Şimdi Ara

Üniversitemdeki rezil not sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya Allah aşkına böyle saçma sapan sistemi nasıl bir insan getirebilir? Geçme notu 45. Ben vizeden 75 almışım ama finalden 55 üstü alamadım diye kalıyorum. 2 tane dersimde böyle olmuş. Kaldığım derslerden birisi de Esaslar. 17 AKTS'lik ders. Bu dersi bütlerde veremediğim an direkt sene uzatmak zorunda kalıyorum. Lanet olsun böyle üniversiteye, dersleri bütünleme sınavında verirsem hemen başka üniye geçmeyi düşünüyorum.
    Özetle vizeden 100 al ama final notun 54 olsun kalıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bazı hocalar vize %30 final %70 yapıyor

Orijinalden alıntı: lalelim

finaller belirler herşeyi
    yüzdesi çok fazla çünkü
    ve şanslısın geçer not 45 olduğu için

bazı hocalar vize %30 final %70 yapıyor

Ya hocam vize-final 40/60 bizde de ama benim kabul edemediğim notlarım yüksekken kalmış olmam. Adamlar vizede sallayıp çıkıyor, finalde ucundan kıyısından notlarla seneyi kurtarıyor. Benim aldığım ortalama adamın vize, final boyundan yüksek. O zaman vize filan yapmasınlar ne gereği var ki? Tatilde benim çalışmam lazımdı şimdi bir de yaz okuluna kalırsam benim için felâket olur. Çok adaletsiz bir sistem bence.

Orijinalden alıntı: Davut_oğlu

Vize%40 final%60 çoğu okulda.geçme notu 60 selçuk ta

Geçme notu 60 olsa ve final alt limiti olmasa kalmıyorum hocam. Bu final alt limiti süründürdü beni.

• bizde de final notu 50nin üstünde olmalı ve finalleri bariz daha zor yapıyorlar. birçok kişi ucuza gelsin diye erken bilet alıyor ama birçok kişinin de bileti yanıyor finalde 50yi geçemediği için.
    Selim gibi, günlük tutmaya başlayalım bakalım. Sonumuz hayırlı değil herhalde onun gibi. Bu defteri bugün satın aldım. Artık Sevin olmadığına göre ve başka kimseyle konuşmak istemediğime göre, bu defter kaydetsin beni; dert ortağım olsun. "Kimseye söyleyemeden, içimde kaldı, kayboldu," dediğim düşüncelerin, duyguların aynası olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istediğim gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan başka çare kalmıyor. Canım İnsanlar! Sonunda, bana, bunu da yaptınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muğla Sıtkı Koçman mı

• Vizeden iyi aldıysan adam gibi çalışıp finaldende yüksek alsaydın. Vizeden 10 20 alan adamdan daha az çalıştıysan niye isyan ediyorsun anlamadım? Bende vizeleri önemsemem, finallere deli gibi çalışırım mantıklı olanda budur.

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mollyket

Muğla Sıtkı Koçman mı

Hayır hocam Malatya İnönü Üniversitesi.

Orijinalden alıntı: an4cond4

Vizeden iyi aldıysan adam gibi çalışıp finaldende yüksek alsaydın. Vizeden 10 20 alan adamdan daha az çalıştıysan niye isyan ediyorsun anlamadım? Bende vizeleri önemsemem, finallere deli gibi çalışırım mantıklı olanda budur.

Adam açıklamış işte.

Neye isyan ettiğinizi anlamadım. Vizeye çalışıp finale çalışmamışsınız. Vizeye çalışmayıp finale çalışan adama isyan ediyorsunuz. Doğrusunu o yapmış. Siz de öyle yapsaydınız. Engelleyen kim?

Need it want it you never gonna get it cause really what you're after is a fictional desire.
  • Bolum ne bro

Orijinalden alıntı: an4cond4

Vizeden iyi aldıysan adam gibi çalışıp finaldende yüksek alsaydın. Vizeden 10 20 alan adamdan daha az çalıştıysan niye isyan ediyorsun anlamadım? Bende vizeleri önemsemem, finallere deli gibi çalışırım mantıklı olanda budur.

Kafan çok güzelmiş kardeş. Adam finalde ancak benim ortalama kadar not alıyor ama geçiyor, biz kalıyoruz. O zaman vizeler de yapılmasın. Veya herkes sallasın çıksın ne önemi var? Böyle bir eğitim anlayışı mı olur? Uygulamanın, vizenin bir önemi yok finali veren geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 8 Haziran 2015; 1:48:17 >

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Muğla Sıtkı Koçman mı

Ben de diyorum bu mevzu tanıdık Vizeden 100 alıp final ve bütte geçemeyip ertesi yıl aldığım ders bile oldu.. Tabi o zaman 100 AA ile geçtim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Muğla Sıtkı Koçman mı

Ben de diyorum bu mevzu tanıdık Vizeden 100 alıp final ve bütte geçemeyip ertesi yıl aldığım ders bile oldu.. Tabi o zaman 100 AA ile geçtim

Hocam deme öyle ya. Üst sınıflarım da bütlerde zor sorarlar diyor. İşin kötü tarafı kredi sistemi de uyuşmuyor çoğu üniversite ile ve yaz okulu da açmıyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.