@BF.Skinner arkadaşımız açıklayarak bir kaç ekleme yapmış, dediklerine aşırı derecede katılıyorum. Hele 3. kuraldaki konu üniversitenin size öğrettiği en büyük şey "yüzsüzlük, çıkar ilişkileri":
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 18 Temmuz 2021; 13:55:38 > |
Üniversite 1 Sınıf Öğrencilerine Altın Tavsiyeler
Üniversiteye yeni adım atmış olan siz kıymetli 1. sınıf öğrencilerine, bu heyecan verici yolculuğun ilk adımlarında yol gösterici olacak altın tavsiyeler sunuyoruz:
1. Zamanını Akıllıca Yönet
Üniversite hayatı, kişisel sorumluluk almayı gerektirir. Ders programını dikkatlice incele ve zamanını etkin bir şekilde yönet. Ödevleri, sınav tarihlerini ve sosyal etkinlikleri önceden planla.
2. Derslere Düzenli Olarak Katıl
Derslere katılım, sadece notların için değil, aynı zamanda kavramları daha iyi anlaman ve öğretim üyeleriyle iletişim kurman için de hayati önem taşır. Gerekirse, destek grupları veya etüt saatlerini değerlendir.
3. Not Tutma Tekniklerini Geliştir
Verimli not tutmak, öğrendiklerini hatırlamana ve gözden geçirmene yardımcı olacaktır. Kendi not tutma sistemini bul ve bunu sürekli olarak kullan. Teknolojik araçlar veya geleneksel defterleri tercih edebilirsin.
4. Soru Sormaktan Çekinme
Anlamadığın konuları anında öğretim üyelerine veya sınıf arkadaşlarına sor. Soru sormak, öğrenmenin ayrılmaz bir parçasıdır ve utanılacak bir şey değildir.
5. Ders Dışı Etkinliklere Katıl
Kulüpler, öğrenci birlikleri veya gönüllülük çalışmaları, üniversite deneyimini zenginleştirmenin ve sosyal çevreni genişletmenin harika yollarıdır. İlgi alanlarını keşfet ve yeni insanlarla tanış.
6. Sağlığına Dikkat Et
Sağlıklı bir yaşam tarzı, akademik başarının temelini oluşturur. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye öncelik ver. Stres yönetimi tekniklerini öğren ve gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinme.
7. Üniversite Kaynaklarını Kullan
Üniversiten, öğrencilerine çok çeşitli kaynaklar sunar. Kütüphanelerden öğrenci danışmanlığına ve kariyer hizmetlerine kadar tüm olanaklardan yararlan.
8. Geri Bildirim Al
Öğretim üyelerinden, sınıf arkadaşlarından veya danışmanlarından düzenli geri bildirim al. Hem akademik hem de kişisel gelişimin için dışarıdan perspektifler çok değerlidir.
9. Mola Ver
Üniversite hayatı yoğun olabilir, bu nedenle düzenli molalar vermek çok önemlidir. Stresten uzaklaşmak, sosyalleşmek veya hobi edinmek için zaman ayır.
10. Yardım İstemekten Çekinme
Zorlandığın zamanlarda çekinmeden yardım iste. Öğretim üyeleri, danışmanlar ve arkadaşlar, üstesinden gelebileceğin zorlukları aşmana destek olabilir.
Üniversite yolculuğunuzun bu ilk yılında bu tavsiyelere uymanız, akademik ve kişisel başarınızı artırmanıza, anlamlı deneyimler yaşamanıza ve gelecekteki hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.