Şimdi Ara

Üniversiteye başlamak, kariyer planı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene bilgisayar mühendisliğine başlıyorum yaş 24 dolayısıyla daha ilk seneden bir şeylere karar vermenin yanlış olmasının benim için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Üniversitenin önünden ilerlemeyi bile düşünüyorum ki ilk 2 sene alan dersleri bakımından bu çok zorlayacak bir şey değil gibi duruyor. Python ile ufak bir deneyimim oldu bu arada.
    İşin içinde üniversite olunca insanlar matematik içeren alanlara yönelmeni bekliyor ama kod yazmak, programcılık şuan için çok daha zevkli geliyor bana. Dolayısıyla bu alanda bir şeyler yapmak istiyorum. AI, ML, Data Science fazlaca matematik istiyor ilk seneden girişilebilecek bir iş gibi değil. Siber güvenlik yine çok uygun durmuyor yeni biri için. İnternette araştırınca karşıma çıkan System Manager, Administrator falan yine olmaz. Özetle elde kalan mobil dev. ve web dev. Mobil için java-kotlin ve swift. Web için js, ruby görüyorum ön planda. Ama elini sallasan bu iki alanda ki insana çarpıyor buda motivasyon kırıyor. Bu kadar kişi arasından çıkmak içinde sadece teknik anlamda iyi olmakla olmuyor. Sosyal beceriler lazım oda yok bende. Bu bölümde okuyan kişilerin çoğu gibi benimde hayalim yurtdışı. Zaten kaybedilmiş bir sürü sene var. Oturup 3-4 sene daha teorik bilgi için beklemek istemiyorum kendi imkanımla şimdiden bir şeyler yapmak istiyorum. İnternetten tutoriallarla, kitaplarla, kendi çabamla öğrenebileceğim ilerleyebileceğim başka alanlar var mıdır? Çok fazla matematik veya bilgisayar bilimleriyle ilgili teorik bilgi istemeyen.







  • Almanya'da şu anda onbinlerce programcı pozisyonu var ve Türkiye dahil birçok ülkeden programcı alıyor. Münih'de big data işi yapan Lübnanlı, Köln'de programcılık yapan Ukraynalı var diyor, Köln'de yaşayan bir arkadaşım. Ve Almanya'ya programcı olarak başvuru yaparken ne iş ilanında ne de resmi şartlar arasında üniversite diploması yok.Tamam, BMW, Bosch, VW gibi dev firmaların ilanlarında üniversite diploması geçiyor ama oralara Papua Yeni Gine'den bile başvuru oluyor, olmak zorunda. İlanların 90% 'ında üni diploması geçmiyor. Ve o ilanlardaki ücret BMW'deki ücretle aynı. Ücret daha cok pozisyon, elemanın nitelikleri ve işin şartlarına bağlı. örneğin Deutsche Bank'da banka içi çalışanların Intranet ağındaki uygulamalarında finansal analiz için kullanacakları Charting/Grafik 'leri hazırlayacak Senior Javascript Developer ilanı düşün, o işin ücreti tavan olur.



    Bu arada Alman üniversitelerinde Bilgisayar Mühendisliği'nin eşdeğeri olan "Informatik" bölümleri maksimum 3 yıl ve son yıl sadece pratik ağırlıklı. Yani programcılık alanında pratik bilgi daha önemli. Konuyla ilgisi açısından: Almanya'da üni mezunu, üni mezunu olmayanla aynı süre askerlik yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almaya öyle görünmesede ırkçı diyorlar bir bilginiz var mı? Avrupa ülkelerinde şart olmasada ingilizce yanında bir dil daha bilmek gerekli. Bende sadece ingilizce var oda çok iyi değil zaten. İngiltere, irlanda, kanada, avustralya, yeni zelanda falan daha çok istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanlar senden benden daha misafirperver, daha anlayışlı insanlar. Sehirleri ekonomileri geniş. Anlayışları da. Oradaki "bazı" Türklere o kadar engin anlayış gösteriyorlar ki... şöyle örnek vereyim burada Suriyeliler TV programına çıksa Esad dünyanın en yetenekli lideridir, ben onun askeriyim vs. şeyler anlatıp dursa üstüne de türkleri kötülese, siz gerçek medeni değilsiniz Esad gerçek medeni diye saatlere övüp dursa ama tüm bunları derken Türkiye'de yaşamaya devam etse... yani kendiyle celişen biri olsa biz ne kadar anlayış gösterebiliriz sence? Almanlar işte öyle türklere inanılmaz anlayış gösteriyor. Bakınız referans: Tuğrul Selmanoğlu.



    Almanya için Almanca şart olmasa da önemli. Sadece ingilizcem var diyorsan Hollanda daha rahat olabilir. Ancak alanında iyiysen İngiltere de pekala mümkün olabilir, fakat İng ihtimalini pek araştırmadım. Amerika ise maalesef son yıllarda bize kapılarını iyi ce kapattı bizden giden demir celiğe bile vergiyi arttırdı. Fakat yine de alanında gerçekten cok iyiysen Amerika bile ihtimal dahilinde onu da ekleyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerika başka bir seviye. Maaşlar bütün dünyaya göre çok iyi ama orada bütün dünya ile yarışıyorsunuz. Yurt dışına çıkmak için tek dil üzerine yoğunlaşmak mı daha faydalı olur yoksa veri bilimi, makine öğrenmesi gibi matematiğe kayan alanlara yönelmek mi? RoR developer yada JS yada java-android falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birşey soracağım. Sen anlatıyorsun işte Almanya falan, başvuru yapılacak popüler platformlar nereler Almanya için. Yani bizdeki kariyer net gibi. Alman işverenle için ciddi platformlar nereler ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerika'yla ilgili doğru diyorsun da, siyasi olarak Amerika iyice garipleşti. Büyük bir Türkiye gibi. Trump sayesinde Amerika siyaseten bitti ya da en azından öyle bir his veriyor.



    Yurt dışı için belli bir alanda yoğunlaşıp o alanda iyi iş çıkarabiliyor olmak yeterli.Alan farketmez. Java da olabilir, Makina Öğrenmesi de. sonuçta o alanda önceden yapılmış ve başarıyla bitirilmiş en az 2 projeyi referans gösterebiliyor olmalısın. RoR ve JS işleri remote-job olarak uygun. Belli bir dile fazla bağlanmak Türkiye için dahi iyi birşey değil veya programlamayı tutku ile yapan biriysen mesleki tatmin açısından da iyi değil. ben son bir senedir PHP ve Python yerine Perl kullanmaya başladım örneğin cunku Perl o ikisinin öncüsü ve günümüzde onlara göre daha az kullanılsa da daha okkalı ve geniş bir dil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım kendine bir tane alan seç, sevdiğin hoşuna giden bir alan olsun. Yok şimdi başlanamaz, yok fazla matematik istiyor falan bunlar bahane değil. Önemli olan seçtiğin alanı sevmen ve uğraşırken zevk alman. Söylediklerin arasında her alanda para var.
    Web ve mobilde elini sallasan insana çarpıyor, ama uyduruk projeler yapıp kendini bir şey sanan insanlara çarpıyor.
    Wordpress kurup üstüne tema yapıştıran adam kendine web developer diyor.
    Okulun çok iyi değilse zaten sana bir şey katmayacak fazla ona emin olabilirsin, yapacağın şey kolay zor demeden sevdiğin bir alan seçmek ve istikrarlı bir şekilde o alandan yürümen. Her gün o alanla ilgili 2-3 saat çalışsan 1 sene sonra kendini tanımazsın.
    Mümkünse daha fazla çalış, daha hızlı ilerle. Bu sitede Fulctrum nickli bir eleman var, adam tıp okuyor yapay zekadan yürüdü gitti.
    Bizim bölümdeki pek çok öğrenciden daha fazla bilgisi var, yorumlarından anlaşılıyor bu.
    Alanı kafana takma, birini seç ve devam et, her alanda para var eğer iyi olursan.




  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Almanya'da kariyer.net gibi site Monster denilebilir.



    Monster'daki IT işlerihttps://www.monster.de/jobs/q-it-jobs.aspx ve an itibarıyla 7148 IT ilanı var. Linki tıkladığında solda ilanlar listeli, aşağı kaydırdığında en altta çıkan "Weitere Jobs laden" "daha fazla Job yükle" demek



    https://www.monster.de/jobs/suche/?q=Java__2DEntwickler linkinde ise örneğin Java Geliştirici ilanları çıkıyor ki o da 25+805 adet. Rasgele birini tıkladım karşıma bu ilan çıktı, sağdaki kişi tipik bir Türk gibi mi görünüyor yoksa bana mı öyle geldi :) İlanın sahibi Deutsche Post bizdeki PTT'nin eşdeğeri, Senyor Java Geliştirici arıyor.



    Üniversiteye başlamak, kariyer planı






    (M/W) Männlich/Weiblich yani Bay/Bayan demek. İlanı aşağı kaydırdığında Vollzeit Tam Zamanlı, Unbefristet, Süresiz demek yani bu işte istediğin kadar emekli olana kadar çalışabilirsin demek. İlandaki "Ihr Profil" ise "Aranan Nitelikler" anlamında Profiliniz demek. Onları tamamen cevireyim:





    Ihr Profil



    Abgeschlossenes Studium der Informatik, Wirtschaftsinformatik oder BWL oder entsprechende Spezialausbildung

    Bilg Müh (=Informatik) veya İşletme Yazılımcılığı (= Wirtschaftsinformatik) veya Bilg Müh alanında özelleşmiş İşletmecilik (=BWL) bölümlerinden birini bitirmiş veya bunlara eşdeğer özel eğitim almış

    3–5 Jahre praktische Erfahrung in der Softwareentwicklung, Interesse an Softwarearchitekturen sowie Praxis-Know-how im Testmanagement

    Yazılım geliştirmede 3-5 sene pratik deneyim, Yazılım mimarilerine ilgi ve Test Yönetiminde pratik Know-how



    Fundiertes sowie aktuelles Fachwissen in Softwaretechnologien mit Backend- oder Frontend-Ausrichtung

    backend ve frontend tarafı yazılımlarda köklü ve güncel bilgi



    Kenntnisse bei Backend-Ausrichtung: Java 8, Spring Boot/Rest/Data, Maven/Gradle/Jenkins, SQL und Oracle Database (AngularJS oder Angular 2 sowie Auth2 von Vorteil)

    Backend tarafında : Java 8, Spring Boot/Rest/Data, Maven/Gradle/Jenkins, SQL ve Oracle Database (AngularJS veya Angular 2 ve Auth2 bilmek avantajınıza)



    Kenntnisse bei Frontend-Ausrichtung: AngularJS oder Angular 2, HTML, CSS und Javascript (Java 8 sowie Spring Boot/Rest/Data von Vorteil)

    Frontend tarafında : AngularJS veya Angular 2, HTML, CSS ve Javascript (Java 8 'a ek olarak Spring Boot/Rest/Data avantajınıza)



    Ideal: Zusatzqualifikation in Docker Containerization und Testautomatisierung

    Tercihen: Docker Containerization ve Test otomasyonunda bilgili



    Sehr gutes Deutsch und Englisch in Wort und Schrift

    yazılı ve sözlü olarak çok iyi almanca ve ingilizce



    Analytisch-konzeptionelle Stärke und hohe Belastbarkeit sowie Kommunikationsgeschick und Durchsetzungsvermögen

    Analitik-fikirsel yetenek ve yüksek dayanıklılık + iletişim yeteneği ve uzlaşma kapasitesi



    Teamfähigkeit, insbesondere auch in agilen (SCRUM) oder in verteilten Teams

    Özellikle agile (SCRUM) veya dağıtık ekipler olarak da takım calışmasına yatkınlık


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıntı için teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu site monster.de 'de sadece 'Java' araması yapınca 2155 ilan çıkıyor. K.net 'te 800 civarı. Yani Almanya 'da programcı 2-3x daha cok aranıyor. Fakat bundan daha önemlisi, o ilanların hepsi gerçek yani başvurduğunda gerçekten doldurulacak bir pozisyon var. Bizdeki ilanların önemli kısmı sadece eleman arıyor gözükmek için konulmuş halde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kolaya kaçıyorum sanırım. En kolay yoldan para, iş, yurtdışı. Sevdiğin işi yaptıktan ve iyi yaptıktan sonra bu zaten mümkün gibi. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.