Şimdi Ara

AİLE EVİNDE OKUMAMAK > AİLE EVİNDE OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ailenizin maddi durumu çok kötüyse aile evinde okumak tercih olabilir. çok kötüden kastım gerçekten aylık geliriniz 1-1.5 asgari ücretse ve kirada vesaire kalıyorsanız evet, maddi durumunuz kötü olabilir.

    bunun dışında, kyk yurdunda sürünmek gibi bir durum yok. kötü bir şehirde ortalama altı bir kyk yurdunda kalıyorum. yemek saatleri belli, yemek belli. öyle aç kalmıyorsunuz, yatağınız banyonuz hazır. okullarda ortalama 4-6 tl arası fiyatla da yemekhaneden yemek yiyebilirsiniz. aç kalma gibi bir durum forumda nasıl empoze edildi anlamıyorum.

    ikincisi, zorluk. abi, aile evinde çok para getiriyor olabilirsiniz ailenize fakat abartmıyorum, aile evinde bir boğaz olması kyk ve yemekhaneden daha pahalı geliyor. evde tek olup tavuk alsan zaten 10 günlük yemekhane ücretini ödüyorsun evde.. bir de aile evindeyim diyip daha fazlasını harcayanı gördüm.

    zorluk kısmında, yurttaki arkadaşlarınız bile bir network. sigara çıktığınızda yaşıt insanlarla konuşmak network. kyk en basiti, eve çıktığınızda bulaşık nasıl yıkanır, nasıl tek başıma kalırımı öğrenmek tecrübe.

    tek kalmak, toplumu tatmak çok daha iyi. abi, zaten çok çok kötü durumdaysan bunu ailene belirtir, en yakın yere yatay geçiş yaparsın. ben hiç üniversiteye gelip açlıktan sorun yaşayanı görmedim. ha, adam yurt ve okul yapıyor mesela para kalsın diye o ayrı.

    eve çıkmak, apayrı bir mesele. eve her istediğinizi alıyorsunuz, orası size dizayn edilmiş. başınızda anneniz babanız yok. ben evde saat 12’yi geçtiğinde nerdesin diye arıyorlar ahahss, bu da önemli.

    bir de, aile dışında okuduğunuz zaman fark etmiyorsunuz ki tam olarak. benim en basitinden en son yurt arkadaşlarım mühendisti. adama işim düştü, sınavları çözerim dedi. biraz üniversite ve öğrenci işi öf püf’le geçer. bu zaten doğru ama aileniz çok zengin değilse yaşadığınız hayat aşağı yukarı aynı.

    ha, eviniz çok büyüktür; baba ana hiç karışmıyordur ve paranızı verip arabanızı altınıza sokuyordur o ayrı. ha bu oluyorsa da zaten büyükşehirlerde oluyor. öyle olursa okey ama kaç kişi yapıyor bunu bilmem. aile araba verir, 2-3 sokak öteye sürersin gereksizdir. o yaşlarda onu veriyorlar zaten max. pat eskisehir pat izmir muhabbetleri de çok olmuyor, bizim aile öyle en azından.

    evet, ekonomi kötü ama aç kalınmıyor öyle çok. her şeyin alternatifi var. adam akıllı şehir yazın yeter, bu çok önemli bence. deneyimledim, can sıkıcı. ha tıp okuyorsunuz o da zaten aile evinden olmaz. aile evine ist dışı bulaşılmaz çok fazla. yurttaki saçma sapan muhabbetler bile özleniyor. ben böyle yetiştim, eve de çıkınca çok daha güzel ayrıntılar olacaktır.

    buradaki olay, aslında zorluk görmekle yetişmek olgunluk kazandırmıyor. bir şekilde deneyimlemek ve konfor alanından çıkmak.
    ben, kendi adıma asla hiçbir zaman kusursuz bir konforda yaşayacağımı düşünmüyorum.

    bir de, maddi durumunuz varsa ve kestiriyorsanız gidin, hiç acımayın. aileler sizin için ayıracağı parayı gidip biriktiriyor max.

    kyk yurdunda, buradakilerin en az yarısından düşük parayla geçinen biri olarak söylüyorum.

    hayat farklı tabii.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • ne kadar bi parayla geçiniyorsun kanka

  • Kyk yurdunda kalıyorsan evde okumakla aynı hesaba geliyor.hatta kykda okumak daha ucuz bile olabilir.450tlye 2klık yemek yardımı+fatura temizlik derdi yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaziyi okumadim ama başlığa yuzde yüz katiliyorum, eve geldim 3 ayda yıprandım resmen. Yurt çok rahattı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farklı şehirde okumak daha iyi gelişim için ama gelip de kyk övmeyin. küçücük odalar, temiz olmayan banyolar, tuvaletler vb özel alanınız yok hiç bir şekilde. yemek kalitesine falan gelmiyorum hiç. konuyu açan kişi kyk övebilmek için 'yatağınız, banyonuz hazır' demiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu kykdan kötü yurtta kalmama rağmen katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oguz uygun kullanıcısına yanıt
    ayda 3,5-4k ( buna yurt ücreti falan dahil değil)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • siz abartıyorsunuz, olum hijyen takıntın varsa toplumda yaşayamazsın zaten.
    ara sıra çok takılıyorsunuz, kyk yurdunda 7/24 durmuyorsunuz ki odalar da aşırııı küçük değil. benim odam aşırı küçük mesela, evet sıkıntılı ama yine de koku vesaire sorunu olmuyor.
    tuvalet konusunda da temizlleniyor mobla dostum, ha çok sık sık temizlenmiyor ama yurttaki insanların temizse sıkıntı olmuyor.
    yemek kalitesi berbat ama 450 lira yurt. 2-3 günde bir iyi yemek çıkıyor. kyk yurdu zaten kötü, ev için dedim ben kykda kaldıgım icin soyledim.

    kyk’da tek sıkıntı yemek. onu da denkleştireceksin vesaire. her şeyi yemeyen adam için her yer sıkıntılı zaten dostum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kanka AHDKSKDK okulla alakası yok yurdun, boğaziçinin ve odtünün iyimiş biraz ama çok iyi kyk yurtları da var. ayrıca
    odtüde de yemek falan vermiyorlar sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 26 Mayıs 2023; 13:59:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hacettepe için 4 ve 2 kişilik yurtlar var, 4 kişilikler biraz küçük ve eski sanırım ama 2 kişilik olanlar oda küçük olmasına rağmen rahat, mutfaklar ve çalışma odaları da var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Mayıs 2023; 14:12:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yurtta kalmak iyi ama bunu hadi geceleri uçalım kaçalım tutan yok olayında düşünmemek lazım, yurtta 1 dönem kalmış olsam da ev işlerini, eksiklerimi tespit edip halletmeyi, temizliği falan daha iyi öğrendim, ayrıca çalışacağın zaman ortam çok sessiz oluyor genelde (hele benim gibi asosyal biri için)

    kardeş varsa aile evi çok da verimli olmuyor.

    Ya da insanlar evinden okula 3 4 saat yol çekerken sen 15dkda evindesin çalışmaya başlıyorsun.

    belki kaldığın yurt çok verimsizse aile evi daha mantıklı olabilir, ya da özel sebepler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Mayıs 2023; 14:16:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 22 gün şu allahın belası zıkkım evden kurtulucaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

    Evdeki saçma sapan bağrışmalardan sonra gelen edit: kalmayın aile evinde yurt en iyisi yemek var haftalık temizlik var daha ne olsun. Saçma sapan şeyler yüzünden bağıran kişiler yok


    Eylül gelse de başlasak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Mayıs 2023; 17:1:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KYK yurdunda kalmak aile evinde kalmaktan daha masrafsız bu arada. KYK yurdundaki yemekleri hergün aile evinde yemeye kalksanız KYK'dakinin 2 katı para ödersiniz. Aile evinde spora giderken 4 güne bir 1 kg tavuk göğüs alıyordum 4 günde 1 80 tl buna gidiyor ayda 560 tl yapıyor. 5 günde 1 30 tl Beyaz pirinçe harcıyordum. 300 de buna gidiyor. Günde 4 yumurta her gün 10 tl yumurtaya gidiyordu aylık 300'de buradan gidiyor. E bunun daha bir sürü elektrik, su, şu bu masrafı var. Ha kyk'da bu kadar kaliteli beslenebilir misin? Hayır. Yani her gün 4 yumurta yiyemezsin belki ama ünilerin yemek menülerine bakıyorum kalorileri ile birlikte paylaşıyorlar. Gayet de yeterli yemekler var.

  • eskişehir + kyk + haftada 3 gün falan ortama girmek kaça patlar sence

    alkol sigara yok

  • oguz uygun kullanıcısına yanıt
    ortam ucuz içki mekanlarıysa
    (ki kanka haftada 3 kere girmezsin, uni ortamına girersen ne dediğimi anlarsın)
    ne içtiğine göre değişir.

    happy hours falan kovalamazsan, aşırı çıkıyorsan ayda 8 civarını görürsün.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.