Şimdi Ara

Üniversiteye yeni başlayanlara tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu sene üniversiteye yeni başlayacağım, her yerde bulamıyorum tavsiyleriniz nelerdir 4-5 sene boyunca yapmam gereken şeyler, vb vb her türlü bilgiyi aktarabilirmisiniz ?

• Üniversiteli değilim ama herşeyden önce langırtta pro olman gerekiyomuş
  • Üniversite'ye yeni kayıt yaptırıcak olan arkadaşlara 12 Tavsiye .
    1. ilk hafta ders olmaz, amele gibi gitmeyin.
    2. ders programı için panonun önünde toplanan kalabalığın arasında görüp aşık olduğunuz kızın sevgilisi var. demeyin.
    3. muhabbete "YGS'de kaç puan yaptın? Bi' alt tercihim su ürünleriydi" şeklinde giren elemanla samimiyetiniz, not almanın ötesine geçmesin.(o sıkıcı biri)
    4. saçı, sakalı uzatıp maymuna dönmeyin. uzayan kıllar, özgürlük sembolü değildir. klişeleşmeyin.
    5. john lennon gözlüğü takan hatunla muhabbet edecekseniz, sistemin bizi köleleştirdiğinden yada hayatın anlamsızlığı gibi temalardan girin.
    6.siyah tişört üzerine kareli gömlek giyip, düğmeleri açanlar mühendislikte, şile bezi gömlek üzerine şal takanlar güzel sanatlarda okuyor.
    7. alay ettiğiniz bıyıklı/ favorili kızlar, 1-2 yıla manken gibi olacak. büyük konuşmayın, erken rezervasyondan yararlanın.
    8.sığır sürüsü gibi doluşacağınız kantini gözünüzde büyütmeyin. önceleri reina gibi gelir, fakat sonra aile çay bahçesine dönüşür.
    9. "kitabı almak zorunludur" diyen hocalarınızı ciddiye almayın, fotokopiciye gidin.
    10. yatay geçiş, %10'luk dilime girip harcın yarısını ödemek gibi saçma sapan hayallere kapılmayın.
    11. makarna, boş bira şişeleriyle "vize" yazıp etrafında poz verme gibi öğrenci evi geyiklerine gülen kalmadı. bunu yapmayın.
    12.ve son olarak; beyler, kızlar orada da teklif etmiyor. ümitlenmeyin.

1. madde dışında katılıyorum çoğuna. İlk hafta gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HorseWhisper

Üniversiteli değilim ama herşeyden önce langırtta pro olman gerekiyomuş

oo güzel yere parmak bastın :D

ilk başladığımda bende oynayamıyordum, ama şimdi bi hareketler, bi vuruşlar pivv... oynaya oynaya gelişiyor, niye dersen okul kantinlerinde ps3 ( pes ) ve langırt oluyor genelde, ortamda olunca gidiyorsun oynuyorsun, iddaasına oynuyosun falan öyle öyle gelişiyor. Mahalleden arkadaşlarımla ortak langırt alacaktık bi ara o kadar gaza gelmiştik, sonra öğrenci adam parasız olduğu için alamadık.

mahalleden arkadaşlarım benden daha iyi oynadıkları için onlarla oynaya oynaya daha çok geliştirdim, onlarda kendi ünilerinde milletle kapışıyor sürekli, sonra ünideki arkadaşlarla hesabına çayına sigarasına oynamaya başladım, bi arada kesmedi 2vs1 attık, elim dolu döndüm sürekli. Kısacası iddaanın üni versiyonu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa-Zoro

quote:

ilk başladığımda bende oynayamıyordum, ama şimdi bi hareketler, bi vuruşlar pivv... oynaya oynaya gelişiyor, niye dersen okul kantinlerinde ps3 ( pes ) ve langırt oluyor genelde, ortamda olunca gidiyorsun oynuyorsun, iddaasına oynuyosun falan öyle öyle gelişiyor. Mahalleden arkadaşlarımla ortak langırt alacaktık bi ara o kadar gaza gelmiştik, sonra öğrenci adam parasız olduğu için alamadık.

mahalleden arkadaşlarım benden daha iyi oynadıkları için onlarla oynaya oynaya daha çok geliştirdim, onlarda kendi ünilerinde milletle kapışıyor sürekli, sonra ünideki arkadaşlarla hesabına çayına sigarasına oynamaya başladım, bi arada kesmedi 2vs1 attık, elim dolu döndüm sürekli. Kısacası iddaanın üni versiyonu :)

Peki fırfır varmı hocam Fırfırsız oynayamıyorum ben

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa-Zoro

quote:

Peki fırfır varmı hocam Fırfırsız oynayamıyorum ben

fır fır yaparım diyenlerle oynamıyoruz, oyun bilekten çıkıyor şansa giriyor o zaman

• Bence biri gideceği yerin imkanları doğrultusunda (hatta imkanların dışına bile çıkarak) üniversite zamanı yapılması gereken/ yapmak istedikleri/ yapabilecekleri şeyleri not etmeli ve hepsini teker teker gerçekleştirmeli. Bir defa okuyorsunuz üniversite. Lise de değil bu. Ailenizden uzakta. Arkadaşlarınızla, kendi ayaklarınız üzerinde durmanız vesaire bunlar ilk defa tadacağınız şeyler. Ha ilk ve son olmayacak, orası ayrı ama çok yaşayacağımızın da garantisi yok. Üniversitede okumayı tamamen bir kenara atmadan hayatı yaşamaya bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Liseyi de ayrı okudum. Söylediklerine katılıyorum saol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • editlerim
    yaptigim hatalarla universiteyi 3. senede birakan abiniz olarak bi kac tavsiyem var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.