Şimdi Ara

Üniversite Tercih(Mühendislik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Beni biraz eski olanlar bilirler.Şubat 2012-Temmuz 2013 arası bu bölümde çok aktiftim ancak 2014 YGS-LYS sınavına gireceğim için bu bölüme girme fırsatım olmadı.

Şimdi sizden birkaç konuda fikir isteyeceğim.

Benim derecem

Şimdi bana gelen üniversiteler içinde benim düşündüklerimi aşağıya listeliyorum. (Parantez içinde olanlar geçen seneki taban başarı sıralamaları)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Elektrik Elektronik Mühendisliği [2380]

TOBB-Elektrik Elektronik Mühendisliği[2520]

Bilkent Üniversitesi-Elektrik Elektronik Mühendisliği(YARI BURSLU)[4980]

Sabancı-Mühendislik ve Doğa Bilimleri[3281]

Bunlar bazıları arkadaşlar makine ve bilgisayar mühendisliği hakkında pek bilgim olmadığı için onlar hakkında kararsızım.Ayrıca Hacettepe,Cerrahpaşa,Çapa TIP gibi yerler de geliyor ama TIP yazmayı pek düşünmüyorum.

Şimdi ben nasıl bir şey istiyorum onu açıklamaya çalışayım.

Ben ileride Yurtdışındaki büyük teknoloji şirketlerinde çalışmayı planlıyorum.Apple,Nvdia,Google,Sony,Toshiba vb. gibi şirketlerde projeler yapıp geliştirmeyi planlıyorum.ARGE elemanı olarak düşünmek mümkün.Aylık maaş konusunu çok netleştiremesem de 5 Bin Dolar seviyesinde bir maaş benim için ideal olur.

MIT gibi gelişmiş üniversitelerde Yüksek Lisans yapıp büyük firmalarda işe atılmak istiyorum.Daha çok inovasyon,geliştirme gibi alanlarda uzmanlaşmak istiyorum.Yani yatayım da şu kadar para kazansam yeter gibi bir anlayışa sahip değilim.

Endüstri mühendisliği hakkında da pek bilgim yok arkadaşlar ben baştan beri Elektronik düşünüyordum ancak Bilkent Elektronik gelmeyince kararsız kaldım.Ve yeni bir mühendislik dalı da yazabilirim dedim.

Örneğin kablosuz iletişim,robotlar,nanoteknoloji,üstün iletkenler,yarı iletkenler,gelişmiş tıp aletleri gibi konularda çalışmak istiyorum.

Anlatmak istediklerimi tam anlatamadım ama arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Hepinizi şimdiden iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 30 Haziran 2014; 1:36:55 >

• odtü hayırlı olsun.
  • İçinden ne geliyorsa onu oku, yok bilkentte gelmiyo diye içinden gelen bölümden vazgeçme. Bilkent olmaz odtü olur, odtü olmaz hacettepe olur yada başka yer olur. Ki sıralaman çok güzel en iyi istediğin üniversite olacaktır. O yüzden bilmediğin şeyleri yada içinden gelmeyen bölümleri sırf üniversite diye yazma.
  • Tebrik ediyorum umarım istediğin yer gelir. Bende seneye gireceğim... Acaba rica etsem bana ygs netlerini pm atabilir misin ? Benim hedefim de senin netlerin biraz daha altı. Fikir edinmek açısından çok işime yarar. Eğer atabilirsen sevinirim.

( Yukarıdaki tabloda ygs - lys birlikte netler de olabilir öyleyse kusura bakma , pek bilgim yok kaç soru var vs.. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim umarim bende ayni performansi gosteririm.

• Konuyla alakasız olacak ama bende bu sene hazırlanıyorum. YGS durumun ne idi?

• Selam başarın gayet güzel,YGS netlerini ve çalışma planını bi yazarmısın
    edit
    Ben olsam ODTÜ tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 30 Haziran 2014; 1:07:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • superposition S kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açar mısın?

quote:

İçinden ne geliyorsa onu oku, yok bilkentte gelmiyo diye içinden gelen bölümden vazgeçme. Bilkent olmaz odtü olur, odtü olmaz hacettepe olur yada başka yer olur. Ki sıralaman çok güzel en iyi istediğin üniversite olacaktır. O yüzden bilmediğin şeyleri yada içinden gelmeyen bölümleri sırf üniversite diye yazma.

Hocam ama Bilkentin kalitesi ortada onun için biraz da diğer mühendisliklere yöneldim.
  • Arkadaşlar halilerdogan.wordpress.com adresine yakın zamanda tavsiyeler eklenecektir.

• Bence özel üniversite çok daha iyi olabilir burslu olarak çünkü özellerde seninle birebir ilgilenen bursiyerlerin falan var maddi açıdan da iyi olur deli gibi burs alabilirsin .özel üniversitenin ortamı da iyidir ama ODTÜ de çok iyi hem eğitim hem kalite açısından .sıralaman çok iyi tebrik ederim

• Teşekkürler

Aslında özel üniversitelerde ilk 100 harici çok yüksek burs olmuyor ama yine de fena sayılmaz maddi destekleri

Hocam sizce ODTÜ mü Sabancı mı?
  • MIT gibi yerlerde yuksek lisans yapacaksaniz bence;

Kesinlikle alabildiginiz puanla girilebilecek en yuksek bolume/okula girmelisiniz. Okulun yurtdisindaki itibarini da arastirin.
    Ozel universiteye girecekseniz burslu girmelisiniz. Dahil olacaginiz programda burslu+burssuz karisik egitim olmasin. Yoksa aldiginiz puanin bir anlami olmaz.
  • xargs kullanıcısına yanıt
    Özellerin hepsinde burssuz alım oluyor ne yazık ki

Saydıklarımı puanları bayağı yakın hocam

Yurtdışında itibar olarak ODTÜ en iyilerinden biri Sabancının pek adı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Teşekkürler

Aslında özel üniversitelerde ilk 100 harici çok yüksek burs olmuyor ama yine de fena sayılmaz maddi destekleri

Hocam sizce ODTÜ mü Sabancı mı?

Kardeşim tabi ki de ODTÜ ama şurada karışıklık yaşıyorum kendi içimde Sabancı da sana daha iyi birebir ilgi gösterilebilir + dediğim gibi burslu kazanırsan bursiyerlerinle birebir görüşme imkanın falan oluyor yani ETI nin ceo sunun olduğu bi yemeği düsün mesela katılan arkadasım vardı.sabancı eğitim konusunda geri kalabilir ama maddi imkanlar açısından (kendini gösterdiğin takdirde manevi de olur)daha iyi.ODTÜ de aynı şey olabilir ama biraz çaba harcaman gereklii.sonuç olarak ODTÜ diyorum çünkü yorularak birşeyler yapmalısın Yorulmalısın bursiyerlerini kendin aramalısın çaba çaba çaba :) ODTÜ de arkadaşların da senin gibi amaca sahip olacak emin ol 👍👍 hayırlı olsun şimdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camsil -- 30 Haziran 2014; 18:47:51 >

• Teşekkürler

Sabancının eğitimi biraz aşağı olabilir ama öğrenci kontenjanı 20 kişi (Burslu öğrenci) ve bunlar kendi içinde 6 bölüme dağıtılacak.EE bölümüne 5 kişi gelsin diyelim kaç tane öğretim görevlisi var.Ancak ODTÜ'de 200 kişi var onun için birebir imkan daha az olur gibime geliyor.

ODTÜ'nün de en çok çeken özellikleri bu 200 kişi boşuna yazmıyor,Köklü bir üniversite ve Dünya üniversiteleri sıralamasında önde geliyor.
  • Burs olayını pek dert etme, eğer cidden yapacağına inanıyorsan yarı burslu gelmişsin burslu girmişsin pek farketmez. Önemli olan okul eğitimi boyunca ne yapacağın ve not ortalaması. Bugün söylediğin şunu şunu yapıcam dediğin şeylere inanarak 4 seneyi geçirirsen üniversitenin yukarıdakiler arasında pek farkedeceğini sanmıyorum. Gerçi Bilkent, Odtü öncelikli düşünsen iyi olur çünkü yurtdışına gidebilmek için hocaların yurtdışı bağlantıları önemli ve bu okullarda aradığın kriterlerde hocayı kesin bulursun, hatta fazla seçeneğin olur. Diğerleri konusunda pek bilgim yok onun için yorum yapamayacağım, fakat başta da söylediğim gibi buna gerçekten inandıysan ingilizce eğitim olan okullar arasında çok büyük farklar olmaz senin açından.
    Ama diğer yandan da belirteyim, başta söylerken çok güzel geliyor şurada çalışayım, elimden geleni yapacağım vs. ama bu direnç de kolay kırılabiliyor haberin olsun üniversite hayatı ve gerektirdiği çalışma çok farklı bir noktada ygs-lys ye göre.

• herdogan80 kullanıcısına yanıt
    Hocam odtü yaz o zaman, bilkentte okuyan arkadaşım var 2 sene ingilizce hazırlıkta kaldı paso her sene paralar havaya uçuyo. O dediğin bölümlerle uğraşmak istiyoran elektirk-elektronik yazmalısın sırf bilkent diye hayallarinden vazgeçme
  • açacak çok birşey yok aslında. senin istediğini(yurtdışı) sağlayacak okullar aslında bazı vakıf okulları, mesela bilkent, sabancı, koç gibi. %100 burslu olmuyorsa odtü de pekala aynı amaca hizmet eder. odtü ayrı bir dünya, ben şahsen odtü varken başkasını seçmezdim. bu aşamada 5bin$ ya da google gibi konuları düşünmek bence çok anlamlı değil, optimum bir yol seçmek lazım. diyelim google olmadı, ülkemizde de görece arge yapan şrketler var, savunma sanayiinde odtü bir adım öndedir. aselsan, tübitak vs. ciddi arge yapan elemanlarını genelde odtü-hacettepe-bilkent arasından dereceye girenlerden alır, hatta mezun olduğunda işin hazır diyebilirim. başka okullardan ya da derece yapmayan adamlardan da aselsan gibi kurumlara giren olur ama bunlar genelde excell mühendisliği yaparlar, tonla mühendislik var yok kalite yok konfigürasyon, satış sonrası destek, stratejik alımlar mühendisi vs. bunlar duyum falan değil şahsi tecrübelerim. bunun yanında anadoluda bir okuldan mezun google da çalışan arkadaşım var, herşey tek yolla olmuyor.

bence geniş vizyondan bak ve ona göre seçim yap. bu şartlarda en iyi okul tartışmasız odtü.

• İnanıyorum yapacağıma ve çalışacağım yapmak için

TOBB hariç büyük okulların hepsi ingilizce zaten hocam ben de bu yaz tatilinden itibaren ingilizce çalışacağım.

İlgim var Şükürler olsun ki hocam.Geleceğim için çalışmak zorundayım ve bu konulara ilgiliyim.

quote:

Hocam odtü yaz o zaman, bilkentte okuyan arkadaşım var 2 sene ingilizce hazırlıkta kaldı paso her sene paralar havaya uçuyo. O dediğin bölümlerle uğraşmak istiyoran elektirk-elektronik yazmalısın sırf bilkent diye hayallarinden vazgeçme

Teşekkürler bilgilendirme için

Elektronik düşünüyorum hocam İnşallah hayallerim gerçek olur.

quote:

açacak çok birşey yok aslında. senin istediğini(yurtdışı) sağlayacak okullar aslında bazı vakıf okulları, mesela bilkent, sabancı, koç gibi. %100 burslu olmuyorsa odtü de pekala aynı amaca hizmet eder. odtü ayrı bir dünya, ben şahsen odtü varken başkasını seçmezdim. bu aşamada 5bin$ ya da google gibi konuları düşünmek bence çok anlamlı değil, optimum bir yol seçmek lazım. diyelim google olmadı, ülkemizde de görece arge yapan şrketler var, savunma sanayiinde odtü bir adım öndedir. aselsan, tübitak vs. ciddi arge yapan elemanlarını genelde odtü-hacettepe-bilkent arasından dereceye girenlerden alır, hatta mezun olduğunda işin hazır diyebilirim. başka okullardan ya da derece yapmayan adamlardan da aselsan gibi kurumlara giren olur ama bunlar genelde excell mühendisliği yaparlar, tonla mühendislik var yok kalite yok konfigürasyon, satış sonrası destek, stratejik alımlar mühendisi vs. bunlar duyum falan değil şahsi tecrübelerim. bunun yanında anadoluda bir okuldan mezun google da çalışan arkadaşım var, herşey tek yolla olmuyor.

bence geniş vizyondan bak ve ona göre seçim yap. bu şartlarda en iyi okul tartışmasız odtü.

Sabancı oluyor hocam tam burslu

O hayallerim hocam hakkımda bilgi olsun diye dedim tabi ki zamanla oturur bu durumlar

Ülkemizde var ancak yurtdışına göre açıkcası bu konuda bayağı gerideyiz.

Tavsiyeniz için teşekkürler

• herdogan80 kullanıcısına yanıt
    gideceğin okulun adı olsun, tanınmıs olsun bilinmiş olsun. elbetle önemli bu ama herşey o değil. bir öncelik sağlayacağı muhakkak ama, iş tamamen okurken neler yaptıgınızda. Okul hayatınızı ne sekilde değerlendirdiğinizde.

okurken elde edebileceğiniz imkanlar , okurken neler yapabileceğinize oldukça önemli bir etmen. (maddi, manevi çevresel, sosyolojik, piskolojik ..... vesaire vesaire bunların herbiri önemli bir etmen okul hayatınız için. )

En önemlisi kararlılık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 1 Temmuz 2014; 1:33:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.