Şimdi Ara

Üniversite Tek Ders

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eğer Üniversite'de tek bir dersten kalınırsa ne olur?

Tek ders yüzünden sınıf geçilmez mi?

Eğer derten devamsızlığımız olmamasına rağmen 50'nin altında alırsak ne olur?

Eğer ders gerçekten zorlayan bir dersse ve asla geçemeyeceğimi düşünürsem para veya başka bir yolla dersi geçebilirmiyim?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirhan415407 -- 1 Nisan 2015; 17:08:58 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paprikari -- 1 Nisan 2015; 18:08:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Tek dersten zayıfın varsa sınıf geçilir tabi GNO tarzı şeyler olan bir sistemde okuyorsan GNO yani genel not ortalamasının yıl sonunda 2.00 altında olmaması şartı ile. Yalnız 2. sınıfı okuyorsan ve o tek ders 1 sınıfa ait ders ise 3. sınıftan ders alamazsın. Genelde böyledir.

2. 50 altından notlar sınıfta kalır fakat can eğrisi sistemi uygulaması varsa geçme notu 50 olmaz. Duruma göre geçme notu daha yüksek ya da daha alt bir not olabilir. Devam veya devamsızlığın geçme notunu etkilemez. Yani geçme notu 50 ise devamsızlığın yoksa o dersten yine kalırsın. Yoksa ne diye geçme notu koysunlar.

3. Asla geçemeyeceğin bir dersi para vererek geçemezsin. Öyle bir dünya yok. Ayrıca etik ve doğru değil. Zaten böyle bir durum direk rüşvete girer. Okuldan atılmakla kalmaz hakkında soruşturma açılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigsmoke41

Çok teşekkür ederim..
    Para için de şöyle bir şey duydum, kaldığın dersin harcını veriyormuşsun falan ondan sordum...

Kaldığın dersten harç vermiyorsun.O geri dönmüş uygulamaya konulmamış.

Ortalaman da 50 altındaysa alttan bir kaç dersi tekrar alıp ort. 50 üstü yapmaya çalışıyorsun.

Yoksa bazı üniversitelerden mezun olamıyorsun okul uzuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Tek ders sınavına girebilirsin
    Yalnız mezun olmaya tek ders kaldıysa bu olur.
    üni ders seçimi
    4 ay önce açıldı
    üniversite ders seçimi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.