Şimdi Ara

Üniversite Okumak Mı Yoksa Meslek Öğrenip Piyasada Çalışmak Mı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
24.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

valla ben kendi gördüğümü söyleyeyim burda bana meslek lisesi okuyan arkadaş dedi işte söyle parayı vurucam böyle olacak. ben dedi meslek lisesinde okudum işi öğrendim sen üniversite okucan daha hiçbirşey bilmicen felan. iyi dedim tmm öyle olsun.geçen sene staj yaptı kendi gördü mühendis takım elbisesiyle geliyor birkaç şeyi inceliyor bakıyor dedi biz sabahtan akşama kadar ne kadar pis iş varsa yapıyoruz dedi.. şimdi 2 yıllık üniversiteye sınavsız geçti. ömrümüz varsa göreceğiz kaç para maaş alacağını ve kaç saat çalışacağını. aynı makine bölümü birde o teknisyen olacak ben mühendis ben onun patronu olacağım. isterse benden 10 katı fazla bilsin elinde diploma yok..valla üniversitesiz bu türkiyede anca kendi işini kurarsın yada tanıdığın torpilin vardır yoksa çok zor ben bile çok umutla bakmıyorum geleceğe . ingilizce biliyorum işte seneye abd ye gidip tamamen konuşmayıda hızlandıracağım böyle böyle maaşa ek gelir sağlamak lazım yoksa işler zor tanıdık yoksa..

Arkadaşım unutma , 1 tane mühendis varken 10 tane teknisyen tekniker vardır. Elbet herkesin bir üstü var. Seninde üstün başka bir mühendis yada müdürün olur. Unutma bu hayatta herkesin bir üstü var. Ayrıca her mühendiste takım elbiseyle gezip emir veriyor değil. Biraz piyasada dolaş. Benimle birlikte kamyonet kasasında gelen çok mühendis gördüm ..

• quote:

Orijinalden alıntı: operator11

Arkadaşım unutma , 1 tane mühendis varken 10 tane teknisyen tekniker vardır. Elbet herkesin bir üstü var. Seninde üstün başka bir mühendis yada müdürün olur. Unutma bu hayatta herkesin bir üstü var. Ayrıca her mühendiste takım elbiseyle gezip emir veriyor değil. Biraz piyasada dolaş. Benimle birlikte kamyonet kasasında gelen çok mühendis gördüm ..

sen şimdi söylediklerim arasından bir kelimeyi cımbızla söküp alırsan haklısın yazının genelini tekrar oku bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

valla ben iletişim meslek lisesine gittim yazılı basın muhabirliği ve sayfa sekreterliği bölümünden mezun oldum bu sene. son sene staj yaptığım gazetede bu sene kadrolu olarak işe girdim. bu sene üni ye başlıyorum 2-3 sene gazetede çalışırım sonra okuduğum bölümle ilgili işlere yönelirim.

birde meslek liseleri (bana göre) ayrılıyor. gidip tornacı olanla gazetecilik veya radyo tv mezunu adam aynı değil bence. o yüzden meslek lisesini ona göre seçmek lazım. işinde en iyisi bile olsan bi tornacı vs ne kadar kazanabilir ki? he diceksin ki usta falan olanlar 3-5 bin tl kazanıyor falan diye ama o ustanın yerine geçmek kolay değil hem onun gitmesi lazım hemde senin ondan iyi olman lazım. + sen usta olana kadar 30'una gelirsin en erken. ee çoluk çocuk napıcak 1-2 bin lira maaşla? en iyisi kendini geliştirebileceğin ve başarılı olabileceğin bir bölümde okumak. üniversite mezunu olarak iş aramak.

bakhele kartal.
    konu ile alakası yok da imzandaki hürriyeti gördüm.
    normal de gs-fb derbilerinde hürriyetin sitesi ayrı bir sayfa açıp haber felan yapardı.şimdi anasayfada bırak sayfayı haber bile yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turn Me On

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

valla ben iletişim meslek lisesine gittim yazılı basın muhabirliği ve sayfa sekreterliği bölümünden mezun oldum bu sene. son sene staj yaptığım gazetede bu sene kadrolu olarak işe girdim. bu sene üni ye başlıyorum 2-3 sene gazetede çalışırım sonra okuduğum bölümle ilgili işlere yönelirim.

birde meslek liseleri (bana göre) ayrılıyor. gidip tornacı olanla gazetecilik veya radyo tv mezunu adam aynı değil bence. o yüzden meslek lisesini ona göre seçmek lazım. işinde en iyisi bile olsan bi tornacı vs ne kadar kazanabilir ki? he diceksin ki usta falan olanlar 3-5 bin tl kazanıyor falan diye ama o ustanın yerine geçmek kolay değil hem onun gitmesi lazım hemde senin ondan iyi olman lazım. + sen usta olana kadar 30'una gelirsin en erken. ee çoluk çocuk napıcak 1-2 bin lira maaşla? en iyisi kendini geliştirebileceğin ve başarılı olabileceğin bir bölümde okumak. üniversite mezunu olarak iş aramak.

bakhele kartal.
    konu ile alakası yok da imzandaki hürriyeti gördüm.
    normal de gs-fb derbilerinde hürriyetin sitesi ayrı bir sayfa açıp haber felan yapardı.şimdi anasayfada bırak sayfayı haber bile yok?

baktım hocam
    gs-fb derbilerinde mi yoksa gs veya fb nin oynadığı derbilerde mi demek istedin?
    eğer gs-fb derbisi dediysen bugün gs-bjk maçı var ama gs-bjk maçına göre söylediysen şimdilik sadece bu haber var (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21305257.asp ) alex olayları daha çok okunuyor doğal olarak. birde maç 21:45 te olduğu için maç saatlerine doğru anasayfada manşetlere koyarız maçla ilgili haberi şikayetiniz veya bir isteğiniz olursa pm atmanız yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 26 Ağustos 2012; 17:57:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Üniversite okuyacaksan düzgün bir bölüm okuyacaksın yoksa sadece hayatından 4-5 sene gitmiş olur. O yaştan sonra da meslek falan öğrenemezsin. Eğer sınavdan yüksek puan alamıyorsan iyi bir mesleği öğrenmek daha mantıklı. İlerde de kendi işini kurarsın. Benim kuzenim var yaşı 23, adam liseden sonra bir perdecide işi girdi yıllar içinde kendi müşterisi oluşturup kendi yerini açtı. Şimdi ayda ortlama 5 bin lira para kazanıyor. Benimse yaşım 25 işletme mezunu ve işsizim Dediğim gibi iyi bir bölüm okumayamacaksan veya kpss ye girip yüksek puan alamayacaksan güzel bir meslek edin kendine.

Bir de üniversite hayatını yaşamak lazım falan derler. Öğrencilik öyle pek güzel bir şey değil evet farklı bir deneyim ama kaybettiğiniz yıllara inanın deymiyor.

Benim üniversiteye gitmeden önce hayal ettiğim ortam
     Üniversite Okumak Mı Yoksa Meslek Öğrenip Piyasada Çalışmak Mı.

Bu da gerçekte olan ortam

Ben 2 resim arasında da pek bir fark göremedim. Üstteki internet kafe alttaki kıraathaneye dönmüş bir ev. Yani sormadan da edemiyorum hayalin bu internet kafenin içinde olmak mıydı?

Kızlardan bahsediyor bence arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: I am Mechanical Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

quote:

Üniversite okuyacaksan düzgün bir bölüm okuyacaksın yoksa sadece hayatından 4-5 sene gitmiş olur. O yaştan sonra da meslek falan öğrenemezsin. Eğer sınavdan yüksek puan alamıyorsan iyi bir mesleği öğrenmek daha mantıklı. İlerde de kendi işini kurarsın. Benim kuzenim var yaşı 23, adam liseden sonra bir perdecide işi girdi yıllar içinde kendi müşterisi oluşturup kendi yerini açtı. Şimdi ayda ortlama 5 bin lira para kazanıyor. Benimse yaşım 25 işletme mezunu ve işsizim Dediğim gibi iyi bir bölüm okumayamacaksan veya kpss ye girip yüksek puan alamayacaksan güzel bir meslek edin kendine.

Bir de üniversite hayatını yaşamak lazım falan derler. Öğrencilik öyle pek güzel bir şey değil evet farklı bir deneyim ama kaybettiğiniz yıllara inanın deymiyor.

Ben 2 resim arasında da pek bir fark göremedim. Üstteki internet kafe alttaki kıraathaneye dönmüş bir ev. Yani sormadan da edemiyorum hayalin bu internet kafenin içinde olmak mıydı?

Kızlardan bahsediyor bence arkadaş

Niyet varsa kız yine yapılırdı. Hayalde ise bir internet kafede kızlarla olmak illa kapalı bir ortamda olmak zorunda değiller.

• Üniversitede okurken yaz tatilinde üretim yapan, montaj yapan bir firmada çalışmanı tavsiye ederim. Hem üretimi ve ticareti öğrenirsin, hemde insanlarla ilişki kurma becerini güçlendirirsin.
  • Parasal açıdan bakacak olursak, birikim vs yönünden, bugün iyi kötü 800 lira maaş veren bir yere girsen ve ayda 300 lira bir kenara atabilsen -sonuçta ailenle beraber kalacaksın ve barınma, yemek gibi şeylere paran gitmicek.- yılda 3600 lira birikim yapmış olursun. İki yılda 7200 lira birikim yapmış olursun ve bulunduğun iş yerinde üstün performans göstererek yükseldiğini varsayarsak artık 1000 lira maaş aldığını varsayalım. Buna karşılık artık 500 lira bir kenara ayırdığını düşünelim. Bu şekilde de bir yılda 6000 lira biriktirmiş oluyorsun.

Yani üniversiteden yeni mezun olmuş cebinde 5 kuruş parası olmayan birinin aksine sen bu 4 yılda 19200 lira birikim elde etmiş oluyorsun. İşe girdiğin yer özel sektörde mağazacılık vs gibi bir şeyse oralardan gelen ekstra primleri de göz önünde bulundurduğunda bu rakamı daha yukarı taşıman gayet olağan. Hatta bu 4. yıl dolduğunda ya da dolmadan mağaza müdür yardımcısı ya da mağaza müdürü de olabilirsin. Bundan ötürü maaşın daha çok yükselecektir. Eğer yine birikime devam etmek istersen 5. yılda iyi bir miktarda kredi çekip (kosgep de olabilir illa banka şart değil.) birikimlerini de ortaya katınca kendine bir işyeri kuracak potansiyele ulaşabilirsin.

Yani bazen üniversite gereksiz olabiliyor.

Ekleme: Eğer aileni de üniversiteye gitmeyeceğini ama onları üniversiteye gidiyormuşcasına sana aylık ufak bir meblağ birikim için vermelerine ikna edersen hayaldi gerçek oldu fantazin bir hayli çabuklaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmasiaLee -- 26 Ağustos 2012; 18:11:22 >

• Çoğunuz meslek öğrenmek demişsiniz ama büyük marketler,yapı marketleri falan küçük dükkanlara şans tanımıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalım_serseri17

Parasal açıdan bakacak olursak, birikim vs yönünden, bugün iyi kötü 800 lira maaş veren bir yere girsen ve ayda 300 lira bir kenara atabilsen -sonuçta ailenle beraber kalacaksın ve barınma, yemek gibi şeylere paran gitmicek.- yılda 3600 lira birikim yapmış olursun. İki yılda 7200 lira birikim yapmış olursun ve bulunduğun iş yerinde üstün performans göstererek yükseldiğini varsayarsak artık 1000 lira maaş aldığını varsayalım. Buna karşılık artık 500 lira bir kenara ayırdığını düşünelim. Bu şekilde de bir yılda 6000 lira biriktirmiş oluyorsun.

Yani üniversiteden yeni mezun olmuş cebinde 5 kuruş parası olmayan birinin aksine sen bu 4 yılda 19200 lira birikim elde etmiş oluyorsun. İşe girdiğin yer özel sektörde mağazacılık vs gibi bir şeyse oralardan gelen ekstra primleri de göz önünde bulundurduğunda bu rakamı daha yukarı taşıman gayet olağan. Hatta bu 4. yıl dolduğunda ya da dolmadan mağaza müdür yardımcısı ya da mağaza müdürü de olabilirsin. Bundan ötürü maaşın daha çok yükselecektir. Eğer yine birikime devam etmek istersen 5. yılda iyi bir miktarda kredi çekip (kosgep de olabilir illa banka şart değil.) birikimlerini de ortaya katınca kendine bir işyeri kuracak potansiyele ulaşabilirsin.

Yani bazen üniversite gereksiz olabiliyor.

Ekleme: Eğer aileni de üniversiteye gitmeyeceğini ama onları üniversiteye gidiyormuşcasına sana aylık ufak bir meblağ birikim için vermelerine ikna edersen hayaldi gerçek oldu fantazin bir hayli çabuklaşır.

dostum yazın çok açıklayıcı olmuş helal olsun ben bu arada asma tavan işinde çalışıyorum bu meslekte 2 senede usta oluyorsun tabi biz ne oluruz o meçhul allah yardım eder inş.

• quote:

Bende beklediğimi alamayacağımdan korkuyorum.Liseye ne hayallerle gittim hüsrana uğradım.Aynı hayalleri şimdi üniversite için besliyorum ama Türkiyede hayal ettiğim gibi üniversite yok bunu biliyorum.Benim hayalimdeki üniversiteler Rusyada,Amerika'da,Almanya'da fakat oraya gidecek para ve bilgi yok ne yazık ki ama o hayatı yaşayan çok yakın akrabalarım var onlar yüzünden Türkiye'de de okumayı düşünmüyor değilim hani.Yapan yapıyor anlayacağınız üzere.

• üniversiteye sadece iş için gideceksen zaten gitme. üniversite insanı her alanda geliştiriyor. üniversite mezunlarını ve diğer insanları kıyaslarsan aradaki farkı görebilirsin.
  • Ben 2 yıllık üniversite okuyorum ısparta senirkent te bilgisayar teknolojisi bölümü fakat burda birşey ögretilmiyo benımde aklımda istanbula dönerek herhangi bir bilişim kursuna gıdıp aynı zamanda çalışıp sertifika almak ve Anadolu meslek lisesi çıkışlı oldugum için iş yeri açma belgemde var.Aynı zamanda orta düzeyde İngilizcem de var ve ben okumak istemiyorum sizde Çalışıp hem piyasayımı ögrenmeliyim aynı zamanda sertifikamı almayalım yoksa burda 2 yıllıkmı bıtırmelıyım oldugum yerde bilgisayarcı dahi yok.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • zati123 Z kullanıcısına yanıt
    Oku dostum çünkü bundan 10 sene sonra üniversite mezunu olmayan insanlar çöpçü bile olamayacaklar bu ülkede.
    Öyle bir sistem inşaa ettiler ki artık okumayan insanlar sadece karın tokluğuna yaşayacak bu ülkede gerçi okuyanlar da öyle ama daha vasat durumda olacaklar.
    Üniversite insanın ufkunu genişletir tabi bunu sadece karı kızla eğlenmek için okursan sadece boşa geçirdiğin bir dönem olur senin için
    okuduğun dönem boyunca sosyalleşme ve genel kültür açısından kendine ne kadar çok şey katarsan senin için o kadar iyi olur.

Umarım az da olsa fikir verebilmişimdir.
  • Teşekkürler Fakat ben burda geliştircegim birşey yok bilgisayar bölümü okuyorum ve kendımı gelıstırecegım hiç birşey yok.Ve buranın üniversiteside bir sey katmıyo bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hit The Road Jack

Oku dostum çünkü bundan 10 sene sonra üniversite mezunu olmayan insanlar çöpçü bile olamayacaklar bu ülkede.
    Öyle bir sistem inşaa ettiler ki artık okumayan insanlar sadece karın tokluğuna yaşayacak bu ülkede gerçi okuyanlar da öyle ama daha vasat durumda olacaklar.
    Üniversite insanın ufkunu genişletir tabi bunu sadece karı kızla eğlenmek için okursan sadece boşa geçirdiğin bir dönem olur senin için
    okuduğun dönem boyunca sosyalleşme ve genel kültür açısından kendine ne kadar çok şey katarsan senin için o kadar iyi olur.

Umarım az da olsa fikir verebilmişimdir.

Her insan okumamalı.Ticarette ve diğer bir çok alanda çok iyi işler çıkartabilecek insanları bile okumaya yönlendirip hem eğitim sistemine hem yetenekli kişilere büyük zarar veriliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.