Şimdi Ara

Üniversitede Birden Fazla Bölümde Okuyabilirmiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar, ben üniversiteyi kazanırsam birden fazla bölüm okumak istiyorum ne demek bu derseniz

Bilgisayar Mühendisliği
    Elektrik - Elektronik Mühendisliği
    Makine Mühendisliği

Üniversiteyi kazanırsam bu bölümleri birlikte okumak istiyorum acaba böyle bir şey mümkün mü?

Mümkünse ne yapmalıyım? Yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim dinlediğiniz için :)

• bu sorduğuna çap deniyor. benim kuzenim yapmıştı çap. son sınıfta yaptı ve epeyde zorlandı. bi sene de kaldı diye biliyorum. istersen çap diye araştır. ama ben pek önermem. yani kalite olarak iyi olursun. mezun olursan yüksek merteben olur. fakat hem dersi geçmen zor olur hem de bazı iş yerleri böyle yüksek kalite elemanları görünce biz senin paranı ödeyemeyiz diye işe almadıkları oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creptics

bu sorduğuna çap deniyor. benim kuzenim yapmıştı çap. son sınıfta yaptı ve epeyde zorlandı. bi sene de kaldı diye biliyorum. istersen çap diye araştır. ama ben pek önermem. yani kalite olarak iyi olursun. mezun olursan yüksek merteben olur. fakat hem dersi geçmen zor olur hem de bazı iş yerleri böyle yüksek kalite elemanları görünce biz senin paranı ödeyemeyiz diye işe almadıkları oluyor.

Bu dediğiniz sadece 2 anadal da lisans yapılabiliyor ben ise en az 3 tane yapmam lazım.

Ve ben 3 ayrı lisans yapıp da ayda 50 bin liralık gibi bir miktar için okumak istiyorum ileri dönük büyük hedeflerim var ve bu hedeflerim için gereken bölümler birden fazla bölüm okumam lazım.
    Bu yüzden bana en az 3 lisans yapabileceğim bir öneri lazım

Okumak İstediğim Bölümler
    Bilgisayar Mühendisliği
    Makine Mühendisliği

Yardımınız için teşekkürler ayrıca :)

• o kadarını hiç bilmiyorum. aynı anda okuyanda duymadım açıkçası. ama onun bi de zorluğu olur dikkat et derim
  • Yıldız teknık mekatronik mühendisliğine gel.üçünün karışımı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı üniversitede olmak ve not ortalaması gibi şartları tutturmak kaydıyla iki mühendislik bölümünü çift anadal programlarıyla (okulda mevcutsa) okumanız mümkün. Üçüncü bölümü ancak üniversiteden mezun olduktan sonra tekrar sınava girerek okuyabilirsiniz.

Saydığınız bölümlerin zorluğu iyi üniversitelerde tek başlarına yeterince ağır. Üç mühendislik okumak ise imkansız olmasa da çok çok zor. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama ülkemizde bir mühendisin de belirttiğiniz meblağları kazanması neredeyse imkansız. Uzun süre çalışarak yöneticiliğe çıkmış kişiler bile çoğunlukla o miktarda para kazanamıyorlar. Ancak iyi bir sermaye yatırımı ve oldukça yenilikçi bir fikir veya ürünle piyasaya atılırsanız belki ama onun da sürekliliği şüpheli (ki bu yol için mühendis olmanıza dahi gerek yok).

Benim tavsiyem seçtiğiniz bölümlerden en ilgili olduğunuzu (ve tabi ki sizi en mutlu edecek olanı) seçerek o alan üzerine uzmanlaşmaya çalışmanızdır. Tabi ki yine de siz bilirsiniz ama piyasa şartları mühendisler için gerçekten çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Aynı üniversitede olmak ve not ortalaması gibi şartları tutturmak kaydıyla iki mühendislik bölümünü çift anadal programlarıyla (okulda mevcutsa) okumanız mümkün. Üçüncü bölümü ancak üniversiteden mezun olduktan sonra tekrar sınava girerek okuyabilirsiniz.

Saydığınız bölümlerin zorluğu iyi üniversitelerde tek başlarına yeterince ağır. Üç mühendislik okumak ise imkansız olmasa da çok çok zor. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama ülkemizde bir mühendisin de belirttiğiniz meblağları kazanması neredeyse imkansız. Uzun süre çalışarak yöneticiliğe çıkmış kişiler bile çoğunlukla o miktarda para kazanamıyorlar. Ancak iyi bir sermaye yatırımı ve oldukça yenilikçi bir fikir veya ürünle piyasaya atılırsanız belki ama onun da sürekliliği şüpheli (ki bu yol için mühendis olmanıza dahi gerek yok).

Benim tavsiyem seçtiğiniz bölümlerden en ilgili olduğunuzu (ve tabi ki sizi en mutlu edecek olanı) seçerek o alan üzerine uzmanlaşmaya çalışmanızdır. Tabi ki yine de siz bilirsiniz ama piyasa şartları mühendisler için gerçekten çok zor.

Yorumlar için teşekkürler!

Şöyle bir fikir geldi aklıma şimdi :)

Üniversitede en fazla 2 tane bölüm okunabiliyorsa, ben şu bölümleri okumak isterim;

Makine Mühendisliği

Bilgisayar mühendisliğinde zaten yazılım ve donanım öğretmiyorlar mı , böyle ders veren kurslar var.
    "Bilge Adam" gibi, ama üniversitede öğretilenlerle aynı olur mu bilmem.

Böyle olur mu sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angxdxd1 -- 31 Ağustos 2015; 12:32:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite'deki öğretim biraz farklı olur tabi. Ama eğer yazılım konusuna eğilmek istiyorsanız, dediğiniz gibi kurslardan faydalanmanız mümkün. Hatta tek başına ilgili kitaplar ve internet üzerindeki bilgiler dahi faydalı olabilir. Sonuçta bilgisayar mühendisliğine girip boş çıkan adam da var. Tamamen sizin ilginizle alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Üniversite'deki öğretim biraz farklı olur tabi. Ama eğer yazılım konusuna eğilmek istiyorsanız, dediğiniz gibi kurslardan faydalanmanız mümkün. Hatta tek başına ilgili kitaplar ve internet üzerindeki bilgiler dahi faydalı olabilir. Sonuçta bilgisayar mühendisliğine girip boş çıkan adam da var. Tamamen sizin ilginizle alakalı.

Yardımınız için teşekkürler bu şekilde yapabilirim.
  • yazılım zor bir şey değil. tek başına da öğrenebilirsin.
    bırak kitaplar vs. internette bedavaya anlatan kişiler var.
  • evet üniversitede çap diye bir hak var 3.00 üzeri ortalama yaparsan istedigin bölümden çap yapabilirsin ( tabi bazı ünilerde sadece fakulte içi yapma şartı var).

ben de bu konuyla alakalı bir sey sormak istiyorum. çap yapmayı dusunuyorum anadalım mimarlık. 2. anadal olarak sizce hangi bölümü tercih etmeliyim? inşaat mühendisliği mi iç mimarlık mı yoksa cok farklı bi dal olan hukuk mu? inşaattan yapmayı düşünüyorum ama iş hayatında hem mimarlık ve hem insaat mühendisliginde ayrı ayrı imza yetkimi kullanamıyormusum sanırım birini secmem gerekiyormuş bu dogru mudur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.