Şimdi Ara

Üniversiteye giremeyene prim şoku!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniversiteye giremeyene prim şoku!

O kadar yıl canla başla çalışıp üniversiteye giremediğimize mi yanalım yoksa bunun üzerine bir de prim vereceğimize mi!
    Diyelim ki liseyi bitirdiniz ve 18 yaşınızı doldurdunuz üniversiteyi kazanmış olsanız bile kayıt yaptırana kadar prim ödeyeceksiniz. Nasıl mı?

225,72 TL’YE KADAR PRİM

1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu, liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan ancak gelir testi yaptırmayan ve prim de ödemeyen 1 milyon 155 bin gence, “genel sağlık sigortası prim borcu” çıkartıldı.

ÜNİVERSİTEDE OKUYANLAR İÇİN DURUM FARKLI...

Üniversitede okuyan öğrenciler anne ve babalarının sağlık hizmetinden rahatlıkla yararlanabiliyor. 18 yaşını doldurup da üniversiteye giremeyenler ise bu uygulamadan yani ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Her ay ödediği 225,72 TL'de cabası...

Primin tutarına gelince, aile içindeki gelirin kişi başına aylık tutarı:
    * Asgari ücretin üçte biri (313,50 TL) ile asgari ücret (940,50 TL) arasında ise 37,62 TL;
    * Asgari ücret ile asgari ücretin iki katı (1.881TL) arasında ise 112,86 TL;
    * Asgari ücretin iki katından fazla ise 225,72 TL;
    “genel sağlık sigortası primi” ödenecek.

Kaynak: Memurhaber.com

• Peki üniye girmeyip bir işte çalışanlar da mı ödeyecek ?
  • bende odedim 1 hafta once 112 liradan 8 aylik borc... 926tl bayildik(+ faizde icinde) ben boyle ulkenin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumaya teşvik edebilir
  • Bu borçlar bir vakit sonra sıfırlanıp yeniden başlatılıyor diye biliyorum bu doğru mu?
  • aynen coni waynen alırlar. Borcu vermeyınce ne oluyormus onu anlamadm ben benım pederin 100 bin tl yi geçik vergi borcu var bi tezek oldugu yok.

hayır herseyi gectim millet kıt kanaat cocugunu dersaneye yolluyor bide sen aylık 200 lirasdan 8 10 ay geçir millete oldu :)
    o parayı avukata bayılır davamı acarım daha iyi ,

nelere af cıkmadı bunada cıkar elvet dert etmeyn aha yazıyorum , 1 2 ay sonra (tabi bu sure zarfında aman noldumculara bi geçirirler) borclar sılındı dıyecekler gelin sigortamızı guzelce yapalım ayağına yatarlar :)

düsünüyormda hangi devlette var arkadasm böle bi sistem calısmayan adama borç çıkart , bide ailesine ödettir .Benım daha yenı haberım oluyor bu meselelerden ewe ne bi haber ne bi kağıt hic bi tezek gelmedi kafalarına göre borcmu yazıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: PaFuSS

bende odedim 1 hafta once 112 liradan 8 aylik borc... 926tl bayildik(+ faizde icinde) ben boyle ulkenin...

devlete kızmamak lazm kardsm , baksana 1 hafta onceden haberın olmus gidip tıpıs tıpıs ödemşin borcunu, neyin borcuysa artık.
    200 liras diyenler var sen torpillmsn 112 den ödedin :)

• oha
  • hükemetin en saçma sapan çıkarttığı yasa vatandaşını zorla borçlandıran numunelik ülke olduk sanane adamın sigortasından bide işsiz 25+ adam sigortasını ailesine ne yüzle ödetirecek işsiz şahıs ailesinin suratlarına bakamazken utanırken ailesinin gelirinden sanane kardeşim çok düşünoyasan vatandaşını yap ücretsiz sigorta ozaman...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Ekim 2012; 23:14:20 >
  • Abi ben devletten sağlıkla ilgili yardım istemiyorum(sosyal devlet anlayışını sorgulayın sonra devam edin okumaya) neden zorla ödemek zorunda bırakıyor beni? neyse bari ödeyeceğim ''sağlık sigortası''yla ülkeye duble yol falan yapılır olmadı hükümdarın oğluna gemi alınır.
  • quote:

bende odedim 1 hafta once 112 liradan 8 aylik borc... 926tl bayildik(+ faizde icinde) ben boyle ulkenin...

Borcumuz olup olmadığına netten bakabiliyor muyuz?
  • Ben 27 Tl ödüyordum, 3 aydır yatırmıyorum, provizyon alabilir diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

quote:

Borcumuz olup olmadığına netten bakabiliyor muyuz?

bilmiyorum.. ben üniye yeni başladım öğrenci belgemle gidip aktif ediyim dedim orda öğrendim baya şok oldum zaten.. umarım yoktur sizin borcunuz.. arayıp sorun nasıl öğrenebilirim diye bence...
  • arkadasimin 1000 kusur borcu varfi gss ye, dilekce verip sildirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 0:23:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

ödemiyorum arkadaş gelin bulun hadi. durmadan borç yazsınlar gider özelde muayene olurum.

ADAMSIN . Bu kadar kardesım bunu yapıcaksınız , geri viteess yapmayın allahtan baska kımseden korkmayn .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.