Şimdi Ara

Üniversitede Hazırlık Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
32.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ingilizce seviyem hazırlığı atlamaya yeticek seviyede ama ben hazırlığı atlama konusunda kararsızım. Hazırlığı atladığım zaman arkadaş edinme konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyorum. Üniversite başladığı zaman herkes birbirini tanıyo olucak neticede, herkesin belli arkadaşları olucak. Lise gibi olsa sorun olmaz devamlı aynı yerde oluyosun bi yerden sonra samimileşiyosun ama üniversitede farklı olucak. Bu konuda kararsızım arkadaşlar hazırlık okusam 1 sene boşuna kaybetmiş olucam, yardımcı olursanız sevinirim

• hazırlığı 345934534 dil bilsen bile okumalısın. sadece arkadaş olarak değil üniversitenin sistemiydi yaşantısıydı yeni sorumluluklardı bunlara alışmak için güzel bir evre. farklı şehre gidersen şehri tanırsın yeni aşklara yelken açarsın farklı bölümlerden ortam yaparsın ilerde çok işine yarayacak farklı bölümden arkadaş. bu dediklerimin altına imza atacak çok üniversiteli var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

Arkadaşlar ingilizce seviyem hazırlığı atlamaya yeticek seviyede ama ben hazırlığı atlama konusunda kararsızım. Hazırlığı atladığım zaman arkadaş edinme konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyorum. Üniversite başladığı zaman herkes birbirini tanıyo olucak neticede, herkesin belli arkadaşları olucak. Lise gibi olsa sorun olmaz devamlı aynı yerde oluyosun bi yerden sonra samimileşiyosun ama üniversitede farklı olucak. Bu konuda kararsızım arkadaşlar hazırlık okusam 1 sene boşuna kaybetmiş olucam, yardımcı olursanız sevinirim

İngilizcen yeterli düzeydeyse hazırlık okumakla uğraşma.Hayatından 1 sene eksiliyor iki tane fazla kişiyle tanışmak için ömründen 1 sene vermeye değer mi ? Birazn önce bölümüne geçip okulu tamamlamaya çalış bence.Yıllar geçtikten sonra bu zamanlarını çok ararsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Arkadaşlar ingilizce seviyem hazırlığı atlamaya yeticek seviyede ama ben hazırlığı atlama konusunda kararsızım. Hazırlığı atladığım zaman arkadaş edinme konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyorum. Üniversite başladığı zaman herkes birbirini tanıyo olucak neticede, herkesin belli arkadaşları olucak. Lise gibi olsa sorun olmaz devamlı aynı yerde oluyosun bi yerden sonra samimileşiyosun ama üniversitede farklı olucak. Bu konuda kararsızım arkadaşlar hazırlık okusam 1 sene boşuna kaybetmiş olucam, yardımcı olursanız sevinirim

İngilizcen yeterli düzeydeyse hazırlık okumakla uğraşma.Hayatından 1 sene eksiliyor iki tane fazla kişiyle tanışmak için ömründen 1 sene vermeye değer mi ? Birazn önce bölümüne geçip okulu tamamlamaya çalış bence.Yıllar geçtikten sonra bu zamanlarını çok ararsın...

Bence de verebiliyorsan sınavı geç, 1 yıl 1 yıldır. Bende atladım hazırlığı, kendi kafa dengindeki insanları zaten buluyorsun. Ben atla derim. Sen misal işe başlarken senle aynı yıl üniye girenler bir sene daha okuyacaklar. Onların 1 adım önüne geçmiş olursun.

• evet doğru sölüyor yıllar geçtikten o 1 yılları çok arayacaksın. ama beyan farklı. bir söz vardır üniversiteyi 4 yılda bitirsen 4 yıl kaybedersin 5 yılda bitirirsen 1 yıl kaybedersin.
    iş hayatına elbet gireceksin ama tekrar dönüp üniversiteye giremezsin. yıllar sonra pişman olursan üstteki arkadaşa, 1 yıl kaybettiğini düşünürsende bana küfretme kendi düşündüğümüzü söylüyoruz tercih sana kalmış.
    üniversite okumuş sektörüne atılmış biri sana daha iyi yönlendirme yapacaktır kanısındayım. dediğim gibi benim görüşüme imza atacak adam çoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Summer_715 -- 1 Eylül 2008; 12:06:10 >
  • şimdi 1 yıl okula gittin diyelim..

İngilizce kitabıydı;harcıydı harçlığındı hesapla..Sonra yurtdışında 1 ay kalıp dil öğrenmek için harcayacağın parayı hesapla..Emin ol arasında çok fark yok..Hem oraya gidersen tüm Dünyadan arkadaşlar edinirsin,hemde İngilizceyi en iyi şekilde öğrenirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

Bence de verebiliyorsan sınavı geç, 1 yıl 1 yıldır. Bende atladım hazırlığı, kendi kafa dengindeki insanları zaten buluyorsun. Ben atla derim. Sen misal işe başlarken senle aynı yıl üniye girenler bir sene daha okuyacaklar. Onların 1 adım önüne geçmiş olursun.

hocam üniversitenin ilk günleri nasıldı anlatabilirmisin biraz, sınıfın ne kadarı hazırlığı atlamış olarak başlıyo üniversiteye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışında hukuk okumak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hocam üniversitenin ilk günleri nasıldı anlatabilirmisin biraz, sınıfın ne kadarı hazırlığı atlamış olarak başlıyo üniversiteye

İngilizcenin zorunlu olmadığı bir bölümde okuyorsun anladığım kadarıyla. İngilizce zorunlu olmayıp fakat buna rağmen okuyan öğrenciler %15-%20 yi geçmez.
    Kararını verirken iyice düşün derim.

• quote:

quote:

Çoğunluk hazırlık okumuş %60 gibi oran verebilirim aşağı yukarı. (benim çevrem bu şekilde) Zaten hazırlığı atlamış kişiler kendini hemen ele verir, şu sınıf nerde, buraya nasıl gidebilirm falan. Kayıtta birkaç kişiyle tanış, ilk gün git. Kayıtta tanıştıklarınla muhabbet kur ilk birkaç gün, sonra herkes çömez olduğu için kalabalığa takılır. Sonra o kalabalık ve çevreden kafa dengindeki insanları bulursun. Ama sana şöyle diyeyim benim samimi olduğum arkadaşlarımın çoğu hazırlığı atlamış kişiler. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 1 Eylül 2008; 17:27:11 >

• yenı mezun biri olarak sana tavsiyem KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE HAZIRLIK OKUMALISIN. üniversitenin laylaylaom senesidir. ıstedığın her seyı yaparsın dersler ağır değildir bölüme göre, çevre edinirsin, okulu ortamı tanıma fırsatın olur. gezersin,tozarsın.
  • Birde unutmadan bölümün ingilizce gerektirekcek bir bölümse bence oku kendini biraz daha geliştirmiş olursun
    Mesela turizim bölümünde ingilizce dersleri oluyor ve bunların kredisi en yüksek olan dersler gibi....
  • imkan varsa hazırlık okunulmamalı boşa geçen koca 1 seneden başka bir şey değildir
  • ee başka düşüncesi olan yokmu
  • bilerek kalma derim,elinden geleni yap sonra ne olursa olsun.
    dersenki durumumuz iyi parasal sorun yok ve ailen okulu en kısa zamanda bitirmeni istemiyorsa kalabilirsin,
  • ben isteğe bağlı hazırlık okumustum,hiç ingilizce bilmiyordum ve cok faydalı oldu benim icin,bunun dısında üniversite hayatımın en güzel yılıydı,en iyi dostlarımla hazırlıkta tanıştım. ilk olarak yeni geldiğim bir şehre,yeni düzene alışma sürecinde çok yardımcı olmuştu. eger 1 senenin benim için önemi yok diyebiliyorsan ve okul bitince de keşke o bir seneyi hazılıkta geçirmeseydim diyecegine eminsen hazırlık oku. benim bir nedenim vardı ingilizce öğrenmek ve öğrendim de hazırlıkta,ben hiç keşke okumasaydım demedim. ama çok iyi düşün ömürden 1 yıl geçiyor ve sen bir karar vereceksin 1 yıllık bir karar, hep arkasında durabilmen gerek kararının,o yüzden iyi düşün derim ben.
  • Eğer 18 yaşındaysan oku..Ben bu sene össye 3ç kez giricem ve bana hazırlık atlamak artık farz oldu..İngilizcem zaten iyi ,hazırlığı rahat geçerim..Ama senin yaş 18 falansa oku derim..Ama benim gibi 20 yaşındaysan hazırlığı atla..
  • ben okuyacağım
    lisede çok iyi eğitim aldık
    yazın da kursa gidip atlayabilirdim ama istemedim
    sonuçta hazırlık dil için çok önemlidir. dersler ful ingilizce olacak 1 yıllık boşluk vardı ingilizcesiz geçen, o farkı kapatırım diye düşündüm

ama ingilizceyi ana dilin gibi konuşuyorsan kalmana gerek yok
  • Ben öğrenim gördüğüm üniversitede, yabancı dilim çok da iyi durumda olmadığı için 2 sene hazırlık okudum. Hem sosyal anlamda, hem üniversiteye alışmak, biraz dinlenme vakti yaratmak anlamında, hem de dil gelişimi adına epey katkısının olacağını düşünüyorum. Ancak gerektiği kadar okunmalı elbette, okulu sırf hazırlık yüzünden uzatmak çok da mantıklı bir yol değil. Ben bu hataya düştüm vaktiyle.

Yaş ve ekonomi durumları herhangi bir problem teşkil etmiyorsa, 4 senede üniversite bitirmek zorunda hissetmiyorsanız mutlaka okunmalı diyorum. Çünkü üniversite bittiğinde daha yoğun bir yaşam temposuna giriliyor ve bu sırada ne dil eğitimine, ne de yapılmak istenen herhangi bir hobiye fazla vakit ayrılamayabiliyor. Okul içinde geçen vakti ne kadar güzel ve verimli geçirirsek kardır o yüzden :)

Hazırlığı 2 sene okuma meselesinden ötürü o kadar doldum ki, iki adet blog yazısı yazdım bununla ilgili :D tüm okulların durumunu bilemediğim için farklı senaryolar ve alternatifler mevcut:http://www.yenideneyim.com/universitede-hazirlik-okumak/
    http://www.yenideneyim.com/universitede-hazirlik-okumak-gerekli-mi/

Ancak başlamadan önce okuyacağınız okulda önceden hazırlık eğitimi alanlardan da ayrıntılı bilgi almanızı tavsiye ederim. Neticede bu tarz durumları doğrudan yaşayanlar biliyor, okumadığımız okul hakkında ancak tahmini yorumlar yapabiliriz.

• Hangi bölümsün ona göre yazayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.