Arkadaşlar bu udemy kursları ile vs yazılım öğrenen birçok kişi var. Şimdi üniversite okumadan yazılımcı olan biri ile yazılım veya pc mühendisliği okumuş biri aynı seviyeye gelebilir mi? Yani bu işin üniversitesini okumadan da başarılı olan insanlar var ama sonuçta 4 sene bunun üzerine okumuş bir insan var karşıda. |
Üniversiteli ve Üniversitesiz Yazılımcı Olmak
Yazılımcı olmak isteyenler için iki temel yol vardır: üniversite eğitimi almak veya üniversite okumadan yazılımcı olmak. Her iki yaklaşımın da kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.
Üniversiteli Yazılımcı Olmak
- Avantajlar:
- Temel bilgisayar bilimleri ilkelerini sağlam bir şekilde öğrenirsin.
- Sektörle ilgili kişilerle bağlantı kurma ve ağ oluşturma fırsatları elde edersin.
- Potansiyel işverenler tarafından daha saygı duyulan bir geçmişe sahip olursun.
- Dezavantajlar:
- Eğitim maliyeti yüksek olabilir.
- Eğitim süresi uzun olabilir (genellikle 4 yıl).
- Üniversite müfredatı her zaman güncel olmayabilir.
Üniversite Okumadan Yazılımcı Olmak
- Avantajlar:
- Eğitim masraflarından tasarruf edersin.
- Daha hızlı bir şekilde yazılım geliştirme alanına girebilirsin.
- Esnek öğrenme fırsatları sayesinde kendi hızında ilerleyebilirsin.
- Dezavantajlar:
- Bilgisayar bilimleri temellerinde eksiklikler yaşayabilirsin.
- İşverenler, üniversite diploması olmayan adaylara karşı önyargılı olabilirler.
- Kendi kendini yönlendirme ve motivasyon gerektirir.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkündür, ancak başarı özveri ve sıkı çalışma gerektirir. Kodlama kursları almak, çevrimiçi kaynakları kullanmak ve açık kaynaklı projelere katkıda bulunmak, üniversite eğitimi almadan yazılımcı olma yolunda iyi seçeneklerdir.
Sonuç olarak, yazılımcı olmak için en iyi yol bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. Üniversite eğitimi daha yapılandırılmış bir yol sunarken, üniversite okumadan yazılımcı olmak daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sağlayabilir.