Şimdi Ara

Unutulmayan Sevgili </3 (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
17
Favori
14.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metin*

Arkadaşlar şuan saat 15:45 ve büyük ihtimal yüzükler takılmıştır..Kız bnden son 6 senemi aldı götürdü..

belkide yalan istemeye gelen falan olmamıştır...aynısını bana benim ayrıldığım kızda yapmıştı ben sözleniyorum demişti ben evlenmişi sanıyordum ki aradan 1,5 yıl geçti sonra hayatımda biri var onu sevmiyorum ama zamanla seveceğim diye mesaj atmıştı bana....kızların hayatı yalan dolan hangi sözüne inanalım allahını seversen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaybedenler Klübü

quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Aynen kardesim ben evlenmeyi dusunmuyorum yasim 33 tanidigim butun kizlar ayni cirkinide ayni guzelide kimse artik kisilige karaktere bakmiyor tipe filan bakmiyor paran varsa elde edersin ama daha fazla parasi olan bulursa ona gider yasadim biliyorum

Kızlarda büyük ego problemi var ya (Çoğunda) herşey elde edene kadar sonra takma yok. Söze geldimi bizden iyi seveni yok derler. Ama şöyle değerin olur bak. Sevgili olacaksın afedersin ama (ağzına s. sın) ondan sonra gör kıymetini değerini. Sana ağlamalarını felan. Kıymet felan hikaye. Aslında bu programlar veya şu hürüm davaları yüzünden oldu bu hep. Eşitiz biz diye her işe kalkışıyorlar. Ya tamam kadın hakları da varda bir yere kadar. Şimdiki kadınlar yemek yapmayı ev işi yapmayı bilmiyor ve yapmıyorda. Ama eskiden öyle bişey yoktu. Kadınlara bu rahatlık verildi verileli iyice cılkını çıkarıp işi cozuttular bence. Evlenenlerin evliliği bile 5 seneyi geçmez oldu. Şimdilerde 3. kez evleniyorum diyene az gibi bakılıyor. Rahatlık rahatlık ve bencillik, kıskançlık(elin kocası şunu yapıyor sen niye yapmıyorsun? gibi) şeyler yüzünden bu haldeyiz yazık.

kitap gibi konuştun hocam
    Ileri ki sahalarda daha çok artacak boşanmalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ManUnitedTv

2 ay oldu ayrılalı bırakıp gideli.Küçük bir ego tatmini yüzünden.

Halbuki onlarca kez benzerlerini yaşamışken.. Gitti işte bilmiyorum kılıf arıyordu bitirmeye belkide. Defalarca dedim affet be sevgilim. Ne olur? Çok mu zor?

Dinlemedi ama.Sayfalarca yazdım yazılar. Ama olmuyor diyor istemiyormuş beni.Aynı sınıftayız onla 1 ay boyunca hiç konuşmadık.

Geçen ay mesaj attı aniden. Diyor unutamadın biliyorum beni. Hep aklındayım biliyorum diyor ama sen aklıma çok gelmiyorsun diyor. Ulan e diye böyle bir mesaj atarsın.Düşündüm belki oda özlemiştir dedim unutamadım hala köpek gibi düşünüyorum istiyorum seni dedim.O hayır istemiyorum seni dedi ya tekrar. Araya yaz tatili girdi şimdi ondan ne haber alabiliyorum ne yapıyor nerde kimle?

Mesaj attım geçenlerde geri dönmedi. Bilmiyorum neden.Acaba ben ona içerken,acı çekerken aklına geliyor muyumdur? Tek düşündüğüm bu. Acaba bu çocuk nasıldır diye düşünüyor mudur? Bilmiyorum.

Size söyleyebileceğim tek şey sevmişseniz ha diyince unutulmuyor.2 ay oldu acım ilk günkü gibi.Eski mesajlarımızı fotoğraflarımızı okurken anlamıyorum.Bu kız nasıl terkeder beni? Böylesine birbirimizi severken nasıl terkeder.Bütün bu mesajlar da mı yalandı?Bilmiyorum anlamıyorum.Dostlarunutmak çok zor çok.2 aydır her an aklımda.

Ayrıldığımızda dinlediğimden beri dinlediğim tek şarkı:http://www.youtube.com/watch?v=Cj4E0B7Ubm0

Takmaz hocam sen hala ona öyle mesaj atarsan hiç dönmez. Bak eğer takmazsan onu gerçekten unutmak ister ve uygulamaya çalışırsan belli bir zaman sonra baktın elinden gidiyor iyice hemen aklın karışsın diye mesaj atar. Bak dene gör. Belki bu dediklerime kızacaksın ama kim sana ne yapıyorsa sen de ona aynısını yap ondan sonra gözünde değeri kalmaz bak gör. O zaman döndüğünde fazla ilgi gösterme eğer tekrar çıkma durumu olursa kabul et 1 hafta sonra küçük bişeyi bahane ederek ayrıl görsün neler olduğunu. Peşinden ayrılmaz üzüntüyü görür.

Yemin ediyorum olsu aynısı. Hic takmadim okulda kizlarla yakin gibi gorundum sonra mesaj atti. Yazdığım gibi unutmadin biliyoeum fln diye. O mesaj atinca benim devreler yandi hemen yalvarinca yine hayir dedi. Iste orda goturseydim belkide farkli olurdu. Ama ondan sonra hic olmadi...

• quote:

Orijinalden alıntı: rize çayı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Aynen kardesim ben evlenmeyi dusunmuyorum yasim 33 tanidigim butun kizlar ayni cirkinide ayni guzelide kimse artik kisilige karaktere bakmiyor tipe filan bakmiyor paran varsa elde edersin ama daha fazla parasi olan bulursa ona gider yasadim biliyorum

Kızlarda büyük ego problemi var ya (Çoğunda) herşey elde edene kadar sonra takma yok. Söze geldimi bizden iyi seveni yok derler. Ama şöyle değerin olur bak. Sevgili olacaksın afedersin ama (ağzına s. sın) ondan sonra gör kıymetini değerini. Sana ağlamalarını felan. Kıymet felan hikaye. Aslında bu programlar veya şu hürüm davaları yüzünden oldu bu hep. Eşitiz biz diye her işe kalkışıyorlar. Ya tamam kadın hakları da varda bir yere kadar. Şimdiki kadınlar yemek yapmayı ev işi yapmayı bilmiyor ve yapmıyorda. Ama eskiden öyle bişey yoktu. Kadınlara bu rahatlık verildi verileli iyice cılkını çıkarıp işi cozuttular bence. Evlenenlerin evliliği bile 5 seneyi geçmez oldu. Şimdilerde 3. kez evleniyorum diyene az gibi bakılıyor. Rahatlık rahatlık ve bencillik, kıskançlık(elin kocası şunu yapıyor sen niye yapmıyorsun? gibi) şeyler yüzünden bu haldeyiz yazık.

kitap gibi konuştun hocam
    Ileri ki sahalarda daha çok artacak boşanmalar.

Aynen hocam bişeyi biliyoruz da konuşuyoruz Kendilerini hep prenses gibi görüyorlar birilerinin peşinde koşup üzülmesi hoşuna gidiyor. Kendince kendini yüksek görüyor. Düşmeyin arkadaş düşmeyin tamam sevin onsuz yapamıyorsunuz belki ama kendine zarar vermekten başka bişeye yaramıyor. Yarın "Ulan ne deliymişim ne safmışım şunun için şu hallere düşmüştüm" diyeceksiniz. Yapmayın dönmeyecek öyle yapınca işte.

• quote:

quote:

quote:

2 ay oldu ayrılalı bırakıp gideli.Küçük bir ego tatmini yüzünden.

Halbuki onlarca kez benzerlerini yaşamışken.. Gitti işte bilmiyorum kılıf arıyordu bitirmeye belkide. Defalarca dedim affet be sevgilim. Ne olur? Çok mu zor?

Dinlemedi ama.Sayfalarca yazdım yazılar. Ama olmuyor diyor istemiyormuş beni.Aynı sınıftayız onla 1 ay boyunca hiç konuşmadık.

Geçen ay mesaj attı aniden. Diyor unutamadın biliyorum beni. Hep aklındayım biliyorum diyor ama sen aklıma çok gelmiyorsun diyor. Ulan e diye böyle bir mesaj atarsın.Düşündüm belki oda özlemiştir dedim unutamadım hala köpek gibi düşünüyorum istiyorum seni dedim.O hayır istemiyorum seni dedi ya tekrar. Araya yaz tatili girdi şimdi ondan ne haber alabiliyorum ne yapıyor nerde kimle?

Mesaj attım geçenlerde geri dönmedi. Bilmiyorum neden.Acaba ben ona içerken,acı çekerken aklına geliyor muyumdur? Tek düşündüğüm bu. Acaba bu çocuk nasıldır diye düşünüyor mudur? Bilmiyorum.

Size söyleyebileceğim tek şey sevmişseniz ha diyince unutulmuyor.2 ay oldu acım ilk günkü gibi.Eski mesajlarımızı fotoğraflarımızı okurken anlamıyorum.Bu kız nasıl terkeder beni? Böylesine birbirimizi severken nasıl terkeder.Bütün bu mesajlar da mı yalandı?Bilmiyorum anlamıyorum.Dostlarunutmak çok zor çok.2 aydır her an aklımda.

Ayrıldığımızda dinlediğimden beri dinlediğim tek şarkı:http://www.youtube.com/watch?v=Cj4E0B7Ubm0

Takmaz hocam sen hala ona öyle mesaj atarsan hiç dönmez. Bak eğer takmazsan onu gerçekten unutmak ister ve uygulamaya çalışırsan belli bir zaman sonra baktın elinden gidiyor iyice hemen aklın karışsın diye mesaj atar. Bak dene gör. Belki bu dediklerime kızacaksın ama kim sana ne yapıyorsa sen de ona aynısını yap ondan sonra gözünde değeri kalmaz bak gör. O zaman döndüğünde fazla ilgi gösterme eğer tekrar çıkma durumu olursa kabul et 1 hafta sonra küçük bişeyi bahane ederek ayrıl görsün neler olduğunu. Peşinden ayrılmaz üzüntüyü görür.

Yemin ediyorum olsu aynısı. Hic takmadim okulda kizlarla yakin gibi gorundum sonra mesaj atti. Yazdığım gibi unutmadin biliyoeum fln diye. O mesaj atinca benim devreler yandi hemen yalvarinca yine hayir dedi. Iste orda goturseydim belkide farkli olurdu. Ama ondan sonra hic olmadi...

Yanlış yapmışsın işte bazı uyanmıştır bu dediğimi 1 kere yapar. Ama yine dediğimi yap üstüne düşme pek. Onu takmıyormuş gibi devam. Göz önündesin okul sonuçta illaki gelecek. En fazla birileriyle kıskandırmaya çalışır ona da onu (seni) unutamadım diye ayrılır onu peşine takar yani. Ama dediğimi yap sen. Çıkma durumuna gelince biraz koştur başla sonra kıymetini anlayacak sonra bi ayrıl bir kalsın öyle anlasın sana neler yaşattığını. Bırak acısını o çeksin bu sefer sakın masum yüzüne kanma. Kadınlar çok rahat ağlayabilirler dikkat et. Sonra takma hep peşinde bi bakacaksın ki artık ondan tiksinir duruma gelmişsin ve için rahat dediklerimi dinle sen.

• Bir kere sevdim ayrıldık ondan sonra kimseyi sevemiyorum yardım dostlar

hiç cıkmıyor aklımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackspaceTR -- 30 Haziran 2013; 18:44:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackspaceTR

Bir kere sevdim ayrıldık ondan sonra kimseyi sevemiyorum yardım dostlar

hiç cıkmıyor aklımdan

Oldumu hocam şimdi kimseyi sevemiyorum felan ağzına biber sürerim. Dostum sürekli onu düşünür durursan aklından çıkmaz tabi biraz gez dolaş bişelerle ilgilen ki birileri aklını karıştırır emin ol. Sürekli yerinde sayıp durursan olmaz. Düşünme biraz olsun eğlen inan bana bu zamanların bir daha gelmiyor kıymet bilmek lazım.
  • quote:

quote:

hiç cıkmıyor aklımdan

Oldumu hocam şimdi kimseyi sevemiyorum felan ağzına biber sürerim. Dostum sürekli onu düşünür durursan aklından çıkmaz tabi biraz gez dolaş bişelerle ilgilen ki birileri aklını karıştırır emin ol. Sürekli yerinde sayıp durursan olmaz. Düşünme biraz olsun eğlen inan bana bu zamanların bir daha gelmiyor kıymet bilmek lazım.

Abi olmuyor naparsam yapayım unutamıyorum , başka birisini sevebilsem kurtulacam belkide bu acıdan ama sevebileceğim özelliklerde ondan başka kimse yokmuş dünyada gibi hissediyorum

• quote:

quote:

quote:

hiç cıkmıyor aklımdan

Abi olmuyor naparsam yapayım unutamıyorum , başka birisini sevebilsem kurtulacam belkide bu acıdan ama sevebileceğim özelliklerde ondan başka kimse yokmuş dünyada gibi hissediyorum

Dostum gez dolaş ya neler neler var. Bi uğraş edin kendine kursunda şurda burda derken çevre genişliyor yeni şirin birini buluyorsun. Dershane felan. Sen onu kafaya takıp bozuk plak gibi tekrarlıyorsun. Sen şimdi onsuz nefes alıyor musun? alıyorsun. Bi yerine bişey olsa (Allah muhafaza) ağrıdan felan aklına bile gelmez. Takıntı yapmışsın takıntı.

• quote:

quote:

quote:

hiç cıkmıyor aklımdan

obsesyon hastalığı. Ilaç takviyesi gerekli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hiç cıkmıyor aklımdan

Dostum gez dolaş ya neler neler var. Bi uğraş edin kendine kursunda şurda burda derken çevre genişliyor yeni şirin birini buluyorsun. Dershane felan. Sen onu kafaya takıp bozuk plak gibi tekrarlıyorsun. Sen şimdi onsuz nefes alıyor musun? alıyorsun. Bi yerine bişey olsa (Allah muhafaza) ağrıdan felan aklına bile gelmez. Takıntı yapmışsın takıntı.

Son bir kaç gündür ismini resmini yüzünü görmek hiç bir anlam ifade etmemeye başladı , unuttum diye sevinir gibi oluyorum ama kendime soruyorum gerçekten unutmak istiyormuyum diye ?

• Peki eski sevgilime kendimi unutturmamak icin neler yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

Peki eski sevgilime kendimi unutturmamak icin neler yapabilirim

Hiçbir şey. Çünkü ne yapsan boş. Bu saatten sonra artık birlikte yaşadıklarınız, beraberken ona gösterdiğin değer kendini gösterebilirse ne ala.. Kader yani. Zorla olmuyor. Oluruna bırakıcaksın, zamana.. Yapıcak birşey yok.

Düzeltme: Mutlaka dua et demeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.Maxim -- 3 Temmuz 2013; 12:00:01 >
  • quote:

belki sen eski sevgiline kendini unutturmama biraz zor olur ama şöyle bişe var. Geçmişin de veya sonra dan birlikte olduğun biri seni unutamayabilir. Gerçi bu kişilik meselesi. Kimilerinin eski sevgilisini bilirsiniz.(O kıza dersin ki)
    "hani o noldu, ne kadar çıkmıştınız" felan kız eğer 1 ay felan sevgili olduysa biriyle (istisna erkek de olur ama nadir) kız dediği laf "Ben onunla çıkmadım saçmalama." der. Yani kişilik meselesi seni unutmasını bırak eğer o çocukla (yani sen) biri sorarsa belki biz sevgili değildik bile diyebilir. Bu işin daha kötü kısmı.

Ama şuna inanıyorum. Örneğin Murat Dalkılıç 'ın Bir Hayli parçasının klibini bir izleyin. Aslında o durum özettir. Kendinizi salmayın. Bir uğraşın peşinden koşun, kendinize bakın, kısacası kendinize değer verin. Çevrenizde neler neler olur. İşte böyle bir zaman da, bişe olur onunla denk gelirsiniz sizi öyle görür "vay be, ben ne kaçırmışım" gibisinden sizle konuşmaya bile başlar (tekrar birlikte olabilmek için). Sonra onun size yaşattığını sizin ona yaşatma şansınız doğar.Tabi orda top sizde.

• quote:

quote:

belki sen eski sevgiline kendini unutturmama biraz zor olur ama şöyle bişe var. Geçmişin de veya sonra dan birlikte olduğun biri seni unutamayabilir. Gerçi bu kişilik meselesi. Kimilerinin eski sevgilisini bilirsiniz.(O kıza dersin ki)
    "hani o noldu, ne kadar çıkmıştınız" felan kız eğer 1 ay felan sevgili olduysa biriyle (istisna erkek de olur ama nadir) kız dediği laf "Ben onunla çıkmadım saçmalama." der. Yani kişilik meselesi seni unutmasını bırak eğer o çocukla (yani sen) biri sorarsa belki biz sevgili değildik bile diyebilir. Bu işin daha kötü kısmı.

Ama şuna inanıyorum. Örneğin Murat Dalkılıç 'ın Bir Hayli parçasının klibini bir izleyin. Aslında o durum özettir. Kendinizi salmayın. Bir uğraşın peşinden koşun, kendinize bakın, kısacası kendinize değer verin. Çevrenizde neler neler olur. İşte böyle bir zaman da, bişe olur onunla denk gelirsiniz sizi öyle görür "vay be, ben ne kaçırmışım" gibisinden sizle konuşmaya bile başlar (tekrar birlikte olabilmek için). Sonra onun size yaşattığını sizin ona yaşatma şansınız doğar.Tabi orda top sizde.

Hocam kiz benim acimdan bitti sadece unutamasin birwz kivransin isterken mesaj atti barisalim kstiyor

• quote:

quote:

quote:

Hocam kiz benim acimdan bitti sadece unutamasin birwz kivransin isterken mesaj atti barisalim kstiyor

iş ve sonuç sana kaldı sonuçları yazarsan sevinirim

• Ben çözümü buldum. Aşık olduğum kızı unuttum sayilir.
    Benim çözümün kendimi daglara vurmak oldu. Bu hafta koydeydim. Canim cok sıkkındi kiz yüzünden sirf onu düşünmek icin saatlerce yataktan cikamiyordum. Sonra bi ara kalktim bi yuruyeyim dedim ve yola çıktım ama hic geri donmeyi düşünmedim sonsuza kadar uzaklasasim geldi. 2 saat yurudukten sonra tabi aksam saatiyle evden cagirdilar bende geri donmeye başladım. Tabi kulaklikta kulağımda . Donerkende yemyesil dağlardan geçtim ekinlerin icinden eziyet cektim ama acayip zevkli geldi. Bir de terlikleyim yani. Ulan eve bi dondum kafam o kadar rahatlamis ki yeminle hicbir sıkıntım kalmadi. Onceki gun saatlerce kizi düşünürken o gun dusunmeye calistim olmadi. Hic birsey hissettmedim. Yani anlayacağınız isin sırrı kendinizi daglara taslara vurmakta

• quote:

quote:

quote:

quote:

iş ve sonuç sana kaldı sonuçları yazarsan sevinirim

Hocam seviyor muyum, evet. Dört beş gündür konuşuyoruz mesajla. Aradım, gülüşünü bile çok özlemişim. Benden adım bekliyor, ağzımı arıyor ama hiç renk vermiyorum. Bu durumda kalsak olmayacak, yeniden beraber olsak hiç olmayacak. Çok berbat bir durum. Çözümü yok

• quote:

Orijinalden alıntı: larryy

Sanırım konuya yazan ilk kızım, ama bu kadar erkek bana fikir verebilir diye düşünüyorum.
    20 yaşındayım ve tam 2 sene önce çıkmaya başladık 2 yaş büyüktü 12. Sınıfa gectiğim yazda çıktık istemedim ilk baş derslerimi etkileyecek diye ama sonra cok bağlandım ve itüde diye bana çalışma azmi veriyordu. Benden önce çıktığı bir kız vardı kız arkadaşı vasıtasıyla benimkine ulaşıyordu falan ama resti çekti en sonunda, şu an çok mutluyum ve sevgilimi çok seviyorum diye.
    Eylül geldi mecbur istanbula döndü. Ben de derslere yogunlastim ama ne kadar. Bi sure gayet iyi calıştım sonra aramızda tartısmalar kıskanclıklar guvensizlikler olmaya basladı ve 3 ay kadar konusmadık. Mayısta dogum gununu kutladım. Yavastan tekrar konusmaya basladık. Ama konusmadıgım sure zarfında moralim cok bozuktu ve ders calismamistim istanbul hayalinide rafa kaldırmıstım mezuna kalırım diye. Tabi tekrar konusmaya baslayınca isler karıstı. Lys geldi cattı. Puanım cok kotuydu ama istanbula gitmem gerekiyordu eskisi gibi olmustuk hayaller vardı umutlar vardı

Hayatımın hatasını yaptım ve marmara fizigi yazdım. Tuttu da bolum. Dedim artık bizden iyisi yok hep benimle, hep beraberiz.
    Tabi oyle olmadı. Yine ayrıldık 2-3 kere sacma sapan sebeplerden. En son 14 subatta barıstık ve 9 nisanda ebediyen ayrıldık benim yuzumden.
    Ozurler diledim yalvardım olmadı.
    Ve en kotusude bana 3 hafta once, hala senden onceki sevgilime asigim dedi.

İnanin o an nefret ettim. Tiksindim. Sen benim 2 senemi neden yedin o zaman ? Heryerden engelledim. Arkadasca konusuyorduk artık o da yok.
    Simdi gercekten kimseyi istemiyorum. Cok sukur ki okulumu hallettim sinava tekrar girip ve simdi kismetse marmara ftr gelecek. En azindan o var diye avutuyorum kendimi.
    Yani baylar, sizlerde pek masum degilsiniz. Kizlar ne kadar adi olabiliyorsa erkeklerde olabiliyor.

Yazını okudum. Kızlara çok güzel şeyler yazdığımız söylenemez doğru. Yalnız özellikle benim mesajlarıma baktıysanız eğer sürekli parantez içinde bazıları, çoğu felan gibi şeyler yazdım. Erkeklerde de var yok değil yalnız erkek kızlar kadar çıkmıyor. Şurda 5 sayfa da hep erkeklerin durumu var. Çoğu hayata pozitif olarak dönemiyor malesef. O izlerle ağaya kalkmaya çalışıyor ve bu epey zaman alıyor ki bu zamanlar en güzel zamanları, gençlikleri.

Sizin durum da baya zor tabi. Erkek yanlış yapmış ama aranız da tam net neler olmuş bilemiyorum tabi. Sizin en büyük hatanız hayatınızı birine bağlamanız olmuş. Hele ki şu devirde sizin öyle bişeye kalkışmanız büyük fedakarlık hayatınızdan. Neyse ki tam gitmeden durumlar karışmış. Allah size de kolaylık versin. Ama şöyle tahmin ediyorum belli bir zaman sonra size tekrar mesaj atacaktır. İlişkiler belli bir zaman sonra yorulur, nefes almak ister. En küçük şeyler bile göz de büyütülüp büyük tartışma konuları olur. Sizin yaptığınız da (her neyse) tuz biber olmuştur duruma. Ama şunu da düşünün belki siz tamamen kopup hayatınıza bakın ve sınava odaklanın diye de eski sevgilimi seviyorum demiş olabilir.

• Yok sinava calisayim diye yapmadi oyle birsey. Ama kopamiyordu yok kuzenine bakinca beni hatirliyomus, sahile gidince beni hatirliyomus, aklindan cikmiyomusum. Kusadasina gidermisiz hayalimizmis. Bunlari soyledi soyledi sonra da senden onceki sevgilime asigim hala unutamiyorum ayni duygulardayim dedi. Yani camdan atsam hak ediyo ama elimi kana bulamaya degmez takmiyorum :) yani takmamaya calisiyorum diyelim

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.