Şimdi Ara

Üniversite Okurken Aileyle Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğma büyüme Ankara'lıyım. Bu sene üniversite sınavlarına hazırlandım, Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'i kazanabildim. Sözün özü Ankara'da bir üniversite kazandım. Ankara'da evimiz falan var, ama ben üniversite okurken ailemle kalmak istemiyorum. Bunu tercihleri yaparken babamla konuşmuştum, ve Ankara'da bir yer yazmıycam falan dedim. O da sen yaz gerekirse ben yurda veririm demişti. Sağolsun sınavdan sonra da çamura yatmadı, şimdi yurda vereyim mi diye soruyor. Yurt kampüsün içinde. İki kişilik odalar falan var, ortam bayâ güzel aslında. Ama şimdi gitsem mi gitmesem mi emin olamıyorum. Gidersem hem daha rahat bir hayatım olacak, hem üniversiteye daha yakın olacağım yollarda sürünmeyeceğim, hem de evden kurtulacağım. Ama kalırsam hem aileme daha az yük olacağım, hem çamaşır-ütü-yemek gibi dertlerle uğraşmayacağım, hem de cebim daha fazla para görecek. Bir de yurdun ücretinden dolayı tereddütüm var, sene başında bir kereye mahsus alınan parayla birlikte yılda 6500 lirayı falan buluyor. Sizce değer mi? Evde kalırsam çok rahat olamayabilirim, ailem pek geniş insanlar değiller. Aranızda üniversiteyi ailesinin yanında okumuş birileri varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Ev mi? Yurt mu?

• bana kalırsa ev. çünkü serbest olursun istediğini yaparsın. ama dersen evde olmaz şöyle böyle o zaman gir yurda bak beğenmezsen çıkarsın.
  • Sanırım yurt okulun yurdu. Daha rahat edersin. Hem çok sıkıldığın vakit Ankara'daki aileni de görebilirsin. Çamaşır için de şehir değiştirmen gerekmez yine ailene götürebilirsin. Ama ailen içip sıçmana karı kızlarla eğlenmene karışmayacaksa her gün nerdeydin oğlum demeyecekse hesap vermeyeceksen kal evinde. Hem daha cok para görürsün.
  • Okula yakın tek kişi kalabileceğin bir yurt bul ilk sene için bence. Hem ailenle kalmazsın, hem de kafan rahat olur. İlk senenin sonlarına doğru zaten iyice arkadaş çevreni, yakın arkadaşlarını falan ayarlamış olacaksın. O zaman da birlikte eve çıkarsınız ya da yurtta aynı odada kalırsınız.

Ailenin yanında kalmanı önermem. Özellikle de okul uzaksa çok sorun oluyor. Birde belli bir yaştan sonra biraz deneyim kazanmak lazım.
  • Evet bundan bahsetmeyi unutmuşum. Evle okul arası çok fazla, sadece gitmek bir saatten fazla sürüyor. Görüşlerini paylaşanlara teşekkür ederim. Konuyu gören arkadaşlar da görüşlerini esirgemezlerse sevinirim.
  • Bende epey niyetliydim şehir dışına çıkmaya ama sonra epey üşendim. Ankara yazdım.Aile yanında kalacağım. Gitsem kötümü olurdu bilmiyorum ama şuan için çokta pişman değilim bakalım ilerde ne olacak.

Seninde rahatlıktan kastın ne bilmiyorum ama çok istiyorsan git yurtta kal sene sonu baktın olmuyor eve dönersin. Ben olsam evde kalırdım ama.

Edit: Anladığım kadarıyla yol için rahatlıktan bahsediyorsun(yanlışsam düzelt). Eğer öyle ise yurt iyidir o zaman. Geçen gün gölbaşında hazırlık sınavı vardı zar zor yetiştim. Yada servis varsa okula o da rahat olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 13 Eylül 2012; 21:38:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

Bende epey niyetliydim şehir dışına çıkmaya ama sonra epey üşendim. Ankara yazdım.Aile yanında kalacağım. Gitsem kötümü olurdu bilmiyorum ama şuan için çokta pişman değilim bakalım ilerde ne olacak.

Seninde rahatlıktan kastın ne bilmiyorum ama çok istiyorsan git yurtta kal sene sonu baktın olmuyor eve dönersin. Ben olsam evde kalırdım ama.

Edit: Anladığım kadarıyla yol için rahatlıktan bahsediyorsun(yanlışsam düzelt). Eğer öyle ise yurt iyidir o zaman. Geçen gün gölbaşında hazırlık sınavı vardı zar zor yetiştim. Yada servis varsa okula o da rahat olabilir.

Rahatlık derken kafana göre hesap vermeden dışarı çıkabilmekti demek istediğim. Yurtta olursam o yönden rahat olur muyum emin değilim çünkü yurtlarda da son giriş saati falan varmış heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amerikada üniversite okumak
    9 yıl önce açıldı
    Lisede yurtta kalmak nasıldır?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sana tavsiyem kesinlikle ailenle kalmak olacaktır, bilmiyorum aran nasıl ailen ile ama ben ailemle kalmıyorum yemekti çamaşırdı evin temizliği idi bayağı can sıkıyor , ailenle aran iyi ise kal he eğerki onlardan sıkıldıysan bu yazdıklarım sıkıntı olacaktır.
  • Aşagıda iki soru var bunları kendine göre cevapla kararı verebileceksin. Bu soruların dışındaki sorular ekstra olacaktır bence.

-Çamaşır bulaşık ütü yemek vb işleri kendi başıma halledebilirim/halledemem

-Rahatım yerinde olsun, yediğime içtiğime geldiğime gittiğime kimse karışmasın gerisi benim için önemli değil.(bu arada yurlarda giriş çıkış saatleri tabiki var ama baya esnek oldugunu biliyorum-duyum-Gece 12-1 son giriş.Hafta sonları da bu süre daha esnek oluyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

Aşagıda iki soru var bunları kendine göre cevapla kararı verebileceksin. Bu soruların dışındaki sorular ekstra olacaktır bence.

-Çamaşır bulaşık ütü yemek vb işleri kendi başıma halledebilirim/halledemem

-Rahatım yerinde olsun, yediğime içtiğime geldiğime gittiğime kimse karışmasın gerisi benim için önemli değil.(bu arada yurlarda giriş çıkış saatleri tabiki var ama baya esnek oldugunu biliyorum-duyum-Gece 12-1 son giriş.Hafta sonları da bu süre daha esnek oluyor)

Çamaşır bulaşık ütü gibi şeylerle hayatım boyunca hiç uğraşmadım ama zorunda kalırsam becerebilirim heralde. Bilmiyorum gerçekten. Düne kadar kesin yurtta kalıcam diyordum ama bugün babamla konuşunca ve iş ciddiye binince kafamda bin türlü soru işareti oluştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.