Şimdi Ara

Unutkanlık ve ertelemeden dolayı sınavları kaçırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açık Liseden devam ediyorum yaş 18
    2.donem sınavları bugün son saniyordum fakat dün sonmuş sınavların çoğuna girmemiştim 1 dönem boşa gitti bu sene mezun alamayacak gibi duruyorum oysa örgün eğitimde 1 sene kalmıştım açık liseye geçince bu sene o 1 seneyi telafi edecekken sınavları kaçırmam dan dolayı 1 sene boşa gidecek büyük ihtimal hayat çok üstüme geliyor hata üstüne hata bir an önce şu okulu bitirip yurtdışına gitme hayali de yalan oldu galiba artik hayata dair umutlarim gerçekten tükeniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 31 Mart 2021; 9:17:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hayat senin fikirlerini umursamıyor, kimse seni gerçekten umursamıyor.


    Erteleme ve tembellik de aynı, kimsenin umrunda değilsin ve kimse sana bu konuda yardım etmeyecek. Kimse elinden tutup seni iyi olmaya zorlamayacak, bu hayat bir şeyleri beklemek için fazla hızlı. Sorunlarını çözmedikçe var olmaya devam edecekler, içinde yaşadığın bu umutsuzluğun tek çıkar yolu sensin. Yazılanlar, çizilenler güzel hoş fakat insan ancak çaba ve farkındalık ile iyileşebilir.


    Sorunlarına alışmaya devam ettikçe, sırtında hissettiğin yük çok daha artacak ve bir süre sonra onları değiştirmek için hareket edemeyeceğini anlayacaksın. Düşenin dostu olmaz, kimsesiz ve yalnızsın bu hayatta.

  • Biz de zorlanıyoruz, zor şartlarda kıçımızı yırtıyoruz. Çok mutlu değiliz ama çabalıyoruz. Sen de öyle yapmalısın, hayat kolay değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barryallenn kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsinin farkındayım bir insanın kendinden başka umursayanı olması nadirdir.
    Yalnız şöyle bir şey var bir insan yedisinde ne ise yetmisinde de odur diye söz var yani bir insanın kişiliğini hareketlerini değiştirmek çok zor nasıl büyütüldüysen hareketlerin huyların ve özelliklerin öyle oluyor bunları daha sonra düzeltmek değiştirmek çok zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence unutkanlık ve erteleme bir kişilik özelliği değil, sadece içinde bulunmuş olduğun şartlara ve çevrene bağlı olarak verdiğin geçici bir reaksiyon.

    Kişiliğini değiştirmen zordur, katılıyorum, fakat insanlar zor kelimesini öyle bir kullanıyorlar ki zor demek imkansız demek gibi bir şey olmuş. Zor bu hayatın gerçeğidir. Zor aslında zor değildir, sadece şu anki duruma göre zordur. Zor yavaş yavaş kolaya doğru ilerler. Fakat sen şu an buna zor deyip denemezsen, hiçbir şeyi gerçekleştirme şansın yok.

    Kolay yol geliştirmez, yerinde sayarsın. Kolay yol nedir mesela? Mesela hiçbir şey yapmamaktır, mesela öylesine oturmaktır. Ama kolaydır yani eksisi de yoktur artısı da. Eğer mutsuzsan kolay yolla yine mutsuzsundur. Her nerede isen seni yolun sonunda aynı yere bırakır kolay.

    Zor ise şu an için seni gelişmeye zorlar ve yolun sonunda gerçekten iyi hissedersin.

    Zora zor deme, "gelecekteki kolay" de.

    Motivasyon yazısına döndü ama düşündüklerim bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.