Şimdi Ara

Üniversite seçimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Halihazırda denizli - Pamukkale üniversitesinde makine mühendisliği okumaktayım fakat bu sene bırakıp İngiliz dili ve edebiyatı bölümüne geçeceğim. Puanım Ankara Üniversitesi ve ege üniversitesine yetiyor fakat bu şehirlerde ev kiraları oldukça pahalı yani 3.bir opsiyon olarak Pamukkale üniversitesinde okumayı da düşünüyorum. Denizlinin yaklaşık 3 katı kadar bir fiyat farkı var kiralarda. Dolayısıyla buradaki düzenimi bozup Ankara'ya da ege üniversitesine geçmek değer mi emin değilim. Eğer bu 2 üniversiteye geçecek olursam hem çalışıp hem okuyacağım fakat bölüme oldukça zor diyorlar ve bölümden alabildiğim kadar verim almak istiyorum. Her iki üniversitenin tüm hocalarının özgeçmişlerini araştırdım. 3 üniversitede de hocaların makale sayıları (ve kaliteleri, birçoğunun en çok atıf alan makalelerini dahi okudum ve pek kafa açıcı işler yaptıkları söylenemez.) Çok düşük ve h-indexleri rezalet. Gerçi bunlar dışında baktığım diğer tüm üniversitelerde de bu değerler berbat haldeydi. Bu nedenle hocalar arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum. Sizin bu konudaki görüşleriniz neler? Denizlide kalırsam çalışmadan da okuma imkanım olacak fikir belirtirken bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.


    Not: Napıcan İngiliz dili ve edebiyatını işsiz mi kalıcan? Makine oku boş ver onu gibi saçma sapan fikirler belirtmeyin. Üniversite iş bulmak için okunmaz kişisel gelişimini arttırmak için okunur. Üniversiteyi işçi yetiştirme yuvası olarak görenler Platon'un Academia'dan başlayarak üniversitenin gerçek amacını araştırsın.









  • İngiliz dili ve edebiyatı bölümünde okuyarak ve alabildiğin kadar verim alarak kendini geliştirmede başarılar. 

  • Herkes ingilizce biliyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    Ya kardeşim hiç mi aklınız yok bölümde İngilizce eğitimi bile vermiyorlar doğru dürüst sen diyorsun herkes ingilizce biliyor zaten. Bu nasıl bir cehalettir. Edebiyat bölümü bu edebiyat. Britanya ve Avrupa tarihi, edebiyatı, mitleri, sosyolojisi ve kültürü üzerine eğitim alınıyor orda. O bölümü okurken amaç ingilizce öğrenmek değil. Yazınsal eserleri inceleyip bunlardan dönemin tarihi hakkında bilgi üretmek ve bu ürettiğin bilgileri toplumsal yapı ve sistem oluşturma hususunda değerlendirmek. Bir tarihçi ne iş yapıyorsa bu da o işin edebiyat eserleri üzerinden yapılanı.

  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    Onlar da internette yazıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yorumu yapan senin gibi cahilleri gördükçe bu ülke zerre ileriye gitmez. Sen kendini geliştirmeyi ne sanıyorsun? Bir fabrika yöneticisinin modern kölesi olmak mı? Sırf para kazanmak için eğitim alıp kafatasındaki sulu organı kullanmadan yaşamak mı? İçerisinden cehalet ve bilgisizlik akan bi yorum yaparken hiç mi utanmıyorsun kardeşim sen? Sen kişisel gelişimin bir meslek öğrenmek değil müzik felsefe ve matematik gibi soyut alanlarda bir kavrayış elde etmek olduğunu anlatan onlarca köklü eserden hiçbirini okumadın mı? Bu bölüm ingiliz edebiyatındaki eserler üzerinden felsefe yapılan, aptal insanların koyduğu tabu olan her şeyi masaya yatıran, dini, devleti, milleti, fikirleri ve diğer her şeyi sorguladığın bir bölüm. Kendini geliştirme denen şey bizim "fazla akıllı" halkımızın sandığının aksine bir iş yerinde 8 saat boyunca bulunabilmeni sağlayan bilgiyi edinmek değildir. Dünya ve onu oluşturan bileşenler hakkında diğer insanlardan daha derin bir kavrayış elde etmeni sağlayan bilgidir. Bu bilgi gerek doğa bilimleri şeklinde gerekse insan bilimleri şeklinde olabilir. Mühendislik gibi "İş yapabilen" meslekler doğayı kavradıkları için değerlidir bizim cahillerin sandığı gibi hiçbir ihtiyacımızın olmadığı kapitalist saçmalıklar üretmek için değil. Senin gibi cahillerimiz bu bilgiyi kavrayamadığı için ne mühendislikte, ne toplum bilimlerinde ne de pozitif bilimlerde zerre ilerleme sağlayamıyoruz. Şu ufak beynini aç da git birazcık oku bir şeyler öğren artık.





  • Her şey internette yazıyor. Sen bu yüzden roket bilimci olabiliyor musun? Zaten o üniversitenin amacı bilgi öğrenmek değil. Tartışma kültürü bulunan bir ortamda başka insanların konuşmaya çekindiği konuları konuşabilmek ve aynı açık fikirliliği paylaşan insanlarla bir arada bulunabilmek. Senin mantığınla hiç kimse üniversiteye gitmemeli.


    Edit: Bölümde ingilizce öğrettiklerini düşünmek için gerçekten aptal olmak lazım bu arada zaten bölüme ingilizceyi halihazırda bilmeden giremiyorsun la. girmek için dil sınavını yapabiliyor olman lazım zaten. Şu kadar basit bir mantığı bile kuramıyor musun? TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI OKUMAYA GİDENLER TÜRKÇE ÖĞRENMEYE Mİ GİDİYOR OĞLUM???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oreooruc -- 25 Mayıs 2024; 19:57:4 >
  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    İkisi de bomboş bölüm herkes turkce biliyor zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    Sadece İnterneti kullanarak roket bilimci olamazsın ama tarihci olursun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    Yalnız Elon Musk bırak internet kullanmayı sadece kitap okuyarak roket bilimci oldu. Yazdığın her yorumda cahillik seviyesi artıyor.

  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    Sadece kitap okumayla roket bilimci olmuş adamın neden fizik lisans ve masteri var ayrıca adam ne roket bilimci ne de seninle bir bomboş carsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 26 Mayıs 2024; 1:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    Fizik lisansı = roket bilimi mi lan salak. Roket bilimi bambaşka bir alan neden bu beyinsizliğinde ısrar ediyorsun gerçekten anlamış değilim. Elon Musk kendi biyografisinde roket bilimiyle ilgili öğrendiği her şeyi kendi okuduğu kitaplardan öğrendiğini söylüyor sen gelmiş aptal gibi fizik lisansı olduğu için roket bilimci olduğunu sanıyorsun. Ayrıca benle bir olduğunu iddia ettim mi ben? Allah aşkına bi git işine bu zeka düzeyiyle sana laf anlatmanın bir anlamı yok gerçekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oreooruc -- 26 Mayıs 2024; 1:41:24 >
  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    Okuma yazman yok sanırım, Adam roket bilimci falan değil, sadece araştırma ile roket bilimci olsa bile fizik lisansı olduğu için daha az şaşırtıcı olabilirdi ama adam zaten roket bilimci değil ayrıca bambaşka bir alan da değil. Zattiri zort ingilizce özel ders öğretmenliği bölümünde sana başarılar sonuçta memlekete kasiyerdir kuryedir garsondur ingilizcecidir lazım yani. Ard arda 3 cümleyi doğru okuyamayan eleman benim zekamı sorguluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 26 Mayıs 2024; 1:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    Kardeşim adamın roket biliminde diploması olmaması roket bilimi yapamadığı anlamına gelmiyor anlamıyor musun bunu? Kendin roket bilimi öğrenemezsin ama tarih öğrenirsin dedin ya ben de diyorum ki roket bilimi de öğrenirsin. İstersen internetten her şeyi öğrenirsin. Benim okuduğumu anlamadığımı iddia ediyorsun ama söylediğim argümanı dahi anlamadan cevap yazıyorsun. Bahsettiğimiz konu adamın roket biliminde diploması olup olmaması değil diploması olmadan da bu alanın öğrenilebileceği ki kendisinin bunu öğrenmesi dediğim argümanı doğruluyor. Ayrıca evet roket bilimi bambaşka bir alan. İçerisinde fizik barındırıyor fakat fizik lisansında sandığının aksine roket bilimi öğrenmiyorsun. Ayrıca be yarım akıllı kardeşim, bölümün ingilizce öğretmenliğiyle de alakası yok. Söylediğin her şey her seferinde patlıyor aptal gibi görünmekten sıkılmadın mı hala?

  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    İnterneti elimin altındayken en iyi tarihçi benim, zaten tarihçiler yıllardır makalesi olan şeyleri papağan gibi tekrarlıyor tüm makaleler internette var, herhangi bir temele ihtiyacım yok okuma yazma bilmem (biliyorum) yeterli . Ama sadece internetle iyi bir mühendis olmam kıyaslanamayacak kadar zor çünkü belli bir temele kesinlikle ihtiyacım var fizik lisansı belli bir temel için yeterli olabilir (?) . İmkansız değil tabi İnternet dediğin derya deniz. Yine de sana ingilizce özel ders bölümünde tekrardan başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    İnternet elinin altındayken en iyi tarihçi sen misin??? Şaka mısın kanka sen? İlber Ortaylı ile bir misin mesela sen? Oğlum tarihçilik sadece bundan ibaret değil senin gibi cahiller yüzünden bu ülkede tarihini doğru dürüst bilen insan yok. Sen bu kafayla bırak tarihçiliği tuvvalet temizleyicisi bile olamazsın. Tarih dediğin şey sadece bilgiyi bilmekten ibaret değil. Bilgiyi yorumlamak, bu bilgiden doğru çıkarımlar yapmak, bu bilgiyle günümüzü yönlendirmektir tarih. Atatürk bunun önemini anladığı için Türk Tarih Kurumunu kurmuş. Senin gibi gerizekalı şempanzeleri görse adamın yaşayacağı düş kırıklığını hayal bile edemiyorum.


    Edit: Eğer tarihçiler aynı makaleleri tekrar tekrar konuşup dursaydı İlber Ortaylı gibi adamlar her sene onlarca makale yayınlayıp yüzlerce atıf alamazlardı. Söylediğin şeyin saçmalığını bir daha düşün bence. Ayrıca bal gibi de temele ihtiyacın var. Bir temele sahip olmadan tarihi olayların bağlantılarını ve önemlerini kavrayamazsın. Olaylar arasındaki sebep sonuç ilişkilerini kuramazsın. Sonra bunu yapabilen biri gelir, sana bildiğin şeyi unutturur. Senin tarihini senin yerine yazar, seni manipüle eder yavaş yavaş kültürünü yozlaştırıp ülkenin geleceğini adım adım çürütür. O kurduğun cümle için oturup gerçekten utanman lazım. Rezillik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oreooruc -- 26 Mayıs 2024; 2:52:7 >




  • Oreooruc O kullanıcısına yanıt

    Google scholar elimin altındayken ben ilber ortaylidan daha iyiyim. ilber ortaylı sadece Türk tarihcisi benim elimin altında ortayli gibi yüzlerce var, benim edinebilecegim bilgiler Türk tarihi ile sınırlı da değil ilber ortaylıyı cebimden çıkarırım. Bilgiyi de yorumlayacak aklım var çok şükür. Bu ülkenin geleceği yok. Kültürü yok. Tarihi yeniden yazamaz tarih çoktan yazıldı. Günümüzü de İnternet yazıyor gelecek nesiller için kısacası tarihçinin herhangi bir işlevi kalmadı maymun kandırmaktan başka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni cehaletinle baş başa bırakıyorum. Gerçekten de anlama yetisinden yoksunsun yapacak bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oreooruc -- 26 Mayıs 2024; 3:28:35 >
  • Bence bu konuda eğer kesin geçiş yapmayı düşünüyorsan bölümün erasmus imkanları, yurt koşulları(hacettepe beytepe yurtlarından dolayı daha iyi olabilir), mezunların görüşleri ve en önemlisi öğrencilerin görüşlerini göz önüne almanı tavsiye ederim. ege de hacettepe de iyi ve köklü okullar. Hoca profili akademik paper anlamında iyi olmayabilir ancak öğreticilik anlamında çok yüksek olabilir, bu açıdan yanılmamanı önerebilirim, yine burada devreye öğrencilerin görüşleri giriyor. Bana soracak olursan hacettepe daha derli toplu durmasıyla ve ankara'da olmasıyla bir adım önde olabilir fakat öğrencilik hayatı açısından ege daha iyi olabilir. Eğer kendini geliştirmek istiyorsan özellikle topluluk konusuna dikkat etmen gerekebilir zira öğrenci toplulukları iyi olan okullarda önüne hiç beklemediğin fırsatlar çıkabilir, buna da dikkat edebilirsin. Şimdiden hayırlı olsun dostum.  





  • Alıntı

    metni:
    Yalnız Elon Musk bırak internet kullanmayı sadece kitap okuyarak roket bilimci oldu. Yazdığın her yorumda cahillik seviyesi artıyor.

    elon musk babasinin zumrut madeninden kazandigi paraciklari yiyen girisimcinin teki. senin gibi dilci ama adam iki tane sirket satin aldi diye alkis tutmaktan daha fazlasina akli ermedigi icin cok da sasirmamak lazim  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.