Şimdi Ara

Üniversitemdeki rezil not sistemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bizde 35 geçme notu hem ortalama hem final için ama onu bile alamıyoruz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 vize 1 finalimiz var kafalar rahat
    %30+%30+%40

AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 Gaming Plus - GSkill FlareX 2x8GB DDR4 3200Mhz - Zotac GTX1070 AMP! Edition - Western Digital 1TB 7200RPM -
    OCZ Vertex 460 120GB - Samsung 850 EVO 250GB -
    Logitech G103 - G402 - G930 - Corsair Carbide 500R - Corsair VS650
  • Hem yüzde alıp hem de geçme notu koyan sistem, öğrenciye koymaktan başka hiçbirşeye yaramıyor.

Hocalar zaten müsvedde.

Elime toplu para geçse okulu satacağım.

-Milli Kayınço-
  • Bizde vizeden 96 alip finalden 5 alan adam vardi. Gerci bizim hoca kafasina gore not veriyordu ama bende vizeden 60 alip finalde 45 aldim diye kalmistim bi dersten. 50 gecme notu var bizde de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Dare to Zlatan
  • Geçme notu 70, okulu bitirmek için minimum 2.0 ortalama gerekiyor.
    Ben gidiyorum ya!

Orijinalden alıntı: velibozdag

Bolum ne bro

Almanca öğretmenliği

Orijinalden alıntı: Psikotrex

1. sınıf alert Finalde kalma notu olmayan okul mu var. Çoğunda 50-55 final. İstersen vizen 100 olsun. İstanbul Üniversitesi de öyle.

hocam ben anlamadım finalde kalma notu ne oluyor?geçme notu 60 bizde ve vizeden 100 finalden 34 alırsan geçiyorsun.

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

35le matematikten geçtiğimi bilirim çan eğrisi sağolsun. Yok mu sizin ünide ?

Hocam valla bizim çan mevzusunu anlayamadım. Bazı derslerde etki etmiyor çan ama bazı derslerde ediyor. 55 altı alırsan hiçbir faydası olmuyor. Yani finali 55 altı alırsan kesinlikle FF düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 8 Haziran 2015; 23:01:51 >

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Hocam valla bizim çan mevzusunu anlayamadım. Bazı derslerde etki etmiyor çan ama bazı derslerde ediyor. 55 altı alırsan hiçbir faydası olmuyor. Yani finali 55 altı alırsan kesinlikle FF düşüyor.

Bölümde çok çalışkan varsa çan da yüksek olur ondandır belki.

Orijinalden alıntı: onallahmet

Sistemi böyle olmayan bi üniversite var mı ki? Geçme notu kaçsa isterse vizen 100 olsun finalde 1 puan altını alırsan kalırsın. Bizde geçme notu 50 çan falan da yok. Vizeden 50 den düşük almadığım sürece kaç aldığımın hiçbi önemi yok geçip kalmamda. Sadece harf notumu etkiler.

Bizim okulda hiç bir derste final notu sınırlaması görmedim daha, hatta çoğu derste geçme notu çan eğrisine göre belirleniyor, bazılarında çan eğrisinin üstüne bir de ortalama 40+ olacak deniliyor.

Orijinalden alıntı: _Türkolog_

Haline şükret :D bizde geçme notu 60

Hangi üniversite sınavları zor mu?

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Bölümde çok çalışkan varsa çan da yüksek olur ondandır belki.

Hocam illa ki vardır ya 200 kişilik sınıfta ders görüyoruz. Ama onunla alakası olduğunu düşünmüyorum. 55'in altında alırsan kalırsın demişlerdi sene başında.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Halinize şükredin o zaman. Şuana kadar hiçbir sınavda ortalamanın altında kalmamışımdır ama finalde söyleneni alamadığım için ortalamam yüksek olmasına rağmen geçemediğim dersler oldu. Ha ama bence de doğru olan bu. Vizeden 100 al dersi sal finalden 20-30 alıp geç. Olmaz öyle şey

Orijinalden alıntı: onallahmet

Halinize şükredin o zaman. Şuana kadar hiçbir sınavda ortalamanın altında kalmamışımdır ama finalde söyleneni alamadığım için ortalamam yüksek olmasına rağmen geçemediğim dersler oldu. Ha ama bence de doğru olan bu. Vizeden 100 al dersi sal finalden 20-30 alıp geç. Olmaz öyle şey

Katılmıyorum, zaten vizeyle finalin ağırlığı bir olmuyor. Ayrıca bizde 2 vize + finalin üstüne tonla quiz, proje vesaire oluyor, sadece vizelerden yüksek almak hiç bir şey sağlamıyor, bu quizlerde dönem boyu devam ediyor zaten, o yüzden salma söz konusu olamaz.
  • İnönü'de herşey normal ben alıştım artık yapacak bir şey yok. Bana da saçma gelen durum çan varken finalden 55 alma zorunluluğu. En azından geçme ortalaması 40 ona şükrediyoruz. Birde mesele dönemde bir dersi(Devre Analizi 2) alan kişi sayısı örgün+ikinci öğretimden en fazla 70 olup sınava giren kişi sayısı 300 olunca korkmamak elde değil. Kaldığımı görünce 200 küsür kişi boşuna alttan almamış dedim.

Orijinalden alıntı: swatsat

quote:

Orijinalden alıntı: _Türkolog_

Haline şükret :D bizde geçme notu 60

Hangi üniversite sınavları zor mu?

Afyon Kocatepe dostum. Sınavlar zor evet, gereksiz yere kasıyor hocalar.
    Selim gibi, günlük tutmaya başlayalım bakalım. Sonumuz hayırlı değil herhalde onun gibi. Bu defteri bugün satın aldım. Artık Sevin olmadığına göre ve başka kimseyle konuşmak istemediğime göre, bu defter kaydetsin beni; dert ortağım olsun. "Kimseye söyleyemeden, içimde kaldı, kayboldu," dediğim düşüncelerin, duyguların aynası olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istediğim gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan başka çare kalmıyor. Canım İnsanlar! Sonunda, bana, bunu da yaptınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar19694

İnönü'de herşey normal ben alıştım artık yapacak bir şey yok. Bana da saçma gelen durum çan varken finalden 55 alma zorunluluğu. En azından geçme ortalaması 40 ona şükrediyoruz. Birde mesele dönemde bir dersi(Devre Analizi 2) alan kişi sayısı örgün+ikinci öğretimden en fazla 70 olup sınava giren kişi sayısı 300 olunca korkmamak elde değil. Kaldığımı görünce 200 küsür kişi boşuna alttan almamış dedim.

Aynen hocam. Bir sınava giriyoruz 4 amfi birden açıyorlar, üstüne sınıfları da fullüyorlar.

Evet İÜ'denim. :(

• Bizde de yeni gelmişti bu sınav şekli. Eskiden ortalaman yeterlıyse geçiyordun şimdi vizeden 100 alsan bile finalde belirli bir puanın altında not alırsan bute felan gırıyorsun heral. Benım son seneme denk geldı de bi sorun olmadı . Şöylede bir şey var. Alman gereken not belli ona gore çalışmanı yapmalısın. Eğer 100 kişiden 90ı geçiyorsa sorun yoktur bence ama 100 kişiden 10u geçiyorsa o zaman sistem de sorun olabilir . O nedenle iyi çalışacaksın, derse girip not tutacaksın . Kapasite yetmeme gibi bi durum varsa okulunu değiştirebilirsin.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.