Şimdi Ara

Üniversitede okurken OBP puanı her sene gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıllık üniversite mezunuyum. 1.sınıf sonunda sınava girip tercih yaptım. 20 puan geldi. İstediğim bölüm gelmedi. Şimdi mezun oldum ve iş imkanı daha yüksek bir bölümü okumak istiyorum. Bu sene sınava hazırlanacağım. OBP puanı sınavdan sonra gelir mi? Yani OBP puanı her sınava girdiğimizde ekleniyor mu?

Üniversitede OBP Puanı Her Yıl Gelir mi?

Üniversitelerde, öğrencilerin başarılarını ölçmek için genel not ortalaması (GNO) kullanılır. GNO, öğrencilerin tüm derslerdeki notlarının ortalamasını temsil eder ve genellikle 100 üzerinden veya 4 üzerinden hesaplanır.

Bazı üniversiteler, GNO'nun yanı sıra öğrencilerin başarılarını değerlendirmek için ağırlıklı not ortalaması (OBP) kullanır. OBP, öğrencilerin aldıkları derslerin kredilerine göre ağırlıklandırılmış notlarının ortalamasıdır. OBP, yüksek kredili derslerdeki notların daha fazla ağırlık taşıması nedeniyle GNO'dan genellikle daha yüksektir.

OBP, üniversiteler tarafından genellikle öğrencilerin burs, onur derecesi alma ve yüksek lisans programlarına kabul edilme gibi akademik başarılarını değerlendirmek için kullanılır. OBP puanı, her dönem sonunda veya akademik yıl sonunda öğrencilere verilir.

Bazı üniversitelerde, OBP puanı her dönem sonunda hesaplanır ve öğrencilerin akademik kayıtlarına eklenir. Diğer üniversitelerde ise OBP puanı sadece akademik yıl sonunda hesaplanır ve öğrencilerin transkriptlerine yansıtılır.

OBP puanının her yıl gelip gelmediği, üniversitenin kendi yönetmeliklerine bağlı olarak değişebilir. Bazı üniversiteler, OBP puanını her dönem hesaplayıp öğrencilerin akademik gelişimini takip ederken, diğer üniversiteler sadece akademik yıl sonunda OBP puanı hesaplayabilir.

Bu nedenle, üniversitende okuduğun bölümün OBP puanı ile ilgili yönetmeliğini kontrol ederek OBP puanının her yıl gelip gelmediği konusunda bilgi sahibi olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • OBP YKS SINAVLARININ HEPSİNE EKLENİYOR.SINAVA GİRMEK İÇİN BAŞVURU YAPTIĞINIZ ANDA SİSTEM EKLİYECEK.
    Açıköğretim Fakültesi
    https://www.ataaof.edu.tr/Kayitlar/49/25
  • Ben Endüstri Mühendisliğinden mezun oldum. Şimdi çalışacağım yerde İnşaat Mühendisine de ihtiyaç var. 2 işi aynı anda yapabileceğim söylendi. İnşaat Mühendisliği de sevdiğim bir bölümdü. O yüzden bir yandan çalışırken bir yandan okumayı düşünüyorum. Bu arada 2.öğretim düşünüyorum. Ayrıca Endüstri Mühendisliği okurken aldığım ortak dersleri sayacaklar. Okul daha kısa sürede bitecek. Tek aklımı karıştıran ben Endüstri Mühendisliği okurken başlarda bölümü sevmemiştim. 2 kere sınava girip 2 yıllık bölümlere tercih yapmıştım. Fakat dersler çalıştığından gidememiştim. Yani kısaca 3 kez sınava girip 3 kez tercih yapmıştım. Yerleştikten sonraki sene tercih yaptığım için 20 puan gelmişti yani yarısı. 3.kez tercih yaptığımda da 20 puan geldi. Şimdi 4.kez sınava girsem OBP den 20 puan gelir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sizin lise diploma notunuz çok düşük oldugu için 20 puan vermiş olabilirler 2,00 başlayan diploma notlarında sizin diploma notu 2,05 lerde birşey ise 20 puan normal yada açık lise mezunu olanlara ancak 20 puan veriyorlar
    siz sınav dan iyi puan aldığınız mühendislik yazmışın.ız obs size etki etmemiş.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.