< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ''Battery -- 20 Ocak 2020; 18:29:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ''Battery -- 20 Ocak 2020; 18:29:29 > |
Yazmayacaktım da dayanamadım. Gözünüzü seveyim yapmayın yani... Kim bakıyormuş ortalamaya? Çevremden ne insanlar geldi geçti, üçün altında ortalamayla TEI'de orada burada staj yapıp yaptığı yerde kalanları gördüm. Hangi birinden bahsedeyim? Hayatın içinde birtakım realiteler var ve bizler bunu görmezden gelemeyiz. Bir düşünelim; İngilizce'yle doğru düzgün iletişim kurabilen kaç tane mühendis adayı vardır acaba, bakınız bilen demiyorum, iletişim kurabilen. Millet daha doğru düzgün İngilizce konuşamıyor, siz ekstra yabancı dillerden söz ediyorsunuz.
İnanın bu satırları yazarken canım sıkılıyor. Mesela yukarıda bahsetmişsiniz kalıcı bilgiden, kendini geliştirmekten vesaire... Kendini geliştirmek nedir? Final sınavlarına günü gününe çalışmak mı? O kadar sayısal analiz dersi aldım, istatistikler, diferansiyeller neler neler... Teori üstüne teori, yalnızca amelelik. İşin uygulama kısmı, asıl önemli olan mutfak kısmı fos. Kağıt kalemle yapılan hesapları artık saniyesinde tamamlayan bilgisayar programları var lâkin mesele bunlar değil. Mesele şu; insanlar iletişim kuramıyor, hatta insanlar konuşamıyor. Bakınız birçok birey girişken değil; herhangi bir sosyal faaliyeti yok, sosyal çevresi yok. Güzel noktalara değinmişsiniz ancak havada kalmış. Bunu bilenler bilir, diploma işin ehliyetidir. Yani sizin o işi yapabilmeniz için verilen bir nevi yeterlilik belgesidir. Misal ehliyetiniz var ama şoförlüğünüz iyi değil. Halk tabiriyle pişmemişsiniz yani. Ben olayın bu boyutuna dikkat çekmek istedim. Onun dışındaki politik sebepleri zaten piyasaya atılmış olanlar biliyor. |
İlki geldi. Öncelikle, barajı zor geçmişsindir demişsin 40 k'dan mezuna kaldım bu konuya açıklık getirelim.
Ben avukatlık için, pilotluk için, öğretmenlik için üni okunmasın mı dedim ? Zamanında Türkçe için paragraf sorusu da mı çözmedin sen ? Ülkenin her yeri üniversite olmuş zaten, NARGİLECİ GENÇLİK kendini kariyer yapıyor sanıyor. Mühendislerin maks. %15'i iyi maaş alıyor diğerleri üni okumayanlarla aynı maaşı alıyor, büyük kısmı daha az hatta. Emek kavramı demiş bir de, üni mezunu olup yırtınmasına rağmen çok az maaş alan tonla insan var ülkede. Sonra da "moruq ortaokul mezunu patron bizden fazla kazanıyor" diye kafa ütülüyorsunuz. |
arsaya bina dikerim zengin olurum eskiden kaldı çaylak çok büyük yatırımın yoksa ve konum iyi değilse hiç bulaşma bu kriz döneminde arsa sahipleri ellerindeki arsaları çıkartmaya çalışıyor
|
Boş insan konustu
|
Ytü'de mühendislik bitirip de Türkiye'de referanssız düzgün kariyer beklemen hayalcilik zaten, ytü iyi bir üniversite değil. Liseden hallice. Gücüne gidebilir ancak o yüzden üniversite okumayın diyorsun zaten. Üniversite sanmışsın orayı.
|
Düzgün bir kariyerden bahsetmiyorum ben başlıkta. Çalışanların üzerine binen yükten, yüksek çalışma saatlerinden ve bunların karşılığının tam olarak verilmemesinden bahsediyorum.
İş bulma konusunda sıkıntı çekmedim zaten. Mezun olur olmaz İsveç kökenli kurumsal bir firmaya girmiştim bile. Ve firmanın üst düzey yöneticileri dahil birçok Ytü mezunu çalışanları vardı. |
İşte ülkece bizi bu haline şükret bunu bulamayanlar var kafası bitirdi.
|
Haftada 40-45 saat çalışmak istemek nasıl salla başı al maaşı kafası oluyor? İlla 60 saat çalışıp kendimizi işin köpeği mi yapmamız lazım?
|
bazıları bazı şeyleri kabullenmiş, konuyu açan arkadaşın bazı şeyleri sorgulayabilmesi de onun kaliteli mühendis olduğunu gösterir ama firmalar kaliteli mühendis değil kaliteli köle aradığı için işi zor.
düşünün yabancı yatırımcı gelip bu ülkeye fabrika açıyor verdiği para 3bin tl olsa 600 dolar para eder bu para falan değil tamamen köleyiz nufusumuz bilinçli artırılıyor sen yarın işten ayrılsan yerine 1000 kişi başvurur bu ülke bitti mühendislik bitti biz bittik |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsincir -- 23 Şubat 2019; 1:35:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|