Şimdi Ara

Ünlü yönetmen Christopher Nolan’dan yapay zeka açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ünlü yönetmen Christopher Nolan’dan yapay zeka açıklaması
    Başlangıç, Yıldızlararası, Dunkirk, Akıl Defteri ve Batman üçlemesi gibi popüler filmin arkasındaki isim olan başarılı yönetmen Christopher Nolan, verdiği yeni bir röportajda yapay zeka konusundaki dürüst fikirlerini söyledi. Oscar adaylı film yapımcısı, yapay zekanın tehlikelerine değinirken konunun gündemi bu kadar meşgul etmesinin nedeni olarak ise yapay zekanın işlere olan tehdidini gösterdi.



    Nolan, "Yapay zekanın silah sistemleri açısından büyümesi ve yaratacağı sorunlar uzun yıllardır çok açıktı" dedi. Ünlü yönetmen ayrıca "Çok az gazeteci bu konuda yazmaya zahmet etti. Şimdi yerel bir gazete için makale yazabilen bir sohbet robotu var ve bu birdenbire bir kriz haline geldi." ifadelerini kullandı.



    “Basit bir sorun”



    Nolan, yapay zeka ile ilgili ana sorunun "çok basit bir sorun" olduğunu ve teknolojinin şirketler tarafından "eylemlerinin sorumluluğundan kaçmak" için kullanılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Bu esasında yapay zeka düzenlemelerine bir atıf anlamını taşıyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft Orca, yapay zeka alanında bir devrim yaratabilir



    Nolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer yapay zekanın çok güçlü olduğu görüşünü onaylarsak, insanları eylemlerinin sorumluluğundan -askeri, sosyoekonomik- kurtarabileceği görüşünü de onaylamış oluruz. Yapay zekanın en büyük tehlikesi, ona bu tanrısal özellikleri atfetmemiz ve böylece kendimizi kancadan kurtarmamızdır. Bunun mitolojik temellerinin ne olduğunu bilmiyorum ama tarih boyunca insanoğlunun sahte idoller yaratma, bir şeyi kendi suretimizde şekillendirme ve sonra da bunu yaptığımız için tanrısal güçlere sahip olduğumuzu söyleme eğilimi var."



    Yapay zeka insan statüsünde olmamalı



    Ünlü yönetmen Christopher Nolan’dan yapay zeka açıklaması
    Nolan, yapay zeka konusunda "gerçek bir tehlike" olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekleyerek, "Ben tehlikeyi sorumluluktan kaçış olarak tanımlıyorum" dedi. Nolan ayrıca "Yapay zekanın hala bizim için çok güçlü bir araç olabileceğini hissediyorum. Bu konuda iyimserim. Gerçekten iyimserim" söyleminde bulundu. Yönetmene göre yapay zeka bir araç olarak görülmeli ve onu kullanan kişi sonuçlardan sorumlu olmalı: “Eğer yapay zekaya bir noktada yasal olarak şirketlere yaptığımız gibi bir insan statüsü verirsek, evet, büyük sorunlarımız olacak."



    Nolan filmlerinde yapay zeka teknolojileri kullanacak mı?



    Röportaj esnasında Nolan’a filmlerinde yapay zeka teknolojileri kullanıp kullanmayacağı da soruldu. Nolan beklendiği gibi: “Beni bilirsiniz, daha çok eski analog film yapımcısıyım. Film çekiyorum. Ve oyunculara bunun etrafında tam bir gerçeklik vermeye çalışıyorum. İşimle ilgili olduğu kadarıyla teknoloji konusundaki görüşüm, teknolojiyi en iyi olduğu şey için kullanmak istediğimdir. Mesela bir dublör kullanıyorsak, tehlikeli bir dublör. Bunu çok daha görünür kablolarla yapabilir ve sonra kabloları boyayabilirsiniz. Bunun gibi şeyler." Bu arada Nolan'ın son filmi "Oppenheimer" 21 Temmuz tarihinde vizyona girecek.




    Kaynak:https://variety.com/2023/film/news/christopher-nolan-artificial-intelligence-dangerous-filmmaking-1235649123/







  • Bu iş şirketlerin kontrolünden çıktı.



    Silahlaştırılmasını engellemek artık pek mümkün değil. İstediğin konuda dataseti veriyosun, bi güzel öğreniyor, sonucunda o konuda çıktılar veriyor. Ne konuda eğitileceği tamamen eğitmenin insafına kalmış.



    Tüm dünyada düzenlemeler getirilerek yapay zeka araçlarının askeri amaçlar ile eğitilmesinin ağır cezalar, uluslararası yaptırımlar ile yasaklanması gerekir. Başka yol yok.
  • Sorun kapının kolu. Evi düzeltmeniz lazım. Dünya tek kutuplu. Yani herkes Amerikanın piçi. Avrupanın guçlendirilip çift kutuplu olmasını sağlamak lazım.
    Tahminim uzunca bir süre tum teknolojileri amerika kıtasından çıktını göreceğiz.
    O saatten sonra nie çıktı nasıl çıktı sonuçları ne die zırlamak tiyatro olur. Nitekim kullandınız internette ordan çıktı. Bunu söylerken amerikayı tukaka yapmıyorum astla. Onun yerinde turkler olsyadı vay halimize. Düşünemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.