Şimdi Ara

Üniversiteler Krallıkla mı yönetiliyor? Yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanında klavyeye rastgele basarak nick uydurmuş uzun zamandır da uzaktan takipte olan bir arkadaşınızm.
    Yaş 24 birr devlet üniversitesinde 5 yıllık bölümün 6.sınıfındayım.
    Olayın öncesi sonrası psikolojik temelleri üzerine makale bile çıkabilir ama şimdilik pas geçeceğim. Sorunumu hatta hayatımın en önemli meselesini yazacağım.
    Bir hocamız var bayan. Asla dinlemez cümleyi yarıda keser sürekli konuşur ve hep haklıdır. Herşeyi doğru yaptığını düşünür dört dörtlüktür ama kimse konuşmaya cesaret edemediği için ve hiç dinlemediği için.
    Bu zat beni bir sene bir puanla bıraktı diğer dersimi de 5 6 puanla bıraktı. İki dersini birden 3 yıldır alıyorum geçemiyorum. SINAV aşırı zor 600 sayfa kitabın neresinden soracağı belli değil ve konu matematik bilimleri olduğu için ezber gibi bir imkan yok. İnanın okuduğum dandik Üniversitesinde hiçbir vasıflı hoca olmamasına rağmen şu anda bu dersten boğaziçi Üniversitesi'nde sınava girsem geçerim. Konuyu arkadaşlarıma anlatacak kadar biliyorum. Ama gel gelelim sınavda kalem susuyor. Susmasa bile puan alamıyorum. Bu uzatma yılmda vizem yüksek olduğu halde yine kaldık Büte. Ancak biliyorum ki yine bırakacak. Ailemin durumu çok iyi değil 3 kardeş üniversite okuyoruz bekleyen bir sevgilim var ve herşey üzerime geldi.

Bana söyleyin bu üniversite hocası dersinin herhangi bir kitabından istediği yerden istediği soruyu sormakta serbest mi? Bunun hiçbir sınıflandırması. Yasası yok mu? Alttan ders aldığım için üniversite değiştirme hakkı da yok. Çaresizim yaz okulu yok o yok bu yok.

Bu dersten daha doğrusu kadından kurtulmak hakkımı aramak savunmak için mümkünse bu işlerle ilgilenen tecrübesi olan birilerinden yardm bekliyorum. Ben ne yapabilirim bu kadın varken okulu bitirmem mümkün değil zaten 8.sınıf kişiler bile var sınava gelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoca derste işlemediği konuları öğrencilere soramaz
    bu bakımdan vakıf üniversitesi olmasına rağmen üniversitemi seviyorum
    Sınavlarda derste ne işleniyorsa onlar soruluyor ama hal böyle olunca hocanın ağzından çıkan her kelimeyi yazmak durumunda kalıyorsun
    Hocanın derste anlatmadığı yerleri tespit et ve gerekeni yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kağıdı doldurmuş olsan ve hoca düşük not verse halledilebilir ama kağıdın boşken ne bekliyorsun ki? Sınavı istediği formatta hazırlar ve işlediği ders hakkında herhangi bir soru sorabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikolog Adayı

Hoca derste işlemediği konuları öğrencilere soramaz
    Sınavlarda derste ne işleniyorsa onlar soruluyor ama hal böyle olunca hocanın ağzından çıkan her kelimeyi yazmak durumunda kalıyorsun

Böyle bir şey yok. Bu konular olacak diyorsa ders kitabında o konuların kapsadığı her şey çıkabilir özellikle çıkmayacağını söylemediği sürece. Hatta derslerimizden birinde konu sayısı fazla olduğu için bazı spesifik konular işlenip gerisi evde çalışmaya bırakılmıştı.

Konuyu açan arkadaşa gelince, durumun gerçekten kötü gözüküyor. Bizde her dersi veren birden fazla hoca var ve dersi ne zaman alacağını seçebildiğin için mutlaka istemediğin hocadan almama şansın oluyor. Okulumuzda aynı zamanda tüm matematik derslerinde, en azından bir mühendisin aldığı matematik derslerinde curve var ve çoğu kişi bu sayede geçiyor. Anladığım kadarıyla sizin ders katalog. Öğrenci işleri, dekanlık vesaire bir yere gidip tavsiye almanı öneririm, pek bilgim yok ne yazık ki.

• kaldığın ders yaz okulunda açılmıyorsa sizin okulda , başka bir üniversiteden o dersi alma hakkın oluyor diye biliyorum . Bu şekilde hem yapı ve proje derslerini geçenler var bildiklerim. fakat öncesinde gidip konuşmak lazım okul yönetimiyle hangi okuldan ders alırsan kabul edeceklerini. bana itü , yıldız teknik vb . okullardan alırsam sorun olmayacağını söylemişlerdi.ama daha sonrasında özel üniden proje dersi alıp geçene de rastladım. git bi sor bence bu durumu.
  • Bizim tıp tarihi hocamızın dediğine göre üniversitede lisans eğitimine başladığın andan itibaren alanındaki HER ŞEYDEN sorumlu duruma düşüyorsun. Yani bu gün yeni bir şey çıksa onu bile sorabilir bilmek durumundasın. Ama çoğu hoca az çok halden anladığı için anlattığı yerlerden sorumlu tutar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Böyle bir şey yok. Bu konular olacak diyorsa ders kitabında o konuların kapsadığı her şey çıkabilir özellikle çıkmayacağını söylemediği sürece. Hatta derslerimizden birinde konu sayısı fazla olduğu için bazı spesifik konular işlenip gerisi evde çalışmaya bırakılmıştı.

Konuyu açan arkadaşa gelince, durumun gerçekten kötü gözüküyor. Bizde her dersi veren birden fazla hoca var ve dersi ne zaman alacağını seçebildiğin için mutlaka istemediğin hocadan almama şansın oluyor. Okulumuzda aynı zamanda tüm matematik derslerinde, en azından bir mühendisin aldığı matematik derslerinde curve var ve çoğu kişi bu sayede geçiyor. Anladığım kadarıyla sizin ders katalog. Öğrenci işleri, dekanlık vesaire bir yere gidip tavsiye almanı öneririm, pek bilgim yok ne yazık ki.

o zaman derse gelsin kitapta şu bölümlere çalışın desin gitsin böyle saçma eğitim sistemi mi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

o zaman derse gelsin kitapta şu bölümlere çalışın desin gitsin böyle saçma eğitim sistemi mi olur

İşte öğretmenden öğretmene aşırı fark ediyor o yüzden. Sırf bazı hocalardan almamak için okul uzatanlar var dersi almayıp. Ben okulumuzun grubunda SAKIN ALMAYIN diyenleri dinlemediğim için son matematik dersimden kalmıştım, hala almadım 1.5 senedir onu. Önceki sene başka hoca tarafından hazırlanmış finale çalışmıştım, tüm soruları yapabiliyordum, sonra almayın denilen hocanın finaline bir girdim, ben mi finale girdim tersi mi oldu anlamadım. 40 puan geçme notuydu, eğer 40 tan fazla alırsan otomatik C ya da C+ alıyordun zaten ortalamadan, ortalama not kalıyordu derste.

Üniversiteler liseye göre daha rahat, saçma bir askeri disiplin yok, fakat hocaların da çok daha fazla gücü olduğu doğru. İstemezse geçirmez adam/kadın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte öğretmenden öğretmene aşırı fark ediyor o yüzden. Sırf bazı hocalardan almamak için okul uzatanlar var dersi almayıp. Ben okulumuzun grubunda SAKIN ALMAYIN diyenleri dinlemediğim için son matematik dersimden kalmıştım, hala almadım 1.5 senedir onu. Önceki sene başka hoca tarafından hazırlanmış finale çalışmıştım, tüm soruları yapabiliyordum, sonra almayın denilen hocanın finaline bir girdim, ben mi finale girdim tersi mi oldu anlamadım. 40 puan geçme notuydu, eğer 40 tan fazla alırsan otomatik C ya da C+ alıyordun zaten ortalamadan, ortalama not kalıyordu derste.

Üniversiteler liseye göre daha rahat, saçma bir askeri disiplin yok, fakat hocaların da çok daha fazla gücü olduğu doğru. İstemezse geçirmez adam/kadın.

aynen öğrencilerle iyi geçinmek için çabalamıyorum ama hocalara sürekli gülümsüyorum ve iyi geçinmeye çalışıyorum
    ama bazı hocaların egosu beni çileden çıkarıyor

• Yorumlarınız için teşekkürler. yaz okulu açılmıyor başka yerden almam için 12 akts kredi sınırım var 2 dersin toplamı 14 akts kredi. ayrıca taban puanı benim girdiğim seneye bakarak alacağım üniversitede daha yüksek olmalı. Ve sayılar teorisi dersi gibi saçma basit bir ders hiçbir üniversitede zorunlu değil olsa bile önmeli bir ders değil bizde insanlar okul uzatıyor. Başka üniversitelerden yakın tanıdık doçent hocalarla konuştuk adamın kendi oğlu benzer biçimde bir hoca yüzünden 2 yıl uzatmış onlarda bişey yapamamış en son mahkemeye vermeyi düşünürken geçmiş çocuk.

Velhasıl insan hayatı bu kadar ucuz. Emeklerimiz ucuz bir tane kendini bilmez ömrü zehir edebiliyor. Bu topiği açtıktan sonra daha kötü şeyler oldu sınavlarım oldu şu anda 7. seneye geçmemek için son şansım bütünlemeler. Ve emin olun çalışmamakla zerre alakası yok hocanın anlatma yeteneği yok ve kendi başına anlayamacağınız şeyler dolu kitap. Bir adam ömrünü 2-3 teoreme veriyor benim sorumlu olduğum yerde 100den fazla teorem var hepsinin ifadesini ve ispatını billmem gerekiyor.

Buradan tek birşey çıkarmak mümkün psikopat insanlar öğretmen olduğu sürece karaktersizler öğretmen olduğu sürece gerisinden birşey beklemeyin. Balık baştan kokar, başbakanından cumhurbaşkanına hepsi bu hocaların ve aile yapılarının ortak ürünü. Emin olun inançlı biri olmasam elli türlü yalana iftiraya başvurup dersi boş kağıtla geçebilirdim ama biz bir dünya için yaşamıyoruz. Sonucunda bunalım geçiriyoruz.

Şu anda ne yazıkki konuyu açtığım zamankinden daha kötü durumdayım hiçbir gece uyuyamıyorum bir yanda ailem bir yanda sevdiğim bekliyor atanacağımda hayatım devam edecek. Önce okul bitmiyor ki etsin.

Şunu anladım ki resmi olarak yapılacak hiçbirşey yok hoca kitabına göre oynuyor. Üniversite başka yerden alma şansını kapatıyor. Her zaman demişimdir üniversite bir aile torpil ailesidir.

• kocaeli üniversitesini 16 yıl boyunca aynı aile yönetmişti :D ben mezun olurken hülagü gelmişti işte farklı bi döneme rastgeldim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.