Şimdi Ara

#Üniversiteyi Kazanamayan Birinin Gerçek Hikayesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
13
Favori
29.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eminim birçok genç bu durumu yaşamıştır. yinede çaresizliğe kapılma
  • Taare Zameen Par filmini öneririm moralini yerine getirir. 3 idiots gibi ordaki bi adamda oynuyo hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pirtav

Taare Zameen Par filmini öneririm moralini yerine getirir. 3 idiots gibi ordaki bi adamda oynuyo hatta

daha dün izledim ve yine ağlattı mahvetti beni. Adam dediğin de aamir khan

1.68 boyunda müslüman ve 47 yaşında hayatımda gördüğüm en iyi 3 erkek oyuncudan biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 27 Ağustos 2012; 12:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

Özet: Bu arkadaş üniversite sınavında bir yere yerleşememiş ailesi kızmış hatta babası dövmüş arkadaşları aramamış.Bunun üzerine de bu arkadaş bunalıma girmiş buraya derdini anlatmak için konu açmış.

South Korea Özet Servisleri Inc. Her türlü uzun konulşar itina ile okunur 1-2 cümle ile özeti kullanıcıya aktarılır.Özet için bir pm yeter.

South Korea Özet Servisleri Inc. ile geleceğe güvenle bakın.

O değil de Samsung'umn hisseleri %7 değer kaybetmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla pes etme .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hell Patrol

quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

Özet: Bu arkadaş üniversite sınavında bir yere yerleşememiş ailesi kızmış hatta babası dövmüş arkadaşları aramamış.Bunun üzerine de bu arkadaş bunalıma girmiş buraya derdini anlatmak için konu açmış.

South Korea Özet Servisleri Inc. Her türlü uzun konulşar itina ile okunur 1-2 cümle ile özeti kullanıcıya aktarılır.Özet için bir pm yeter.

South Korea Özet Servisleri Inc. ile geleceğe güvenle bakın.

O değil de Samsung'umn hisseleri %7 değer kaybetmiş.

O'da değilde PSY 62,561,425 kez izlenmiş.

• Bence mutlu olmak istiyorsan(kim istemez)Daima senden iyi olanlara değil kötü olanlara bakıp şükretmelisin yoksa sonu olmayan bir depresyon seni hep 1 adım geriye atıyor.
  • Hayat'ta herşey arka arkaya gelir, güzel şeyler gelmeye başladımı hep güzel şeyler gelir, kötüler dede durum aynıdır . insan takla atmaya başladımı kafa biryere vurana kadar duramaz... Tek yapacağın şey sabretmek . Üniversiteyi ülkemizde direk kazanabilen sayısı 200.000 bin kişidir. Bunun üstü yoktur. Zaten olamaz . Sende aynı şekilde. Eğer sen ders çalışmıyorsan hemen git biyerde para kazanmaya, çalışmaya başla ozaman kendi kendine dönüp ders çalışmaya üniversiteye girmeye can atacaksın. Hede birde askerlik için gün gelince yandım anam diyeceksin. Ders çalışmayı iş gibi düşün para kazandığını düşün . Güzel şeyler hayal et . Hayatta tek bir hedefini belirlemelisin. Eğer girdiğin işte çalıştığında kendini rahat mutlu ve huzurlu hissediyorsan zaten anlaki sen üniversite mezunu olabilecek bir adam değilsin . Bunu aşağılamak için söylemiyorum herkes kıdem li olacak değil...

• Yazdıklarını sonuna kadar okudum ve üstüne bi sigara yaktım.

Bende taa ilkokuldan beri hiçbirşeyi takmadım.Aynı durumda sayılırız.Babam oldugu halde küçüklükten beni babasızlık çektim.Çoğu insan ezdi.Üniversite sınavı çoğu arkadaşım kazanınca ve facebookda felan durumlarında paylaşınca kötü oldum.Herkes gelip oğlum kızım şurayı kazandı demesi en zor olan kısım.

Şuan annem ufak bi şans daha tanıdı.Odessa da Tıp Fakültesine göndericek.İnşallah seninde durumun düzelir.Zor değil insan iman sahibi oldukça.Hatta sana birşey söyleyeyim.Liseden bir arkadaşım vardı okul bitene kadar esrar ve eroin bağımlısı idi.Şuan hukuk fakültesini kazandığı duyunca yerlerin dibine girdim.

Derleşecek birini ararsan sana yardımcı olabilirim buradan veya başka yerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

edit2: geçen gün annem telefonda kardeşime anlatırken duydum. Annem babama bak bugün bayram onun gönlünü al eline 50-100 bir şey koy harçlığı yok sonra elini öptür demiş. Bbabmda hiç umrumda değil falan demiş. Yani bayramda onla ne bayramlaştım nede konuştum. Bayram bitti durum aynı şekilde. hayattan tokat yemek değilde sevdiklerinin sna çok boktan şeyler için sırt dönmesi yok mu işte o mahvediyor insanı....

lisede muhasebe çıkışlıyım. muhasebe,maliye,sigorta,banka hepsi tuttuğu halde yazmadım. o bölümler çöp hocam hiç üzülme. gidip 2 yıllık bilgisayar yazdım.(onada gitmem berki açıköğretim okuyorum halihazırda zaten.) garanti bankasında da 1 sene çalışmışlıgım var. personelin hiç biri banka mezunu muhasebe mezunu felan degildi. 1 tanesi kimya mezunu 1 tanesi açıköğretim öğrencisi felandı. şube müdürünün bile bankayla alakası yoktu. devlette ise kpss yi kazanan giriyo zaten. maliyenin açıköğretimi var onu okuyup gene istediklerini yapabilirsin maliyenin özel sektörü yok devlettede diplomanın önemi yok bitirmiş olman yetiyor. ayrıca tekrar söylüyorum o bölümler çöp iyi bişey olsa ben giderdim muhasebe çıkışlıyım.için rahat olsun bunalıma sokma kendini. bizim kuzende 2.5-3 milyar dersaneye para verdi oda 2 yıllıga zor girdi. herkes başarılı olamıyo hayatta malesef.

• mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: P4P800

peki iktisat ? iktisar okusam oda mı boşa olacak ? Hukuk kazanacak kadar temelim yok. İçimden diyorum keşke sayısalcı olsamda 2 yıllık hemşirelik okusam. ama iş işten geçti. işletme desen türkiye'de işsizlerin hepsi işletme mezunu... tm de adam akıllı bölümde yok zaten. kamu yönetimi uluslar arası iliş. bunlarıda baştan eledin gitti. Ne kaldı?
  • Bu sene de kazanamazsam diye kendini gaza getir illa ki etkisi olur.Bende 2. senemde kazandim (bu olaylari yasamadan) .Bu durumu atlatmak kolay olmadi yine de.Cunku yaz tatili oldu soruyorlar ne yaptin diye istedigim puan gelmedi bende tercih yapmadim diyordum ama acikcasi kendimi kandiriyordum cunku o kadar az calismistim ki istedigim yer gelemezdi.(muhendislik)

2.senemde hep aklima bunu getirdim bu sene de olmazsa ne yaparim , yine ayni sorular ayni cevaplar diye.En sonunda istedigim yeri kazandim.Yani kisacasi yasadiklarini + yone yonlendir.Zor seyler yasamissin arada sirada sikinti gelir olmuyo gibisinden ama pes etme.Calistigin da aklina bunlari getirip hirslan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildblackeaglee -- 27 Ağustos 2012; 14:44:19 >
  • Birşey olmaz hocam , sigortalı bir işe girebilirsin. Gireceğin iş kesinlikle ilgi alanın ve aklını çalıştırabileceğin bir iş olsun.
  • quote:

quote:

peki iktisat ? iktisar okusam oda mı boşa olacak ? Hukuk kazanacak kadar temelim yok. İçimden diyorum keşke sayısalcı olsamda 2 yıllık hemşirelik okusam. ama iş işten geçti. işletme desen türkiye'de işsizlerin hepsi işletme mezunu... tm de adam akıllı bölümde yok zaten. kamu yönetimi uluslar arası iliş. bunlarıda baştan eledin gitti. Ne kaldı?

valla matematik yapamadığın sürece hemen hemen elle tutulur bir bölüm yok malesef. sözeli unut bi kere senin iyiliğin için söylüyorum. forumdaki çogu arkadaşta hemfikirdir bu konuda. öğretmenlik hariç elle tutulur bişey yok onda da özelde iş berbat devlettede atama yok.

bence sen YGS,TM kas bu saatten sonra MF zor ha inanıyosan ben yaparım diyosan direk mf çalış en kral bölümler mf de malesef.

Şahsi fikrim = sana önerim hem tayyip erdoğan hükümetinde yapılacak en iyi iş hemde iş sıkıntısı olmayan ilahiyat fakültesi.Hemde ahiretinide kurtarmış olursun bundan daha hayırlı bir meslek olamaz.ygs de Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, ilahiyat fakültesi felan var elle tutulur. YGS 1-2 (MF) YGS 3-4 ( TS ) YGS 5-6 (TM ) ağırlıklıdır. Hiç çalışmadan 300 puan yaptım ben. 15 tane tercihime ekledim kazanamadım. 350 puanla felan alıyor. 50 puan daha yapsam giriyordum. din bölümleri ygs 4 ten alıyor sözel.

iktisat, ekonomi, işletme, kamu,uluslararası bu bölümler için çok etiket bir okulu bitirip birazda klasik olacak ama kendini aşırı geliştirmen lazım. etiket okullarda zaten 400 den aşşa almıyor o puanı yapsan başka bölümede gidersin.

Diğer tavsiyemde Polislik ( eğer gözün bozuk felan degilse, ben gözden kaybettim bizim akrabada kolunda iz vardı ordan kaybetti.) hem babanın mesleğiymiş.

edit: bide şunu söyleyim maliyeyi okumayı çok istiyorsan ek tercihlerde açıköğretim maliyeyi yaz. bu sene kontenjanlı oldu ama girersin berki denemekten zarar gelmez. yanlız okul puanın kırılır. seneye çalışmayacaksan yaz çalışacaksan hiç yazıp puanını kırma.

şunuda söylemeden edemiycem birazda sitem olsun : her köye üniversite kurdular binlerce öğrenci okula girince seviniyor ama okul bitince ağlıcaklar inanılmaz fazla boktan bölüm var neresinden tutsan elinde kalıyor... çoğu askeri tecil ettirmek, karı kız ortam kurmak , 4-5 sene daha yatmak için gidiyor okula. biraz macera aksiyon olsun diye. bi kısmıda sırf aile baskısı yüzünden okuyor. çogunun gelecek kaygısı felan yok ot gibi yaşıyorlar...

eğitim sistemimiz çok boktan neresinden tutsan elinde kalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 27 Ağustos 2012; 15:00:09 >

• gerçekten çok sıra kaydı neden böyle oldu

• quote:

quote:

quote:

valla matematik yapamadığın sürece hemen hemen elle tutulur bir bölüm yok malesef. sözeli unut bi kere senin iyiliğin için söylüyorum. forumdaki çogu arkadaşta hemfikirdir bu konuda. öğretmenlik hariç elle tutulur bişey yok onda da özelde iş berbat devlettede atama yok.

bence sen YGS,TM kas bu saatten sonra MF zor ha inanıyosan ben yaparım diyosan direk mf çalış en kral bölümler mf de malesef.

Şahsi fikrim = sana önerim hem tayyip erdoğan hükümetinde yapılacak en iyi iş hemde iş sıkıntısı olmayan ilahiyat fakültesi.Hemde ahiretinide kurtarmış olursun bundan daha hayırlı bir meslek olamaz.ygs de Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, ilahiyat fakültesi felan var elle tutulur. YGS 1-2 (MF) YGS 3-4 ( TS ) YGS 5-6 (TM ) ağırlıklıdır. Hiç çalışmadan 300 puan yaptım ben. 15 tane tercihime ekledim kazanamadım. 350 puanla felan alıyor. 50 puan daha yapsam giriyordum.

iktisat, ekonomi, işletme, kamu,uluslararası bu bölümler için çok etiket bir okulu bitirip birazda klasik olacak ama kendini aşırı geliştirmen lazım. etiket okullarda zaten 400 den aşşa almıyor o puanı yapsan başka bölümede gidersin.

Diğer tavsiyemde Polislik ( eğer gözün bozuk felan degilse, ben gözden kaybettim bizim akrabada kolunda iz vardı ordan kaybetti.) hem babanın mesleğiymiş.

dediğin gayet çok mantıklı. Bende çoğu zaman senin gibi düşündüm. Ama ne zaman ki puanlar geldi her şey belli oldu. O zaman elde ne imkan varsa ona doğru yöneldim.

ilk olarak polisliğe gelirsek evet babam polis ve evet avantajım var ama gözüm -3.00 derece miyop lens kullanıyorum ve sağ kolumda 4 cm lik yara izi var.
    hadi diyelim gözü çizdirdim (bir yöntem var çizik olup olmadığı belli olmuyor ve çoğu kişi öyle polis oldu) kol işi hiç mi sıkıntı olmayacak?

ilahiyat olayı daha 2 gün önce benimde aklıma geldi ama onda imam hatiplerin avantajı var. Eğer o sorun olmaz ise benim çok yakın bir tanıdığım ilahiyet okudu sonra ardahanda imam oldu torpil ile kendini memleketine tayin ettirdi. şimdi bir huzurevinde bilgisayar başında çalışıyor. ama çok sıkı torpili vardı.
    yani arkanda adamın olmadıktan sonra oda zor.

ama iktisat okuyup iki gün sonra idari hakim, kaymakamlık, vergi memuru, icra memuru gibi şeyler olabiliyorsun. (maliye için daha çok şans var)

artık geleceği düşünmekten kafayı yedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbugra24

gerçekten çok sıra kaydı neden böyle oldu

bölümler arası kat sayı farkı çok düşünce sayısal adamlar tm bölümlerine rabet etti ve tmden daha avantajlı oldular. Böylece tm ler geriye sekmeye başladı.
    işin daha da komiği bir sürü sayısal bölümü açık kaldı ve tm ler o bölüme geçip yerleşimiyor.
    örnek verecek olursak akdeniz üniversitesi biyoloji bölümü 81 kontejyanı var ve orayı yazan 3 kişi var
  • bu durum senin hırslandırsın adam akıllı hazırlan hedefini belirle ona göre çalış 1 sene pek fark etmiyor benim sınıfımda 40 yaşında adamlar vardı
    ek kontejyan olayı vardı noldu sona erdimi takip etmediğim için bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lose_yourself -- 27 Ağustos 2012; 15:14:28 >
  • Koca mesaji kac kere alintilamisiniz insan mobilleri dusunur OKUMADİM

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.