Şimdi Ara

Universiteyi cok kafaya takmayin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 70klik adamin 7kdan daha degerli oldugunu gozlerimle gordum. Bir problemi 70kdaki adam pratik cevabi ile cozdu. Cunku ne yapacagini biliyordu.

Uniden gecen yil mezun oldum. Universite turkiyenin en bos kuruluslarindan biri. Eger siz kendinizi yabanci dil olsun , meslek bilgisi olsun gelistirmezseniz git gel yapacak binadir sadece . Esas deneyimi iste ogreniyorsunuz. 4yil boyunca disarda muhatap olacaginiz insan profilini taniyamazsaniz okul size eksik seyler ogretmis demektir.

Kesinlikle ingilizce ogrenin en azindan. Yurtdisi gezilerine gidin. Kitap okuyun. Sosyallesin. Mesleki bilgileri kapin bu 4 yil icinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakin bir insaat muhendisi olarakta sunu diyeyim. Universite hayat deneyimi kesinlikle kazandirir. Ama mesleki deneyim icin meslegin islendigi yere gidin ogretildigi yer bir kutunun disini anlatir. Asil is kutunun icindedir. Universite farki sadece isimdir. Ben ise 7klik ama duzeni olmayan adam yerine 70klik duzeni olan adami alirdim. Cunku iste duzen onemlidir. Iste kac k oldun denmez. Sen nesin denir

• Burada simdi 7k-10k arasi aldim.deyip tip kazandim diyen kisiler once meslek ciddiyetini bilmeli. Ben bunu yapabilir miyim diye dusunsun. Gitsin hastahanelere baksin doktorlar neler yapiyor.. yanlis teshiste neler oluyor. Kadin dogumda gecenin 3unde uyanip cocuk dogurabilir miyim diye kendine sorsun. Eskiyasi cikip doktor beni iyilestir derse sakin cevap verebilir miyim diye dusunsun.

Uni size bilgi verir. Siz hazir misiniz meslege onu dusunun

• Muh yazacak kisiler varsa hangi alana meraki varsa sadece direk oraya odaklansin ciddiyim. Ben insaat muh olarak balkon nasil ayakta duruyor ya diyerek yazdim bolumu :) . Sonra ingilizce upper intermediatw getirdim. Ardindan 28 ulke dolasip butun mimarileri inceledim. Birkac aya askere gidecem. Sonra da kanada dil kursuna insallah.

Boyle planlariniz olsun arkadaslar. Uni size plan kurmaz. Gidince anlayacaksiniz. Uni suan instagramda foto cekilen insan surusu durumunda. Checkin atma vs. Gozunuzde buyutmeyin. Sokagin luks hali kampus ici baska bisey degil. Hocalarinda umrunda degilsiniz. Cok az umursayan cikar o da sizin hevesinize bagli.

• bende yazdım burdaki arkadaşlara çok defa, tekrar yazayım belki bir katkım olur.

ülkemizde 3-5 üni dışında diğerleri neredeyse aynı. birinde dersine prof girer diğerinde doç ama ekstra bir şey anlatan, bir şeyler katan hoca sayısı çok çok az. geneli yıllar önce basılmış kitaplardan notlardan ders anlatır.

o yüzden önce okumak istediğiniz bölüm/bölümlere karar verin. o bölümlerdeki derslere ve içeriklerine bakın. size uygun olup olmadığını iyice düşünün.

2.olarakta gidebileceğiniz şehirleri araştırın orada yaşayıp yaşayamayacağınızı.

bu saydığım 2 sebepten ötürü 2 ve 3. sınıfta bölüm bırakan çok kişi gördüm. bir anlık coşku heyecanla 2-3 yılınızı heba etmeyin.
  • Sunu da asla unutmayin. Bu sinav kimseyi zekasi geri ve ileri yapmaz. Zeka ,zor zamanda kisa zaman icinde kim en dogru karari veriyorsa ondadir. Bir cicek dusunun . 70k adam bu cicegi buraya alirsak gunes ile kendine gelir deyip 7k adam cicek zaten bitmis ugrasmayalim diyebilir . Bu mantigin puanlama ile alakasi yoktur arkadaslar. Bu genis dusunceye acikliktir.

Suan puani ile hava atan adamlar illa ki vardir. Imrenen insanlar da vardir. Bizde yasadik :) . En onemli zeka pratik zekadir. Unutmayin bunu. Bi paragrafi 7k olan adam 40snde digeri 60snde cozmesi diger adamin daha hizli gosterir sadece. Ama bakin sadece bu ise odaklandigi icin bu iste iyidir.

• Turkiyede egitim berbat arkadaslar bu arada. Bu sinavlar vs aslinda cok bos. 1k bile olmak aslinda bosta neyse.

Finlandiyadayim. Tampere havalimaninda 81 yasindaki kadin ile ingilizce konustum. Bu kadin nasil ogrenmis bunu ? Egitim ile. Iste bu egitim kalitesi bizde yokken ne yapabiliriz. Bozuk bir corba dusunun. 7k olan adam corbanin icindeki yagsiz et ,70k olan adam yagli et. Ama corba bozuk zaten. Isin ozeti budur. Herkes gidince uniye beni anlayacak.

Size en onemli tavsiyem. Meslege merakin varsa ozel sektorden kapmaya calisin meslegi. Ben keske daha cok kapsam diyorum hep. Yabanci dil kesin ogrenin. Ulkemizdd bu nimettir. Yurtdisina gidin. Ozellikle erasmus. O olmasa bile yazin gidin. Dunyayi gorun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Cok bos yasiyorum
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

bende yazdım burdaki arkadaşlara çok defa, tekrar yazayım belki bir katkım olur.

ülkemizde 3-5 üni dışında diğerleri neredeyse aynı. birinde dersine prof girer diğerinde doç ama ekstra bir şey anlatan, bir şeyler katan hoca sayısı çok çok az. geneli yıllar önce basılmış kitaplardan notlardan ders anlatır.

o yüzden önce okumak istediğiniz bölüm/bölümlere karar verin. o bölümlerdeki derslere ve içeriklerine bakın. size uygun olup olmadığını iyice düşünün.

2.olarakta gidebileceğiniz şehirleri araştırın orada yaşayıp yaşayamayacağınızı.

bu saydığım 2 sebepten ötürü 2 ve 3. sınıfta bölüm bırakan çok kişi gördüm. bir anlık coşku heyecanla 2-3 yılınızı heba etmeyin.
    Aynen. Uni yerleskesi ve etrafi onemli.

Kira fiyatlarina bakin.

Ulasima bakin.

Yurt ise yurtlar nerede ogrenin

Siniflariniza bakin

Ikinci sinif ve ust kisilerle konusun faceden bulup. Cekinmeyin sorun.

Size ornek vereyim. Trde cogu uniyi gordum. Bana gore en iyi uni duzenligi pamukkale uni idi. Okulda heryer birbirine yakin. Yaninda yemyesil dag var..okul yani hemen cafeler caddesi. Izmire antalyaya yakinsin. Hic umulmayacak yerler cidden guzel cikabiliyor.

• Diyeceklerim bu kadar dostlar

70k alip sevdigi meslegi kazanan arkadaslara hayatta basarilar. 7k alip sevdigini zanneden arkadaslara da gecmis olsun. 2. Sinifta oflamaya baslarsiniz.

Burada konu siralama degil onemli olan meslek askinizdir. Unutmayin bunu. Ben kactim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.