Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖGRENCİSİNİN 1 AYLIK EKONOMİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aylık net 500 milyon + 280 milyon devlet kredisi ekonomimin genel durumu olucak. bu 280 yol ve yemek ile birlikte gidicek.geriye 500 milyon kalıcak.ailem bunun dışında hiç bir şeye para vermicek.daha önce üniversite okumadım ilk defa okucam 5 yıl boyunca her ay 500 milyonla geçinilir mi ? siz ne kadarla geçindiniz ? daha önce bir tecrübem olmadıgı için hiç fikir yürütemiyorum bu konuda.tekrar söyliyim bu 500 ün içinde yemek ve yol olmucak.ailemde bu 500 ün dışında 1 milyon vermicek.500 ile hem harçlık , hem kıyafet , hem kitapdı ıvırdı zıvırdı her şey olucak.

yorumlarınızı bekliyorum

****** EN ÖNEMLİ NOT ******* : tamamen bilgim olmadıgı için soruyorum.özel bir üniversitede hukuk okucam.ben şimdi 1 tane dersden kaldım diyelim.bunu seneyemi vermek zorundayım yoksa yaz okuluna gidip orda mu vermek zorundayım.ben bir dahaki yıl altan geliyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum ??????

not : ailemin yanında kalıcam.yani ayrı bi eve çıkmak gibi bir masraf olmucak.beni sıkıntıya sokan konu ailemin bana 1 milyon fazladan para veremicek olması.yani ne olursa olsun o 500 le geçinicem.

not 2 : şehir izmir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan1122 -- 16 Temmuz 2013; 6:19:42 >

• Sadece o 280 tl ile geçinenleri biliyorum. Gidiceğin şehre de bağlı tabi ama tek başına eve bile çıkabilirsin. (anadolu da kiralar 200 civarı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • yukarı
  • Genel olarak parasal durumun bence iyi 500tl banada veriyorlar ama benim ayrıyaten devlet kredisi yok maalesef ama almayı düşünmüyor değilim.Bu parayla alacağın devlet kredisi ilede toplamda 780tl etmekte.

Bu parayla rahatlıkla aylık olarak geçinebilir ve eve çıkabilirsin.
  • PembePanjur kullanıcısına yanıt
    benim şu anda dedigin gibi 780 oluyor.280 yol ve yemek parası olacak.500 kalıyor geriye.ayrı bir eve çıkma gibi bir derdim yok.500 bana yeter mi ama yani bir ögrenciye yetiyormu yoksa ucu ucunamı getiriyor ay başını
  • Mağara serinmiydi sekiz senedir çıkmıyorsun herhalde mağaradan. Yıl 2013 hala ''milyon'' diyenler var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beşiktaş JK kullanıcısına yanıt
    konu dışı özel bölümünden çık gecenin bu saatinde başka bir şey demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

benim şu anda dedigin gibi 780 oluyor.280 yol ve yemek parası olacak.500 kalıyor geriye.ayrı bir eve çıkma gibi bir derdim yok.500 bana yeter mi ama yani bir ögrenciye yetiyormu yoksa ucu ucunamı getiriyor ay başını

Ev sıkıntısı yoksa daha ne istiyorsun 280tl giderine saysak zaten geriye 500tl kalıyor ailenin yanındasın rahatlıkla yetecektir merak etme o 500tl yi yerinde olsam biriktiririm araba alırdım.
  • PembePanjur kullanıcısına yanıt
    ilk yıl hazırlık yılım olucak.para biriktirip seneye 300 milyon a bi yazıcı , 1 milyar cıvarınada bir tane ipad almayı düşünüyorum ben böyle düşünürken sen parayı nasıl biriktirdin araba aldın banada anlatda bende öyle düşünüyüm
  • daha yüksek bir miktar ile geçinemediğimi düşünmüştüm geçen senelerde.. yanımda yazdığından daha az paraya geçinen arkadaşları gördükten sonra anladım ki geçiniliyor... Ailenin,senin elinden gelen ne ise onunla yaşamayı öğrenmek lazım aslında. Ben aptallık ettim, tüm parayı içip s*maya harcayıp birçok aktiviteye katılmaz olmuştum... Elindeki paraya göre kendinin ayarla. sosyal de olursun rahat ta....
  • quote:

ilk yıl hazırlık yılım olucak.para biriktirip seneye 300 milyon a bi yazıcı , 1 milyar cıvarınada bir tane ipad almayı düşünüyorum ben böyle düşünürken sen parayı nasıl biriktirdin araba aldın banada anlatda bende öyle düşünüyüm

Hazırlık sürecini iyi değerlendirmeni öneririm.Yazıcı ve ipad almanda fayda var tabi ki ben araba almadım yerinde olsam biriktirirdim diyorum :)
  • Öncelikle MİLYON değil TL. Ailenin yanında kalacakmışsın zaten. Ekmek elden su gölden, çamaşırın yıkanacak, ısınacaksın, rahat bir yatağın olacak. Niye böyle heyecan, panik yaptın anlam veremedim doğrusu.
  • Ailenin yanındasın, 500 TL ile hayli hayli geçinirsin cep harçlığı olarak.
  • Canzz kullanıcısına yanıt
    benim 2. yılım.ilk yıl gidip okuyan arkadaşlarım var.bende onlardan biliyorum.250 ile 1 ayını geçirebilen de var.ama tabi çok zor oluyordur.onlara bakınca 500 ile hayli hayli geçinirim diyor insan da ama dedigim gibi daha önce bir tecrübe olmadı , ne kadar para gider ,nerde ne kadar para harcıcam hiç birinden haberim yok.bilmeme imkanda yok zaten.ama kesin olan bir şey var o 500 ile geçinmek zorundayım.ona göre tercih yapıcam yani 500 ile geçinirim ben 1 ay boyunca diye yazıcam tercihlerimi ve %90 yazdıgım , istedigim yer tutucak bende o 500 milyon ile 2 ay sonra üniversiteye başlıcam
  • quote:

benim 2. yılım.ilk yıl gidip okuyan arkadaşlarım var.bende onlardan biliyorum.250 ile 1 ayını geçirebilen de var.ama tabi çok zor oluyordur.onlara bakınca 500 ile hayli hayli geçinirim diyor insan da ama dedigim gibi daha önce bir tecrübe olmadı , ne kadar para gider ,nerde ne kadar para harcıcam hiç birinden haberim yok.bilmeme imkanda yok zaten.ama kesin olan bir şey var o 500 ile geçinmek zorundayım.ona göre tercih yapıcam yani 500 ile geçinirim ben 1 ay boyunca diye yazıcam tercihlerimi ve %90 yazdıgım , istedigim yer tutucak bende o 500 milyon ile 2 ay sonra üniversiteye başlıcam

Sen azına göre hesaplamanı yap fazlası kalırsa iPadini erenden alırsın neolcak :) Tecrübeyle sabittir ki, 500e geçineni 4000e geçinemeyenei gördüm. Olay gelrini yaşam tarzına uydurmakla alakalı... Ben o kadar olgun değildim. Şimdi olsa ailemden aldığım para ile epey birikim yapmıştım...

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    belkide bu kadar heyecan ve stres yaptıgım için o büyük harflerle yazdıgınız milyon u tl olarak yazmadım.

stres degilde biraz kaygı var.çünkü dedigim gibi o 500 tl den 1 tl daha hakkım olmucak , yani yalvarsam yakarsam da 5 yıl boyunca her ay 500 ile geçinmek zorundayım.sınırlarım belli yani o yüzden bir kaygı var ikinciside bazı tanıdıklarım ;

-üniversite 3 e 4 e geldiginde 23 yaşında olucaksın.o 500 milyon yetermi yetmez mi iyi düşün dediler.çünkü önümde 2 tane üniversite var.birinde bana aylık 500 kalıyor.digerinde 625 kalıyor.ama egitim kalitesi benim istedigim üniversitede daha iyi oldugu için bende 625 degil de 500 e razıyım dedim o yüzden de bir yanlış karar mı veriyorum korkusu var.
  • yukarı
  • 280 tl burs, 300 tl kendi maaşım olacak. Antalyada okuyacağım. Yurtda kalıcam, yeter mi ?
  • quote:

belkide bu kadar heyecan ve stres yaptıgım için o büyük harflerle yazdıgınız milyon u tl olarak yazmadım.

stres degilde biraz kaygı var.çünkü dedigim gibi o 500 tl den 1 tl daha hakkım olmucak , yani yalvarsam yakarsam da 5 yıl boyunca her ay 500 ile geçinmek zorundayım.sınırlarım belli yani o yüzden bir kaygı var ikinciside bazı tanıdıklarım ;

-üniversite 3 e 4 e geldiginde 23 yaşında olucaksın.o 500 milyon yetermi yetmez mi iyi düşün dediler.çünkü önümde 2 tane üniversite var.birinde bana aylık 500 kalıyor.digerinde 625 kalıyor.ama egitim kalitesi benim istedigim üniversitede daha iyi oldugu için bende 625 degil de 500 e razıyım dedim o yüzden de bir yanlış karar mı veriyorum korkusu var.

ailenin yanında kalıyorsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın hatta tavsiyem öğrenim kredisi alma 500 lira ailenin yanında çok iyi bir para çünkü kitap olayları sürekli olmaz en fazla ayda bi 30-50 lira fotokopi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.