Şimdi Ara

Üniversitede Tek Başına Eve Çıkanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu sene üni 2ye geçtim , ilk sene ev ortamına alışmak için 3 arkadaş eve çıkmıştık , bu sene tek başıma eve çıkıyorum evi tuttum full eşyalı , benim üniversitede tek başına eve çıkan arkadaşlara sorum var , mesela evi kaç günde bir temizliyorsunuz , banyoyu ya da mutfağı kaç günde bir mesela? Bir de tek çıkmanın + ları - leri nelerdir , yardımcı olursanız sevinirim.

• yukarı
  • don atlet yatıyorum en büyük avantajı bu
  • her hafta sonu temizlik yaparsın gerçi bu sana bağlı ayrıca sıkılırsın ben ettim sen etme ha artılarını sorarsan kısacz Kingsin yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben evde kalırken yemekten sonra yatmadan mutlaka bulaşıkları yıkıyodum.Yemek işi biraz angarya hazırla-ye-yıka ama disiplinden kopmamak şart.yatak toplama nasıl olsa gece bidaha açıcan.ama en kötü 2 haftada bir nevresim yıka.
  • Temizlik sana bağlı aslında, evi ne kadar çabuk kirletirsen o kadar sık temizlersin.
    Tek yaşamanın güzel yanı, kendi düzenini kuruyorsun, evini kirleten, bardak tabak kıran yok senden başka. Diğer yandan tek kalınca evde konuşacak, muhabbet edecek adam olmazsa canın sıkılır. Her ne kadar ara sıra arkadaşların gelecek olsa da, bir ev arkadaşının olması başkadır. En kötü ihtimalle, acil bir durum olsa (sağlık ya da başka bir konuda), ev arkadaşın yardımına koşacak ilk kişidir. Üni'deyken tek kalmadım ama çalışırken tek yaşadım 2 yıl kadar. Ayrıca maddi olarak da rahatlatır seni ev arkadaşlarınla yaşaman. Ola ki o ay eline para az geçti ya da geç ulaştı, ev sahibine kirayı vaktinde veremezsen sorun çıkartabilirler, faturalar kabarabilir. Mutfakla aran nasıldır bilmem ama yemeği tek başına yapmak fazla vakit alabilirken iki kişi birlikte yapmak ve beraber yemek çok daha eğlenceli, keyiflidir.
    Özet: En az bir ev arkadaşın olsun.

• Tek başına eve çıkacak kadar zenginsen temizlikçi tut hem belki olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Temizlik sana bağlı aslında, evi ne kadar çabuk kirletirsen o kadar sık temizlersin.
    Tek yaşamanın güzel yanı, kendi düzenini kuruyorsun, evini kirleten, bardak tabak kıran yok senden başka. Diğer yandan tek kalınca evde konuşacak, muhabbet edecek adam olmazsa canın sıkılır. Her ne kadar ara sıra arkadaşların gelecek olsa da, bir ev arkadaşının olması başkadır. En kötü ihtimalle, acil bir durum olsa (sağlık ya da başka bir konuda), ev arkadaşın yardımına koşacak ilk kişidir. Üni'deyken tek kalmadım ama çalışırken tek yaşadım 2 yıl kadar. Ayrıca maddi olarak da rahatlatır seni ev arkadaşlarınla yaşaman. Ola ki o ay eline para az geçti ya da geç ulaştı, ev sahibine kirayı vaktinde veremezsen sorun çıkartabilirler, faturalar kabarabilir. Mutfakla aran nasıldır bilmem ama yemeği tek başına yapmak fazla vakit alabilirken iki kişi birlikte yapmak ve beraber yemek çok daha eğlenceli, keyiflidir.

hocam dersler çok yoğun benim o yüzden tek çıkmak istedim haklısınız herkes üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söyleyip konuyu bir ev arkadaşı bulmama bağlıyor ama ben de ha deyince ev arkadaşı bulamıyorum bulmak da istemiyorum bakalım seneye belki biriyle kafam uyuşursa ev arkadaşı edinirim

• Temizlik işi değişir hocam.Mesela ben mutfakta yediğim kirlettiğim herşeyi anında bulaşık makinasına koyarım veya yıkarım.Maddi sıkıntın yoksa,faturaları vs zamanında ödersen ve tek kalmayı seviyorsan - si yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

Temizlik sana bağlı aslında, evi ne kadar çabuk kirletirsen o kadar sık temizlersin.

hocam dersler çok yoğun benim o yüzden tek çıkmak istedim haklısınız herkes üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söyleyip konuyu bir ev arkadaşı bulmama bağlıyor ama ben de ha deyince ev arkadaşı bulamıyorum bulmak da istemiyorum bakalım seneye belki biriyle kafam uyuşursa ev arkadaşı edinirim

Dersler yoğunsa sen evde yemek falan da yapmazsın artık, hafta içi dışarıdan yer, haftasonları da öğlen kalkar saat 2-3 gibi kahvaltı yapar, akşam da bir makarna pişirir yersin. Günün yoğun geçecekse, aynen bu dediklerim olur.

Tabi ki ev arkadaşı bulmak önemli bir konu, öyle her önüne gelenle eve çıkamazsın. Okulda ya da arkadaş ortamında araları çok iyi olup, birlikte eve çıkıp 2-3 ay sonra tartışanlar da oluyor. Evde birlikte yaşamak, evin sorumluluğunu üstlenmek bambaşka bir şey. Bu yüzden arkadaşlarını iyi tanımaya çalış, kafana yatan birileri varsa beraber kalırsınız. Stüdyo dairelere bak, tek başına çık birkaç ay dene. Kafana yatarsa ve maddi olarak zorlamazsa böyle devam edersin. Bu arada arkadaşlarından birlikte yaşayabileceğin birileri çıkarsa, onla da denersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Unpredictable72

Tek başına eve çıkacak kadar zenginsen temizlikçi tut hem belki olur.

Denemeye değer

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

Dersler yoğunsa sen evde yemek falan da yapmazsın artık, hafta içi dışarıdan yer, haftasonları da öğlen kalkar saat 2-3 gibi kahvaltı yapar, akşam da bir makarna pişirir yersin. Günün yoğun geçecekse, aynen bu dediklerim olur.

Tabi ki ev arkadaşı bulmak önemli bir konu, öyle her önüne gelenle eve çıkamazsın. Okulda ya da arkadaş ortamında araları çok iyi olup, birlikte eve çıkıp 2-3 ay sonra tartışanlar da oluyor. Evde birlikte yaşamak, evin sorumluluğunu üstlenmek bambaşka bir şey. Bu yüzden arkadaşlarını iyi tanımaya çalış, kafana yatan birileri varsa beraber kalırsınız. Stüdyo dairelere bak, tek başına çık birkaç ay dene. Kafana yatarsa ve maddi olarak zorlamazsa böyle devam edersin. Bu arada arkadaşlarından birlikte yaşayabileceğin birileri çıkarsa, onla da denersiniz...

haklısın hocam bakalım baktım idare ediyorum ikinci bir arkadaş aramam ama sıkıntı yaşarsam arkadaş aramaya başlarım , aslında çok iyi anlaştığım biri vardı ama onun ailesi yanına taşındı bu sene o yüzden çıkamadık ben de demiştim kendime ben 'x' ile eve çıkmazsam kimseyle de çıkmam diye o yüzden işleri tek yürütücem bu sene
    sağolasın yorumların için hocam

• tek candır ya, kendi mokun kendi pisliğin kendi keyfin vardır kimse sana karışmaz. temizlik sana kalmış bişe ister haftada bir temizle ister ayda bir. ama mutfakta misal bir leğen yaparsın bulaşıkları surekli leğende toplarsın max 2 günde bir yıkarsan hiç zorluk çekmessin.
  • ev arkadaşı alma bence,

elemana temizlik yapalım dersin yarım saat boş boş oyalanır gezinir bir iş yapmaz, hepsini sana yığar, kavga edersin
    elemana alışveriş yapalım dersin gidersiniz kendi istediklerini alır ve bölüşelim parasını der senin eline bakar, kavga edersin
    elemana biraz şu şu hareketlerine dikkat et dersin, aldırmaz arkadaşlarının yanında seni rahatsız eder, kavga edersin
    elemana faturaları takip et dersin, takip etmez, kavga edersin
    elemana şu şu lazım evde eksik dersin, al o zaman der, kavga edersin
    ...
    ...
    ..

bu böyle uzayıp gider, sınıf arkadaşın bile olsa alma, insanlara acıma, kendini kullandırtma...

ev de hayırlı olsun umarım okula yakın tutmuşsundur gerçi fiyatları çok uçuktu ama olsun, benim sana tavsiyelerim bunlar, evin kiri pisi halledilecek ufak şeyler, takma o kadar....

• Çok şanslısın. 3 yıldır yurtta kalıyorum, ben de tek başıma eve çıkmayı isterdim; ama İstanbul gibi bir yerde $$$ meselesi... :)

Eve rahatça kız atma artısı var en başta, daha ne olsun.
  • Hocam ev arkadaşı olmadan insan çok sıkılıyor ama tek yaşamanın tadı da ayrıdır. Ben ablamla kalıyordum ama onun devam zorunluluğu olmadığı için o sadece sınavlara gelecek memleketten bu sene tek gibi olucam. Ben de İzmir'de DEU Tıptayım üçkuyulara taşıncam bu haftasonu yakınsak görüşelim :D
  • para varsa kral sensin zaten tek kaldığını öğrenen kız arkadaşlarından birini de bağlarsın her gün gelir takılırsınız en güzeli de bu ne öyle pes oynayalım erkek erkeğe bira içelim yok bataktı okeydi falan :)
  • Ben öğrenci olduğum şehirde bir senedir yalnız yaşıyorum. Mizaca göre değişir tabi ama benim sıkıldığım pek nadirdi tekken. Öncelikle eve kimin girip kimin çıkacağına sen karar veriyorsun, akşam ne yeneceğine sen karar veriyorsun. Oradan işe güce bulaşmayan birisi " off domates var bunda, domates yenir mi ya" falan demiyor. Ortalıkta gördüğün herhangi bir şeye sahip aramıyorsun çünkü senin olduğunu biliyorsun.

Kısacası eğer çok sosyal bir kişilik değilsen, yalnızlığı cool görünmek için değilde cidden sevdiğin için seviyorsan güzel bir şey. Ama evet sana - olarak sunulacak en önemli şey de yalnız olmaz insan delirtir şeklinde olacaktır. Ama ben gayet memnun kaldım bir sene sonunda bunu da söyleyeyim son olarak.
  • Universitede tek eve cikilmaz. 4 yillik tecrubeliyim. Kiz arkadasla cikilir ama ev bulamassin kiraya vermezler. Evli olmayan ciftlere ev vermiyor nedense bizim halkimiz. Sanki vebali onlarin boynuna. Raconlarini yedigim namus bekcileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: Unpredictable72

Tek başına eve çıkacak kadar zenginsen temizlikçi tut hem belki olur.

Denemeye değer

öğrenci ve emizlik , ilginç

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.