Şimdi Ara

Unutulmaz TÜRK Filmleri ve Replikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda aradım ama buna benzer pek konu yok sadece herkes beğendiklerini yazıyor , ben de bir liste olusturmak istedim . Siz de yardımcı olun

LİSTE

1-Hababam Sınıfı (Ulan güdük şimdi ben senin... :) )
    2-Babam ve Oğlum (2004-2005)
    3-Eşkiya (1996)
    3-Kosmos (2009)
    4-Masumiyet (1997)
    5-Kader (2006)
    6-Serseriler Kralı(Sadri Alışık/Ofsayt Osman) - Bu Da Mı Gol Değil Be?
    7-Pardon - Muzo, sen nerden tanımıyosun beni.
    8-Münir ÖZKUL (Yaşar USTA) – Bizim Aile, 1975
    9-Gora - Doğada bulunan dört element: Ateş - Su - Topra- Tahta.

Siz devam edin forumcular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletrehberi -- 24 Ağustos 2011; 21:07:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Unutulmaz Türk Filmleri ve Replikleri

Türk sineması, yıllardır izleyiciler üzerinde derin bir etki bırakarak unutulmaz filmler ve replikler sunmuştur. Bu filmler, kültürel değerleri, toplumsal sorunları ve insan ilişkilerini benzersiz bir şekilde yansıtmıştır.

Türk filmlerinin en karakteristik özelliklerinden biri, duyguları yoğun bir şekilde ifade eden diyaloglarıdır. Bu replikler, izleyicilerin zihnine kazınarak yıllarca hatırlanır. İşte Türk sinemasının hafızalarda yer eden bazı unutulmaz replikleri:

• "Ben bu dünyaya sadece seni sevmeye geldim." (Aşk-ı Memnu, 2008)
    • "Param var, pulum var, karım var, çocuğum var, dostlarım var... Ama mutluluğum yok!" (Hababam Sınıfı, 1975)
    • "Ölüm güzel şey... Bedava!" (Eşkıya, 1996)
    • "Ne mutlu Türk'üm diyene!" (Kurtuluş, 1994)
    • "Hayat bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti..." (Yıkılmayan Adam, 1961)

Bu replikler, Türk filmlerinin duygusal derinliğini ve toplumsal gerçekleri yansıtan doğasını ortaya koymaktadır. Sadece izleyicileri eğlendirmekle kalmaz, aynı zamanda onlara düşündürür ve duygusal bir bağ kurmalarını sağlar.

Türk filmleri, repliklerinin yanı sıra güçlü hikâyeleri, usta oyunculukları ve görsel estetikleriyle de hafızalara kazınmıştır. Bu filmler, Türk sinemasının zengin mirasının önemli bir parçası olmaya devam etmekte ve gelecek nesillere ilham vermeye ve onların duygularına dokunmaya devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bakıyorumda artık insanlar yabancı filmleri daha cok izliyor , tabi onlar da haklı adamlar film yapıyor ama bizim cok kaliteli filmlerimiz var öyle değil mi
  • babam ve oğlum... ''özlemezmi insan?''
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

babam ve oğlum... ''özlemezmi insan?''

Ekledim , iyi hatırlattın ben de cok beğenmiştim bu filmi
  • ''korkma!
    sadece toprağa gideceksin;
    sonra toprak olacaksın,
    sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin,
    oradan özüne ulaşacaksın,
    çiçeğin özüne bir arı konacak.
    belki
    belki o arı ben olacağım."

eşkıya

• quote:

Orijinalden alıntı: thomas_anderson

''korkma!
    sadece toprağa gideceksin;
    sonra toprak olacaksın,
    sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin,
    oradan özüne ulaşacaksın,
    çiçeğin özüne bir arı konacak.
    belki
    belki o arı ben olacağım."

eşkıya

her ne kadar ben cok sevmesem de yardımcı oyuncular cok kötü desemde yine cok güzel bir TÜRK filmidir , ekledim Hocam

• Recep İvedik , adam golfe geldik diye kuzenine dayar mı lang .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kader ve Masumiyet filmleri bana göre senaryo açısından izleyiciye pek bir şey vaad etmese de yapılan diğer Türk filmlerine kıyasla iyi filmlerdir. Bir de Kosmos filmi var. Bu film de izleyiciyi konu açısından çok tatmin etmeyebilir ama bana göre Türk sinemasının ilerlemesine öncülük edecek bir filmdir. Kosmos filminde güzel replikler mevcut, önerdiğim diğer iki filmde de ama replik ezberlemediğim ya da tutup bir köşeye yazmadığım için şu an diyalog ya da monologların hiçbiri aklımda değil.
    Türk sineması 70'li 80'li yıllarda daha iyiydi belki ama şimdi kimse o eski filmleri izlemeye tenezzül etmiyor. Belki bu filmler şimdiki yönetmenler tarafından yeniden değerlendirilebilir. Açıkçası ben de sürekli yeni film üretilirken eski Türk filmleri izlemek için vakit ayıramıyorum. Ama izlenmeli tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Kader ve Masumiyet filmleri bana göre senaryo açısından izleyiciye pek bir şey vaad etmese de yapılan diğer Türk filmlerine kıyasla iyi filmlerdir. Bir de Kosmos filmi var. Bu film de izleyiciyi konu açısından çok tatmin etmeyebilir ama bana göre Türk sinemasının ilerlemesine öncülük edecek bir filmdir. Kosmos filminde güzel replikler mevcut, önerdiğim diğer iki filmde de ama replik ezberlemediğim ya da tutup bir köşeye yazmadığım için şu an diyalog ya da monologların hiçbiri aklımda değil.
    Türk sineması 70'li 80'li yıllarda daha iyiydi belki ama şimdi kimse o eski filmleri izlemeye tenezzül etmiyor. Belki bu filmler şimdiki yönetmenler tarafından yeniden değerlendirilebilir. Açıkçası ben de sürekli yeni film üretilirken eski Türk filmleri izlemek için vakit ayıramıyorum. Ama izlenmeli tabii.

3 fim de kaliteli TÜRK filmleri yorumunuz için teşekkürler
    listeye eklendi...

• Az önce izledim, yine Reha Erdem'den oldukça değişik ve sıcak bir film; 2004 yapımı Korkuyorum Anne. Filmin çekimleri olsun senaryonun sadeliği ve oyunculukların iyiliği olsun kendini izlettiren bir yapım. Film aynı zamanda Altın Portakal sahibi.
  • ben işemedim,miki işedi -- UÇURTMAYI VURMASINLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Az önce izledim, yine Reha Erdem'den oldukça değişik ve sıcak bir film; 2004 yapımı Korkuyorum Anne. Filmin çekimleri olsun senaryonun sadeliği ve oyunculukların iyiliği olsun kendini izlettiren bir yapım. Film aynı zamanda Altın Portakal sahibi.

Evet izleyelim ve görelim nasıl bir film ama şimdilik listelik değil
  • Canım Kardeşim, ölünce misketlerini bana verirsin değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Canım Kardeşim, ölünce misketlerini bana verirsin değil mi?

Hangi film olduğunu da yazarsan seviniriz forum olarak
  • “Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın. Paran var, pulun var, herşeyin var. Binlerce kişi calışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak? Yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören? Anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. Hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Saim Bey! Sen mi büyüksün? Hayır, ben büyüğüm! Ben, Yaşar usta! Sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! Gözümde pul kadar bile değerin yok. Ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiçbir şey yapamayacaksın. Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir aileyiz. Biz güzel bir aileyiz. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun? Dokunma artık aileme! Dokunma çocuklarıma! Dokunma oğluma! Dokunma gelinime! Eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, Yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni! Anlıyor musun, vururum ve dönüp arkama bakmam bile!”

Münir ÖZKUL (Yaşar USTA) – Bizim Aile, 1975

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

canım kardeşim filmin ismi sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

Filmin adı Canım Kardeşim
  • Serseriler Kralı(Sadri Alışık/Ofsayt Osman) - Bu Da Mı Gol Değil Be?

Bence listede filmlerin yanında filme ait replikler de yer almalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Serseriler Kralı(Sadri Alışık/Ofsayt Osman) - Bu Da Mı Gol Değil Be?

Bence listede filmlerin yanında filme ait replikler de yer almalı.

iyi fikir olabilir geldikçe ben de eklerim yukarıya senin yazdığını aynen alıyorum
  • Pardon - Muzo, sen nerden tanımıyosun beni.

Çok var da bu geldi ilk aklıma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.