Şimdi Ara

Üniversitenizden memnun musunuz? Üniversitelerin pozitif ve negatif yönleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
2.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulunuz ve bölümünüzü yazın. Ve memnun olup olmadığınız yönlerini yazın.
    Böylece okulu tercih edeceklerin bir fikri olur.

İstanbul Üniversitesi
    Orman Fakültesi
    Orman Mühendisliği 1. Sınıf

+Yönleri

+Okul belgrad ormanı kenardında sarıyerde. Doğa ile içiçe. Tertemiz bir havası var.
    +Devamsızlık sorunu fazla olmuyor. Yoklama konusunda çok sıkı hocalarda var tabi. Haftada 2 gün gitmek yeterli olabiliyor.
    +Mezun olduktan sonra devlete girebilirseniz maaşı gayet güzel. (girmek gerçekten zor artık. ingilizce bilmelerini istiyorlar mühendislerden)
    +Yemekhanede öğle yemeği 1.85 ve doyurucu.
    +Kantin fiyatlarıda uygun.
    +Çok kalabalık değil (eksi yönde olabilir bilemedim asosyal olduğum için)
    +peyzaj mimarları da aynı fakültede ve kızlar genelde güzel oluyor. Tabi diğerlerinden boşta kız kalırsa.

- Yönleri

-Okula ulaşım her yerden çok sıkıntılı. Günde 4 saatden fazla vaktim yollarda geçiyor. Eve dönünce çok yorgun olup uyuyorum.
    -Okul etrafında oturup sohbet edebileceğiniz mekan yok. Kahvehane var. Yemek yapan bir yer var. Kebapçıyla, börekçi var. Zaten okul sarıyer- BAHÇEKÖY'de yani bildiğin köy gibi. Her tarafta köpekler sürü halinde dolaşıyor.
    -Orman mühendislerinin iş imkanını devlet sağlar. Çünkü ormanların %99'u devlete aittir. Atamalar şuan 200 civarlarında ve 7-8 tane orman fakültesi var ülkede.
    Mezun olup atama bekleyen 6000 kişi olduğu bir gerçek. 2 yılda bir kpss'ye girip şanslarını deniyorlar. Akademik kariyer ise çok meşakatli ve bölümde çektiğiniz çileye değmez.
    -Dersler odundan ibaret değil botanik, zooloji ve FELSEFE dersi var. Sadece biyoloji ve sayısal konular yok yani. İlginiz yoksa bunalırsınız.
    -Okuldaki insanlar genelde doğu kökenli (bildiğiniz pkk'lılar var bu yüzden negatif sayıyorum).
    -Cemaatler her tarafı sarmış ve rahatsız edici geliyor bana artık.
    -Ülkücü gençlik bu okulda da var. Ve her ay olaylar olur. Kürtleri hem kyk yurdunda hem de okulda bıçakladılar. Ancak bıçakladıkları çocuk karadenizliymiş.
    -Malesef öğretim yapanlar pek iyi anlatamıyor. Notlardan kendiniz çalışarak daha yüksek notlar alabilirsiniz.
    -Öğrenci işlerinde memur zihniyetini iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
    -Okul yakınında bir tane cemaat yurdu var. Okul yakınlarındaki evler genelde gülen cemaatindekilere kiralanmış.
    Kiralık ev bulmak ayrı sıkıntı fiyatları ayrı sıkıntı. Bahçeköy konukevi var. Orada ise sadece kızlar kalabiliyor ve kontenjanı oldukça düşük.
    -Okula otobüsle 20 dakika uzaklıkta hacıosman'da kyk yurdu var. Orada genelde itülüler kalıyor.

Sonuç

Okulumu tavsiye etmiyorum. Benim yaşadığım sıkıntılar bunlar. Okulu bırakmayı düşünüyorum .
    Bu sene ygs'ye tekrar girmek için yarın başvuracağım.
    Okulu istanbul'dan ayrılmamak için seçtiğim de bir gerçek. Hayatımıza yön verecek olan üniversite için 4 yıl farklı şehirde okumayı göze alıyorum artık.
    Kaybolan 1 yılım belki de 2 yıl olacak. Sağlık ile ilgili bir bölüm düşünüyorum. Hayalimde de bu vardı.

Sizlerden de özellikle okuduğunuz okulların + ve - yönlerini belirtmenizi istiyorum.

• konu guzel ama ragbet gormemis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip ediyorum

• Evet konu guzel.Universite adaylari icin baya guzel bilgi kaynagi olur.Umarim ragbet gorur ve tutar.
  • mersin üniversitesinde okuyan abilerimin yorumlarını dinlemek isterim

• kocaeli veya uludag için yorum yapıcak var mı merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

kocaeli veya uludag için yorum yapıcak var mı merak ettim

Hazirlik okuyorum kocaelinde , ne cok ahim sahim bir yer ne de cok kotu bir yer. Hazirlik binasi kampusten cok uzakta o yuzden hazirliga kalmamaya calis gelirsen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trakya üniversitesi
    Edebiyat fakültesi
    Tarih bölümü 1. sınıf

+Yönleri

+Edirne gibi bir şehirde
    +okulun yemek hanesi 1.5 lira ve iyi yemekler çıkıyor
    +Çince bilen hocamız bulunuyor.Bölüm hocaları kaliteli kendi alanım içinde cince bilen hoca yok sayılır ( Türkiye geneli 2 3 adet)
    +Ülkemizin en büyük kampüslerinden birine sahip
    +7/24 açık kütüphanesi var sabahlamak için bire bir
    +okulun kampüsünde migros / burger king / kırtasiyeler /kahve mekanları var
    +kampüs içi ulaşım ücretsiz
    +Tekrar belirtmek istiyorum Hiç bir şey olmasa Edirne de olsa gene gelinir :)
    + istanbula 2.5 saat uzaklıkta en fazla 5 saate evdesiniz.
    +Okul balkanlara çok yakın ve okulda yabancı çok öğrenci var dil konusunda balkan dilleri sadece kafede oturarak bile geliştirile bilir bir halde sadece bulgarca bilen 6 7 adet arkadaşım var yunanca da bulgarca kadar çok.

- Yönleri
    -Öğrenci işleri sıkıntılı
    -Alan dışı dersler bunalıma sokabiliyor ortak dersler tüm okul tarafından giriliyor karışık olarak.
    -kışın soğuk oluyor :) sıradan bir soğuk değil

--------------------
    Genel olarak seviyorum okulumu yaptığım yorumlar balkan yerleşkesi için diğer kampüsleri araştırmak lazım Edirne de okumak isteyenleri gerçekten mutsuz etmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gönderiliyor... -- 2 Mart 2014; 18:58:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rimesia

quote:

Hazirlik okuyorum kocaelinde , ne cok ahim sahim bir yer ne de cok kotu bir yer. Hazirlik binasi kampusten cok uzakta o yuzden hazirliga kalmamaya calis gelirsen.

bölüm türkçe hazırlık okumayacağım yarıyıl tatilinde gitmiştim kampüs hayalet şehir gibiydi , ciddende haklılar resmen dağın başında kampüs , ulaşımda kullandıkları otobüslerde ( hepsi aynımı bilmiyorum ama ) dolmuştan bozma küçük otobüsler bunun dışında kötü bir izlenim bırakmadı aslında
    bunun dışında sizin yakındığınız bir tarafı var mı ? şehir olur üniversite olur

• Çok güzel konu, tutar umarım. Gerçi ilk açıldığında tutmamış ama olsun, belki şimdi olur..

Anadolu Üniversitesi:

Listelerde genelde ilk 10 içerisinde gösterilmese bile ülkenin en iyi okullarından birisi olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünmemin sebeplerini de açıklayacağım.
    Kampüs olarak, 2 Eylül kampüsünde (mühendislik, mimarlık, besyo, sivil havacılık ve hazırlık benim bildiğim fakülteler) okumuyorsanız, Yunus Emre kampüsü görebileceğiniz en güzel kampüslerden birisidir. Büyük bir ormanı olmaması benim gözümde tek eksiğidir.

Hazırlık:

Girip de geçemeyenlerin neredeyse tamamının olumsuz konuştuğu hazırlık, aslında doğru düzgün çalışırsanız size toefl' dan yüksek bir puan almanıza yetecek kadar ingilizce öğretir. Devamsızlık şansınızın neredeyse olmaması ve öğrencilerin neredeyse tamamının ders çalışmayıp laubali davranması sebebiyle zor görünür. Ama yararlanmasını bilirseniz iyidir.

Fen Fakültesi / Kimya:

Okulun üst sıralarda görünmesi gerektiğinden bahsetmiştim. En büyük dayanağım da okuduğum bölüm ve fakültem. Üniversitenin maddi imkanları gerçek anlamda sınırsıza yakın olduğu için (bildiğim kadarıyla dünyanın en zengin üniversitelerinden birisi) inanılmaz bir potansiyel var. Nedir bu potansiyel?
    Bir kimya öğrencisi olarak ben, bugün çoğu üniversitelerimizde bırakın kullanmayı, sahip bile olunamayan cihazları kullanıyorum. Dışarıdan öğrenci ve hocaların bitirme tezleri veya yer aldıkları projeler için kullanmaya geldikleri cihazları ben derslerimde birebir öğrenme imkanına sahibim.
    Fakülte genelinde, belli başlı 5-10 hocanın dışında, "hoca bana taktı", "kıllık yapıyor, geçirmiyor" vs. diye cümleler duyacağınız hoca yoktur.
    Yararlanmasını bilirseniz, sektöre hakim bir şekilde mezun olursunuz. Ama buradaki en önemli kalıp şu, yararlanmasını bilirseniz. Sonuçta kimse sizin peşinizden gelip gel sana şunu şunu öğreteyim demiyor. Çalışıp çabalamazsanız boş boş okumuş olur, bizim bölüm çok zor ya diye gezinirsiniz.

Artılar/Eksiler:
    + Üniversite yemekhanesinde yemek günlük 1 lira. Kıymalı lazanya, frambuazlı cheesecake, çorba ve yanında meyve gibi menüleri görebiliyorsunuz.
    + Öğrenci kulüp etkinlikleri gayer fazla ve önem taşıyor. Boş bir gün bulmanız zor.
    + Havuz olsun spor tesisleri olsun, sineması olsun kafeleri olsun, sosyal anlamda "yararlanmasını bilirseniz" sizi oldukça tatmin edecek imkanlar var.
    + Eskişehir gibi bir öğrenci şehrinde okuyacak olmanız başlı başına bir avantaj.

- 2 Eylül kampüsü çok uzak ve pek güzel bir kampüs değil. Seçeceğiniz bölümün hangi kampüste olduğuna dikkat edin.
    - Eski rektör öğrenciler ile pek anlaşamıyordu. Yeni rektör ile bir değişim süreci olacağı tahmin ediliyor, umarım pozitif yönde olur bu değişim.
    - Bazı bağnaz hocalara denk gelebiliyorsunuz.
    - Malesef popüleritesi olan bir okul değil. Yurtdışı bağlantıları var okulun tabi ki fakat daha iyi seviyedeki okullar olabilirdi. Popülerlik bu anlamda bir eksik.

Eksiler ve artılar sayıca eşit gibi görünse de, gördüğüm başka üniversitelerle bir karşılaştırma yaptığımda, kesinlikle ve kesinlikle bu okulu tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 7 Mart 2014; 10:55:40 >

• cumhurbaşkanıyla başbakanla ne ilgisi var ya? övücem diye saçmalamayın abi.

• Yıldız Teknik Üniversitesi

evet beyler burda çok uzun uzun anlatmayacağım zaten bilinen bir üniversite ben size internette dolaşan dedikoduların gerçekliğinden bahsediceğim

öncelikle ytü için herkezin kafasını bulandıran bir soru davutpaşa kampüsü vs beşiktaş kampüsü
    beşiktaş için söylencek pek birşey yok herşeyi ile güzel kapmüs daha çok davutpaşa merak ediliyor

inşaat fakültesi , elektrik elektronik fakültesi , fen-edebiyat fakültesi , eğitim fakültesi , kimya-metalurji fakültesi ve hazırlık sınıfında okuyacaklar
    davutpaşanın tozunu yutacaktır bunun kaçışı yok

öncelikle şöyle başlayalım davutpaşa kampüsü genişleyen , büyüyen üniversitenin beşiktaş kampüsüne sığmamasından mütevelli yavaş yavaş oluşturduğu
    eski davutpaşa kışlasının (fen edebiyat kışla binasında yer alır) yerine kurulan bir kampüs tabiki ilk başlarda o kadar kötüymüşki ne yol var ne adam akıllı oturacak biryer
    internetten okuduğunuz yorumların tarihine dikkat edin 2011-12 öncesi ise kaale almayın çünkü çok fazla gelişim var
    ilk başta kampüsü bulmanız biraz çaba gerektirebilir kampüs baya büyük olmasına karşın içinde bulunduğu semt biraz karışıktır alt taraf (ana giriş ) için bahsediyorum fabrikaların arasında kalmış biraz uzağında şişecam fabrikasının bulunduğu biryer pek şaşalı bir görüntüsü yok ayrıca benim gibi yürümeyi seveler için inerken sorun değil ama yukarı çıkarken biraz küfrettirir ama sadece biraz
    ben ilk geldiğimde yeşillendirme yeni yeni başlamıştı şimdi fena değil , fen edebiyatın bahçesinde tvlerde gördüğünüz çim alanlar mevcut ve yeterli düzeyde
    bu alanda kışın kar topu savaşı yapan yaza doğru sere serpe yatan bir sürü insan görmeniz olası
    genelde fakültelerde fen-edebiyat etrafında dizili ( hazırlık binası hariç o üvey evlat statüsünde ) fen edebiyatın hemen karşısında 3 katlı orta katı cafelerle üstü yemekhane alt katıda bazı kulüp odalarından oluşan bir bina var onun arkasında spor salonu daha ileride yüzme havuzu bla bla. gidiyor öle hemen hemen fakültelerin hepsinin önünde bir cafesi var fakat fiyatları biraz pahalı
    ulaşım konusuna gelirsek kampüsü gezen ve kampüsten cevizlibağ metrobüs durağına giden 2 ring hattı var ayrıca belediyenin kampüsün içine giren 3 adet ( buraya dikkat aylık abonman basan ) hattı var bir tanesi sadece kampüse özel ama sadece sabahları çalışıyor pek gözükmüyor kendileri. sonuç olarak ulaşım sıkıntısı eskiden varmış şuanda hat sıkıntısı yok ama özellikle belediye otobüsleri bazen çok dolu olabiliyor.. yok ben otobüse binmem dersenizde hemen alt kapıdan geçen bir metro hattı var m1 metrosu fakat metrodan indikten sonra sizi bir bayır karşılıyor burda ya bayırı yürüyeceksiniz yada arasıra gelen üniversitenin kampüs içinde dolaşan otobüslerini bekliyeceksiniz

davutpaşa şimdilik bu kadar arasıra güncellerim özel mesaj atmayın burda alıntılarsanız daha iyi olur herkez görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva6 -- 2 Mart 2014; 13:35:57 >

• Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Mühendislik Fakültesi
    Elektrik Elektronik Mühendisliği 1.sınıf

Artıları:
    -ÇOOOOK SOSYAL
    -4 seneyi okuldan dışarı çıkmadan geçirseniz dahi bir eksiklik hissetmezsiniz
    -Spor ve kendini geliştirme imkanları çok fazla
    -İtü ile birlikte Türkiye'nin en iyi mühendislik okulu
    -Öğrenci toplulukları çok aktif
    -Hocalar çok iyi ve cana yakın, en azından ben kötü hocayla özellikle bizim bölümde karşılaşmadım
    -Yemekler 1.95 TL ve 4 çeşit, idare eder

Eksileri:
    -Okul çok büyük, yani arka arkaya iki dersinizden biri iibf b binasında diğeri aerospacede ise sıçtınız (bisiklet şart ya da ringleri kaçırmayacaksınız)
    -Bazı binalar zindan gibi (özellikle ee d binası ) yani aslında o zindanların köşelerindeki lablarda yaşamaya adapte olmuş kişiler için avantaj bile sayılabilir
    -İngilizce eğitimi çok süper değil (gerçi hazırlık okumadım çok iyi bilmiyorum) ama kendi çabanızla ingilizceyi öğrenmezseniz derslerde bir şey anlamazsınız. Hocaların (akademisyenlerin) ingilizce seviyeleri ingilizce öğretmenlerinin kat kat üstünde.
    Kısacası eften püften eksikleri var alışınca hissetmiyorsunuz bile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rimesia

quote:

bölüm türkçe hazırlık okumayacağım yarıyıl tatilinde gitmiştim kampüs hayalet şehir gibiydi , ciddende haklılar resmen dağın başında kampüs , ulaşımda kullandıkları otobüslerde ( hepsi aynımı bilmiyorum ama ) dolmuştan bozma küçük otobüsler bunun dışında kötü bir izlenim bırakmadı aslında
    bunun dışında sizin yakındığınız bir tarafı var mı ? şehir olur üniversite olur

Otobüslerin hepsi aynı değil ama bir çoğu aynı , bende ilk gittiğimde bunlar otobüs değil ki midibüs demiştim bozulmuşlardı Kampüsün içinde baya insan var öyle hayalet gibi bir ortam yok , +18 cafe full dolu oluyor ben her gittiğimde.

Üniversite için pek diyebileceğim bir şey yok , hocalarını eleştireyim desem aynı bölümler olmadığı için pek bir mantığı olmaz.

İstanbuldan geleceksen şehir çok küçük gelecek , pek canlı değil saat 9 gibi merkezde sadece yemek yerleri falan kalıyor mesela.Ulaşım sorunu -bence- yüksek seviye de , çok otobüs bekliyorsun ve gelenlerde bazen yolcu olmamasına rağmen durmadan geçebiliyor , o yüzden araba ile gelmeni tavsiye ederim ya da şimdiden kenara para atmaya başla :)

Kısaca özetlemek gerekirse araban varsa kral gibi yaşarsın burada yoksa bir yerlere gitmek eziyet haline geliyor , araban olduğunda basar kadıköy'e dahi gidersin şehrin bile önemi kalmaz yani.

• ulıdağ,ankara,istanbul,yıldırım bayezit,ege veya bilkent(bilkentte ilk senesi olanlar) fen edebiyat bölümü siz de bir el atar mısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

...

Fen Fakültesi / Kimya:

Okulun üst sıralarda görünmesi gerektiğinden bahsetmiştim. En büyük dayanağım da okuduğum bölüm ve fakültem. Üniversitenin maddi imkanları gerçek anlamda sınırsıza yakın olduğu için (bildiğim kadarıyla dünyanın en zengin üniversitelerinden birisi. İlk 10 demem yanlış olmaz) inanılmaz bir potansiyel var. Nedir bu potansiyel?
    Bir kimya öğrencisi olarak ben, bugün çoğu üniversitelerimizde bırakın kullanmayı, sahip bile olunamayan cihazları kullanıyorum. Dışarıdan öğrenci ve hocaların bitirme tezleri veya yer aldıkları projeler için kullanmaya geldikleri cihazları ben derslerimde birebir öğrenme imkanına sahibim.
    Fakülte genelinde, belli başlı 5-10 hocanın dışında, "hoca bana taktı", "kıllık yapıyor, geçirmiyor" vs. diye cümleler duyacağınız hoca yoktur.
    Yararlanmasını bilirseniz, sektöre hakim bir şekilde mezun olursunuz. Ama buradaki en önemli kalıp şu, yararlanmasını bilirseniz. Sonuçta kimse sizin peşinizden gelip gel sana şunu şunu öğreteyim demiyor. Çalışıp çabalamazsanız boş boş okumuş olur, bizim bölüm çok zor ya diye gezinirsiniz.

...

dünyanın en zengin üniversitelerinden birisi mi? üstelik ilk 10'da mı? yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radzinsky -- 5 Mart 2014; 22:35:26 >

• Türkiyedeki üniversiteler genel olarak hep inşaat halindedir.Yıllar geçer inşaat işleri hiç bitmez.Büyük kampüsü olanlarda ulaşım sorunu vardır küçükleri lise havasındadır.
  • michaelbss M kullanıcısına yanıt
    Fen edebiyat bölümü okuma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ??
  • michaelbss M kullanıcısına yanıt
    Aç kalırsın ciddi anlamda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.