Şimdi Ara

Üniversite Okumak Mı Yoksa Meslek Öğrenip Piyasada Çalışmak Mı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
24.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar bu devirde sizce hangisi daha karlı size birisi dese gel sana 700 lira para vercem bu mesleğini öğren 2 sene sonrada usta olcaksın deseler siz hangisini seçersiniz üniversite okumayı mı meslek öğrenmeyi mi.

• üni okurdum, sonra istedigimi yapardım. okudugum meslek, sevdigim iş vs.
  • tabiki üni
  • üniv. zaman kaybı. bir an önce işe atılmak en mantiklicasi

not: univ. ogrencisiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben kendi gördüğümü söyleyeyim burda bana meslek lisesi okuyan arkadaş dedi işte söyle parayı vurucam böyle olacak. ben dedi meslek lisesinde okudum işi öğrendim sen üniversite okucan daha hiçbirşey bilmicen felan. iyi dedim tmm öyle olsun.geçen sene staj yaptı kendi gördü mühendis takım elbisesiyle geliyor birkaç şeyi inceliyor bakıyor dedi biz sabahtan akşama kadar ne kadar pis iş varsa yapıyoruz dedi.. şimdi 2 yıllık üniversiteye sınavsız geçti. ömrümüz varsa göreceğiz kaç para maaş alacağını ve kaç saat çalışacağını. aynı makine bölümü birde o teknisyen olacak ben mühendis ben onun patronu olacağım. isterse benden 10 katı fazla bilsin elinde diploma yok..valla üniversitesiz bu türkiyede anca kendi işini kurarsın yada tanıdığın torpilin vardır yoksa çok zor ben bile çok umutla bakmıyorum geleceğe . ingilizce biliyorum işte seneye abd ye gidip tamamen konuşmayıda hızlandıracağım böyle böyle maaşa ek gelir sağlamak lazım yoksa işler zor tanıdık yoksa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2012; 16:19:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

üniv. zaman kaybı. bir an önce işe atılmak en mantiklicasi

not: univ. ogrencisiyim.

üstat sana göre neden zaman kaybı mesela açıklar mısın .
  • İkisini de dengeleyebilirsin önemli olan zamanını iyi bir şekilde değerlendirebilmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi mesleğimden bahsedeyim çalışma saatleri sabah 8.30 akşama 6.30 -7.00 benim meslekte işler genelde götür yapılır paranı alırsın bitirince .
  • Üniversite okuyacaksan düzgün bir bölüm okuyacaksın yoksa sadece hayatından 4-5 sene gitmiş olur. O yaştan sonra da meslek falan öğrenemezsin. Eğer sınavdan yüksek puan alamıyorsan iyi bir mesleği öğrenmek daha mantıklı. İlerde de kendi işini kurarsın. Benim kuzenim var yaşı 23, adam liseden sonra bir perdecide işi girdi yıllar içinde kendi müşterisi oluşturup kendi yerini açtı. Şimdi ayda ortlama 5 bin lira para kazanıyor. Benimse yaşım 25 işletme mezunu ve işsizim Dediğim gibi iyi bir bölüm okumayamacaksan veya kpss ye girip yüksek puan alamayacaksan güzel bir meslek edin kendine.

Bir de üniversite hayatını yaşamak lazım falan derler. Öğrencilik öyle pek güzel bir şey değil evet farklı bir deneyim ama kaybettiğiniz yıllara inanın deymiyor.

Benim üniversiteye gitmeden önce hayal ettiğim ortam

Bu da gerçekte olan ortam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 26 Ağustos 2012; 16:31:14 >

• Üniversite okurken de çalışabilirsin.
  • Eğer gerçekten işsiz kalmayacağın bir bölüm okuyacaksan,tıp,sağlık,sağlam mühendislikler gibi üniversite oku. Ama fen edebiyat,iktisadi idari bilimler,bazı öğretmenlikler gibi mezun olanın boşta gezeceği bir bölüm okuyacaksan okuma okuyacağın süre içerisinde ev alırsın... Üstelik 4 yıl hatta bölümün zoruluğuna göre belkide uzatıp 5 yıl boyunca okuyup mezun olduktan sonra yaşından dolayı sana önerilen diğer işi bile yapamayacaksın,alınmayacaksın,sana zarardan başka birşeyi olmaz.

ama kesinlikle açıkta kalmak istemiyorum üniversite okumak istiyorum diyorsan git din kültürü öğrenmenliği oku.Ataman garanti olur fazla da bir zorluk çekmezsin.
  • yaptığım iş asma tavan sizce nasıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Üniversite okuyacaksan düzgün bir bölüm okuyacaksın yoksa sadece hayatından 4-5 sene gitmiş olur. O yaştan sonra da meslek falan öğrenemezsin. Eğer sınavdan yüksek puan alamıyorsan iyi bir mesleği öğrenmek daha mantıklı. İlerde de kendi işini kurarsın. Benim kuzenim var yaşı 23, adam liseden sonra bir perdecide işi girdi yıllar içinde kendi müşterisi oluşturup kendi yerini açtı. Şimdi ayda ortlama 5 bin lira para kazanıyor. Benimse yaşım 25 işletme mezunu ve işsizim Dediğim gibi iyi bir bölüm okumayamacaksan veya kpss ye girip yüksek puan alamayacaksan güzel bir meslek edin kendine.

Bir de üniversite hayatını yaşamak lazım falan derler. Öğrencilik öyle pek güzel bir şey değil evet farklı bir deneyim ama kaybettiğiniz yıllara inanın deymiyor.

usta resimler bomba.

• yukarıda kalsın herkese yararı var.
  • Bigchefs tarabya şubesinde barmen'lik yapıyorum haftada 350-400 lira tip + 740 lira maaş ayda ortalama 2100 2200 lira kazanıyorum ayrıca tarabya bigchefs daha yeni açıldı(2 aylık mekan) mekan otursun ayda en az 2500-3000 lira kazanacağız ...
    T.M.L Bilgisayar programcılığı okudum daha sonra 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim(19Mayıs) 4 ay bi web tasarım şirketinde çalıştım ayda 1200 lira felan para veriyorlardı ama sevmedim açıkcası ayrıldım bigchefs'e barboy olarak girdim 3-4 ay çalıştım daha sonra levent abi(süpervisor) geldi tarabyaya yeni big bigchefs açılıyor oraya barmen olarak terfi edildin dedi gördüğünüz gibi ayda 2200 lira para + seviyorum bu işi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heîsenberg -- 26 Ağustos 2012; 17:02:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Üniversite okuyacaksan düzgün bir bölüm okuyacaksın yoksa sadece hayatından 4-5 sene gitmiş olur. O yaştan sonra da meslek falan öğrenemezsin. Eğer sınavdan yüksek puan alamıyorsan iyi bir mesleği öğrenmek daha mantıklı. İlerde de kendi işini kurarsın. Benim kuzenim var yaşı 23, adam liseden sonra bir perdecide işi girdi yıllar içinde kendi müşterisi oluşturup kendi yerini açtı. Şimdi ayda ortlama 5 bin lira para kazanıyor. Benimse yaşım 25 işletme mezunu ve işsizim Dediğim gibi iyi bir bölüm okumayamacaksan veya kpss ye girip yüksek puan alamayacaksan güzel bir meslek edin kendine.

Ben 2 resim arasında da pek bir fark göremedim. Üstteki internet kafe alttaki kıraathaneye dönmüş bir ev. Yani sormadan da edemiyorum hayalin bu internet kafenin içinde olmak mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sargeras77

Bigchefs tarabya şubesinde barmen'lik yapıyorum haftada 350-400 lira tip + 740 lira maaş ayda ortalama 2100 2200 lira kazanıyorum ayrıca tarabya bigchefs daha yeni açıldı(2 aylık mekan) mekan otursun ayda en az 2500-3000 lira kazanacağız ...
    T.M.L Bilgisayar programcılığı okudum daha sonra 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim(19Mayıs) 4 ay bi web tasarım şirketinde çalıştım ayda 1200 lira felan para veriyorlardı ama sevmedim açıkcası ayrıldım bigchefs'e barboy olarak girdim 3-4 ay çalıştım daha sonra levent abi(süpervisor) geldi tarabyaya yeni big bigchefs açılıyor oraya barmen olarak terfi edildin dedi gördüğünüz gibi ayda 2200 lira para + seviyorum bu işi ...

iyi para valla bir üniversite mezunu bu kadar alamıyor

• Vallahi duruma bağlı nasıl üni. okuduğuna. Eğer hayatımı yaşayım diyerek okuyorsan bir b*k olmaz. Ama üniversiteyi okurken kendini geliştirip üniversitenin imkanlarından faydalanıp 2 tane dili koydun mu çok iyi bir iş bulursun.
  • valla ben iletişim meslek lisesine gittim yazılı basın muhabirliği ve sayfa sekreterliği bölümünden mezun oldum bu sene. son sene staj yaptığım gazetede bu sene kadrolu olarak işe girdim. bu sene üni ye başlıyorum 2-3 sene gazetede çalışırım sonra okuduğum bölümle ilgili işlere yönelirim.

birde meslek liseleri (bana göre) ayrılıyor. gidip tornacı olanla gazetecilik veya radyo tv mezunu adam aynı değil bence. o yüzden meslek lisesini ona göre seçmek lazım. işinde en iyisi bile olsan bi tornacı vs ne kadar kazanabilir ki? he diceksin ki usta falan olanlar 3-5 bin tl kazanıyor falan diye ama o ustanın yerine geçmek kolay değil hem onun gitmesi lazım hemde senin ondan iyi olman lazım. + sen usta olana kadar 30'una gelirsin en erken. ee çoluk çocuk napıcak 1-2 bin lira maaşla? en iyisi kendini geliştirebileceğin ve başarılı olabileceğin bir bölümde okumak. üniversite mezunu olarak iş aramak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 26 Ağustos 2012; 17:41:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.