Şimdi Ara

Üniversite Öğrencilerinden Üniversite Yorumları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
19
Favori
41.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marmara İşletme Ve Uludağ İşletme Nasıldır ?

Buarada ygs5 te 210 bininciyim acaba marmara işletmeyi kazanabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germ

Marmara İşletme Ve Uludağ İşletme Nasıldır ?

Buarada ygs5 te 210 bininciyim acaba marmara işletmeyi kazanabilir miyim ?

bende 202 bindeyim şükür kendim gibi yapan birini buldum forumda herkes 100binde nerdeyse
  • Guncel...
  • geçen sene hukuk kazananlar netlerini,okul puanlarını,kazandıkları okulu,toplam puanlarını v.s yazabilirler mi?
  • çukurova?
    mühendislik?
  • dokuzeylül mühendislik?
  • Çukurova üni.
    Okuldan şikayetim yok severim kendisini ama devlet yurdunu tercih etmediğimden özel yurtların olayı uçuşta bu aralar özellikle kız öğrenciler için.
    Özel bi sorusu olan varsa da yardımcı olabilirimm.
  • İzmir Ekonomi Üni.
    Görsel İletişim Tasarımı 2. sınıftan terkim, bu sene tekrar hazırlanıyorum.

Okulun geneli ile ilgili:
    Eğitim:
    Hocalarının çoğu kendi alanında gerçekten iyidir ama öğrencilerden dolayı dersler biraz verimsiz geçer. Eğitim ingilizce, bunun yanında bir de ikinci yabancı dil seçme zorunluluğu var. hazırlık konusunda bir şey diyemeyeceğim, ingilizcem iyidir ve hiç zorlanmadan atladım ama zorlananlar da var. Okulda açılan hemen hemen her dersi seçmeli olarak almanız mümkün.
    Burs:
    bursları fena değil, burslulara yurtta yer de verir, veremezse ayrıca barınma desteği sağlar. burs yazokulu, çap, yan dal falan her şeyi kapsar. bazı özel okullarda burslu öğrencilerin ezildiği falan gibi rivayetler vardır ama burada tam tersine burslular kraldır.
    Yurt:
    Yurttaki tüm odalar iki kişilik. bazıları küçük ve ranzalı, bazıları genişçe. hangisinin düşeceği tamamen şans işi. yurtta kalmanız durumunda, yataktan kalkıp derse yetişmeniz 10 dakika sürüyor ama buna rağmen "nasıl olsa yetişirim" diyerek devamsızlıktan kalınabiliyor
    Sosyal yaşam:
    bir Ankara'lı olarak üniversite diyince benim gözümde büyüük ve ağaçlık çimenlik falan bir yer canlanıyor, ieu'da ne yazık ki bu yok. ama etrafı ormanlıktır güzeldir. epeyce bir klüp falan var ama ben pek bulaşmadığımdan ne yaparlar ne ederler çok bilmiyorum. ilk bakışta çoğunluğu tikky olmakla birlikte her türlü insan vardır.
    bu arada olurda buraya girerseniz aklınızda bulunsun, her türlü ders notu okulun arkasındaki Ekonomik Kırtasiye'den temin edilebilir.

GSTF ile ilgili:
    Akademik kadrosu çok iyidir ama ilk sene dersleri feci bunaltıcı geçer. yardımlaşma ve sabır konusunda çok şey öğrenirsiniz
    Güzel sanatlar ve tasarım fakültesine lys puanları ile alan nadir okullardan biridir. bu hem bir artı hem de büyük bir eksi olabilir, okuldan ne beklediğinize bağlı. gstf'deki öğrencilerin çoğu sanatla tasarımla pek bir alakası olmadan geldiği için, bu konularla zaten ilgiliyseniz pek zorlanmaz kolayca hocaların gözüne girersiniz. ilk 2 sene bu yüzden çok sıkıcı geçer ama 3. sınıfa kadar tasarımla alakası olmayan insanların çoğu elenir, herhalde ondan sonrası iyi oluyordur...
    Stüdyoları, teknik imkanları diğer okullara göre baya iyidir. okulda kendi binası olan tek fakültedir (o binayı ben bırakmadan önce yapsalar devam edebilirdim...)

aklıma gelenler bunlar...

• biraz daha yorum yaparsanız fikir sahibi oluruz
  • arkadaşlar celal bayar müh. fak. için ne söylersiniz özellikle elektrik-elektronik için izmir'de oturuyorum onun için bana uygun geldi siz ne dersiniz?
  • boğaziçi yada odtü okuyan varsa birşey sorucam. sürekli ders çalışmaktan-sınavlardan-projelerden dolayı sosyallik 0 mı ? yani zaten asosyalim şimdi bu üniversitelere gidersem temelli asosyal olurmuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

boğaziçi yada odtü okuyan varsa birşey sorucam. sürekli ders çalışmaktan-sınavlardan-projelerden dolayı sosyallik 0 mı ? yani zaten asosyalim şimdi bu üniversitelere gidersem temelli asosyal olurmuyum

ikisinde de okuyan bir sürü arkadaşım var ve hiç biri de asosyal değiller. hatta bu okullardaki öğrenci klüplerinin etkinlikleri ve etraflarındaki kafası çalışan insan oranının çoğu okula göre yüksekliği sayesinde çok daha anlamlı bir sosyal hayatları olduğunu söyleyebilirim. ama sosyal olabilme işi sende bitiyor okuduğun okuldan çok.
  • Yok mu başka üniversiteli arkadaş yorum yapacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: liliala

quote:

boğaziçi yada odtü okuyan varsa birşey sorucam. sürekli ders çalışmaktan-sınavlardan-projelerden dolayı sosyallik 0 mı ? yani zaten asosyalim şimdi bu üniversitelere gidersem temelli asosyal olurmuyum

ikisinde de okuyan bir sürü arkadaşım var ve hiç biri de asosyal değiller. hatta bu okullardaki öğrenci klüplerinin etkinlikleri ve etraflarındaki kafası çalışan insan oranının çoğu okula göre yüksekliği sayesinde çok daha anlamlı bir sosyal hayatları olduğunu söyleyebilirim. ama sosyal olabilme işi sende bitiyor okuduğun okuldan çok.

• quote:

Anadolu'daki birçok üniversiteden çok daha sosyal olduklarına emin olabilirsin.

Öyle sandığınız gibi inekliğin doruk seviyesine ulaşmış tipler yoğun değil. İTÜ'nün ilk 10000'den öğrenci alan bölümlerden tanıdığım kişiler hiç de asosyal değildi; ama çoğu da derslerde oldukça başarılı.

Tabii ki derslerin daha ağırlaştığı 3. sınıfta sosyal etkinliklere önceki yıllar kadar zaman ayrılmayabilir. Yine de sosyallik için "0" denilemez.

ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi... Bu üniversitelerde sosyal olanaklar oldukça iyi. Zaten "olanaklar" burada kilit nokta. Öğrenci verimli bir şekilde yararlanabilirse bu olanaklardan, bir sorun yok.

• yok mu şöyle ytü veya itüde falan inşaat mühendisliği okuyan?mezunda olur aslında
  • Yararlı güzel konu.
  • Bilkent İşletme bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim

Artılar:
    Ortam süper
    Kampüs gerçekten inanılmaz
    Cebinden bir kuruş ekstra para çıkmıyor öğrenim hayatın boyunca
    Etraf güzel kız ve araba dolu
    Hocalar türkiyede alanında en iyisi
    Liberal ve özgür bir ortam var, kimse kimsenin ne giydiğine, ne yaptığına bakmıyor
    Tikky diye tabir ettiğimiz kızlar aslında dünyanın en tatlı kızları, biraz önyargılı olmamak lazım.
    Türkiyenin en iyi üniversitesi, times magazini tarafından tescilli
    Yabancı dil eğitimi iyi, hatta süper
    Mezun olunca önünde güzel bir hayat olduğunu anlıyorsun, karamsırlığa düşmüyorsun, çünkü Türkiyenin en iyi üniversitesinden mezun oluyorsun. Mesela benim bölümümdeki en dandik kişi bile 10 yıl sonra yönetici oluyor.

Eksikleri:
    Sırf ortam yapmak için gelenler var, ama onlarda aslında fena insan değil, kampüs hayatında inek kim ister.
    Devamsızlık politikası çok sıkı, derslere girmek zorundasın, girmezsen kalabiliyorsun
    Yemek fiyatları biraz pahalı, bir restoranda yemek istiyorsan, ama tabldot da 3tl ye karnını doyurabiliyorsun, diğer yerlerde en az 10tl harcaman lazım.
    Eğer komunist veya sosyalist sen uzak dur, hergün bunalıma girersin. Allahtan ben kapitalistim
    Ortama girdiğinde bilkentliyim dediğinde bok atmaya çalışan çok olcak, kıskandıkları için, ama onlara laf sokmak bile insanı stresden arındırıyor.
    Hayır, kızlar teklif etmiyor. En azından bana etmedi.

• Bende itü uçak mühendislerinden yorumlar bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtntk -- 5 Haziran 2011; 14:21:19 >
  • katü tıp fakültesi hakkında bilgisi olan??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.