu iki model kesinlikle 128bitmi forumda leadtekin resimleri falanda vardı ilk olarak hangisini tercih edeyim bunların dışında kesin olarak 128bit diyebileceğiniz bir fx5200 varmı asus marka alacaktım fakat forum yöneticisi yazdığı bir cevapda asusun o modeli 128bit kullanmıyor demiş(hangi yöneticiydi adını unuttum) asus başka fx5200 modelide yok fiyat listesinde kartın üstüne baktığımızda kesin olarak 128bit olup olmadığını kolay olarak anlayabileceğimiz bir yol yokmu yada bir prg yükleyerek bir test yaparak falan birde sonuçda şu an ge force 2mx 400 64mb var herşekilde fx5200 kat kat iyi değilmi sonuçda fiyat listelerinde 100 milyona başka düzgün kartda göremedim.
Bu model hakkında söyleyebilceğiniz başka bir şey varsa bekliyorum.
Teşekkürler.
Yokmu yardım edebilecek kimse?
1) Sorunsuz çalışır ancak anakartın agp8x desteklemediği için agp4x olarak çalışır. 2) Aldığına değer. GF2 ile bayağa fark var. Hem GPU hızında, hem de dir9.0 desteklemesinde.. 3) -- 4) 128bit olanından herkes memnun. piyasadaki her oyunu çalıştırır şu an. 5)http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=74441 -->Bu sayfayı oku 6) 128bitlik olanı tercih et.
Sağol o dediğim winfast kartın resmini gördüm forumdan bir arkadaş almış 128bit olduğunu söylüyordu üzerinde 8ram olunca 128bitmi oluyor kesin olarak? o winfast 128bit ise onu alırım msi biraz daha pahalı iki marka arasında çok performans farkı varmı?
Birde son sorum şu Şu an bana 256 rd ram yetiyor fakat en fazla bir sene sonra 256 ramde yetmeyecek piyasada rd ramde bulamıyorum ne fiyat listelerinde var nede sorduğum yerlerde ben ne yapmalıyım sizce deli olucam madem kaldıracaktınız niye sattınız hızlıymış diye aldık elimizde kaldı ram rd ram bulabilsem upg. edicem 512ye ama yok yok olsa bile samsung olması lazım
bulabiliyorsan 128 bit'lik olanını al yoksa başka bir ekran kartı düşünmeni tavsiye ederim.
Üzerinde 8 ram,fan olunca kesin 128bitmi birde aida32den bakıyorduk galiba o prgde nerde yazıyor kaç bit olduğu?
Mesela bu resimde üzerinde 4 ram var arkasındada 4 ram var diyelim bu kesin 128bitmi o zaman ? başda dediğim winfastin modeli ötekinin resmini bulamadım ama dediğim gibi bastıra bastıra yazmışlar 128bit diye...
Pardon beyler üst üste atmış oluyorum ama bu aida32 programında(Türkçesi) Görüntü birimi>Grafik işlemci(GPU)>Bellek yolu özellikleri>Yol genişliği bumudur kaç bit olduğu şu ankinde ge force 2mx 400 de 128bit yazıyor
Çok teşekkür ederim
Up
Bir de RivaTuner'e bak.. ama bellek veriyoluna 128bit diyorsa sorun yok.. Senin MX patates kartlardan değilmiş... Bu arada Fx5200 de 8 tane RAM modülü olması lazım 128bit için. Aldığında 64 bit yazarsa o zaman kötü.. 3.2GB /s lik bant genişliği bayağı zorlayacaktır..
Baktım rivadan ilk açılan pencerede şuankinde 128 bit agp NV11(B2)with 64mb sdr memory diyor yeni kart alıncada bakacağımız yer burasımı
İnşallah yarın gidiyorum başka bir şey diyecek olan varmı birde az bir ihtimalde olsa 5600 alma şansım var 5600 alırsam bu pcye olurmu birde onun kaç bit olduğuna bakarken aynı kurallarmı geçerli msi almayı düşünüyorum
Son kez up
Mutlu son :)
fx5200ün 128bit olanı piyasada bulunmuyormuş bütün kadıköyü gezdim 5200 128bitlik yok çok zorda olsa msi fx5600 128mb aldım 128bitlik 128 bit olduğundan eminim :) üzerinde 8 tane ram var ayrıca aldığım yerde baktım aida32 ve riva turner ile ikiside 128bit diyor 149$ +kdvye aldım toplamda 238 milyon bi sürüde oyunda çıktı içinden :) yardımlarınız için teşekkür ederim sanırım 5600 almam çok daha iyi oldu tekrar tşkler.
dostum iki gun icinde 100 miLyonu nereye yatırım yaptında 238 milyon etti..VArsa bi yolu solede bizde bilelim.. [bgdnc2]
Bu arada ekran kartında hayırlı olsun..
Ya bizimkilere dedim benim aradığım model 128bitlik yok diye dedim bizede bu kart uygun hem 5600 hem 128bit hem aşırı pahalı değil biraz kastım ikna edicem diye sonra oldu işte :) çok mutluyum hemen test fln yapayım bakalım ne diyecek...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme