Şimdi Ara

Üniversite Tercihim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar hepinize merhaba daha önümde 2 senem var bu kararı vermem için ama hepinizin fikrini almak istedim ona göre hayatımı şekillendireceğim.
    Üniversitede Veterinerlik Fakültesi istiyorum inş. Ve bildiğiniz üzere 5 senelik bir bölüm.Sorularıma gelecek olursak..Önümde 2 seçenek var.(Ankara ve İstanbul'u eledim kişisel sebeplerden dolayı)

-)Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
    -)Konya Selçuk üniversitesi Veterinerlik Fakültesi

1--Sizce hangisini seçmeliyim şehir bakımından insanlar bakımından gezecek görecek yer bakımından ve üniversitenin kalitesi ve eğitimi açısından ??
    2--İkinci sorum ise şu;
    Elime üniversitede 1000 1200 tl civarı bir para geçecek(babam sağolsun)
    Kendime ev tutacağım.Masrafları ne olur.Bir de köpeğim olacak.Ve bir de araba sizce geçinebilirmiyim ?
    Görüklenin öğrenci semti olduğunu duydum nereden ev tutmak daha mantıklı olur ?
    3--Son sorum ise Bursa ve Konya yı herşeyi ile karşılaştırırsanız beni bilgilendirmiş olursunuz bunlara göre seçimimi yapacağım.
    Alacağım araba daha doğrusu jip(Jeep Cj 5) alacağım köpek(İngiliz Bulldog) fotoğraflarını koydum.İyi forumlar...
     Üniversite Tercihim Üniversite Tercihim

• GÜNCEEEEEEEEEEEL
  • 1. Daha lise 2 desin anladigim kadari.Onunde koca 2 sene daha var.Simdi dersine calis sonra dusunursun.

-İki uniyidi bilmem etmem fikrim yok
    -Eger kendine ev tutacaksan 1+1 veya 1+0 studyo daire kiraliycan onlarda min 300 lira olur 50 lira elektrik ,25 lira su,60 net,80 dogal gaz(yullik ortalanaya gore)515 tl gider + mutfak dersek 200 tl oda
    715 lira ;)
    ki sen iki kisi ciksaniz 400 lira verceksin ;)
    Kopek konusuna gelince bende almk istiyorum bi tane boxer.Ama ev sahibinin izin vermesi lazim.Ona vakit ayirman lazim.Memleketine dondugubde onuda gotureceksin.

Araba konusunda 4*4 ler cok yakar. min 2.5 moyor olur buda 100 km 7-9 litre yakar.Bazi jeepler 1.6 1.9 motor onlar ben tutulmaz zaten.Bu araclarin yerine 106 206 polo golf tipi araclar al.

Ev cikicaksinya ilk eve duzecen bak sana anlatayim

Suyukendi adina alma
    Elektrigi
    interneti
    dogalgazi( actirma ve yeni yasaya gore kendi adina alma bunlar hep para)

Daha sonra emlakciya komisyon
    depozito( 1 kira kadar)

Buzdolabi
    camasirmakinasi
    ocak
    mini firin fln
    tv
    masa
    baza
    dolaplar
    sandalye
    yemek masasi
    vs vs derken rahat bi 5000 verirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında kendim çıkma ihtimalim var
    Bir ihtimal 2 ya da 3 kişi olacağız toplamda eğer iki kişi kalırsak 2+1 üç kişi kalırsak 3+1 ev kiralayacağız..
    Köpek kesin olacak ve ailemin yanına döndüğümde(kısa bir süre olur) kabul etmek zorundalar.Arkadaşında köpeği olacak bu arada ve arkadaşlarında arabası olacak maddi durumumuz iyi çok şükür.
    ve giderleri toplam 1000 tl kişi başı 500 tl üç kişi kalırsak da 1500 tl yine kişi başı 500 tl olarak hesapladık..
    Eşyaları spotçulardan ve çevreden(akrabalarımızdan falan kullanılmayan eşyalar) temin etmeye çalışacağız 2000 tl tutar diye düşünmüştüm ama fazlası tutarsa hiç şaşırmam önerileriniz falan varsa paylaşın benimle tecrübe sahibi arkadaşlar deneyimlerini paylaşsın...
  • Asla ve asla spotcudan alma ilk iyi gibi gelir gozune ama sonradan anlarsin... Tabi sans meselesi ama cogu kisi spotculardan sikayetci. Sana tavsiyem internetten evde oturan ve okulunu yeni bitirmis birini yada birilerini bul, onlar cok ucuz bi fiyata size vericektir. Baya arastirman gerek ama en iyi yol bu. Universitelerin gruplarida facebookta falan var mesela deu alim satim var bizde. Ogrenciler genelde esyalarini buraya koyuyo bulman daha kolay olur. Artik hangi uniye gitceksen bak sayfasi var mi falan diye facebookta

Okula gelcek olursak iki okul hakkindada bi fikrim yok ancak bursa daha cazip geliyo gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 7 Şubat 2015; 17:48:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada bursa daha cazip geliyor

Artık dediğiniz gibi bulmaya çalışacağız eşyaları olmadı kelepir gruplarından bakarız ama hiçbirşey bulamazsak spotçuya mecburuz gibi gözüküyor.
  • "Dürüst olalım... İyi üniversite hangisi?"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.