Şimdi Ara

Üniversiteyi Kazanınca İl Dışına Çıkanlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tercihlerimi ayarlıyorum ama içlerinde sadece 2 tane İst. var. Büyük ihtimalle il dışında okuycam. Sırf Diş hekimliği ve tıp yazdım.

İl dışına çıkınca hayatınızda neler değişti?

Kaçıncı senenizde ayrı eve çıktınız?

Çıkmasaydım keşke dediğiniz oldu mu?

Artı ve eksi yönleri neler?

Başınızdan ne gibi olaylar geçti?

İlk günler nasıl geçti yeni ilinizde?

Ben de merak ediyorum nasıl olacak diye - DH'de vardır dedim. Biraz bizi aydınlatırsanız bu konuda. Neler yapalım gittiğimizde ve bu sorulara mümkün olduğunca cevap verirseniz....

• Suan cepteyim cok yazamicam. En özet hali ile hayatım değişti. 19 sene boşa yaşamisim dedim. Her türlü ortam ve özgürlük ile iç içesin. Tek sorun yemek bulaşık ve temizlik ama onada zamanla alışıyorsun yada kızlara yaptıriyorsun
  • liseyi bile dışarıda okumuş biri olarak, niye ilk ve orta okulu da dışarıda okumadığımı soruyorum kendime
  • Gider gitmez ayrı eve çıktım. Eve çıkmazsan zaten sefillik. Bu sefilliğe alışan yurt fanatiği arkadaşlar gelecektir birazdan yok yurt şöyle eğlenceli böyle güzel diye. Yurt demek sidik kokusu demek, yemeklerde şap demek, odanda en az 4 en çok 8 kişiyle kalmak demek, horultu demek, isteyenin istediği satte yatması, sigara kokusu, reis demek. Artı yönü eğer evde kalıyorsan tek otorite sensin, bu her şey demek. Kötü yanı ne kadar çok arkadaşın olursa olsun yapa yalnızsın çünkü çoğu şerefsiz. Hayırlı olsun
  • valla biraz korkum vardı ama şu 2 yorum okuyunca heyecanlandım ve sabırsızlandım değişik anılarınız varsa yazarsanız güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkurt

Gider gitmez ayrı eve çıktım. Eve çıkmazsan zaten sefillik. Bu sefilliğe alışan yurt fanatiği arkadaşlar gelecektir birazdan yok yurt şöyle eğlenceli böyle güzel diye. Yurt demek sidik kokusu demek, yemeklerde şap demek, odanda en az 4 en çok 8 kişiyle kalmak demek, horultu demek, isteyenin istediği satte yatması, sigara kokusu, reis demek. Artı yönü eğer evde kalıyorsan tek otorite sensin, bu her şey demek. Kötü yanı ne kadar çok arkadaşın olursa olsun yapa yalnızsın çünkü çoğu şerefsiz. Hayırlı olsun

ilk seneden eve çıkmam biraz zor gibi ama siz evde kaç kişiydiniz yani sizce bir evde min-max kaç kişi kalmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzhn- -- 17 Temmuz 2010; 23:49:22 >

• 2. sınıfa gectim, zonguldakta okuyorum, aslen istanbulluyum. neyse, sonucata farklı bir şehir, istanbul gibi buyuk sehir degil, ama insan alışıyor zamanla. istanbulda kazansaydım tabiki istanbulda okumak isterdim, ailem zaten baskıcı değil, en azından bulasık yemek derdim olmayacaktı. ilk sene yurttaydık ki muhtemelen sende yurtta kalacaksın ilk sene bir tanıdıkla gitmezsen il dışına. senenin sonunda kira bulduk 3 arkadaş çıktık. tabi kira daha rahat, karışanın edenin yok. temizlik herzaman problem oluyor ama yaşıyoruz işte.
    alıştık orayada nihayetinde, sende alışacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben ne ütü ne bulaşım hiç kalkışmadım şu ana kadar annem ablam ve kızkardeşim sağolsun. o yüzden benim için çok zorlu ve eğitici geçeceğe benziyor.
  • okul başladıktan 5 gün sonra eve çıktım bitene kadar aynı arkadaşımla kaldım, sonra 3 kişi olduk. Millet durmadan arkadaş değiştirirken, kavgalar gürültüler hırla giderken, 350 lira elektrik faturası gelmesine rağmen tartışmamız bile olmadı. rahat bir insan olduğum için, ailemin yanında da istediğim saatte dışarı çıkardım, başka şehirlere giderdim o yüzden pek bir şey farketmedi. birazda şanslıydım pırlanta gibi insanlar buldum orda sağolsunlar çok yardımları dokundu. çoğu kişi gibi memleketi falan özledim.
    ev kesinlikle 3 kişiyi geçmemeli, en fazla 4 olmalı. tek eksi yönü yemek ve bulaşık. temizlikte pek sorun olmuyordu 3 ayda bir yaptığımız için :) onun dışında her şey gayet iyiydi.

ayrıca ilk sene yurtta kal kısmına pek katılmıyorum. millet 20 senelik eşini, eşini, dostunu tanıyamıyorken 1 senede neyi tanıyacaksın. gözüne kestirdiğin adamları kendince bi süz sonra vakit geçirmeden eve çık.

• Eve çıkmaaaa sadece bunu diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhMeT.

Eve çıkmaaaa sadece bunu diyorum.

bence yurda girme
  • quote:

eve çıkmayıp ne yapacak?

yurt, apart, ev hepsinde kaldım.

evin belki çilesi çoktur, ama zevki daha çoktur.
  • Ben de seneye büyük ihtimal kazanırsam şehir dışını ayrı eve çıkacağım. Bakalım, konuyu takip ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

eve çıkmayıp ne yapacak?

Evin zevki çoktur öyle mi ? Anlatsana biraz nasıl bir zevk

Yurtta daha sosyal olursun ama evde bu durum değişir bence

• arkadaşlar tamam da kimle çıkacak eve? nerden bulacak eve çıkacak insanı. biraz süz felan demişsiniz de sokakta mı yatsın adam? aslında en mantıklısı 1 dönem devlet yurdunda kalıp sonra eve çıkmak ben öyle yaptım. eğer özellerde kalırsan 1 yıl sözleşme imzalatıyolar bi yere kıpırdayamıyosun. ev için en ideali 2 dir bence. 3 kişi çıktık ilk baştan 3. kişi arkadaşımın arkadaşıydı güvendim boş yere ve sonuç hüsran oldu. 3 kişi çıkacaksan bile diğer iki kişiyi tam tanıdığına emin ol sakın benimki gibi arkadaşının hatrına kalkışma böyle bi işe.
    farklı şehirde yaşamak konusuna gelince yukarda yazılan bi yazıya katılıyorum ben 19 sene boşuna yaşamışım dedim. herşeyi görüyosun ihaneti de sevgiyi de aşkı da arkadaşlığı da. ve ne kadar arkadaşın olursa olsun o koca şehirde yanlızsın tek başınasın. evet belki ailen bir telefon uzağında ama yanında olmamasıyla bir değil işte. bazı geceler birden yatağında kendi kendine ağlamaya başlarsın anlamazsın ne olduğunu. özlemdir içini ağlatan bazende keder... ama ne olursa olsun asla ve asla pişman değilim şehir dışında okumaya. 10 tane yaşamım olsun 10unda da şehir dışında okurdum ve 10unda da eskişehiri tercih ederdim. çok sıkıntı da çektim 1 hafta boyunca sade sulu makarna da yedim sabah akşam 2-3 günlük şehir dışı gezilerine de katıldım gece klüplerine de gittim. yani fakirliği zenginliği yokluğu varlığı açlığı tokluğu arkadaşlığı ihaneti adamlığı şerefsizliği hepsini üniversitede görüyosun. diziler filmler halt kalır benim gördüğüm olaylar karşısında ki burdaki diğer arkadaşlar için de durumun farklı olduğunu sanmıyorum. ama daha çok göreceğim şey var koca 4 sene var daha önümde. bakalım yaşayıp görücez hayat bize neler hazırlamış. bu arada sana bi öneri listende kalan 2 istanbulu da sil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

eve çıkmayıp ne yapacak?

Evin zevki çoktur öyle mi ? Anlatsana biraz nasıl bir zevk

Yurtta daha sosyal olursun ama evde bu durum değişir bence

1-geceleri dışarı çıktığında kapı kapı kalacak yer aramasın. ha benim çok iyi arkadaşlarım var dediğimi 2letmeyip kapısını bana hep açık tutacak. ama utanır insan bi yerden sonra ki herkesin misafiri oluyo üniversitede.
    2-kendi şehrinden arkadaşların gelebilir. yada üniversiteden başka arkadaşlarını çağırıp gece alem yapabilirsin. birlikte yemek yer şarkı söyler dertleşip eğlenirsin. bi kısmı yurtta da vardır doğru ancak yurdun dışındaki adamı içeri sokamazsın.
    3-istediğin gibi kızlı-erkekli gece organizasyonu düzenleyip (disko-bar-eğlence) gecenin sonunda herkesin güvenli bi şekilde konaklamasını sağlarsın. başın ağrımaz bu kadar insan nereye gidecek diye.
    4-kendi yemeğini kendin yaparsın (üşengeçsen bilmem.) yurdun yemekleri çok kötüydü bizim o yüzden sürekli dışarıda yiyoduk. bu da iyi değil doğal olarak. artı evde gücünün yettiğince yapıyosun yemekleri kendin bişeyler öğreniyosun bu da gelecek için bi artıdır bana göre.
    5-en en en önemlisi kendi odan oluyo. bu benim için pahabiçilemez bişey. kaldığım oda 4 kişilikti. biri horlar diğerlerinde müzik çalıyo. uyuyamazdım gürültüden. çok kez yatağımdan kalkıp uyumuş olan arkadaşımın mp3 playerinı kendim kapattığımı biliyorum. sabahları uyanman gereken vakitten hep önce uyanırsın. kronik bi arkadaş vardı adam alarme kalkamıyor ya. ben kalkıp adamı kaldırıp aynı zamanda alarmı kapatıyodum. düşünün artk.
    6-kimse sana kaçta geldin kaçta yattın kaçta kalktın dur ilaç yapıcaz odayı terkedin vs diyemez. kimse yatağın toplu mu değil mi gelip bakmaz dağınıksın diye azarlamaz.
    7-eski devlet yurtları için konuuşuyorum 50 kişinin kullandığı banyoda yapmak zorunda kalmazsın duşu. gider kendi banyonda yaparsın. aynı şey tuvalet için de geçerli. hanginiz sidik kokularının geldiği bi tuvalete s.çmak ister?
    .
    .
    .

uzar gider ya. her türlü ev çok daha iyi, en önemlisi sorumluluk katıyo insana.

• Güvendiğim bir arkadaşım vardı memleketten aynı yeri kazandık. 1. sınıfın 2.dönemi biz bu arkadaşla eve çıkmaya karar verdik ancak 2 kişi maddi olarak zorlanacağımızı düşündüğümüzden bu arkadaşımın arkadaşınıda yanımıza aldık arkadaşımın hatrıyla. 3 kişi çıktık eve güvendim insanlara. Ancak hayatımın en büyük hatasıydı diyebilirim. Ailem çok yalvardı eve çıkma anlaşamazsın pişman olursun diye. Dinlemedim çıktım ve dedikleri gibi yanıldım pişman oldum. İlk senemde üni.de görmediğim kalmadı diyebilirim. İhanet mi dersin gördüm. Arkadaşlık mı dersin gördüm vs. vs.

Daha anlatmadığım özel şeyler var..

Sene sonunda eve geldiğimde savaştan çıkmış gibiydim ilk sene sonunda.

Yani sana diyeceğim bütün bu olumsuzluklara rağmen şehir dışında okumaya çalış hayatı gör insanları gör..
    Kimseye de güvenme

• quote:

Güvendiğim bir arkadaşım vardı memleketten aynı yeri kazandık. 1. sınıfın 2.dönemi biz bu arkadaşla eve çıkmaya karar verdik ancak 2 kişi maddi olarak zorlanacağımızı düşündüğümüzden bu arkadaşımın arkadaşınıda yanımıza aldık arkadaşımın hatrıyla. 3 kişi çıktık eve güvendim insanlara. Ancak hayatımın en büyük hatasıydı diyebilirim. Ailem çok yalvardı eve çıkma anlaşamazsın pişman olursun diye. Dinlemedim çıktım ve dedikleri gibi yanıldım pişman oldum. İlk senemde üni.de görmediğim kalmadı diyebilirim. İhanet mi dersin gördüm. Arkadaşlık mı dersin gördüm vs. vs.

Yani sana diyeceğim bütün bu olumsuzluklara rağmen şehir dışında okumaya çalış hayatı gör insanları gör..
    Kimseye de güvenme

yaşadığın olaylar senin kısmetsizliğinmiş. birazda şans lazım insana.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoGo

quote:

Güvendiğim bir arkadaşım vardı memleketten aynı yeri kazandık. 1. sınıfın 2.dönemi biz bu arkadaşla eve çıkmaya karar verdik ancak 2 kişi maddi olarak zorlanacağımızı düşündüğümüzden bu arkadaşımın arkadaşınıda yanımıza aldık arkadaşımın hatrıyla. 3 kişi çıktık eve güvendim insanlara. Ancak hayatımın en büyük hatasıydı diyebilirim. Ailem çok yalvardı eve çıkma anlaşamazsın pişman olursun diye. Dinlemedim çıktım ve dedikleri gibi yanıldım pişman oldum. İlk senemde üni.de görmediğim kalmadı diyebilirim. İhanet mi dersin gördüm. Arkadaşlık mı dersin gördüm vs. vs.

Kimseye de güvenme

yaşadığın olaylar senin kısmetsizliğinmiş. birazda şans lazım insana.

Doğru sende haklısın ne deyim

• Peki büyük bir ilden kücük bir ile gecince boşluk yaşanıyor mu ? Yaşanıyorsa ne kadar sure de atlatılıyor ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.